Wkurza mnie...

dolly

#5671307 Napisano: 07.06.2013 00:44:37
Vingag, chyba trochę przeinaczyłeś/aś wypowiedź Polarniczki. Wydaje mi się, że nie chodzi o złość, że te kobiety zachodzą w ciążę tylko o to, że te kobiety, którym zależy i sie starają mogą mieć z tym problem, a te, które nawet o tym nie pomyślą, problemu z ciążą nie mają.
0 0

vingag

#5671311 Napisano: 07.06.2013 01:24:53
dolly napisał(a):

Vingag, chyba trochę przeinaczyłeś/aś wypowiedź Polarniczki. Wydaje mi się, że nie chodzi o złość, że te kobiety zachodzą w ciążę tylko o to, że te kobiety, którym zależy i sie starają mogą mieć z tym problem, a te, które nawet o tym nie pomyślą, problemu z ciążą nie mają.

No i ok, ale dlaczego ma to kogokolwiek denerwować? Bo ktoś może?
Równie dobrze mogę się denerwować, bo tyram całe życie i wciąż brakuje mi kasy, a ktoś dostaje miliony w spadku.
Że ja szukam pracy od roku, a ktoś znajduje od niechcenia...
Można się złościć, ale życie nie jest sprawiedliwe.
A dla mnie słowo "gówniary" samo w sobie jest obraźliwe.
0 0

dolly

#5671313 Napisano: 07.06.2013 01:53:12
Vingag, właśnie o to chodzi. Każdego może coś denerwować, a dla innego to nie ma znaczenia. To jest taka hmmm... walka z wiatrakami, nie powinno to denerwować, ale czasami tak jest. To bardziej taki żal jak złość.
0 0

dotusia

#5671333 Napisano: 07.06.2013 08:20:40
Mnie wkurzają wyniki Otwieracza Żywca... od kilku miesięcy próbuję wygrać dzieciakom jakikolwiek tablet, a tu takie kiepskie hasła wygrywają ipada... niektóre dużo fajniejsze dostają tylko szklankę... wolałabym już przegrać z czymś dobrym niż z (imo) miernotą... cytat "Przybyłem Otworzyłem Zwyciężyłem" jest ok, ale czy był najlepszy? najbardziej kreatywny?

niestety mój Rzecznik Praw Opiwatelskich został zdymisjonowany... idę z żalu wypić Tyskie...
0 0

joan

#5671341 Napisano: 07.06.2013 08:29:02
dotusia napisał(a):

Mnie wkurzają wyniki Otwieracza Żywca... od kilku miesięcy próbuję wygrać dzieciakom jakikolwiek tablet, a tu takie kiepskie hasła wygrywają ipada... niektóre dużo fajniejsze dostają tylko szklankę... wolałabym już przegrać z czymś dobrym niż z (imo) miernotą... cytat "Przybyłem Otworzyłem Zwyciężyłem" jest ok, ale czy był najlepszy? najbardziej kreatywny?

niestety mój Rzecznik Praw Opiwatelskich został zdymisjonowany... idę z żalu wypić Tyskie...

Mnie się Twój pomysł bardzo podoba emotka
0 0

Gość: jenny21

#5671389 Napisano: 07.06.2013 09:22:53
vingag napisał(a):

polarniczka napisał(a):

wkurza mnie też, że takie smarkule raz pójdą na imprezie z kimś do łóżka i boom dziecko, a człowiek się stara i nic... gdzie ta sprawiedliwość emotka

Trochę dziwne podejście. Sama nie możesz zajść w ciążę, ale wkurza Cię, jeśli inni zachodzą. Nie przyszło Ci na myśl, że nawet jeśli ciąża jest przypadkowa, to kobieta, dziewczyna, może być wspaniałą matką?
Na Twoim miejscu denerwowałabym się kobietami, które maja dzieci, ale tego nie doceniają, biją je i nie kochają. Ale okoliczności poczęcia cudzego dziecka nie powinny Cię interesować, przecież "wpadka" nie jest niczym złym.

