Wkurza mnie...

Gość: czarnygreg

#5552468 Napisano: 15.01.2013 07:10:26
Petunija, to dobrze właśnie!
bo mnie te cholerne szprotki nie chcą opuścić, tylko szprotki i szprotki...wszędzie szprotki widzę emotka
aaaa, i jeszcze: zimowe łasuchy lubią grube poduchy i ciepłe kluchy emotka masakra
0 0

Gość: pola731

#5552481 Napisano: 15.01.2013 07:18:16
wrrrrrrrrrrr - niech mi ktoś przytnie palce klawiaturą bo się nie opanuję i wybuchnę
0 0

dotusia

#5552492 Napisano: 15.01.2013 07:29:03
POCZTA POLSKA!!!

zaginęły listy polecone z nagrodami... ja tu ponaglam i się wkurzam, a te nagrody dawno wysłane!! jestem na macierzyńskim, nie wychodzę z domu w ogóle, a tu ani awizo ani listonosza! Jeden organizator wysłał mi ponownie nagrody 4 stycznia... myślicie, że doszły??

a teraz najlepsze... pani na poczcie z umprzejmą miną powiedziała, że od 1 stycznia listem poleconym wysyła się TYLKO LISTY! jeśli wyślę coś innego (miękkiego, większego niż list lub o innym formacie po prostu) to oni nie biorą za to odpowiedzialności... nie ma odzyskiwania kasy i tyle... więc ja podejrzewam, że przesyłki w cudowny sposób będą teraz znikać, a odzyskać się nie da... dopóki wszyscy (szczególnie handlarze Allegro) nie nauczą się, że wszystko trzeba wysyłać paczką... co jest chore, bo sama sprzedaję i uważam, że w przypadku małych rzeczy cena będzie nieziemsko zawyżona właśnie przez przesyłkę... ale znowu jak zaginie, będą nieprzyjemności... lub ŻAL - jak w przypadku moich nagród niespodzianek (nawet nie wiem, co bym dostała emotka
0 0

barszcz

#5552500 Napisano: 15.01.2013 07:34:34
A mnie wkurza dziś prawie wszystko emotka ,a najbardziej,że nie mam zestawu baristy z listopada,buuu!
0 0

joan

#5552511 Napisano: 15.01.2013 07:38:14
dotusia - szkoda, od razu widać, że chodzi o ludzką niedbałość i tumiwisistwo. Dziś dostałam LISTEM POLECONYM dekoder tv, chyba nie muszę pisać, że wielkie to to, czyli jednak się da wysłać emotka

Poproś organizatorów o podanie numeru nadawczego, to sobie wyśledzisz przesyłkę. Będziesz mogła wydrukować jej status, a to już jest coś, bo nikt bezczelnie nie może kraść przesyłek, jeśli uważają inaczej, niech przedstawią odpowiedni zapis w regulaminie świadczenia usług emotka

trimi napisał(a):

A mnie wkurza ukradziony dziś telefon, zwłaszcza ze jestem bez pracy i każdy grosz jest dla mnie na wagę złota. Cofnęli mi stypendium a prace dostać w tym mieście to prawie jak wygrać w Totka...

Współczuję bardzo emotka Oby nowy roczek obdarzył Cię nowym telefonem.
0 0

ziolko

#5552519 Napisano: 15.01.2013 07:47:15
to ja się dopominam o listy polecone, jak ktoś coś wysyła, bo zwykłe giną, więc jak teraz kolczyki będą do mnie wysłane to jako co?? PACZKA??

chociaż dziś laski wanilii do mnie dotarły bez problemu a do męża pieczątka, mała i płaska, ale zawsze NIE dokument
i obie przesyłki jako polecone

mam nadzieję, że jak Poczta będzie gubiła albo wydawała przyzwolenie na niedostarczanie niby nieregulaminowych przesyłek, to w końcu ludzi szlag potężny trafi i zrobią porządek z nimi, a UOKiK nałoży na tych złodziei wielomilionową karę
0 0

dolly

#5552527 Napisano: 15.01.2013 07:50:31
petunija1 napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

chciałam się zabrać za tworzenie na łakotkowe ślizgacze a tu weny ani śladu emotka
tylko mi się kołacze: pyszne są nawet wędzone szprotki kiedy na deser będą łakotki!
a takie mam zapotrzebowanie na ślizgacze...

emotka emotka z moją weną podobnie.
Nawet gorzej - o szprotkach nawet nie pomyślałam. emotka emotka

Jutro będzie lepszy dzień na tworzenie, lepiej dzisiaj odpuścić emotka emotka emotka
0 0

#5552532 Napisano: 15.01.2013 07:55:06
Dolly, dlaczego?
żrą mnie łakotki normalnie...
0 0

joan

#5552534 Napisano: 15.01.2013 07:55:27
ziolko - no właśnie, nadal przychodzą różności w poleconych, ale to już chyba zależy od widzimisia pracowników poczty emotka

Moja opinia, laika: jeżeli pracownik poczty przyjmuje do obrotu przesyłkę pocztową (a polecony musi przez ręce pracownika przejść), to zawiera umowę na dostarczenie przesyłki, za co pobiera opłatę. Nie można potem stwierdzić: a jednak tego nie dostarczymy emotka Co więcej, przesyłki takie powinny być albo awizowane, albo zwracane do nadawcy. Nie mogą sobie znikać emotka

