Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
merynosek
Postów 1784
Data rejestracji 13.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie jest to samo...
anialistopad
Postów 14217
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
www.zabawkikrasnala.pl
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: awi
Pokochaj go
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja uwielbiam przyrodę, kocham ptaki i bardzo się cieszę, że mieszkam w takim miejscu. Jak wczesną wiosną żurawie budzą mnie swoim krzykiem o 6 rano, to jestem przeszczęśliwa i wychodzę na balkon robić im zdjęcia. Z utęsknieniem czekam na mojego dyżurnego słowika itd.
Ale ten konkretny ptak jest maksymalnie irytujący. Wiem, że derkacz przywołuje partnerkę i jest duża szansa, że jak już zbuduje z nią gniazdo to przeniesie się na tyle daleko, że nie będę już go słyszeć.
Żeby on śpiewał to by nie było problemu, ale on skrzeczy obrzydliwie i niezwykle donośnie, a chyba najgorsze jest to, że robi to przez kilka godzin bez przerwy. Robi to na tyle głośno (wyczytałam, że aż 120 decybeli
Derkacza można posłuchać np tu:
http://ptaki-roln...ocian.org.pl/derkacz
ankasss
Postów 1245
Data rejestracji 12.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: koza.k90
ja mam tak z valbon
Gość: panczita
pytania z groszkiem sa takie łatwe - a mi ciągle wyskakuje komuniakt ze zle odpowiedzialam.
CZy ktoś też tak miał?
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ooo matulu, to już wolę ten świergot od 2ej w nocy niż to...
fryz
Postów 2286
Data rejestracji 14.07.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
2015:krem BB,
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: goralecka
margo466
Postów 2012
Data rejestracji 11.06.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie słońce i 30 stopni za oknem
życie-lepsze czy gorsze-zawsze jest piękne
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie również przed chwilą była wielka ulewa i nowo zasianą trawę zmyło pod domem
mkrzysiek
Postów 3442
Data rejestracji 06.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wkurzają mnie ulewy
kolega miał uchylony szyberdach i zalało mu pół auta
Gość: iskierka
Gość: puma941
Zasiałam chyba z 10 rodzajów fasolki szparagowej, którą tak uwielbiam i prawie wszystko zgniło
Podobny los spotkał ogórki, z tym, że żaden z nich nie wyszedł, a po nasionkach ani śladu
Pomidorki koktajlowe za to jakoś się trzymały, jeden zaczął już nawet kwitnąć... To wiecie co się stało? Koty stwierdziły, że to idealne miejsce na zabawę i go złamały
edzia21
Postów 9852
Data rejestracji 27.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
\"Kopciuszek jest dowodem na to, że nowa para butów może odmienić życie...\"
Gość: chochliczka
mia
Postów 17575
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
PW
W temacie: To, że do czynności, która ma trwać godzinę, zbieram się przez trzy...
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...