Wkurza mnie...

olunka

#5558672 Napisano: 21.01.2013 08:49:12
chochliczka napisał(a):

Co do butow...
pod koniec listopada kupilam sobie fajne zimowe w Taily Weilly - tak to sie pisze?nie pamietam.. emotka
po miesiacu chodzenia gumowa podeszwa oderwala sie- uwzglednili reklamacje,dali nowe buty+ w ramach przeprosin dwie bluzki.
No ale buty po tygodniu zaczely przemakac;/

a ja mam buty-kozaki z Lidla, kupione rok temu czyli drugi sezon i tylko urwał mi sie ten zaczep do suwaka (teraz mam spinacz biurowy:))), nie przemakaja, nie slizgają, ciepłe i wygodne za 70 zł
0 0

picola

#5558674 Napisano: 21.01.2013 08:49:47
ech jakiś pech emotka
1) mój tato poślizgnął się, uderzył w krawężnik, ma złamany nos i mocno poobijany cały bok. Rzecz zdarzyła się wczoraj przed Kauflandem, a ja dowiedziałam się o tym dopiero dzisiaj
2)moje dziecko zwymiotowało syrop na klawiature nowiutkiego lapka emotka
3) nie mogę się wyleczyć z paskudnego grypska
niech mnie ktoś dobije
0 0

Gość: chochliczka

#5558684 Napisano: 21.01.2013 08:56:54
olunka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Co do butow...
pod koniec listopada kupilam sobie fajne zimowe w Taily Weilly - tak to sie pisze?nie pamietam.. emotka
po miesiacu chodzenia gumowa podeszwa oderwala sie- uwzglednili reklamacje,dali nowe buty+ w ramach przeprosin dwie bluzki.

a ja mam buty-kozaki z Lidla, kupione rok temu czyli drugi sezon i tylko urwał mi sie ten zaczep do suwaka (teraz mam spinacz biurowy:))), nie przemakaja, nie slizgają, ciepłe i wygodne za 70 zł

Ech ja to kurde zawsze mam problem z butami, jesienne,wiosenne-zawsze raz dwa obcast zdzieram ;/
a znow zimowe kazde mi przemakaja,albo podeszwa odpada emotka jakas pechowa jestem. Szkoda, ze do lidla mam daleko,ale chyba na przyszly rok to wlasnie jak bede kupowac buty popatrze w takichsklepach emotka moze akurat?
0 0

Gość: pola731

#5558694 Napisano: 21.01.2013 09:02:39
jolcia12 napisał(a):

joan napisał(a):

ziolko - no niestety, tak bywa prawie ze wszystkimi butami. Ja już w żadne cuda nie wierzę, jeśli chodzi o zwykłe sklepy, jeśli tam kupuję, to tylko w drodze wyjątku albo jeśli wygram bony do jakiejś sieci emotka Spróbuj przekonać męża do marek typu Lomer, Jack Wolfskin, Salomon itp. Ich buty są praktycznie niezniszczalne emotka

ehh joan, niestety masz rację... teraz za dobre buty trzeba dobrze zapłacic żeby w nich trochę pochodzić, jeśli da się mniej niż 3-4 stówki to się nie ma co spodziewać ze buty wytrzymają wiecej niż 1 sezon
emotka

polecam zaglądanie do Factory w Warszawie - w buty Salomony zaopatrzyłam moich 3 panów za 400 zł wszystkich - trafiłam na jakiś dzień (czy weekend- nie wiem dokładnie ile trwała ta oferta) kiedy od cen outletowych było jeszcze -70 %
0 0

Gość: chochliczka

#5558697 Napisano: 21.01.2013 09:04:30
ja ostatnio na jesieni bylam w Wawce kupilam sobie super buty Syreny- niby tez taka od dawna dobra firma i co?i tez przeciekaly ech emotka emotka
0 0

79magda

#5558705 Napisano: 21.01.2013 09:09:28
Mecz z Węgrami emotka nie wytrzymuję nerwowo... emotka
0 0

asantesana

#5558707 Napisano: 21.01.2013 09:10:12
joan napisał(a):

Wymieniłam tylko te, które OSOBIŚCIE sprawdziliśmy. Jest wiele innych marek, których nie wypróbowałam. Jeszcze polecam Meindla, ale to już droższa opcja i nie każdemu potrzebna; za to Salomony i Jack Wolfskiny są naprawdę super, towarzyszą nam od wielu lat emotka

Dorzucam jeszcze moje ukochane Chiruca i The North face. Śliczne i niezawodne, a ja butów nie oszczędzam, wykorzystuję je całą zimę i nawet w lecie w górach.
0 0

Gość: mikki85

#5558725 Napisano: 21.01.2013 09:26:54
olunka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Co do butow...