Inna sprawa, że być może dotusi wysyłano nagrody w okresie świątecznym, to akurat armageddon był, niezwiązany z nowymi fochami odnośnie listów poleconych.
0 0

samantha22

#5552555 Napisano: 15.01.2013 08:04:58
też mnie wkurza PP, wysyłałam wczoraj ważny dokument polecony priorytet, w kopercie A4 koszt 7,30, bo gabaryt B - pogieło ich totalnieemotka Jabym wczesniej wiedziała, wcisnęłabym to pisemko do zwykłej
0 0

#5552561 Napisano: 15.01.2013 08:07:30
skusiłam się na lepieja (ostatnie dni) i nie zaakceptowali mi go, no, nie wiem co jest obraźliwego w : lepiej z gejem stracić cnotę niż ominąć jest sobotę emotka
szczera prawda przecież emotka
0 0

dotusia

#5552564 Napisano: 15.01.2013 08:08:40
ziolko napisał(a):

to ja się dopominam o listy polecone, jak ktoś coś wysyła, bo zwykłe giną, więc jak teraz kolczyki będą do mnie wysłane to jako co?? PACZKA??

chociaż dziś laski wanilii do mnie dotarły bez problemu a do męża pieczątka, mała i płaska, ale zawsze NIE dokument
i obie przesyłki jako polecone

mam nadzieję, że jak Poczta będzie gubiła albo wydawała przyzwolenie na niedostarczanie niby nieregulaminowych przesyłek, to w końcu ludzi szlag potężny trafi i zrobią porządek z nimi, a UOKiK nałoży na tych złodziei wielomilionową karę

tzn. Pani zaznaczyła, że MOŻNA wysyłać inne gabaryty, ale po pierwsze ceny są wyższe, po drugie oni nie biorą odpowiedzialności za zaginięcie, bo takie rzeczy się paczką wysyła... ja dostałam też bez problemu różaniec zapakowany pomysłowo pomiędzi dwie tekturki i wyglądał jak twardy list emotka dzisiaj wysłałam poleconym spódnicę z allegro kupującemu, bo zapłacił za nią &zł - to nie będzie płacił 11 za paczkę - to chore przecież...

ale weźmy pod uwagę np. gry... mój mąż dużo wymienia i sprzedaje gier na konsolę Xbox360... zawsze wysyłał poleconym... powiedział, że boi się teraz wysłać grę za kilkadziesiąt złotych (lub grubo powyżej 100 zł jak nowa) listem poleconym, bo jak zaginie to kiszka...

ja tam będę wysyłać poleconym jak dotąd, tylko obawiam się, że skuteczność doręczeń zmaleje...

aaaa i jeszcze ta pani powiedziała, że jak przeyłka polecona będzie większych gabarytów to nie dostarczą jej do domu, tylko od razu dadzą awizo, co by listonosz się chyba nie przedźwigał... będziemy sobie sami po nie przychodzić na pocztę...
emotka
0 0

joan

#5552571 Napisano: 15.01.2013 08:12:37
czarnygreg napisał(a):

skusiłam się na lepieja (ostatnie dni) i nie zaakceptowali mi go, no, nie wiem co jest obraźliwego w : lepiej z gejem stracić cnotę niż ominąć jest sobotę emotka

Geje? Utrata cnoty? Oni się starają nie narażać żadnym środowiskom.
0 0

Gość: mikki85

#5552578 Napisano: 15.01.2013 08:15:34
greg, chcesz, żeby geja puścili, skoro nawet z... Żywcem stracić cnoty nie wolno emotka
0 0

#5552586 Napisano: 15.01.2013 08:18:12
ale nic do gejów nie mam(rodzinnie kochamy pana F.M)
trudno, szkoda ze sie za lepieje wcześniej nie wzięłam, bym sie dowiedziała że oni tacy delikatni, i poprawni
0 0

Gość: mikki85

#5552587 Napisano: 15.01.2013 08:20:44
lepiej w trumnie schować cnotę,
niźli zgubić gdzieś sobotę emotka
0 0

joan

#5552601 Napisano: 15.01.2013 08:27:32
czarnygreg napisał(a):

ale nic do gejów nie mam(rodzinnie kochamy pana F.M)
trudno, szkoda ze sie za lepieje wcześniej nie wzięłam, bym sie dowiedziała że oni tacy delikatni, i poprawni

Nie wiem, czy Cię straszyć, ale jesteśmy spokrewnione emotka
0 0

antylopia

#5552605 Napisano: 15.01.2013 08:29:21
czarnygreg napisał(a):

emotka emotka emotka
0 0

bethan

#5552606 Napisano: 15.01.2013 08:29:38
ale czy to wściekły czy nie wściekły - co to za różnica?
Wiesz, w psychologii takie rozdwojenie jaźni jest wielce diagnostyczne.
A kto nie załapał o co biega, niech nie komentuje.
0 0

#5552607 Napisano: 15.01.2013 08:32:16
Joan, bardzo mi miło emotka

swoja drogą kiedy mój syn założył z dumą i radością koszulkę z Freddiem(kupioną na e-bayu przez mamusię za ciężką forsę) koleżanka w szkole spytała: co ty, koszulkę z Hitlerem nosisz?
dziecko mi zaniemówiło na popołudnie a potem dostało od matki przykazanie coby jednak NIE TYLKO na urodę dziewcząt patrzyło, bo strach
0 0