Ja też nie uważam wypowiedzi Polarniczki za obraźliwa, to po prostu wyrzucenie z siebie żalu, że odpowiedzialna kobieta się stara, a takie osoby które nie chcą zachodzą bez problemów..

Też zgadzam się, że to niesprawiedliwe, tak samo jak FAKT, ŻE kobiety dbają o siebie w ciąży i przed ciążą i nie zawsze rodzą zdrowe dzieci, a w rodzinach patologicznych gdzie matki pija, palą, jedzą byle co rodzą się zdrowe dzieci
0 0

pecia

#5671391 Napisano: 07.06.2013 09:23:55
Trochę dziwne podejście. Sama nie możesz zajść w ciążę, ale wkurza Cię, jeśli inni zachodzą. Nie przyszło Ci na myśl, że nawet jeśli ciąża jest przypadkowa, to kobieta, dziewczyna, może być wspaniałą matką?
Na Twoim miejscu denerwowałabym się kobietami, które maja dzieci, ale tego nie doceniają, biją je i nie kochają. Ale okoliczności poczęcia cudzego dziecka nie powinny Cię interesować, przecież "wpadka" nie jest niczym złym.

popieram emotka
też miałam problemy z zajściem w ciążę, ale nigdy nie przyszło mi do głowy aby być złą na "smarkule", które te dzieciątka mają
nieważne kto ma dziecko i w jakich okolicznościach zostało poczęte-ważne jest wychowanie i miłość jaką matka może mu ofiarować
0 0

Gość: polarniczka

#5671393 Napisano: 07.06.2013 09:24:59
jenny21 napisał(a):

vingag napisał(a):

polarniczka napisał(a):

wkurza mnie też, że takie smarkule raz pójdą na imprezie z kimś do łóżka i boom dziecko, a człowiek się stara i nic... gdzie ta sprawiedliwość emotka

Ja też nie uważam wypowiedzi Polarniczki za obraźliwa, to po prostu wyrzucenie z siebie żalu, że odpowiedzialna kobieta się stara, a takie osoby które nie chcą zachodzą bez problemów..

Też zgadzam się, że to niesprawiedliwe, tak samo jak FAKT, ŻE kobiety dbają o siebie w ciąży i przed ciążą i nie zawsze rodzą zdrowe dzieci, a w rodzinach patologicznych gdzie matki pija, palą, jedzą byle co rodzą się zdrowe dzieci

a mnie to wkurza i tyle...a nie chodzi o bycie matką, ale o sam fakt zajścia w ciąże.. nie myl tematu
0 0

Gość: jenny21

#5671397 Napisano: 07.06.2013 09:26:27
Poza tym, oburzam się kiedy takie dzieci z rodzin patologicznych są katowane, bite a nawet zabijane przez rodziców, którzy zamiast "nie mieć" dzieci lub oddać je do adopcji - niszczą je a wszystko w imię ugrzecznionego wizerunku polskiej katolickiej rodziny która przecież nie oda dziecka!!
0 0

tereniagno

#5671498 Napisano: 07.06.2013 10:48:10
jenny21 napisał(a):

Poza tym, oburzam się kiedy takie dzieci z rodzin patologicznych są katowane, bite a nawet zabijane przez rodziców, którzy zamiast "nie mieć" dzieci lub oddać je do adopcji - niszczą je a wszystko w imię ugrzecznionego wizerunku polskiej katolickiej rodziny która przecież nie oda dziecka!!

To nie jest dobry katolik,skoro robi krzywdę dziecku!!!

