Wkurza mnie...

aurora81

#5699674 Napisano: 16.07.2013 09:45:56
Minister Szumilas i jej poronione pomysly
http://wiadomosci...61790,wiadomosc.html emotka emotka emotka emotka
0 0

kachakacha

#5699680 Napisano: 16.07.2013 09:51:35
aurora81 napisał(a):

Minister Szumilas i jej poronione pomysly
http://wiadomosci...61790,wiadomosc.html emotka emotka emotka emotka

"Minister pracy proponuje, by nauczyciele zmieniali zawód - na przykład na asystenta społecznego lub opiekuna w żłobku. Taki pomysł Krystyna Szumilas nazywa "szansą". - Kto pracował z dziećmi i ma przygotowanie pedagogiczne, będzie umiał się odnaleźć np. jako asystent rodziny, łatwiej też przekwalifikuje się do pracy w żłobku - przekonuje."

Ciekawa jestem czy pani minister przeprowadziła wcześniej badania, czy w tym miejscu znajdzie się praca dla przekwalifikowanych nauczycieli. Bo wg mnie nie - jeżeli ludzie, których kierunkowym wykształceniem są różne rodzaje pedagogiki, socjologia, itd., nie mogą znaleźć pracy w takich miejscach, to jak ma tam znaleźć zatrudnienie przekwalifikowany polonista czy biolog.
0 0

Gość: czarnygreg

#5699851 Napisano: 16.07.2013 12:35:25
Czytam fora akwarystyczne i szlag mnie jasny trafia!
Kupują ludziska jakieś kule, srule, słoiki po 20 litrów, nazywają to akwariami i pakują bidne rybki aż się poziom wody podnosi, i potem się czyta takie kwiatki: ma akwa 20 litrów i 40 rybek czy mogę jeszcze dokupić.....taaa, k..wa,najlepiej wieloryba! abo pisze taka niunia że trzyma 2-3 ławicowe rybki bo są: takie kochane, kuuuuuur!
powinno się najpierw egzamin zdać zeby mieć prawo żywe stworzenie kupić!
Ostatnio byłam świadkiem jak mądra mamunia kupowała syńciowi bocie do akwarium 40, każdą inną! ch...ra! szlag!
nie wiem czy poziom głupoty, bezmyślności i okrucieństwa w narodzie zawsze taki był czy się podnosi w sklepach zoolog, czemu do jasnej anielki ludzie nie zadają sobie trudu żeby najpierw trochę poczytać, dowiedzieć się czegoś o zwierzakach zanim kupią emotka
tyle ile jest mordowanych rybek akwariowych, w kulach, w ciasnych słoikach, masakra!
0 0

isiulka

#5699862 Napisano: 16.07.2013 12:39:54
czarnygreg napisał(a):

Czytam fora akwarystyczne i szlag mnie jasny trafia!
Kupują ludziska jakieś kule, srule, słoiki po 20 litrów, nazywają to akwariami i pakują bidne rybki aż się poziom wody podnosi, i potem się czyta takie kwiatki: ma akwa 20 litrów i 40 rybek czy mogę jeszcze dokupić.....taaa, k..wa,najlepiej wieloryba! abo pisze taka niunia że trzyma 2-3 ławicowe rybki bo są: takie kochane, kuuuuuur!
powinno się najpierw egzamin zdać zeby mieć prawo żywe stworzenie kupić!
Ostatnio byłam świadkiem jak mądra mamunia kupowała syńciowi bocie do akwarium 40, każdą inną! ch...ra! szlag!
nie wiem czy poziom głupoty, bezmyślności i okrucieństwa w narodzie zawsze taki był czy się podnosi w sklepach zoolog, czemu do jasnej anielki ludzie nie zadają sobie trudu żeby najpierw trochę poczytać, dowiedzieć się czegoś o zwierzakach zanim kupią emotka
tyle ile jest mordowanych rybek akwariowych, w kulach, w ciasnych słoikach, masakra!

