Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10399
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
co za głupota, że testów się nie robi??
moja kuzynka zrobiła specjalizację z alergologii i w ramach pierwszych badań zrobiła testy rodzinie i wyszło, że wuj, 62 lata jest uczulony na sierść psa i jakieś inne pyłki.
Więc uczulenie może pojawić się w każdym wieku.
prywatnie badania kosztują ok 120 zł za jeden rodzaj testów, można też zrobić z krwi w laboratorium - u mnie koszt ok 140 zł
Jeśli chcesz iść do dermatologa to nie potrzebujesz skierowania
Skąd wiesz, że jest na coś uczulona?? jakie są objawy?
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
asantesana
Postów 6359
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
mia - znam ten portal, niestety często opinie tam wystawiają ludzie zatrudnieni specjalnie do słodzenia lekarzom...
ziółko - jeśli to tylko koszt 120 zł, wezmę ją sama na testy prywatnie, szkoda użerania się z lekarzem. Wychodzi jej uczulenie na rękach, nogach, wyglada jak pogryziona przez wściekłe komary, wystarczy, że zje cokolwiek innego niż normalnie (czyli kozie serki, chleb, gotowane warzywa - praktycznie tyle je). Ale byc może przyczyna nie tkwi w jedzeniu, a nikt nie chce jej pomóc. Przez to, że tak mało je wygląda już jak kościotrup. Tarczycę badała, jest ok.
mia
Postów 17547
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Co do portalu, wiem, że cześć opinii jest wystawiana pod lekarzy, ale jak łatwo się zorientować, nie wszystkie
W moim mieście dosyć się jednak te opinie pokrywają z prawda (dotyczy to tych lekarzy, których znam).
Poza tym tu bardziej chodziło mi o kontakty - bo tak naprawdę, to zawsze może być tak, że lekarz, który wszystkim pasuje, Tobie akurat nie będzie...
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
U dermatologów też była, nic nie pomogli, dlatego szukam alergologa porządnego. Ale zacznę od zaprowadzenia jej na testy prywatnie. Zobaczymy co wyjdzie i może nas to ukierunkuje. Dzięki za pomoc.
Gość: marielu
przepraszam ze się wetnę ale ja bym Mamę przebadała pod kątem pasożytów (motylica, tęgoryjec) ?
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hm, może próby wątrobowe
merynosek
Postów 1784
Data rejestracji 13.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czasami mam ochotę wysłać go na Marsa..
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Znam to
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
arabela79
Postów 1022
Data rejestracji 16.06.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tyle,ze torebka nie przepadla, bo nie zalapalam sie juz 3x raz z kolei w czasie...
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
Też już robiła, nie wiem czy akurat na te pasożyty, dowiem się
radosna
Postów 2443
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Ja mam ciocię, która męczyła się kilka lat, zanim wykryto u niej pasożyty. Teraz jest już po 3-krotnym leczeniu - bo to cholerstwo w niej odżywało. I mówiła mi to kilka razy, że "materiał" do badania pod kątem robactwa pobiera się 2 dni przed pełnią lub 2 dni po pełni, widocznie wtedy to diabelstwo jest najbardziej aktywne. W innych porach badania potrafiły wychodzić z wynikiem ujemnym.
Jestem radosna jak wiosna!
radosna
Postów 2443
Punkty karne 1
Konkursy dodane
barszcz
Postów 2199
Data rejestracji 22.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie objawy skórne okazały się chorobą z autoagresji.Nie zawsze wysypka jest oznaką alergii.Koniecznie idź do specjalisty.Mnie badano hormony ,pobrali wycinek zmiany i przeciwciała przeciwjądrowe.Dermatolog przyjmuje bez skierowania
Zdrówka!!
teodozja
Postów 1041
Data rejestracji 11.02.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Biedna i nawet nie masz komu dać w łeb
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
Tak też może być... Siedzę dzisiaj i czytam wszystko na ten temat. Oby poszło w dobrą stronę. Autoagresja jest bardzo możliwa, zwłaszcza przy kumulowanym przez moją mamę stresie...
barszcz
Postów 2199
Data rejestracji 22.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
żeby miał jeszcze nadgodziny płatne
Oooo i wkurza mnie to,że mąż ze zmęczenia wszystko gubi, po wielkim przestawianiu dosłownie wszystkiego,łącznie z wywalaniem szafy znalezione klucze od domu i pracy, prawo jazdy, jeszcze tylko kuwa gdzie jest moja karta do bankomatu, bo nawet nie mam jak wypłacić kasy, a jutro mam nalot gości
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak to jest, każdy zapierdziela byleby posadę utrzymać. U nas mąż mimo, że dzieło mu się skończyło 26 czerwca odnośnie zajęć dydaktycznych to dalej przesiaduje ze studentami pomagając im w ogarnianiu ich prac dyplomowych, głównie po to by w końcu w następnym semestrze dostać kolejna godziny...
radosna
Postów 2443
Punkty karne 1
Konkursy dodane
http://wiadomosci...11083,wiadomosc.html