ja zawsze poluję na ostatnie pary

w CCC ekstra kozaczki skórzane tylko 79 zł - obniżka całe 200

w Tesco jeszcze fajniejsze za... 49, obniżka 250
0 0

Gość: mikki85

#5558731 Napisano: 21.01.2013 09:32:48
asante napisał(a):

joan napisał(a):

Wymieniłam tylko te, które OSOBIŚCIE sprawdziliśmy. Jest wiele innych marek, których nie wypróbowałam. Jeszcze polecam Meindla, ale to już droższa opcja i nie każdemu potrzebna; za to Salomony i Jack Wolfskiny są naprawdę super, towarzyszą nam od wielu lat emotka

Dorzucam jeszcze moje ukochane Chiruca i The North face. Śliczne i niezawodne, a ja butów nie oszczędzam, wykorzystuję je całą zimę i nawet w lecie w górach.

gdzie North face dostajesz w Krakowie ?
0 0

Monika11

#5558737 Napisano: 21.01.2013 09:35:13
olunka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Co do butow...

CCC najgorszy sklep z butami jezeli chodzi o reklamacje kupowałam sobie buty zimowe z Lasockiego i synkowi, po miesiącu skóra odchodziła , a synkowi podeszwa odeszła daliśmy do reklamacji i co okazało się ze moja wina w reklamacji napisali ze but -Zimowy!!! -PRZEMOCZONY I NIE POWINNAM PO mokrym chodzić .Oddałam drugi raz i to samo , a za trzecim musiała bym płacić za wszystko więc zrezygnowałam emotka
0 0

joan

#5558740 Napisano: 21.01.2013 09:38:23
asante napisał(a):

The North Face - oł je, kiedyś strasznie mi się spodobały ich kozaczki, ale cena nieco mnie zniechęciła; nie poddałam się jednak zupełnie, czyli czekam na odpowiedni konkurs emotka
0 0

asantesana

#5558747 Napisano: 21.01.2013 09:41:53
mikki85 napisał(a):

gdzie North face dostajesz w Krakowie ?

North Face kupuję akurat w Zakopanem (duży,dwupiętrowy sklep sportowy na Krupówkach):)
Pozostałe w Krakowie przy ul. Siennej (Polarsport), najlepszy sklep sportowy z najbardziej fachową obsługą jaką znam.
0 0

Gość: emilka1705

#5558753 Napisano: 21.01.2013 09:44:55
Monika11 napisał(a):

olunka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Co do butow...

CCC najgorszy sklep z butami jezeli chodzi o reklamacje kupowałam sobie buty zimowe z Lasockiego i synkowi, po miesiącu skóra odchodziła , a synkowi podeszwa odeszła daliśmy do reklamacji i co okazało się ze moja wina w reklamacji napisali ze but -Zimowy!!! -PRZEMOCZONY I NIE POWINNAM PO mokrym chodzić .Oddałam drugi raz i to samo , a za trzecim musiała bym płacić za wszystko więc zrezygnowałam emotka

zartujesz? Ja własnie w tym tygodniu chce tej samej firmy buty córki oddac bo odpadły takie mocowania do pasków zapinajacych. No i to wszystkie 4...dodam, ze mała ma 15 miesiecy i miała je na sobie 3 razy z czego wiekszosc była na rekach.
0 0

asantesana

#5558755 Napisano: 21.01.2013 09:45:34
joan napisał(a):

asante napisał(a):

The North Face - oł je, kiedyś strasznie mi się spodobały ich kozaczki, ale cena nieco mnie zniechęciła; nie poddałam się jednak zupełnie, czyli czekam na odpowiedni konkurs emotka

Jak pisałam wyżej, kupuję tę markę w Zakopanem i to na Krupówkach, po sezonie mają świetne wyprzedaże emotka
Zapomniałam jeszcze o Karrimorze - sprzęt i odzież nie do zdarcia. Mam np. plecak z dożywotnią gwarancją (nie wiem czy dożywotnią moją czy jego emotka
0 0

marionzzz

#5558757 Napisano: 21.01.2013 09:46:04
ziolko napisał(a):

a mnie wkurzają buty... dokładnie ich jakość

mąż po raz kolejny ma zepsute kolejne buty.
Pierwsze - półbuty, przetarte podeszwy po 5 miesiącach użytkowania, od razu wymiana na inne.

Wymieniliśmy na zimowe, z dopłatą. Pochodził niedługo, na pewno tej zimy - podeszwy pęknięte w połowie.
No szlag... jestem ciekawa, czy reklamację uwzględnią.
A buty nie kosztowały 5 zł, tylko o wiele więcej i są skórzane. Myślałam, że za tą cenę można spodziewać się czegoś lepszego i trwalszego emotka
Dodam, że obie pary kupowane w Deichmannie.

