Wkurza mnie...

dolly

#5698244 Napisano: 13.07.2013 22:55:14
anus napisał(a):

miałam się powkurzać na swoją niemoc twórczą, ale zobaczyłam mordkę Marielu zastygłą ala uśmiech Mona Lizy i mi przeszło emotka

miałam sie nie śmiac, ale nie mogę- Marielu i Mona Liza emotka emotka
0 0

cudaczek121

#5698245 Napisano: 13.07.2013 22:57:39
dolly,nie wiem, domek jest nad jeziorem,15 km od Dębek czyli teoretycznie sprzyjające warunki, a wczoraj miałam 39 stopni i nie byłam w stanie nawet z laptopem siedzieć na necie,co mi się rzadko zdarza.Do tego uporczywy ból gardła,że każdy kęs czegokolwiek nie pomaga.Wczoraj piłam grzańca,ale wcale nie poczułam się lepiej emotka
0 0

dolly

#5698248 Napisano: 13.07.2013 23:01:57
noo taka wysoka temperatura, to jednak raczej nie alergiczna, aleeeeee grzańca przy temperaturze piłaś, bo wiesz mnie to sie z piwem kojarzy, więc jakoś mi tu nie pasi emotka
0 0

cudaczek121

#5698251 Napisano: 13.07.2013 23:08:58
dolly napisał(a):

noo taka wysoka temperatura, to jednak raczej nie alergiczna, aleeeeee grzańca przy temperaturze piłaś, bo wiesz mnie to sie z piwem kojarzy, więc jakoś mi tu nie pasi emotka

grzane wino piłam emotka
0 0

dolly

#5698254 Napisano: 13.07.2013 23:12:01
cudaczek121 napisał(a):

grzane wino piłam emotka

hm jeszcze jakbyś sobie setkę strzeliła to bym zrozumiała, ale wino...
0 0

kalisto1986

#5698414 Napisano: 14.07.2013 13:51:03
dolly napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

grzane wino piłam emotka

emotka

Do kiedy tam urlopujesz ?
Tak pytam z ciekawości emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5698493 Napisano: 14.07.2013 18:57:47
mia, nie zabijaj znowu allegro emotka

gość kupuje grilla i przysyła fotę, że emalia obtłuczona

błyskawicznie załatwiam więc sprawę w LM i Weberze - przysyłają nową miskę, informuję więc Kupującego, że sprawa reklamacji praktycznie załatwiona

facet podobno 10 dni miał być na urlopie, ale dziś już się awanturuje
więc piszę do gościa, że boję się wysyłać kurierem, żeby znowu czegoś nie zniszczyli i miska będzie do odebrania u niego w mieście, bo znajomi jadą pod koniec tygodnia
to dla mnie pewniejszy środek transportu od firmy kurierskiej

tą informacją jakbym wrzuciła zapaloną iskrę do stodoły

gość zaczął się rzucać, że co ja sobie myślę - mam więcej grilli i dawno już powinnam mu przysłać nowy
lub on chce zwrot pieniędzy i wtedy odeśle mi grilla - oczywiście nie na jego koszt

i tutaj znowu obawiam się, że mam do czynienia z jakimś przekrętem - może gość chciał w ten sposób wejść w posiadanie drugiego grilla, bo przecież po co odsyłać uszkodzony
na początku też próbował "negocjować" obniżkę ceny, ale się nie zgodziłam, bo najpierw trzeba wykorzystać możliwości gwarancyjne

i teraz nawet obawiam się czy zdjęcie usterki nie jest sfingowane
a może gość kupił za bezcen na wyprzedaży uszkodzonego grilla i ma możliwość wejść w posiadanie dobrego ???

różne myśli chodzą mi po głowie

14 dni od zgłoszenia mi usterki mija we wtorek
tak się wkurzyłam, że wystosowałam do gościa oświadczenie, że reklamacja jest przyjęta w terminie 14-dniowym i wadliwy element zostanie wymieniony na nowy za zwrotem uszkodzonego i podpisaniem protokołu do 21 dni

najwyżej sama przejadę się na zakupy konkursowe i na miejscu najlepiej ocenię sytuację

wie ktoś jak to jest z odsyłaniem reklamowanego produktu?
kto płaci za przesyłkę ?
bo wydaje mi się, że gość powinien mi odesłać uszkodzoną miskę na swój koszt

nie bijcie, ale tak się wkurzyłam, że musiałam zrzucić to z wątroby
0 0

agusia147

#5698495 Napisano: 14.07.2013 19:06:49
koza jak ktoś kupuje i pragnie towar reklamować to wysyła na swój koszt uszkodzony towar oczywiście odpowiednio zabezpieczony i z odpowiednim opisem usterki. Nie ma opcji byś ty płaciła za to, że jemu obtłukł się grill. Swoją drogą dlaczego nie rozpakował przy kurierze i nie spisał od razu protokołu? Ja jak kupuję coś, co może się uszkodzić w transporcie to zawsze proszę kuriera by poczekał aż rozpakuję i w razie co wypisał druczek. No i jak coś ślę to zawsze ubezpieczam przesyłkę, na wszelki wypadek a kupującego proszę o to aby paczkę otwierał przy kurierze.
0 0

#5698503 Napisano: 14.07.2013 19:26:00
agusia147 napisał(a):

koza jak ktoś kupuje i pragnie towar reklamować to wysyła na swój koszt uszkodzony towar oczywiście odpowiednio zabezpieczony i z odpowiednim opisem usterki. Nie ma opcji byś ty płaciła za to, że jemu obtłukł się grill. Swoją drogą dlaczego nie rozpakował przy kurierze i nie spisał od razu protokołu? Ja jak kupuję coś, co może się uszkodzić w transporcie to zawsze proszę kuriera by poczekał aż rozpakuję i w razie co wypisał druczek. No i jak coś ślę to zawsze ubezpieczam przesyłkę, na wszelki wypadek a kupującego proszę o to aby paczkę otwierał przy kurierze.

