Wkurza mnie...

przejs

#5671591 Napisano: 07.06.2013 12:08:00
A mnie wkurza konkurs Herbaty Richmont na FB i plagiatorzy-recydywiści.
Tam jest konkurs codzienny, foto. Dodałam na początku konkursu zdjęcie, niestety jury się nie spodobało. Jakież było moje zdziwienie gdy po kilkunastu dniach dowiedziałam się, że jakaś laska dodała TO SAMO zdjęcie (moje) i ...wygrała. Dziewczątko powoli w internecie słynie z plagiatorstwa. Oczywiście napisałam na FB Herbaty R. na temat zaistniałej sytuacji, napomknęłam też o dziwacznych decyzjach komisji, której zdjęcie raz się nie podoba raz bardzo...I co? Owszem nagrodzili inną osobę, a ja nawet głupiego przepraszam nie usłyszałam.
0 0

cc_investigator

#5671652 Napisano: 07.06.2013 12:56:21
Ktoś mi dzisiaj wyprowadził wózek z klatki emotka Wysłużony, ale był mi potrzebny bardzo.

I na gwałtu rety potrzebuję:
dużą, lekką spacerówkę, którą zmieści mojego syneczka z jego 16 kilogramami.

I przez nie nie zbankrutuje emotka

Coś doradzicie?

0 0

dolly

#5671679 Napisano: 07.06.2013 13:12:04
Cc_investigator rozejrzyj się po podwórku i innych klatkach, może jakieś dzieciaki wzięły do zabawy i porzuciły niedaleko lub pomyliły klatki
0 0

koper

#5671688 Napisano: 07.06.2013 13:19:03
Ja kiedyś widziałam w parku bezdomnych z taką czyściutką, wypasioną gondolą, oczywiście bez dziecka, a z jakimiś szpargałami w środku. Nawet zadzwoniłam na policję, to powiedzieli, że będą mieć na uwadze jak wpłynie jakieś zawiadomienie o kradzieży wózka (ale sądzę, że i tak nikt by w tym wózku nie chciał już wozić dziecka emotka )

Ale na Twoim miejscu i tak zgłosiłabym kradzież w komendzie...
0 0

bachacz

#5671692 Napisano: 07.06.2013 13:20:57
Rodzime PKP chcesz kupić bilet, podaj przy kasie jaki przewoźnik będzie jechał, kto jest właścicielem, ile kół liczy skład, ile kosztuje bilet, czy konduktor to kobieta. Chciałam sobie ułatwić życie kupując od razu powrotny bilet, w naiwności swojej sądziłam,że wystarczy jak podam godzinę odjazdu i przyjazdu , z jakiej stacji i dokąd zaznaczając że to osobowy. Królowa za szklaną barierą wdeptała mnie w ziemię, wkurzyła na maksa, zapłaciłam za bilet tam ,i zagotowana wyszłam bluzgając pod nosem na czym świat i nasza kolej stoi.
0 0

ziolko

#5671697 Napisano: 07.06.2013 13:23:25
przejs napisał(a):

A mnie wkurza konkurs Herbaty Richmont na FB i plagiatorzy-recydywiści.
Tam jest konkurs codzienny, foto. Dodałam na początku konkursu zdjęcie, niestety jury się nie spodobało. Jakież było moje zdziwienie gdy po kilkunastu dniach dowiedziałam się, że jakaś laska dodała TO SAMO zdjęcie (moje) i ...wygrała. Dziewczątko powoli w internecie słynie z plagiatorstwa. Oczywiście napisałam na FB Herbaty R. na temat zaistniałej sytuacji, napomknęłam też o dziwacznych decyzjach komisji, której zdjęcie raz się nie podoba raz bardzo...I co? Owszem nagrodzili inną osobę, a ja nawet głupiego przepraszam nie usłyszałam.

no kpina emotka napisz im wiadomość prywatną i do tej lali złodziejki też
0 0

joan

#5671699 Napisano: 07.06.2013 13:24:07
bachacz napisał(a):

Rodzime PKP chcesz kupić bilet, podaj przy kasie jaki przewoźnik będzie jechał, kto jest właścicielem, ile kół liczy skład, ile kosztuje bilet, czy konduktor to kobieta. Chciałam sobie ułatwić życie kupując od razu powrotny bilet, w naiwności swojej sądziłam,że wystarczy jak podam godzinę odjazdu i przyjazdu , z jakiej stacji i dokąd zaznaczając że to osobowy. Królowa za szklaną barierą wdeptała mnie w ziemię, wkurzyła na maksa, zapłaciłam za bilet tam ,i zagotowana wyszłam bluzgając pod nosem na czym świat i nasza kolej stoi.