Generalnie sprzedawcy powinni informować o takich sprawach. Ja też kiedyś byłam laikiem , dostałam w prezencie bojownika, uznałam że mu zrobie radoche i kupie dwie samiczki. I co? Samiczki zeżarły mi pół bojownika..
0 0

#5699949 Napisano: 16.07.2013 13:29:21
Co do sprzedawców różnie bywa, czasem chcą sprzedac za wszelką cenę a czasem są słabo zorientowani, zatrudnia się dekoracyjne panny czasami, które zielonego pojęcia nie mają, a czasem ktoś za pazerny jest,
samo dawanie żywych istot w prezencie to kiepski pomysł, chyba ze ktoś jest przygotowany,
u nas jakoś jest tak ze uważa sie rybki za stworzenia, które nie cierpią, że ich nie boli, pozwala się zeby pływały w kółko aż błędnik sobie uszkodzą, żeby się moczyły we własnych odchodach, żyją przecież prawda? ludzie, których kiedyś trzymano w lochach też żyli przeciez, że wariowali przy okazji...trudno, taki los teraz wiele osób gotuje żywym istotom czasem z niewiedzy, czasem przez bezmyśnośc i okrucieństwo, bo jak sprzedawca mówi ze te rybki nie mogą być razem bo są agresywne to czasem odp brzmi:no, to najwyżej się pozjadają...
eeeh, czasem jak pójdę do akwarystycznego po karmę to sie takich historii nasłucham, takich scen jestem świadkiem...
mój jeden kot śpi sobie na leżaczku, drugi na huśtawce ogrodowej, trzeci siedzi u mojego syna na kolanach (słuchają Wiedźmina) rybki w ilości owszem sporej pływają sobie w akwa 400 l....to nie wymaga wiele wysiłku zadbać o zwierzaka, tylko trzeba trzymać te, z którymi damy radę,
dzieci w szkołach uczymy jak euglena wygląda a jak opiekować się zwierzakami nie, wiem ze to rodzice powinni ale jak ich też nie nauczono?
0 0

dolly

#5699964 Napisano: 16.07.2013 13:35:11
czarnygreg napisał(a):

(...)
Ostatnio byłam świadkiem jak mądra mamunia kupowała syńciowi bocie do akwarium 40, każdą inną! ch...ra! szlag!(...)

emotka nic nie rozumiem emotka
0 0

#5699978 Napisano: 16.07.2013 13:47:39
dolly napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

(...)
Ostatnio byłam świadkiem jak mądra mamunia kupowała syńciowi bocie do akwarium 40, każdą inną! ch...ra! szlag!(...)

emotka nic nie rozumiem emotka

zrobiłam błąd powinno być :bocje,
to są po pierwsze ryby stadne, muszą być trzymane w grupkach 6-8 osobników, samotne dziwaczeją i stają się agresywne,
po drugie to ryby do dużych zbiorników min 200-300 litrów,
są różne bocje, wspaniała, karłowata,siatkowana, tygrysia, wszystkie są piękne ale nie kupuje się po jednej, to tak jakbyśmy trzymali w klatce razem lwa, tygrysa, pumę i jeszcze np...kotka, efekt?

synuś nie mógł się zdecydować to mamusia mu podpowiedziała ze po jednej z każdego rodzaju kupią i będzie cudnie, sprzedawca interweniował, mamusia strzeliła focha,
też bym strzeliła emotka
do mamusi emotka
0 0

dolly

#5700000 Napisano: 16.07.2013 14:08:35
aaaa dziękuje za wyjaśnienie.

a propos, bo znajoma kiedys prosiła o opiekę nad bojownikiem i kazali go karmić 2x dziennie po 2kuleczki - takie tyci tyci jak główka szpilki- czy to nie za mało?
0 0

#5700004 Napisano: 16.07.2013 14:13:11
Zależy czy dorosły ten bojownik i jakie to jednak kuleczki, z opisu wygląda że raczej przymało,
0 0

mia

#5700007 Napisano: 16.07.2013 14:16:39
Pech! Cholerny pech! emotka
Czego się nie chwycę, to zawalam! emotka
I gdybyż to tylko o konkursy chodziło... emotka Pocieszcie mnie, że to tylko ten lipiec i w sierpniu wszystko się odmieni na lepsze (o ile mi wcześniej cegła na łeb nie spadnie).
0 0

dolly

#5700010 Napisano: 16.07.2013 14:17:57
czarnygreg napisał(a):

