Wkurza mnie...

koper

#5383494 Napisano: 01.10.2012 07:07:42
radosna napisał(a):

Wkurza mnie to, że nie bada się rzeczy dla dzieci!
Rossmann wycofuje płyny do kąpieli dla dzieci Baby Dream, bo są szkodliwe:
http://finanse.wp...69502,wiadomosc.html

No przecież właśnie zbadali i dlatego wycofują emotka
0 0

radosna

#5383497 Napisano: 01.10.2012 07:09:11
koper napisał(a):

radosna napisał(a):

Wkurza mnie to, że nie bada się rzeczy dla dzieci!
Rossmann wycofuje płyny do kąpieli dla dzieci Baby Dream, bo są szkodliwe:
http://finanse.wp...69502,wiadomosc.html

No przecież właśnie zbadali i dlatego wycofują emotka

Ale powinni badać dokładnie przed wprowadzeniem na rynek. Zwłaszcza produkty dla dzieciaczków. Bo znam osoby, które kupują produkty Babydream ze względu na cenę i promocje.
0 0

koper

#5383537 Napisano: 01.10.2012 07:35:19
radosna napisał(a):

Ale powinni badać dokładnie przed wprowadzeniem na rynek. Zwłaszcza produkty dla dzieciaczków. Bo znam osoby, które kupują produkty Babydream ze względu na cenę i promocje.

Właśnie dlatego jestem zniesmaczona, że dokładnie zbadali dopiero teraz. Sama kupuję produkty tej firmy, ale akurat nie płyn do kąpieli.
Z drugiej strony cieszę się, że nie zamiatają sprawy pod dywan, tylko informują konsumentów o tym otwarcie.
0 0

fryteczka

#5383548 Napisano: 01.10.2012 07:46:22
tak jak wycofywali jakis czas temu reczniki w smyku.. sama go kupilam,taki niebieski z rybka. Czyzby wycofywali bo tak farbowal ,ze szok ? emotka
0 0

Gość: quaqua

#5383560 Napisano: 01.10.2012 07:55:12
koper napisał(a):

radosna napisał(a):

Właśnie dlatego jestem zniesmaczona, że dokładnie zbadali dopiero teraz. Sama kupuję produkty tej firmy, ale akurat nie płyn do kąpieli.
Z drugiej strony cieszę się, że nie zamiatają sprawy pod dywan, tylko informują konsumentów o tym otwarcie.

My dla córy też kupujemy babydreamy, bo mają dobry skład i niską ceną. Właśnie 2 tygodnie temu wywaliliśmy ten płyn, bo 2-3 tygodnie po otwarciu zaczęło z niego śmierdzieć jak z szamba po prostu! Myślałam, że może się coś w tej pompce zebrało, ale jak widać nie to było przyczyną... No cóż, dobrze, że w ogóle nas o tym poinformowali.
0 0

Gość: chochliczka

#5384251 Napisano: 01.10.2012 01:34:37
Wkurzylamn sie, ba wscieklam! Pojechalam do szkoly odebrac moje swiadectwo dojrzalosci,gdyz rzucilam studia juz jakis czas temu i co sie okazauje?? ze za to ze łaskawie oddadza mi moje swiadectwo mam im zaplacic 100zl! Czy to jest zgodne z prawem? Chyba bede pisac skarge do dziekana, bo to jest normalne wyludzenie emotka emotka emotka
0 0

joan

#5384259 Napisano: 01.10.2012 01:38:39
chochliczka - mają chyba nie po kolei w głowie emotka

Wkurza mnie, że zmarnowałam kartę o wartości 200 zł, bo nie zdążyłam sprawdzić, do kiedy była ważna; a gdy wreszcie w weekend znalazłam czas, żeby wsiąść w tramwaj i dokulać się do sklepu celem zrobienia zakupów, boło downo po ptokach emotka
0 0

cudaczek121

#5384275 Napisano: 01.10.2012 01:48:42
zwierzyniec napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurzyła mnie dziś, a w zasadzie wczoraj taka sytuacja.W podmiejskim autobusie, w którym trzeba kupić bilety u kierowcy nagle pojawiło się dwoje kanarów, w efekcie czego przyłapali 7 osób na tym,że miały kupione ulgowe bilety, a powinny kupić normalne, bo nie mieli prawa do zniżki wcale.Całą winę zwalili na kierowcę, który owszem,spytał się czy kupują normalny czy ulgowy bilet,ale nie zażądał od nich żadnego dowodu uprawniającego do zniżki Ale to chyba zwykła ludzka przyzwoitość i uczciwość wymaga,aby w takiej sytuacji poprosić o normalny bilet

No co Ty? Zapomniałaś jak pani Aniela Dulska tłamsiła córkę, żeby się wydawała mniejsza, bo bilet dziecięcy tańszy emotka

No coś kojarzę,he,he.Podoboła mi się ta książka.Ja w sumie nie wyglądam na swój wiek, ale w pksie jak się pytają, jaki chce bilet-to mówię,że ze zniżką dla dorosłej osoby niepełnosprawnej.A na podmiejskie autobusy i tramwaje mam legitymację osoby niepełnosprawnej, więc jeżdżę za darmo
emotka
0 0

ziolko

#5384277 Napisano: 01.10.2012 01:49:39
chochliczka napisał(a):

