Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
zaczytana-pola
Postów 11585
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
apoccalipsa
Postów 6460
Data rejestracji 15.09.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Są wspaniali nauczyciele z powołania, ale i są bezmyślni. Syn uwielbiał rysować, ale od tamtej pory przestał.
Gość: jolcia12
Ilonka i Kaśka
doceniam to, że nie mam problemów z nauczycielką swojego dziecka, być może dlatego że staram się ich zrozumieć i postawić się w ich sytuacji.
Sama kiedyś byłam uczennicą, i doceniam to jak zostałam ukierunkowana, i wykształcona przez surowych nauczycieli.
Apo, no cóż bywa i tak
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Podam przykład chłopczyk u Domiśka w klasie długo się przebiera po ćwiczeniach, co robi nauczycielka ? Zabiera mu ubrania pokazuje przy całej klasie, że wyrzuci je do śmieci i ,że mały będzie wracał do domu w krótkich spodenkach ( zima), jak poszła do niej mama, to stwierdziła,że żartowała.
Dużo bym mogła tego opisywać, łącznie z wyróżnianiem dzieci ( nie takim normalnym, ale chamskim - np ustawianiem wyników konkursów ! ), ja nie awanturuje się, tylko odliczam czas do końca roku szkolnego, bo babsko ma ich już nie uczyć. Jednak uważam,że to nie zawsze dzieci są wszystkiemu winne, a większość maluchów ma wpojone jakieś zasady, które jednak przez zachowanie nauczycielki wcale nie są popierane, a wręcz daje im zły przykład
asantesana
Postów 6360
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
Fakt, można długo dyskutować na ten temat, ale pracowałam kiedyś w firmie (ogólnopolskiej) gdzie umowę należało zawsze podpisywać (ja i klient) niebieskim długopisem. Podpisanie czarnym skutkowało nieważnością dokumentu i ogromnymi kłopotami z tego tytułu(chodziło o to, żeby łatwo dało się odróżnić oryginał od kopii, bo wiele czarnych długopisów wyglądało jak ksero).
Co do czytania ze zrozumieniem - najlepszy przykład to test, o którym ktoś wyżej pisał (a sama w takim brałam udział i na szczęście nie zrobiłam z siebie debila) na umiejętność czytania ze zrozumieniem. W moim teście oczywiście pierwsze zdanie było "zanim zrobisz cokolwiek przeczytaj test do końca". W ostatnim punkcie: "wszystkie polecenia od 2 do 30 są nieistotne, podpisz się i odłóż kartkę". Pomiędzy należało nawet wstawać, obiec stół dookoła, trzy razy klasnąć. Gdybyście widzieli bandę biegających i klaszczących analfabetów...
Tak, czytanie ze zrozumieniem jest bardzo bardzo ważne, o tym każdy konkursowicz chyba dobrze wie. A czy taka forma nauki jak postawienie jedynki jest ok? Nie wiem, ale jednego jestem pewna - dziecko zapamięta to do końca życia i już zawsze będzie dokładnie czytało polecenia
Gość: iwonciaaa
Sytuacja, która mnie spotkała irytuje mnie do dzisiaj. Otóż po powrocie z 3 tygodniowej choroby, dowiedziałam się, że moje zachowanie z proponowanego wzorowego, zmieniło się na poprawne. Z jakiej racji? Zastanawiałam się długo, po czym dowiedziałam się, że maltretowałam psychicznie wraz z innymi koleżankami jedną z dziewczynek.
Miały się odbywać wielkie konfrontacje, spotkania z psychologami, kuratorium miało przyjechać. Oczywiście nic takiego nie miało miejsca, a oskarżenie i konsekwencje wyciągnięte. Do tej pory nie mam pojęcia za co.
Fakt, faktem są dobrzy nauczyciele z powołania.\
Ale jest też jedna wielka banda, która wzajemnie się kryje, zawsze wspiera, a zamiast wychowywać i uczyć dzieci, powinna psy wyprowadzać, albo znaleźć sobie inne tego typu zajęcie.
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to ja sie wypowiem jako nauczycielka (gimnazjum, mająca uprawnienie do uczenia w SP)
9 lat to klasa 3 SP?
zupelnie niemerytorycznie: Pani powinna się puknąć w głowę, bo swoim zachowaniem (jak tu widać) wpływa na opinię całej grupy empatycznych ludzi, którym zależy, którzy się starają i wkładają codziennie ogrom pracy, w to, co robią...
merytorycznie: nie wiem , gdzie Panią Szanowną uczyli (ale też nie uczyłam nigdy klas 1-3 SP), ale moim zdaniem Twój syn poprawnie wykonał zadanie. Ja tego nie traktuję jako błędu, tylko niestety czepialstwo
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ech mikki,
to Ty pracujesz w szkole, że masz aż taką wiedzę?
1.nie ma czegos takiego jak kodeks ucznia. Jest Statut Szkoły i WSO oraz PSO poszczególnych przedmiotów. Kwestia poprawiania jest tam zapisana - może być to ujęte inaczej w każdej szkole, a nawet inaczej w obrębie różnych przedmiotów w tej samej placówce. Nauczyciel ma obowiązek zapoznać ze swoim PSO uczniów na 1 lekcji - to jest ogólnopolskie.
Więc niestety wprowadzasz w błąd.
2. Każda praca klasowa musi być poprzedzona powtórzeniem. Jego forma jest dowolna (niestety). Ważne by był wpis w dzienniku.
3. Nauczyciel nie ma obowiązku tłumaczenia sposobu wypełniania testu. Jest to jego wybór. Ja to robię zawsze (zdziwilibyście się ilu uczniów mnie w tedy nie słucha), na zewnętrznych egzaminach - uczniowie czytają pisemną instrukcję.
wrrrryyy
Postów 872
Data rejestracji 22.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: jolcia12
tak jak i wściekły
a moze to jedna osoba w 3 wcieleniach
aurorcia
Postów 4461
Data rejestracji 10.04.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To samo sobie od razu pomyślałam
Nie klikam i nie biorę udziału w klikanych!!!!
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
smród i syf. pozalewało mi znowu mnóstwo rzeczy. Jestem załamana.
Administracja twierdzi, że to nie ich problem tylko przedsiebiorstwa wodno-kanalizacyjnego, przedsiębiorstwo umywa ręce i zwala winę na administrację. A w mojej piwnicy jest dziura w podłodze i jak gdzieś zapcha się rura (to nie porblem, bo sąsiedzi wrzucają do kibla dosłownia WSZYSTKO od obierków po ścierki), to własnie tutaj wybija.
już mam serdecznie dosyć... to nie moja wina, a ja jestem stratna i ja muszę to czyścić wszystko.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: emilka1705
Gość: jkkp
jeżeli to play, to może zablokowali, ostatnio lubią takie psikusy robić
abodak
Postów 2220
Data rejestracji 29.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
włóż ją do innego aparatu-mi czasem tak robi telefon
klik dla dzieci,to tylko chwilka http://www.dobryklik.pl/
cudaczek121
Postów 6820
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ja mam 60 cm w pasie, w biuście pewnie jeszcze mniej,a nie jestem gejem ani lesbijką też nie
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
79magda
Postów 5007
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Uważajcie, takie porównania wywołują bardzo nerwowe reakcje u zainteresowanego... upsss... zainteresowanej tematem
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
notta
Postów 8871
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Szczęśliwych paragonów życzę
|
niestety nic nie daje już rano próbowałam