Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
radosna
Postów 2444
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja go nie pokocham! A Wy pokochacie?
http://www.youtub.../watch?v=hfyXxFVEcHs
Jestem radosna jak wiosna!
Gość: wall.e
Nie da się im wytłumaczyć że jest cisza nocna
Gość: koza.k90
spróbuj przez
www.blue.pl
przekieruja Cię do mBanku tylko po kasę
radosna
Postów 2444
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam wielki szacunek dla zwierząt i nie przeszkadza mi śpiew ptaków czy "marcowanie" kotów. Niemniej jednak derkacza nie pokocham
edzia21
Postów 9852
Data rejestracji 27.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzięki
\"Kopciuszek jest dowodem na to, że nowa para butów może odmienić życie...\"
zaczytana-pola
Postów 11584
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: wall.e
A teraz masakra
Gość: anikka1212
Gość: size
Fajny ptak, wygląda smacznie
Nie myśleliście o jakiejś "kuchennej rewolucji"?
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nigdy w życiu nie miałam wyrywanego zęba, a po tym co powiedział dentysta (opowiedział jak będzie to robione, bo to skomplikowany przypadek) spanikowałam....
jola29k
Postów 2316
Data rejestracji 27.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
mia
Postów 17575
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 14
Kochana, nie powiem, że miałam więcej wyrwanych zębów, jak mam, bo to by prawda nie była, ale trochę jednak tego było.
Teraz są takie znieczulenia, że spoko. Fakt, przyjemne uczucie to nie jest, ale zdecydowanie gorzej wspominam inne wizyty u dentysty, typu leczenie kanałowe. Powiem krótko - gdyby zęby odrastały, to bym je notorycznie wyrywała, zamiast się wić pod wiertarką 1,5 h na fotelu!
A w ogóle to Twój dentysta ma świetne podejście psychologiczne do pacjenta! Może jeszcze wszystkie możliwe powikłania wymienił?
Będzie dobrze, zobaczysz!
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co ma piernik do wiatraka. Przeszkadza mi konkretny hałas, który nie daje spać mojej rodzinie i czy jest to młot pneumatyczny, czy derkacz to mam prawo być tak samo niewyspana.
Żeby może "zobrazować głośność" dodam tylko, że gdy odkurzałam w ciągu dnia mieszkanie, to głos derkacza dochodzący z łąki bez problemu przebijał się przez warkot odkurzacza...
Przecież ja nie robię żadnej krzywdy temu ptakowi, nie planuję nawet wypędzać go z jego terenów lęgowych, tylko żalę się, że nie daje mi spać...
A jak poczytasz sobie więcej o derkaczu, to dowiesz się, że on akurat potrzebuje "interwencji" człowieka. Nie jest w stanie biegać po całkowicie zapuszczonej łące, kiedyś mieszkał tylko w górskich terenach, gdzie łąki z natury są "mniej gęste",a dzięki temu, że ludzie zaczęli kosić łąki przeniósł się na inne tereny. Optymalne dla niego są taki łąki koszone raz, 2 razy w roku, a że właśnie taką łąkę widzę z moich okien, to mam pecha...
Początkowo myślałam
Ale w planach mam zakup jakiejś perliczki, czy innego ptaka i podczas obiadu będę sobie wyobrażać, że to mój ulubieniec
A derkacz szczęśliwie przeniósł się chyb na drugi koniec łąki. Dalej go słyszymy, ale duuuużo ciszej, już da się spać
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie, nie! To fajny dentysta
A kanałowego nigdy nie miałam, więc nie wiem co to za ból
Dzięki dziewczyny za otuchę. Oby mój organizm nie zbuntował się przed pójściem tam...
monikar
Postów 3355
Data rejestracji 04.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
ja osobiście wolę wyrwanie niż leczenie szczególnie kanałowe...dziś miałam być u stomatologa żeby dokończyć leczenie niestety mój stan zdrowia nie pozwala na znieczulenie więc też jestem w ogromnym strachu...
Wkurza mnie, że ktoś przesłał mi trojana
Może ktoś wie jak się tego pozbyć?
asantesana
Postów 6360
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 11
Gość: iwonciaaa
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emilka211288
Postów 424
Data rejestracji 29.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: tato999
nigdy nie miałam wyrywanego zęba a leczenie kanałowe bez znieczulenia wcale nie boli (nigdy nie biorę znieczulenia)