Wkurza mnie...

jomajd86

#5323242 Napisano: 11.08.2012 10:01:57
czarnygreg napisał(a):

wkurza mnie tegoroczne lato, fajnej pogody jak na lekarstwo, albo gorąco i duszno albo zimno ze w ogródku posiedzieć nie można, a tu zaraz koniec wakacji emotka

opłaciło się?
0 0

Gość: czarnygreg

#5323245 Napisano: 11.08.2012 10:04:39
joasia4786 napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

wkurza mnie tegoroczne lato, fajnej pogody jak na lekarstwo, albo gorąco i duszno albo zimno ze w ogródku posiedzieć nie można, a tu zaraz koniec wakacji emotka

opłaciło się?

ale co sie opłaciło?
0 0

Gość: misiulka

#5323248 Napisano: 11.08.2012 10:06:00
mąż emotka emotka emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5323295 Napisano: 11.08.2012 10:49:49
mąż jak najbardziej emotka
0 0

luko922

#5323770 Napisano: 11.08.2012 07:42:38
brak jakiejkolwiek weny do wymyślania haseł konkursowych... emotka emotka emotka emotka
0 0

kalisto1986

#5323819 Napisano: 11.08.2012 08:14:39
4 dni do wesela na które idziemy, a ja obudziłam się, że nie mam w czym iść ( zresztą mój mąż nie lepszy) emotka

0 0

beniaminowa

#5323859 Napisano: 11.08.2012 08:40:46
Ale się wkurzyłam emotka emotka emotka
Mam znajomą która jest (choć to za dużo powiedziane) doradcą finansowym (w firmie w której byłam na rozmowie o pracę - przeszłam przez szkolenie i stwierdziłam że to ściema jakich mało). Z racji że jest sąsiadką z klatki widujemy się dość często. Mniej więcej w czerwcu się mnie pyta czy nie chcę porozmawiać o wcześniejszej spłacie kredytu (hipoteka na mieszkanie). Wtedy jeszcze nie wiedziałam że pracuje w owej firmie. Myślałam że ma jakiś fajny pomysł bo też ma kredyt. Na spotkanie umówiłyśmy się jak wrócę z wakacji.
Była u mnie ok 2 tyg temu. Przedstawiła swoją ofertę - ja jak zobaczyłam logo firmy to mi się słabo zrobiło emotka - i umówiła się (tym razem z moim mężem) na dalszy ciąg (miała robić jakąś tam analizę). Ja w między czasie ją podpytałam jak się jej pracuje i ile już tam jest. I tu, uwaga, 3 MIESI¡CE emotka (ale że się czuje jakby tam pracowała rok emotka ). Przyszła na drugą wizytę z wynikami owej analizy. Ja nawet nie nadstawiałam ucha - bo od razu była nam nie. Pogadała z mężem i ustalili jakiś czas na namyślenie się.
Zadzwoniła bodajże we wtorek zapytać o decyzję, to odesłałam ją do mojego chłopa (też był na nie - ale nie się on tłumaczy nie musiał chcieć tej analizy). Mąż jej powiedział że na razie nie jest zainteresowany (w skrócie chodziło o wpłaty na jakieś tam konto na przyszłość dla dzieci - jedyne 360 zł miesięcznie emotka ).
Spotkałam ją dziś w sklepie i się zaczęło emotka Wrrrrrrr.... Najbardziej mnie wkurzyło: Zobaczysz jak się spotkamy za 20 lat Ty dalej nie będziesz mieć NIC a ja będę mieć dwa razy więcej emotka Ale jestem wściekła emotka Teraz nawet jak kiedyś będę chciała coś odkładać to na pewno nie u niej emotka

No i trochu mi ulżyło...
0 0

marla

#5323872 Napisano: 11.08.2012 08:45:58
Moje gapiostwo. W zgłoszeniu do konkursu napisałam, ze złoty medal zdobył Szymon Majewski emotka
0 0

ignam

#5323961 Napisano: 11.08.2012 10:10:26
Facebook. Sam decyduje, co ma mi wyświetlać, a czego nie. emotka
0 0

marzanna

#5323985 Napisano: 11.08.2012 10:40:48
marla napisał(a):

