Wkurza mnie...

nariam

#5333773 Napisano: 20.08.2012 10:19:32
dolly napisał(a):

43* na termometrze emotka

emotka emotka emotka emotka emotka

w cieniu 34
emotka
0 0

dolly

#5333810 Napisano: 20.08.2012 10:43:27
kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

w słońcu ?
U mnie w pokoju 28,5 emotka
Właśnie zerwała się wichura, jako, że w domu okna wszędzie pootwierane moment zrobił się taki przeciąg, że nie mogłam otworyć drzwi do pokoju ( dodatkowo blokował je przestraszony pies) zanim się dostałam w pokoju było mase wody (deszczu) emotka

w słońcu
w pokoju 27,2
cieniu nie mam emotka

też chce deszczu, chociaż może nie, bo później to juz w ogóle nie ma czym oddychać emotka
0 0

Gość: kamila10001

#5334088 Napisano: 20.08.2012 01:13:15
Zadzwonili do mnie z firmy żeby mi powiedziec że moje podanie do pracy zostało odrzucone emotka cała energia ze mnie uszła, ostatkiem sił powiedziałam miłemu panu co o nim myślę i czego mu życzę na dalszą drogę życia, niech się poczuje tak jak ja teraz
0 0

Gość: rachel

#5334130 Napisano: 20.08.2012 01:40:34
wkurzam się bo byłam dzisiaj w pracy i prawdopodobnie nie dostane urlopu wypoczynkowego zaraz po macierzyńskim...jak patrze teraz na mała to chce mi sie płakac...no i nie mam ciepłej wody a sa upały i wkurzajac sie na to wszytsko cały czas jem!!! emotka emotka emotka emotka
0 0

Gość: pola731

#5334162 Napisano: 20.08.2012 01:55:14
joan napisał(a):

kalisto1986 - nie wiem, gdzie masz konto, ale mój kolega ma całkiem zwyczajne Inteligo. Często siedzi do późna w nocy (pracuje na zmiany) i czasem czatuje na zakończenie aukcji Allegro. Ostatnio coś kupił i od razu wskoczył w wyrko, ledwo zasnął, a już mu z banku miła pani dzwoni z pytaniem, czy zlecił taką a taką transakcję emotka Tak samo było, gdy kilka miesięcy temu zlikwidował ciut oszczędności, bo potrzebował na remont mieszkania -> zaraz potwierdzali, czy to on. A gdy mu w Chorwacji skopiowali kartę i chcieli podwędzić kasę, od razu dostał telefon w tej sprawie, kartę zablokował, przysłali mu nową i cisza. On nawet nie wiedział, że inny bank mógłby nie dbać w ten sposób o klienta...

mahuska - nie mogą, bo nie chcą, bo nie jesteś córką politycznego VIPa emotka Co gorsza, reklamację można złożyc dopiero wtedy, gdy pieniądze zostaną rozksięgowane, czyli trzeba czekać, aż je ukradną emotka

mój M miał taką sytuację - był za granicą - ustawiliśmy więc kwotę maksymalnej transakcji na karcie (tak na wszelki wypadek ) - no i zapłacił jakieś gówniane pieniądze w sklepiku pod domem - za 2 godziny ja w PL dostałam sms , żeby potwierdzić transakcję dokonaną na ileś tam euro ... a waluta tu to funty ... - zadzwoniłam do M , zablokowaliśmy karty i u nas transakcja nie poszła , bo był limit i nie potwierdziliśmy jej
0 0

koper

#5334165 Napisano: 20.08.2012 01:56:17
rachel napisał(a):

wkurzam się bo byłam dzisiaj w pracy i prawdopodobnie nie dostane urlopu wypoczynkowego zaraz po macierzyńskim...jak patrze teraz na mała to chce mi sie płakac...no i nie mam ciepłej wody a sa upały i wkurzajac sie na to wszytsko cały czas jem!!! emotka emotka emotka emotka

Pracodawca ma obowiązek, na wniosek pracownicy, udzielenia urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po macierzyńskim. Mówi o tym Kodeks Pracy, a konkretnie artykuł 163 paragraf 3
0 0

Gość: rachel

#5334167 Napisano: 20.08.2012 01:58:38
koper napisał(a):

rachel napisał(a):