Wkurzylamn sie, ba wscieklam! Pojechalam do szkoly odebrac moje swiadectwo dojrzalosci,gdyz rzucilam studia juz jakis czas temu i co sie okazauje?? ze za to ze łaskawie oddadza mi moje swiadectwo mam im zaplacic 100zl! Czy to jest zgodne z prawem? Chyba bede pisac skarge do dziekana, bo to jest normalne wyludzenie emotka emotka emotka

może zadzwoń do kuratorium i dowiedz się, czy faktycznie taka opłata jest wymagana

a jeśli tak to czy naprawdę w takiej wysokości

ewentualnie za duplikat mogą wołać kasę, ale nie za oryginał

http://zst.kartuz...pl/public/?id=119049
0 0

#5384278 Napisano: 01.10.2012 01:54:04
ziolko napisał(a):

chochliczka napisał(a):

może zadzwoń do kuratorium i dowiedz się, czy faktycznie taka opłata jest wymagana

ewentualnie za duplikat mogą wołać kasy, ale nie za oryginał

tylko że to szkola prywatna, wiec myslisz ze to cos da ?Kurde no ale jakie chamstwo, tyle sie oplaci za nauke na zaocznych a oni jeszcze pozniej kase chca za oddanie dokumenmtow

Dobrze ze pozniej poszlam na normalny uniwerek i skonczylam panstwowa szkole
0 0

cudaczek121

#5384279 Napisano: 01.10.2012 01:54:30
joan napisał(a):

chochliczka - mają chyba nie po kolei w głowie emotka

Wkurza mnie, że zmarnowałam kartę o wartości 200 zł, bo nie zdążyłam sprawdzić, do kiedy była ważna; a gdy wreszcie w weekend znalazłam czas, żeby wsiąść w tramwaj i dokulać się do sklepu celem zrobienia zakupów, boło downo po ptokach emotka

Chochli, po mojemu to pani z dziekanatu chciała sobie te 100 złotych zgarnąć do swojej kieszeni emotka

joan, mnie się przypomniało wczoraj,że mam jeszcze do wykorzystania kasę z karty becikowego ważną do 30.09.Zostało mi na niej niewiele-5,59, więc kupiłam Prince Polo na konkurs i zostało mi tylko 7 groszy emotka
0 0

anialistopad

#5384281 Napisano: 01.10.2012 01:54:52
wkurzają mnie paczkomaty dostałam sms , ze paczka dotrze w ciągu 1-2 dni czekam dziś i co gó....., nie mam smsów chodzi mi o winiary emotka a wysłali je do mnie 28.09 jak się zaloguje to pisze przesyłka nadana
0 0

cudaczek121

#5384284 Napisano: 01.10.2012 01:56:19
chochliczka napisał(a):

ziolko napisał(a):

chochliczka napisał(a):

tylko że to szkola prywatna, wiec myslisz ze to cos da ?Kurde no ale jakie chamstwo, tyle sie oplaci za nauke na zaocznych a oni jeszcze pozniej kase chca za oddanie dokumenmtow

To jest skandal,że za wydanie Tobie Twoich własnych dokumentów każą Ci coś płacić.Chyba że mają taką wzmiankę w regulaminie uczelni
emotka
0 0

ziolko

#5384286 Napisano: 01.10.2012 01:57:07
kaki76 napisał(a):

wkurzają mnie paczkomaty dostałam sms , ze paczka dotrze w ciągu 1-2 dni czekam dziś i co gó....., nie mam smsów chodzi mi o winiary emotka a wysłali je do mnie 28.09 jak się zaloguje to pisze przesyłka nadana

a nie masz przesyłka dostarczona??
0 0

#5384289 Napisano: 01.10.2012 01:57:24
Cudaczku - no ja wlasnie nie wiem co robic, ale tego tak nei zostawie, napewno napisze skarge.
0 0

#5384292 Napisano: 01.10.2012 01:58:50
cudaczek121 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

ziolko napisał(a):

chochliczka napisał(a):

To jest skandal,że za wydanie Tobie Twoich własnych dokumentów każą Ci coś płacić.Chyba że mają taką wzmiankę w regulaminie uczelni
emotka

Baba twierdzi,ze niby wlasnie im sie zmienil regulamin uczelni,ale co mnie obchodzi ze teraz maja taki, skoro gdy ja sie tam uczylam 7 lat temu to tego nie byl ow regulaminie emotka
0 0

anialistopad

#5384293 Napisano: 01.10.2012 01:58:55
ziolko napisał(a):

kaki76 napisał(a):

nie , nie mam takiego napisu
0 0

ziolko

#5384296 Napisano: 01.10.2012 02:02:20
kaki76 napisał(a):

ziolko napisał(a):

kaki76 napisał(a):

nie , nie mam takiego napisu

skoro nie masz to przesyłka nie dotarła jeszcze do paczkomatu.. jak dotrze to dostaniesz smsa i maila razem z hasłem
0 0

Gość: zwierzyniec

#5384297 Napisano: 01.10.2012 02:04:36
kaki76 napisał(a):

nie denerwuj się
emotka każdy paczkomat ma ileśtam skrytek nadawczych i odbiorczych, a nie każdy odbiorca biegnie po przesyłkę natychmiast i ta skrytka jest przez niego blokowana przez regulaminowy czas /chyba 2 czy 3 doby/
0 0

ziolko

#5384304 Napisano: 01.10.2012 02:08:28
na odbiór są 72 godziny
0 0