A wiesz, że żołnierzy pytają, z jakiego dokładnie paragrafu przysługuje im zniżka? Trzeba regulamin PKP na pamięć znać emotka
0 0

Gość: goralecka

#5671723 Napisano: 07.06.2013 13:39:32
bachacz napisał(a):

tez mnie to kiedys wkurzalo ale wypracowalam sobie pewien system i działa emotka zawsze przed wyjazdem sprawdzam sobie w internecie rozkład jazdy biore kartke i spisuje relacje, nazwe pociagu, ile chce biletow w jakiej klasie w jakim wagonie i z jakiej promocji chce skorzystac. I jestem wolna od bezsensownych pytań i opryskliwości kasjerki emotka Póki co działa emotka
0 0

vingag

#5671734 Napisano: 07.06.2013 13:46:06
polarniczka napisał(a):

jenny21 napisał(a):

vingag napisał(a):

polarniczka napisał(a):

wkurza mnie też, że takie smarkule raz pójdą na imprezie z kimś do łóżka i boom dziecko, a człowiek się stara i nic... gdzie ta sprawiedliwość emotka

Trochę dziwne podejście. Sama nie możesz zajść w ciążę, ale wkurza Cię, jeśli inni zachodzą. Nie przyszło Ci na myśl, że nawet jeśli ciąża jest przypadkowa, to kobieta, dziewczyna, może być wspaniałą matką?
Na Twoim miejscu denerwowałabym się kobietami, które maja dzieci, ale tego nie doceniają, biją je i nie kochają. Ale okoliczności poczęcia cudzego dziecka nie powinny Cię interesować, przecież "wpadka" nie jest niczym złym.

Ja też nie uważam wypowiedzi Polarniczki za obraźliwa, to po prostu wyrzucenie z siebie żalu, że odpowiedzialna kobieta się stara, a takie osoby które nie chcą zachodzą bez problemów..

Też zgadzam się, że to niesprawiedliwe, tak samo jak FAKT, ŻE kobiety dbają o siebie w ciąży i przed ciążą i nie zawsze rodzą zdrowe dzieci, a w rodzinach patologicznych gdzie matki pija, palą, jedzą byle co rodzą się zdrowe dzieci

a mnie to wkurza i tyle...a nie chodzi o bycie matką, ale o sam fakt zajścia w ciąże.. nie myl tematu

Czy Twoja złość coś Ci daje? Ułatwia życie? Pomaga znieść fakt, że nie możesz zajść w ciążę?
Bo nie masz do kogo nawet jej skierować. Wkurzać to może Cię sam fakt , że Tobie się nie udaje, a nie, że udaje się innym.
0 0

vickichelm

#5671742 Napisano: 07.06.2013 13:55:10
Wkurza mnie ( delikatnie mówiąc) że ludzie nie dbają o swoje zwierzęta emotka Aż mi ból serce rozdziera jak widzę biedne zwierzaki po przejściach... Dlaczego niektórzy ludzie to tacy sku.....
0 0

bachacz

#5671746 Napisano: 07.06.2013 13:57:59
goralecka napisał(a):

bachacz napisał(a):

tez mnie to kiedys wkurzalo ale wypracowalam sobie pewien system i działa emotka zawsze przed wyjazdem sprawdzam sobie w internecie rozkład jazdy biore kartke i spisuje relacje, nazwe pociagu, ile chce biletow w jakiej klasie w jakim wagonie i z jakiej promocji chce skorzystac. I jestem wolna od bezsensownych pytań i opryskliwości kasjerki emotka Póki co działa emotka

Zgodzę się ,mogłam się na wszelkie ewentualności przygotować, i pewnie sama bym to zrobiła jeśli bym miała świadomość ,że tego wymagają. Mea culpa. Ale w tym kraju, są też ludzie poza siecią , bywa samotni, i jakoś moja wyobraźnia wysiada, jeśli taka osoba przyjdzie 10 minut przed odjazdem pociągu i zachce bilet do X z przesiadką w Y i Z . Nadobna księżna nie sprzeda jej upragnionego kwitka bo nienowoczesny delikwent nie podał jakim pociągiem będzie jechał z Z do X.
Polska to piękny kraj....
0 0

Gość: annaszura

#5671760 Napisano: 07.06.2013 14:08:50
EWUś, w kwietniu mąż sprawdzał, czy jesteśmy ubezpieczeni i zgłaszał problemy, było ok. Dziś jestem z córką u lekarza i znów system nas nie widzi. emotka
0 0