Pracodawca ma obowiązek, na wniosek pracownicy, udzielenia urlopu wypoczynkowego bezpośrednio po macierzyńskim. Mówi o tym Kodeks Pracy, a konkretnie artykuł 163 paragraf 3

to niby wiem ale chca wtedy zatrudnic kogos na moje miejsce...a ja juz wtedy nie mam pewnosci ze po powrocie mnie nie zwolnia...bo przyjac mnie musza ale juz nikt nie mówi ze nie mozna mnie zwolnic po kilku dniach...
0 0

kalisto1986

#5334182 Napisano: 20.08.2012 02:17:33
rachel napisał(a):

koper napisał(a):

rachel napisał(a):

to niby wiem ale chca wtedy zatrudnic kogos na moje miejsce...a ja juz wtedy nie mam pewnosci ze po powrocie mnie nie zwolnia...bo przyjac mnie musza ale juz nikt nie mówi ze nie mozna mnie zwolnic po kilku dniach...

Nie wiem czy nadal ten przepis istnieje, ale ...
jeszcze nie dawno było tak, że jeśli wracałaś na caly etat, to owszem mogli Cię zaraz zwolnić, ale jeśli obniżałaś etat do np 7/8 to miałaś ochronkę ( musieli etat uciąć na twoje życzenie) dowiedz ię może jeszcze to obowiązuje emotka
0 0

Avatea

#5334189 Napisano: 20.08.2012 02:24:22
Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w stosunku do pracownika, który decyduje się na obniżenie wymiaru czasu pracy, jeśli przysługiwało mu prawo do skorzystania z urlopu wychowawczego.

W praktyce kobieta wracająca do pracy po urlopie macierzyńskim ma prawo wystąpić do pracodawcy z wnioskiem o obniżenie wymiaru etatu do 7/8 (maksymalnie ½ etatu). Pracodawca nie może odmówić przyjęcia takiego wniosku. Jednocześnie pracownica przebywająca na zmniejszonym wymiarze etatu jest chroniona do dnia powrotu do wymiaru etatu nieobniżonego, nie dłużej jak przez okres 12 miesięcy od dnia złożenia wniosku.

Oznacza to, że pracę może stracić tylko w wyniku upadłości lub likwidacji zakładu pracy lub wystąpienia przesłanek do zwolnienia dyscyplinarnego.

Pomniejszeniu do 7/8 ulega wynagrodzenie. Jednocześnie wraz ze zmniejszeniem wymiaru czasu pracy zmniejszeniu ulega wymiar urlopu - proporcjonalnie.

Zadzwoń do najbliższej inspekcji pracy - za darmo powinni ci podać dokładnie paragrafy itp - jak rozwiązać tą sytuacje.
0 0

kalisto1986

#5334229 Napisano: 20.08.2012 02:46:55
avatea dokładnie o to mi chodziło emotka Czasem zmniejszenie etatu do 7/8 nie nadweręża tak budżetu, a ma się jednak tą ochronkę emotka do tego odliczyć sobie godzinę na karmienie i rozłąka z dzieckiem nie jest tak długa emotka
0 0

Avatea

#5334238 Napisano: 20.08.2012 02:55:00
kalisto1986 napisał(a):

avatea dokładnie o to mi chodziło emotka Czasem zmniejszenie etatu do 7/8 nie nadweręża tak budżetu, a ma się jednak tą ochronkę emotka do tego odliczyć sobie godzinę na karmienie i rozłąka z dzieckiem nie jest tak długa emotka

w naszym kraju trzeba się nakombinować by na pełen etat matkować;)
0 0

anialistopad

#5334253 Napisano: 20.08.2012 03:07:43
wkurza mnie ze ten miesiac nic nie wygrzam i to ze wczoraj w c4 kupilam malemu regal do pokoju na opak.podali dlugosc 143 cm a naprawde ma 148 i nie miesci mi sie we wneke bo mam tam 145 cm i co mam zrobic teraz?
0 0

Gość: bidubi

#5334278 Napisano: 20.08.2012 03:23:20
kaki76 napisał(a):

wkurza mnie ze ten miesiac nic nie wygrzam i to ze wczoraj w c4 kupilam malemu regal do pokoju na opak.podali dlugosc 143 cm a naprawde ma 148 i nie miesci mi sie we wneke bo mam tam 145 cm i co mam zrobic teraz?

