Wkurza mnie...

agusia147

#5566111 Napisano: 28.01.2013 01:29:47
rosik93 napisał(a):

Sprzedałem znajomej wygrany blender Braun. Zepsuł się jej, napisałem do osoby odpowiedzialnej za wydanie nagród..Przykro mi bardzo, ale nie jestem w stanie pomóc. Egzemplarze przeznaczone na konkurs nie miały niestety druków gwarancyjnych. Ehh

emotka

Ja znajomym nic nie sprzedaję, zwłaszcza sprzętów które nie mają druków, właśnie po to by ominąć problem z tym, co będzie jak się sprzęt popsuje.
0 0

sylzab2294

#5566147 Napisano: 28.01.2013 01:51:45
echhh wnerwia mnie jak nie wiem, że ludzie sprzedają paragony z różnych miast (kaufland)...i sami sobie robią konkurencję...Ci co grali na pałę-teraz mają kawę na ławę wyłożoną!!! emotka
0 0

joan

#5566150 Napisano: 28.01.2013 01:54:20
sylzab2294 napisał(a):

echhh wnerwia mnie jak nie wiem, że ludzie sprzedają paragony z różnych miast (kaufland)...i sami sobie robią konkurencję...Ci co grali na pałę-teraz mają kawę na ławę wyłożoną!!! emotka

A ja już sama nie wiem, czy jest sens się tym denerwować, czy może raczej mieć z tego polewkę, skoro potem ci sami ludzie lamentują, że nie wygrali i w ogóle, jak to możliwe i szkoda ojejo. To może dziś polewka, żeby wystąpił akcent humorystyczny: emotka
0 0

sylzab2294

#5566152 Napisano: 28.01.2013 01:57:28
joan napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

A ja już sama nie wiem, czy jest sens się tym denerwować, czy może raczej mieć z tego polewkę, skoro potem ci sami ludzie lamentują, że nie wygrali i w ogóle, jak to możliwe i szkoda ojejo. To może dziś polewka, żeby wystąpił akcent humorystyczny: emotka

oki pośmiejemy się razem...może kiedyś nauczą się rozumu... emotka emotka
0 0

asantesana

#5566186 Napisano: 28.01.2013 02:21:39
staszek napisał(a):

ból krzyża... a zaczęłam robić 6 weidera i chyba będę musiała przerwać, bo boli nie tylko podczas ćwiczeń, ale i później przez cały dzień. Wrr....

Taki ból w krzyżu wskazuje na to, że źle wykonujesz ćwiczenia. Zamiast ciągnąć mięśniami brzucha, robisz to mięśniami okołokrzyżowymi, co jest bardzo niedobre dla kręgosłupa. Tak jest łatwiej, ale to nie o to chodzi w szóstce. Lepiej sobie przedłuż początkowe dni weidera i próbuj cały wysiłek włożyć w brzuch, a krzyż rozluźnić i ból minie.
0 0

staszek

#5566200 Napisano: 28.01.2013 02:33:26
asante napisał(a):

staszek napisał(a):

ból krzyża... a zaczęłam robić 6 weidera i chyba będę musiała przerwać, bo boli nie tylko podczas ćwiczeń, ale i później przez cały dzień. Wrr....

Taki ból w krzyżu wskazuje na to, że źle wykonujesz ćwiczenia. Zamiast ciągnąć mięśniami brzucha, robisz to mięśniami okołokrzyżowymi, co jest bardzo niedobre dla kręgosłupa. Tak jest łatwiej, ale to nie o to chodzi w szóstce. Lepiej sobie przedłuż początkowe dni weidera i próbuj cały wysiłek włożyć w brzuch, a krzyż rozluźnić i ból minie.

Dzięki, spróbuję dzisiaj. Bo już zastanawiałam się nad przerwaniem, chociaż dopiero zaczęłam. Błędem chyba jest też to, że nie przylega mi cały kręgosłup do maty tylko właśnie na wysokości krzyża robi się taka dziura. Ale nie wiem jak się jej pozbyć, musiałby chyba ktoś mi na brzuch stanąć emotka
0 0

agusia147

#5566201 Napisano: 28.01.2013 02:35:28
staszek ja ci stanę jak chcesz emotka
0 0

joan

#5566202 Napisano: 28.01.2013 02:35:38
staszek napisał(a):

Dzięki, spróbuję dzisiaj. Bo już zastanawiałam się nad przerwaniem, chociaż dopiero zaczęłam. Błędem chyba jest też to, że nie przylega mi cały kręgosłup do maty tylko właśnie na wysokości krzyża robi się taka dziura. Ale nie wiem jak się jej pozbyć, musiałby chyba ktoś mi na brzuch stanąć emotka

By plecy mocniej przylegały do podłogi, musisz zgiąć w kolanach nogi, pam param emotka
0 0

staszek

#5566207 Napisano: 28.01.2013 02:39:22
joan napisał(a):

staszek napisał(a):

By plecy mocniej przylegały do podłogi, musisz zgiąć w kolanach nogi, pam param emotka

no niby tak, ale czy to jest dozwolone w tych ćwiczeniach, bo na wszystkich zdjęciach i filmikach mają być płasko... Kiedyś wytrwałam do 32 dnia i było ok, teraz 3 dni i boli strasznie...

agusia147 dawaj emotka
0 0

asantesana

#5566212 Napisano: 28.01.2013 02:43:42
staszek napisał(a):

asante napisał(a):

staszek napisał(a):

No właśnie, masz mieć naturalne ułożenie kręgosłupa, czyli pod krzyż ma się dać przesunąć kartkę, nic więcej. Lepiej przedłużyć pierwsze dni, a wyrobić tak mięśnie brzucha, żebyś dala radę podnosić się na nim, a nie mięśniami kręgosłupa, to klasyczny problem początkujących. Jest na to bardzo dobre ćwiczenie: leżysz na podłodze/macie, trzymasz nogi w pionie do góry. I opuszczasz obie nogi lub po jednej na przemian (obie jest trudniej) do takiego poziomu, w którym kręgosłup zaczyna odklejać się od podłogi. Rób to ćwiczenie zanim zabierzesz się za szóstkę, a zobaczysz, ze każdego dnia będziesz w stanie niżej opuścić nogi i zrobić większą liczbę powtórzeń.