Moje gapiostwo. W zgłoszeniu do konkursu napisałam, ze złoty medal zdobył Szymon Majewski emotka

emotka
0 0

lizzie

#5323993 Napisano: 11.08.2012 10:53:10
beniaminowa napisał(a):

Ale się wkurzyłam emotka emotka emotka
Mam znajomą która jest (choć to za dużo powiedziane) doradcą finansowym (w firmie w której byłam na rozmowie o pracę - przeszłam przez szkolenie i stwierdziłam że to ściema jakich mało). Z racji że jest sąsiadką z klatki widujemy się dość często. Mniej więcej w czerwcu się mnie pyta czy nie chcę porozmawiać o wcześniejszej spłacie kredytu (hipoteka na mieszkanie). Wtedy jeszcze nie wiedziałam że pracuje w owej firmie. Myślałam że ma jakiś fajny pomysł bo też ma kredyt. Na spotkanie umówiłyśmy się jak wrócę z wakacji.
Była u mnie ok 2 tyg temu. Przedstawiła swoją ofertę - ja jak zobaczyłam logo firmy to mi się słabo zrobiło emotka - i umówiła się (tym razem z moim mężem) na dalszy ciąg (miała robić jakąś tam analizę). Ja w między czasie ją podpytałam jak się jej pracuje i ile już tam jest. I tu, uwaga, 3 MIESI¡CE emotka (ale że się czuje jakby tam pracowała rok emotka ). Przyszła na drugą wizytę z wynikami owej analizy. Ja nawet nie nadstawiałam ucha - bo od razu była nam nie. Pogadała z mężem i ustalili jakiś czas na namyślenie się.
Zadzwoniła bodajże we wtorek zapytać o decyzję, to odesłałam ją do mojego chłopa (też był na nie - ale nie się on tłumaczy nie musiał chcieć tej analizy). Mąż jej powiedział że na razie nie jest zainteresowany (w skrócie chodziło o wpłaty na jakieś tam konto na przyszłość dla dzieci - jedyne 360 zł miesięcznie emotka ).
Spotkałam ją dziś w sklepie i się zaczęło emotka Wrrrrrrr.... Najbardziej mnie wkurzyło: Zobaczysz jak się spotkamy za 20 lat Ty dalej nie będziesz mieć NIC a ja będę mieć dwa razy więcej emotka Ale jestem wściekła emotka Teraz nawet jak kiedyś będę chciała coś odkładać to na pewno nie u niej emotka

No i trochu mi ulżyło...

Tylko współczuć koleżance, przeszła na pewno pranie mózgu... emotka
0 0

Gość: nocti

#5324087 Napisano: 12.08.2012 07:54:19
lizzie napisał(a):

Tylko współczuć koleżance, przeszła na pewno pranie mózgu... emotka

Dokładnie tak. Ja się nigdy nie nadawałam do takiej pracy, bo ciężko mi zrezygnować ze swoich przekonań i logicznego myślenia. Nie potrafię ludziom sprzedawać cudownych garnków, najlepszych ofert telekomunikacyjnych i wspaniałych planów oszczędnościowych, które niczym nie różnią się od innych produktów, ale na szkoleniu wciskają człowiekowi, że to najlepsze rozwiązanie na świecie emotka
0 0

#5324089 Napisano: 12.08.2012 07:57:45
beniaminowa Nasz doradca kredytowy pokazał nam symulację planu systematycznego oszczędzania (bez konkretnego wskazania na to gdzie ulokować pieniądze). Chodziło o pokazanie jak można zagospodarować pieniądze zaoszczędzone przy kredycie rodzina na swoim. I tak po 8 latach odkładania kwoty dofinansowania rzeczywiście zbierała się piękna suma. Po kolejnych kilku latach można było w połowie spłacić cały kredyt. Tylko tu jednak mówimy o 300 i więcej miesięcznie. No i trzeba chyba naprawdę się dobrze zorientować gdzie i u kogo te pieniądze są ulokowane. Nie korzystałabym z usług osoby, która pracuje w branży 3 miesiące. Tu jednak chodzi o poważne inwestycje...
0 0