0 0

mia

#5671511 Napisano: 07.06.2013 11:00:31
Śmieci, śmieci i jeszcze raz śmieci!!! emotka emotka
Wg nowych genialnych stawek za śmieci będziemy płacić 48 zł miesięcznie (przy założeniu segregacji, bo bez niej 72 zł)! To jest jakaś paranoja, tyle to prawie płaciliśmy za kwartał, bez żadnych szwindli! emotka
Pytam się zatem, do czyjej kieszeni te pieniądze nadprogramowe trafią, no chyba że wszystkie ceny worków i siły roboczej wzrosły nagle o 200%! emotka
0 0

melissa

#5671518 Napisano: 07.06.2013 11:06:38
mia napisał(a):

Śmieci, śmieci i jeszcze raz śmieci!!! emotka emotka
Wg nowych genialnych stawek za śmieci będziemy płacić 48 zł miesięcznie (przy założeniu segregacji, bo bez niej 72 zł)! To jest jakaś paranoja, tyle to prawie płaciliśmy za kwartał, bez żadnych szwindli! emotka
Pytam się zatem, do czyjej kieszeni te pieniądze nadprogramowe trafią, no chyba że wszystkie ceny worków i siły roboczej wzrosły nagle o 200%! emotka

Chciałabym płacić TYLKO 48zł - u mnie wychodzi 88 zł za segregowane lub 132 za niesegregowane (4 os. zameldowane w domku jednorodzinnym). To chyba najdrożej w kraju - a Dutkiewicz wydaje kasę na kolejne fontanny emotka
0 0

joan

#5671523 Napisano: 07.06.2013 11:08:32
Polska to obłędny kraj - obłęd widać na każdym kroku. Zarobki, jak w kraju trzeciego świata, a ceny iście europejskie emotka
0 0

picola

#5671535 Napisano: 07.06.2013 11:16:01
u mnie odwrotnie płaciłam 60 zł miesięcznie (i segregowałam), od lipca będę płacić 37 (za segregowane), więc wszystko zależy od gminy - dom pod granicami Wrocka
0 0

ziolko

#5671536 Napisano: 07.06.2013 11:16:17
joan napisał(a):

Polska to obłędny kraj - obłęd widać na każdym kroku. Zarobki, jak w kraju trzeciego świata, a ceny iście europejskie emotka

joan czyli średnia nie jest zła emotka emotka emotka
0 0

joan

#5671554 Napisano: 07.06.2013 11:28:22
ziolko napisał(a):

joan napisał(a):

joan czyli średnia nie jest zła emotka emotka emotka

Tylko, jeśli się gra w konkursach emotka
0 0

zaczytana-pola

#5671562 Napisano: 07.06.2013 11:41:36
Śmieci- płaciliśmy 16 zł za kosz, segregowane zabierali za darmo. Teraz będziemy płacić 30 zł za segregowane albo 60 zł za niesegregowane. Szkoda tylko, że zarobki w miejscu, a pracy nie ma emotka Podejrzewam, że niebawem opodatkują nasz wolny czas, bo przecież to przywilej i daje nam same korzyści. A za czerpanie korzyści trzeba przecież płacić emotka
0 0

calliope

#5671569 Napisano: 07.06.2013 11:47:39
u mnie domownicy wybrali opcję na śmieci niesegregowane (nie wiem ile będziemy płacić, ale na pewno więcej niż teraz) ze względu na zbiorową odpowiedzialność za złą segregację
0 0

joan

#5671573 Napisano: 07.06.2013 11:50:44
A wiecie, czego najbardziej obawiają się moi znajomi, z którymi rozmawiałam o "śmieciowych zmianach"? Że ktoś będzie w nocy swoje niesegregowane śmieci do ich śmietnika podrzucać. Szwajcarowi mogłoby się to wydawać śmieszne i nieprawdopodobne, ale mnie takie obawy nie dziwią...
0 0

jola29k

#5671582 Napisano: 07.06.2013 11:59:23
zaczytana-pola napisał(a):

Śmieci- płaciliśmy 16 zł za kosz, segregowane zabierali za darmo. Teraz będziemy płacić 30 zł za segregowane albo 60 zł za niesegregowane. Szkoda tylko, że zarobki w miejscu, a pracy nie ma emotka Podejrzewam, że niebawem opodatkują nasz wolny czas, bo przecież to przywilej i daje nam same korzyści. A za czerpanie korzyści trzeba przecież płacić emotka

ja muszę płacic ok 60zł za segregowane śmieci lub 100 za nie segregowane
0 0