Joan, w szóstce nie da się trzymać nóg zgiętych w koalnach emotka

W temacie - dzisiaj mam taki dzień, ze niech mnie ktoś dobije...
0 0

Gość: pola731

#5566217 Napisano: 28.01.2013 02:46:54
asante napisał(a):

emotka

dobiję Cię pod warunkiem , że Ty też mnie dobijesz ...
0 0

staszek

#5566222 Napisano: 28.01.2013 02:50:39
asante napisał(a):

staszek napisał(a):

asante napisał(a):

staszek napisał(a):

No właśnie, masz mieć naturalne ułożenie kręgosłupa, czyli pod krzyż ma się dać przesunąć kartkę, nic więcej. Lepiej przedłużyć pierwsze dni, a wyrobić tak mięśnie brzucha, żebyś dala radę podnosić się na nim, a nie mięśniami kręgosłupa, to klasyczny problem początkujących. Jest na to bardzo dobre ćwiczenie: leżysz na podłodze/macie, trzymasz nogi w pionie do góry. I opuszczasz obie nogi lub po jednej na przemian (obie jest trudniej) do takiego poziomu, w którym kręgosłup zaczyna odklejać się od podłogi. Rób to ćwiczenie zanim zabierzesz się za szóstkę, a zobaczysz, ze każdego dnia będziesz w stanie niżej opuścić nogi i zrobić większą liczbę powtórzeń.

Joan, w szóstce nie da się trzymać nóg zgiętych w koalnach emotka

tak zrobię, bo u mnie ta dziura jest taka, że całą dłoń bez problemu włożę...
0 0

asantesana

#5566228 Napisano: 28.01.2013 02:54:36
Pola, umowa stoi emotka
Staszek, daj znać jak efekty. Próbuj robić tak, jakbyś chciała pępek wcisnąć do kręgosłupa.
0 0

staszek

#5566250 Napisano: 28.01.2013 03:15:20
asante napisał(a):

Pola, umowa stoi emotka
Staszek, daj znać jak efekty. Próbuj robić tak, jakbyś chciała pępek wcisnąć do kręgosłupa.

oki emotka
0 0

mama2006

#5566255 Napisano: 28.01.2013 03:25:24
wkurza mnie, bo wygrałam w konkursie na fb A co na deser.Przyślij nam świateczny wypiek.Nagrody za najlepsze prace to 30 kompletów gadżetów składających się ze ściereczek, rękawic
kuchennych, toreb lnianych i szpatułek do wybierania ciast. https://palma.fac...gulamin_konkursu.pdf Tymczasem dzisiaj przyszła szmaciana byle jaka torba.Czy ktoś z Was tez tak miał?
0 0

Gość: pawel1615

#5566272 Napisano: 28.01.2013 03:37:59
staszek napisał(a):

apropopo a6w- robicie jakieś przerwy miedzy seriami (nie cyklami)? Bo sa 3 wersje w internecie:
1. max kilkadziesiąt sekund przerwy
2. do godziny przerwy
3. dowolna długość przerw, byle sie wyrobić w ciągu jednego dnia

a tak w ogóle to po raz drugi zaczynam ją od początku (jestem na 5 dniu), wcześniej doszedłem chyba do 20 powtórzeń i przez grypę nie dokończyłem
0 0

Gość: pawel1615

#5566279 Napisano: 28.01.2013 03:41:28
agusia147 napisał(a):

marzanna napisał(a):

A mnie wkurza ta reklama, która wyskakuje na stronie e-konkursy emotka Ogromne du..sko z cellulitem, które ma 25 lat, a którego mąż nigdy nie widział...Obrzydliwe, aż trzeba przeładować stronę, bo niedobrze się robi emotka emotka

Widzę to samo emotka A jak nie cenzura to wielki bebech z tekstem Skończ to, ja rozumiem, że banner to zarobek dla portalu, ale niektórych treści to drobna przesada.

ja mam adblock i reklamy mnie nie męczą emotka

ale jak komuś nie przeszkadzają, to niech nie instaluję- w końcu stronka musi na siebie zarabiać emotka
0 0

dolly

#5566280 Napisano: 28.01.2013 03:41:57
pawel1615 napisał(a):

apropopo a6w- robicie jakieś przerwy miedzy seriami (nie cyklami)? Bo sa 3 wersje w internecie:

tak
0 0

staszek

#5566293 Napisano: 28.01.2013 03:47:55
dolly napisał(a):

pawel1615 napisał(a):

tak

tak 15-20 sekund
0 0

asantesana

#5566325 Napisano: 28.01.2013 04:15:24
pawel1615 napisał(a):

2. do godziny przerwy
3. dowolna długość przerw, byle sie wyrobić w ciągu jednego dnia

a tak w ogóle to po raz drugi zaczynam ją od początku (jestem na 5 dniu), wcześniej doszedłem chyba do 20 powtórzeń i przez grypę nie dokończyłem

Moim zdaniem tylko krótka przerwa (1-2 min. max) ma sens, później mięśnie stygną i od nowa trzeba je rozgrzewać zamiast trenować.
0 0