beniaminowa

#5324102 Napisano: 12.08.2012 08:07:29
nocti napisał(a):

beniaminowa Nasz doradca kredytowy pokazał nam symulację planu systematycznego oszczędzania (bez konkretnego wskazania na to gdzie ulokować pieniądze). Chodziło o pokazanie jak można zagospodarować pieniądze zaoszczędzone przy kredycie rodzina na swoim. I tak po 8 latach odkładania kwoty dofinansowania rzeczywiście zbierała się piękna suma. Po kolejnych kilku latach można było w połowie spłacić cały kredyt. Tylko tu jednak mówimy o 300 i więcej miesięcznie. No i trzeba chyba naprawdę się dobrze zorientować gdzie i u kogo te pieniądze są ulokowane. Nie korzystałabym z usług osoby, która pracuje w branży 3 miesiące. Tu jednak chodzi o poważne inwestycje...

Przy dzisiejszych aferach ciężko mi się przekonać żeby lokować pieniążki emotka
0 0

#5324115 Napisano: 12.08.2012 08:15:15
beniaminowa napisał(a):

To fakt. Bez gruntownego sprawdzenia nie zainwestowałabym ani złotówki. Ostatnia afera mnie natomiast zdziwiła z jednego powodu... gdy AG otwierało się w moim mieście koleżanka pokazała mi artykuł w Internecie, że to przekręciarze. Ruch mieli tam prawie zerowy a gdy wychodzi wszystko na światło dzienne to okazuje się, że tyle ludzi zainwestowało i to niemałe pieniądze... Normalnie pozwalają okradać ludzi w biały dzień...
0 0

radosna

#5324117 Napisano: 12.08.2012 08:15:31
misiulka napisał(a):

mąż emotka emotka emotka

http://demotywato...l/3510817/Malzenstwo
0 0

Gość: lizkacz

#5324128 Napisano: 12.08.2012 08:21:39
ból głowy
0 0

beniaminowa

#5324133 Napisano: 12.08.2012 08:27:24
nocti napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

To fakt. Bez gruntownego sprawdzenia nie zainwestowałabym ani złotówki. Ostatnia afera mnie natomiast zdziwiła z jednego powodu... gdy AG otwierało się w moim mieście koleżanka pokazała mi artykuł w Internecie, że to przekręciarze. Ruch mieli tam prawie zerowy a gdy wychodzi wszystko na światło dzienne to okazuje się, że tyle ludzi zainwestowało i to niemałe pieniądze... Normalnie pozwalają okradać ludzi w biały dzień...

AG to duża i głośna afera, ale mąż mi pokazywał malutki artykuł. Chodziło w nim o to że jakiś tam człowiek wsadził na lokatę 30 tyś. Po jakimś czasie (zgodnym z umową) chciał wypłacić te pieniążki. Okazało się że ma tylko 20 tyś. Reszta poszła na opłaty (których nie było w samej umowie którą podpisywał, tylko w aneksie który był tylko do wglądu emotka ). 10 kawałków poszło emotka
0 0

maribog

#5324146 Napisano: 12.08.2012 08:35:38
nocti napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Jakby ktoś chciał inwestować lub ma do czynienia z Getin Bankiem warto poczytać http://www.wrobieni.org/index.php

Moją mamę też w to badziewie wrobiono ... i rozpoczynamy pomału walkę ...
0 0

beniaminowa

#5324169 Napisano: 12.08.2012 08:57:35
maribog napisał(a):

Jakby ktoś chciał inwestować lub ma do czynienia z Getin Bankiem warto poczytać http://www.wrobieni.org/index.php

Moją mamę też w to badziewie wrobiono ... i rozpoczynamy pomału walkę ...

emotka I właśnie tego się boję. Będę zbierać i odkładać a po X latach się okaże że na koncie jest mniej niż tam wpłaciłam emotka
0 0