Całe szczęście, ze w CCC jest obniżka cen butów zimowych o 30%, to kolejna para kupiona emotka

polecam Batę-mój mąż reklamuje tam buty o każde zadrapanie i nigdy nie robili mu problemów emotka

a co do CCC to chodzę w ich butach już kolejne sezony i uważam,że buty są nie do zdarcia-wręcz uwielbiam Lasockiego bo jak dla mnie są niewiarygodnie wygodne,dobrze wyprofilowane i bardzo wytrzymałe.
Raz się rozmyśliłam w domu po kupnie i z przyjęciem z powrotem też nie było problemu emotka

może to kwestia obsługi i ich podejścia do klienta emotka
0 0

joan

#5558762 Napisano: 21.01.2013 09:55:11
asante napisał(a):

Jak pisałam wyżej, kupuję tę markę w Zakopanem i to na Krupówkach, po sezonie mają świetne wyprzedaże emotka
Zapomniałam jeszcze o Karrimorze - sprzęt i odzież nie do zdarcia. Mam np. plecak z dożywotnią gwarancją (nie wiem czy dożywotnią moją czy jego emotka

W Zakopanym bywam rzadko, ostatni raz we wrześniu. Dożywotnia gwarancja, świetnie brzmi emotka

Co do plecaków, to oszalałam za wygranym Deuterem, producent powinien mi słono płacić za marketing szeptany -> niech mi nikt nie wmawia, że my, konkursowicze nie jesteśmy lojalni wobec marki i nie opłaca się nam nagród dawać, bo się nimi nie zachwycamy. Ja się zachwycam, ile wlezie, aż Mój zaczyna oczami przewracać emotka

Nic mnie nie wkurza, dobranoc wszystkim, może niech mnie tylko przedramię przestanie boleć, bo nie wiem, o co chodzi (znowu starość?!)
0 0

asantesana

#5558773 Napisano: 21.01.2013 10:03:16
joan napisał(a):

asante napisał(a):

W Zakopanym bywam rzadko, ostatni raz we wrześniu. Dożywotnia gwarancja, świetnie brzmi emotka

Co do plecaków, to oszalałam za wygranym Deuterem, producent powinien mi słono płacić za marketing szeptany -> niech mi nikt nie wmawia, że my, konkursowicze nie jesteśmy lojalni wobec marki i nie opłaca się nam nagród dawać, bo się nimi nie zachwycamy. Ja się zachwycam, ile wlezie, aż Mój zaczyna oczami przewracać emotka

Nic mnie nie wkurza, dobranoc wszystkim, może niech mnie tylko przedramię przestanie boleć, bo nie wiem, o co chodzi (znowu starość?!)

Nie znam Deutera, ale pewnie wypróbuję emotka
I w Zakopanem a nie w Zakopanym (bo jest Zakopane a nie Zakopany). Przepraszam, rzadko poprawiam, ale nie mogłam się powstrzymać emotka
0 0

joan

#5558873 Napisano: 22.01.2013 08:13:06
asante napisał(a):

Nie znam Deutera, ale pewnie wypróbuję emotka
I w Zakopanem a nie w Zakopanym (bo jest Zakopane a nie Zakopany). Przepraszam, rzadko poprawiam, ale nie mogłam się powstrzymać emotka

A wiesz, że początkowo tak napisałam? emotka Ale potem przypomniał mi się program Herr Miodka, z którego zapamiętałam tyle, że obie formy są prawidłowe. Tylko to już daaawno temu było i nie daję głowy, że Herr Miodek tak właśnie powiedział emotka
Nie powstrzymuj się, świat warto ulepszać emotka

marionzzz - masz rację, obsługa reklamacji zależy od konkretnego sklepu. Żonie kolegi Bata pokazała środkowy palec, bo uznali, że w tych sandałkach to ona musiała raz w deszczu iść. No cóż, widocznie gdy niespodziewanie zaczyna padać, obuwie z Baty należy schować do torebki i wędrować boso emotka
0 0

staszek

#5558909 Napisano: 22.01.2013 08:46:12
a mnie wkurzają błędy następujące (jak już mowa o pisaniu i poprawianiu oraz o subiektywnych odczuciach): emotka
pisze zamiast jest napisane,
notoryczne używanie słowa bynajmniej myśląc, że znaczy to, to samo co przynajmniej,
na dworzu zamiast na dworze,
kupywałam zamiast kupowałam
i małż zamiast mąż wrrrr emotka błędem nie jest, ale jakoś mnie drażni
i jeszcze trochę by się znalazło emotka
uff, już mi lepiej
0 0

zdolnabestia

#5559004 Napisano: 22.01.2013 09:51:32
Można to wziąść? Tak, można braść emotka

asante napisał(a):

I w Zakopanem a nie w Zakopanym (bo jest Zakopane a nie Zakopany).

To, że w Zakopanem, to wiem, tylko argumentacja mnie zastanowiła. Zakopane jako skrócenie zakopane miasto, co odmieniało by się w zakopanym mieście. Sekretem jest tu fakt, że to nazwa miejscowa: http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=995
emotka
0 0