Zwrócić do sklepu, jak się ma paragon emotka
0 0

anialistopad

#5334283 Napisano: 20.08.2012 03:25:22
a koszt dojazdu ? Ja mam 80 km do sklepu kur., nie potrafia napisac wlasciwych wymiarow
0 0

slonecznik1309

#5334292 Napisano: 20.08.2012 03:28:59
wkurza mnie, ze tyle konkursów rozwiązanych, a moje telefony milczą emotka emotka
0 0

Gość: chochliczka

#5334316 Napisano: 20.08.2012 03:41:12
Wkurzam sie bo bylam u lekarza dzis i musza mi wyciac woreczek zółciowy ;/ a ja nie bylam nigdy w szpitalu i jestem przerazona. Do tego ten chirurg byl taki paskudnie chamski ze ehh szkoda gadac.
0 0

Gość: adamadam

#5334325 Napisano: 20.08.2012 03:45:57
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

w słońcu ?
U mnie w pokoju 28,5 emotka
Właśnie zerwała się wichura, jako, że w domu okna wszędzie pootwierane moment zrobił się taki przeciąg, że nie mogłam otworyć drzwi do pokoju ( dodatkowo blokował je przestraszony pies) zanim się dostałam w pokoju było mase wody (deszczu) emotka

w słońcu
w pokoju 27,2
cieniu nie mam emotka

też chce deszczu, chociaż może nie, bo później to juz w ogóle nie ma czym oddychać emotka

u mnie przelecial tylko wiatr i temp spadła z 34 do 26
0 0

cc_investigator

#5334326 Napisano: 20.08.2012 03:46:34
chochliczka napisał(a):

Wkurzam sie bo bylam u lekarza dzis i musza mi wyciac woreczek zółciowy ;/ a ja nie bylam nigdy w szpitalu i jestem przerazona. Do tego ten chirurg byl taki paskudnie chamski ze ehh szkoda gadac.

Zaproponowali Ci laparoskopię?

Jeśłi nigdy nie byłaś w szpitalu, to bardzo dobrze Cię rozumiem. Po laparoskopii bardzo szybko dochodzi się do siebie. Ja jestem po wycięciu tradycyjną metodą i też nie było tragicznie, dużo gorsze był ataki kolki żółciowej.
0 0

Gość: chochliczka

#5334333 Napisano: 20.08.2012 03:49:58
cc_investigator napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Zaproponowali Ci laparoskopię?

Jeśłi nigdy nie byłaś w szpitalu, to bardzo dobrze Cię rozumiem. Po laparoskopii bardzo szybko dochodzi się do siebie. Ja jestem po wycięciu tradycyjną metodą i też nie było tragicznie, dużo gorsze był ataki kolki żółciowej.

Nie mam pojecia w jaki sposob to zrobia..gdy powiedzial ze trzeba wyciac..tak sie przerazilam ze powiedzialam ze nie wiem czy sie zgadzam, na to on ze - skoro przyszlam do chirurga to chyba wiadomo po co.on jest od ciecia i tyle..Zapytalam ile dni bede lezec to laskawie odp ze kolo 3..Ale najpierw mam miec jeszcze robiona gastroskopie i inne badania bo tak zarzadzil ordynator, bo ze niby za mloda do ciecia jestem - chociaz jeden normalny lekarz .
0 0

Gość: wsciekly

#5334338 Napisano: 20.08.2012 03:59:09
nowy listonosz emotka emotka emotka emotka emotka

chciał na przewałkę 1 paczkę zwędzić emotka

jak to wygląda ? odbierasz kilka paczek, masz do podpisania kilka druczków i nie sprawdzasz każdej paczki z druczkiem

tym sposobem dostajesz przynajmniej 1 przesyłkę mniej i podpisujesz paczkę nieodebraną, której nigdy już nie zlokalizujesz

na druczku z paczki nieodebranej widnieje oryginalny podpis i szukaj tatka latka

na szczęście przekręt się nie udał emotka

od dzisiaj nie ma hurtowych podpisów - przesyłka, druczek, podpis i tak w koło Macieju

choćby godzinę to trwało emotka
0 0