Zależy czy dorosły ten bojownik i jakie to jednak kuleczki, z opisu wygląda że raczej przymało,

no 2 lata ma mur-beton

http://www.krakve...ownikow-p-18849.html
0 0

#5700017 Napisano: 16.07.2013 14:27:35
dolly napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

no 2 lata ma mur-beton

http://www.krakve...ownikow-p-18849.html

to juz dorosły, jednak w sumie to dość rozsądne wyjście jeśli się kogoś prosi o karmienie, jeśli bojownik zje dziennie te kilka granulek to nie będzie może najedzony ale głodzony też nie, a osoby które na co dzień nie zajmują się rybkami maja tendencję do przekarmiania co jest groźne,
więc to raczej sensowne wyjście, bo pomyśl, ktoś kto nie ma pojęcia ile dokładnie dać jeść, dostaje dyspozycję i jest ok,
a gdyby tak karmić ile rybki chcą? moje chcą cały czas emotka najlepiej wszystko i 10 razy dziennie emotka
trzeba silnej woli żeby się oprzeć
0 0

#5700038 Napisano: 16.07.2013 14:49:06
Z życia akwarysty:
czytając fora akwarystyczne czasem po prostu człowiek WIE, że piszący są delikatnie mówiąc NIEDOJRZALI,
np: -mój bojek (bojownik)jest śliczniusi,
-mam 3 śliczne krewecie (krewetki)
-nie wiem jak się te rybki nazywają, czerwone są i taaakie kochane,
-czy mogę dołożyć jeszcze 3 ampki?(ampullarie)
-mam 6 ślicznych leleupków(szczelinowiec Lelupa)
i mój ulubiony dziś: pękła mi solniczka! (słonowodne akwarium),

dobra, idę nakarmić, tęczusie? (tęczanki)

0 0

notta

#5700039 Napisano: 16.07.2013 14:51:31
mia napisał(a):

I gdybyż to tylko o konkursy chodziło... emotka Pocieszcie mnie, że to tylko ten lipiec i w sierpniu wszystko się odmieni na lepsze (o ile mi wcześniej cegła na łeb nie spadnie).

spokojnie mia emotka
u mnie też mimo wakacji kryzys i praktycznie nie ma dnia by mi coś "złego" nie wyskoczyło emotka . Wciąż wkurzona i wiecznie wnerwiona- oby ten czas już szybko się skończył emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5700050 Napisano: 16.07.2013 14:55:41
mia napisał(a):

widać wszystkie koty i kozy tak mają emotka emotka emotka

kończy się czerwiec i zaczyna się lawina różnych losowych przypadłości

czekam z utęsknieniem na sierpień
0 0

Gość: boom30

#5700054 Napisano: 16.07.2013 14:57:27
Cukier Królewski - oj wkurza mnie ...
0 0

mia

#5700087 Napisano: 16.07.2013 15:24:05
Iva, koza.k90 dzięki emotka
Może jestem wredna, ale to pewna pociecha, że nie tylko ja tak mam...
Zresztą, żeby tylko ja - wszystkim w rodzinie się wali, mężowi w pracy, córce ze studiami, mnie na wszystkich frontach - naprawdę ten lipiec, to jakieś fatum u nas! emotka
0 0

#5700180 Napisano: 16.07.2013 16:26:36
mia napisał(a):

Iva, koza.k90 dzięki emotka
Może jestem wredna, ale to pewna pociecha, że nie tylko ja tak mam...
Zresztą, żeby tylko ja - wszystkim w rodzinie się wali, mężowi w pracy, córce ze studiami, mnie na wszystkich frontach - naprawdę ten lipiec, to jakieś fatum u nas! emotka

ja wzięłam na wstrzymanie - wszelki sprzęt i naczynia w moich rękach tylko w ostateczności

bo za chwilę przypale nowe garnki, sfajczę odkurzacz i licho wie co jeszcze

wystarczy, że w ciągu jednego tygodnia 2 razy zalałam laptopa, a dokładnie rok temu rozwaliłam Ipada
0 0

#5700181 Napisano: 16.07.2013 16:29:41
Kropka TV wkurza mnie na maksa emotka

co chwila eski,

jak wyłączyć to draństwo ???
0 0

mia

#5700237 Napisano: 16.07.2013 17:19:33
Dobra, zmieniam awatar. Gdzieś musi być przyczyna. emotka
Może mój śliczny chiński kiciuś przynosi pecha...
0 0