Gość: goralecka

#5671761 Napisano: 07.06.2013 14:10:11
bachacz napisał(a):

Zgodzę się ,mogłam się na wszelkie ewentualności przygotować, i pewnie sama bym to zrobiła jeśli bym miała świadomość ,że tego wymagają. Mea culpa. Ale w tym kraju, są też ludzie poza siecią , bywa samotni, i jakoś moja wyobraźnia wysiada, jeśli taka osoba przyjdzie 10 minut przed odjazdem pociągu i zachce bilet do X z przesiadką w Y i Z . Nadobna księżna nie sprzeda jej upragnionego kwitka bo nienowoczesny delikwent nie podał jakim pociągiem będzie jechał z Z do X.
Polska to piękny kraj....

No to tez prawda. Jak sie rzadko jezdzi albo nie ma dostepu do internetu to sie zaczyna problem ;( a jeszcze jak sie jedzie pociagami trzech przewoznikow to sie zaczynaja schody emotka przez to i ciagle kolejka jest, kasjerki zle..no ale to uroki PKP. My juz pewnie zmian nie dozyjemy wiec trzeba sie pogodzic z takim stanem rzeczy emotka
0 0

efelinkaaa

#5671765 Napisano: 07.06.2013 14:12:19
ne ma to jak przegrać na sam koniec... echh, no to mam nauczkę emotka
0 0

teodozja

#5671768 Napisano: 07.06.2013 14:15:20
vickichelm napisał(a):

Wkurza mnie ( delikatnie mówiąc) że ludzie nie dbają o swoje zwierzęta emotka Aż mi ból serce rozdziera jak widzę biedne zwierzaki po przejściach... Dlaczego niektórzy ludzie to tacy sku.....

Tez mnie to wkur.... emotka
Ja mam takie dwa stworki ze schoroniska emotka
0 0

Gość: magdaa

#5672029 Napisano: 07.06.2013 18:49:50
Kudeee no! To że nic nie wygrałam fajnego w ostatnim czasie to nawet tak bardzo mnie nie wkurza, jak to że już 3 dzień nie przychodzi stypendium a kobieta w dziekanacie twierdzi, że ona nic na ten temat nie wie emotka emotka emotka emotka emotka emotka Żeby ktoś się z jej wypłatą spóźnił, cholera! emotka
0 0

vingag

#5672060 Napisano: 07.06.2013 19:48:00
A mnie wkurzają organizatorzy, którzy zwlekają z wysyłką nagród! emotka
0 0

Gość: hittmanka

#5672083 Napisano: 07.06.2013 20:12:06
minka77 napisał(a):

hittmanka napisał(a):

minka77 napisał(a):

wkurza mnie, że w banku który lubiłam to pracują teraz cwaniaczek i 2 panie które mają na wszystko czas i żeby się czegoś dowiedzieć to trzeba im to powiedzieć a oni potwierdzą albo nie emotka

ja przez takie podejście do klienta to zasuwam na drugi koniec miasta bo mi się banki pod nosem skonczyły emotka ... jak tylko mi coś nie pasuję to rzucam z gestem "bank jest na każdym rogu i nie muszę należeć akurat do waszego" i likwiduję konto.... teraz nogi mnie bolą ale jestem zadowolona emotka

ale biegaj powoli emotka z jednej strony to teraz dobrze, że pewna ulica Zwycięstwa ma duży wybór banków emotka
niewiem dlaczego ludzie myślą, że jak w banku pracują to są najmądrzejsi i najpiękniejsi

Wolności emotka
0 0

xman111

#5672094 Napisano: 07.06.2013 20:38:27
Stary towar zalegający na półkach sklepowych. Nie ma w pobliskich sklepach Lubelli w promocyjnym opakowaniu. Spotkałem za to Łakotki z pontonami, serniki na zimno z konkursem z 2012...
0 0

marlena083

#5672098 Napisano: 07.06.2013 20:41:21
roger111 napisał(a):

Stary towar zalegający na półkach sklepowych. Nie ma w pobliskich sklepach Lubelli w promocyjnym opakowaniu. Spotkałem za to Łakotki z pontonami, serniki na zimno z konkursem z 2012...

to tak jak ja szukałam konkursowych czekolad Alpen Gold, i znalazłam, nawet wzięłam kilka sztuk, ale z konkursem sprzed roku emotka za to teraz, jak ten z maskotkami już się skończył, wszędzie ich pełno...
0 0