to ja dzwoniłam po kuriera, żeby podjechał z protokołem

wtedy gośc zaczął kręcić, że... następnego dnia nie ma go już w domu, bo wyjeżdża na wczasy

co prawda wylot ma w czwartek, ale środę już go nie ma

ja więc znowu do firmy kurierskiej, żeby kurier od razu tego samego dnia pofatygował z tym protokołem

ale nie zamierzam nic robić z tym protokołem, bo skoro Weber przysłał mi nową miskę, to już byłoby zwykłe wyłudzenie

przynajmniej mnie się tak wydaje
0 0

cudaczek121

#5698513 Napisano: 14.07.2013 19:53:24
kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

grzane wino piłam emotka

emotka

Do kiedy tam urlopujesz ?
Tak pytam z ciekawości emotka

do 21 lipca emotka A co do tej dyskusji z grillem Weber, to mi bodajże rok temu z konkursu przysłali też grill z lekko wgniecioną górną klapą,ale w sumie rodzina stwierdziła,że nam to raczej nie przeszkadza w prawidłowym funkcjonowaniu grilla, więc odpuściłam sprawę reklamacji.Zresztą wcale nie byłam przekonana, czy to mój ojciec jak go przewoził autem z Wrocławia 500 km, to nie uszkodził po drodze emotka Koza.k90 facet powinien na własny koszt Ci wysłać tą uszkodzoną klapę,a nie kombinować jak koń pod górę emotka
0 0

#5698520 Napisano: 14.07.2013 20:04:35
ja też się zastanawiam, czy gość sam go nie upuścił przy rozpakowywaniu i skręcaniu

bo jak teraz z klientem, który sam pofatygował po sprzęt, otwierałam pudełko, to całkiem nieźle są zapakowane

poza tym nikt na forum nie pisał, żeby te grille były uszkodzone

a mój sprzed 3-ch lat nieraz gdzieś się stuknął przy przewożeniu bez pudła i żadnego odprysku nie ma

0 0

Gość: goralecka

#5699271 Napisano: 15.07.2013 18:07:48
Wkurza mne, ze zgubilam gdzies w domu 50 zl i nie moge znalezc emotka mialam je dzis w rekach siedzac na lozku, nie wiem gdzie odlozylam emotka sprawdzilam torebke, portfel, w lozku, za lozkiem, po lozkiem, w paragonach konkursowych, na biurku i nigdzie nie ma emotka sw.Antoni tez jakos pomoc mi nie chce emotka
0 0

radosna

#5699274 Napisano: 15.07.2013 18:13:37
goralecka napisał(a):

Wkurza mne, ze zgubilam gdzies w domu 50 zl i nie moge znalezc emotka mialam je dzis w rekach siedzac na lozku, nie wiem gdzie odlozylam emotka sprawdzilam torebke, portfel, w lozku, za lozkiem, po lozkiem, w paragonach konkursowych, na biurku i nigdzie nie ma emotka sw.Antoni tez jakos pomoc mi nie chce emotka

http://mojawiarak...-do-SwAntoniego.html
0 0

aerdna

#5699309 Napisano: 15.07.2013 19:07:52
Wpłatomat ING zeżarł mi 300 zł. 45 min czekałam w kolejce, żeby napisać reklamację. A teraz mam 7 dni czekać na swoje pieniądze emotka
0 0

Gość: polarniczka

#5699344 Napisano: 15.07.2013 20:03:48
byłam dzisiaj u lekarza, leczę się bo nie mogę mieć dzieci, lekarz mi robi USG i mówi, że mam owulację...w 40 dniu cyklu... dostałam szybko zastrzyk aby pęcherzyk pękł i teraz muszę gonić męża do łożka w 24 i 36 godzinie działania leku...paranoja a mąż ma zmiany wieczorne...masakra jakaś, nie mówiąc o wizycie 150 zł emotka
0 0

dolly

#5699354 Napisano: 15.07.2013 20:08:59
polarniczka napisał(a):

byłam dzisiaj u lekarza, leczę się bo nie mogę mieć dzieci, lekarz mi robi USG i mówi, że mam owulację...w 40 dniu cyklu... dostałam szybko zastrzyk aby pęcherzyk pękł i teraz muszę gonić męża do łożka w 24 i 36 godzinie działania leku...paranoja a mąż ma zmiany wieczorne...masakra jakaś, nie mówiąc o wizycie 150 zł emotka

Taki sexik w pracy jest emocjonujący, więc się nie wkurzaj tylko weź to na wesoło. emotka
0 0

Gość: polarniczka

#5699357 Napisano: 15.07.2013 20:13:16
dolly napisał(a):

polarniczka napisał(a):

Taki sexik w pracy jest emocjonujący, więc się nie wkurzaj tylko weź to na wesoło. emotka

tylko jak tu zjechać na kopalnie 800 metrów pod ziemię bez przepustki... emotka
0 0

kurlandzki

#5699362 Napisano: 15.07.2013 20:16:57
polarniczka napisał(a):

dolly napisał(a):

polarniczka napisał(a):

hehehheheheheheh
0 0

anta

#5699367 Napisano: 15.07.2013 20:20:46
polarniczka napisał(a):

dolly napisał(a):

polarniczka napisał(a):

no, no ...
to może być ciekawy sexik ...
0 0

joan

#5699368 Napisano: 15.07.2013 20:23:12
polarniczka napisał(a):

A oni tam nie mają co jakiś czas 15 minut przerwy na "małe co nieco""? emotka
0 0