Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: agniecha
http://www.delika...konkurs-walentynkowy - konkurs był ewidentnie lokalny (wystarczyło sprawdzić zakładkę "sklepy") a i tak wiele osób z całej Polski się połakomiło i zabrało szansę ludziom z Podkarpacia.
Gość: mikki85
jakoś nie kojarzę konkursu ani z bazy, ani z TERAZ
poczta pantoflowa
Gość: agniecha
https://www.e-kon...108359/#.UTTNt1fuor0
dziwisz się ? Ptasie Mleczko rozdawali
nie sposób nic tam pisać, bo posty ukazują się z kilkunastominutowym opóźnieniem
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ktosiu
Postów 1210
Data rejestracji 08.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
C'est le moment ou jamais...
Gość: bubulina
szok
Ja bym tak tego nie zostawiła tylko porozmawiała z nauczycielką,w końcu odpowiedzi miał dobre a czy to jest zakreślone w kółeczko czy podkreślone to co to za różnica????? najważniejsze że odpowiedź jest dobra
Gość: jolcia12
ale macie problem
1 jedynka za niepoprawne czytanie ze zrozumieniem jeszcze nikomu nie zaszkodziła, przynajmniej się dziecko nauczy następnym razem dokładnie czytać polecenia.
A jak bedziesz afere robić nauczycielce, to czego to dziecko nauczy? Że całe życie mamuśka go będzie niańczyć i walczyć o jego prawa.
jeśli masz dostęp do poprzednich sprawdzianów, zerknij czy aby tam dzieci nie musiały zaznaczać kółeczkiem właściwej literki
teraz zapewne pani zmieniła źródło testów, ale dzieci nauczone są poprzednim systemem
sprawdzian to stres i dziecko zazwyczaj robi tak jak je nauczono
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: gracet
rzucasz się o jedno zadanie, a jak napisał resztę?
wyglada na to, że nie jest orłem bo sama piszesz, to tylko jedno zadanie i że ocena została obniżona - nie, po prostu nie dostał punktu (JEDNEGO!!!)
za niedoczytanie jednego zadania pani nie dałaby jedynki
czytanie ze zrozumieniem to nie jest pierdoła
Gość: kamisiek
córa jest obecnie w liceum, ale pamiętam, że juz w podstawówce zwracano uwage własnie na czytanie ze zrozumieniem poleceń na sprawdzianach, testach....
Bardzo duzy nacisk w zwiazku z tymi testami potem w podstawówce czy gimnazjum...bo za takie błędy dzieci tracą wiele punktów na testach..
ktosiu
Postów 1210
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba się też nie zrozumiałyśmy
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Tak się jednak na szybko zastanawiam, co się to porobiło z tym systemem nauczania? Za moich czasów w szkole sprawdzało się posiadaną wiedzę. Jeśli nauczyciel miał jakiekolwiek wątpliwości, przy oddawaniu sprawdzianów odpytywał daną osobę i to dawało "ocenę ze sprawdzianu".
ktosiu, współczuję i ściskam Was oboje
"Bo w poleceniu..." - liczba pojedyncza sugeruje jedno polecenie - nie chciałam Cię urazić, moja córka chodzi do 2 klasy i też pisze testy, ale zawsze są one zróżnicowane pod wzgl formy zadań, nigdy same zamknięte...
aczkolwiek, ja ćwicząc z nią w domu zawsze zwracam uwagę na polecenie - teraz jest łatwo, ale gdy przyjdą trudniejsze rzeczy to zrozumienie polecenia jest NAJWAŻNIEJSZE!
ktosiu
Postów 1210
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18746
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ciekawe, czy gdyby w poleceniu było "Postaw krzyżyk" (czyli + ), a uczeń wpisałby X, to też dostałby ndst. Albo gdyby miał podkreślić prawidłowe odpowiedzi na czarno, a użyłby niebieskiego długopisu?
ktosiu
Postów 1210
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ok, dzięki za doprecyzowanie
eh, joan było zadanie z podkreśleniem na zielono nazw roślin
zresztą, ja na studiach (chyba na psychologii) miałam test, który nota bene oblałam
przedostatnie polecenie natomiast: rozwiąż ostatnie zadanie, podpisz się i wyjdź z sali
ludzie wychodzili, a ja myślałam, że nic nie umieją i jechałam z zadaniami aby zdążyć
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
przed każdym sprawdzianem nauczyciel ma obowiązek omówić najważniejsze zagadnienia i technikę zaznaczania odpowiedzi - zwłaszcza jeżeli nie jest ona zademonstrowana na początku testu jako przykład
dziecko zgodnie z kodeksem ucznia ma prawo poprawić każdą złą ocenę - nawet orłom zdarza się w stresie popełniać błędy
porozmawiaj więc z nauczycielką, żeby w tej sytuacji dała dziecku możliwość napisania nowego sprawdzianu
a co do krzyżyków i podkreślania - test pod koniec podstawówki i gimnazjum odbywa się "metodą krzyżykową" i większość nauczycieli od małego tak szkoli dzieci
u nas swego czasu dzieciaki miały co 1 - 2 miesiące taką... "tresurę" od pierwszej klasy aż się rodzice zbuntowali, bo ile można stresować maluchy
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a jakim cudem rodzice zgodzili się na zamieszkanie u nich jakiegoś obcego chłopaka???
Ktosiu, szczerze podziwiam twoje opanowanie, bo po tekście obcej osoby "że dziecko nie jest "orłem" w związku z niezrozumieniem polecenia, a samej prezentującej brak tej umiejętności, mnie by sie podniosło ciśnienie.
Tak, Gracet, czytanie ze zrozumieniem, to nie jest pierdoła