Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
zarania
Postów 3646
Data rejestracji 20.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w ABC, Dino, Polomarket, Intermarche, Rossmann. PW
ktosiu
Postów 1210
Data rejestracji 08.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ależ ja zawsze idę na... pole
C'est le moment ou jamais...
Gość: zeida
Gość: mikki85
za to mam lepszy kwiatek
Dziennikarka do współprowadzącego program:
- Nie wyrzucamy reszty ciasta... Ono mam się jutro sprzyda w kolejnym programie.
olunka
Postów 8524
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
ale za to ilu mamy purystów, tylko się cieszyć
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
Gość: emilka1705
ktosiu
Postów 1210
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo kiecki dzielą się na: mini, do kolan i do samej ziemi
kammaro
Postów 2095
Data rejestracji 29.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
:D i ja też
Uskrzydla mnie każda wygrana.Przegrana daje kopa do działania.
♦♦♦
Gość: lukasz04
Gość: mikki85
A tu nagle z kolejki, niczym diabeł z szopki, wyskakuje z jakiś intelektualista:
- Kto dziś mówi do ziemi ?! Co za wiocha !!! Klepisko ma pani w domu ??? Firanki mogą być co najwyżej do podłogi !!!
I tak bywa...
ktosiu
Postów 1210
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Masz rację. Jednak wydaje mi się, że tu rozmowa ma charakter raczej informujący niż piętnujący. Osobiście lubię rozmowy o ciekawostkach językowych i różnicach lokalnych. Ale wkurza mnie urządzanie polowania na błąd. Na błąd u innych, rzecz jasna.
asantesana
Postów 6361
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 12
Otóż to - czyli jeśli każdy będzie mówił jak mu się podoba, to w którymś momencie się nie zrozumiemy. Ja już mam kłopot ze zrozumieniem mojej 14-letniej siostrzenicy, która mówi młodzieżowym językiem. Rodzimy język jest po to, żeby go szanować i za niego zginęło wielu ludzi. My tu sobie żartujemy, niektórzy się uczą czegoś nowego, nikogo nie wyzywamy od idiotów i proszę, pozwól nam się dobrze bawić
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nikogo nie wytykam, nie piętnuję i nie poprawiam na forum
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o to to
na lubelszczyźnie też firanki i sukienki są do samej ziemi, chociaż nie wychodzi się tam pole
Nie chodzi o to, by kogoś piętnować. Nie wymienialiśmy kto popełnia takie błędy, tylko że nas takowe wkurzają. A i sama dzięki tej dyskusji się czegoś nauczyłam. I o to chodzi w tym chyba
Gość: pewnastudentka
Gość: katrin22
Mąż kupił dwa tunery (za 500zł)od faceta, który ma sklep stacjonarny i internetowy. Mąż akurat znał dobrze gościa i kupił w stacjonarnym, ale dogadał się, że w razie czego odda Mu je z powrotem, facet się zgodził na takie warunki. Okazało się, że nie tego szukaliśmy, więc mąż odesłał tunery i czeka na zwrot kasy, a tu CISZAAAAA, facet nie odbiera telefonu!!! a zna numer męża, więc mąż zadzwonił z innego numeru- też nie odebrał, ale potem facet oddzwaniał, a że telefon był wyciszony więc mąż nie usłyszał. Czyli jaki morał tego? że kasy chyba nie zobaczymy
Mąż wydzwania do Niego już kilka dni
Nie wiem co możemy zrobić w takiej sytuacji...
barszcz
Postów 2199
Data rejestracji 22.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do ortografii,to spodobał mi się tekst ,znajomej nauczycielki-kupa,czy kópa,tak samo śmierdzi!
olunka
Postów 8524
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
a wyrażenie co za wiocha jest piękną,literacką polszczyzną
mnie osobiście rażą błędy ortograficzne i takie typu: poszłem, jesli chodzi o wyrażenia regionalne, charakterystyczne dla danej grupy czy nawet lokalne to raczej mnie bawią i to czy ktos ma sukienkę do ziemi czy do podlogi, paneli, skarpetek itd jakos dla mnie nie jest błędem:)
petunija1
Postów 2507
Data rejestracji 24.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie dzisiejsza wymiana spostrzeżeń zupełnie nie razi.
Sama czegoś się nauczyłam.
Teraz jak młody będzie miał kolejny konkurs to wiem gdzie mogę podpytać o poprawną polszczyznę -bo ostatnio miał takie testy,że prawie zwątpiłam w swoją wiedzę...
Gość: pola731