Wkurza mnie...

zaczytana-pola

#5731912 Napisano: 06.09.2013 11:11:09
efelinkaaa , w mojej miejscowości są tacy "biedni" korzystający z pomocy społecznej, darmowych obiadów w szkołach, darmowych kolonii, czy kanapek w szkołach, którzy mają swoje firmy budowlane, chodzą wymalowani, wyfiokowani, ubrani w najlepszych sklepach. Nauczyłam się już dawno, że "biedne rodziny" wcale nie oznaczają... biednych rodzin.
0 0

cudaczek121

#5731962 Napisano: 06.09.2013 11:53:46
zaczytana-pola napisał(a):

efelinkaaa , w mojej miejscowości są tacy "biedni" korzystający z pomocy społecznej, darmowych obiadów w szkołach, darmowych kolonii, czy kanapek w szkołach, którzy mają swoje firmy budowlane, chodzą wymalowani, wyfiokowani, ubrani w najlepszych sklepach. Nauczyłam się już dawno, że "biedne rodziny" wcale nie oznaczają... biednych rodzin.

Ilonka, bo prawda jest taka,że ludzie autentyczne biedni nie proszą zazwyczaj o pomoc.
0 0

barszcz

#5731968 Napisano: 06.09.2013 11:58:53
Ja tam nie mam wyrzutow sumienia jak odmawiam niesprawdzonym potrzebującym.Mam na osiedlu dziewczynę,która całe życie dostaje po d...Jest samotną Matka i choć tyra od rana do nocy,to ledwo wiąże koniec z końcem.Pomagam jej ,bo wiem,ze każdą pomoc wykorzysta uczciwie i każda pomoc jest jej potrzebna.Taka sprawdzona pomoc jest lepsza od przypadkowej,deklarowane przez telefon. emotka
0 0

notta

#5732011 Napisano: 06.09.2013 12:50:04
wkurza mnie moja dzisiejsza porażka na teście kwalifikacyjnym do pracy w służbie cywilnej.. skupiłam się głównie na pytaniach o służbie cywilnej a zaskoczyły mnie pytania ogólne emotka . W sumie brakowały mi tylko 3 punkty ale i tak pracę dostała policjantka (nikt z zewnątrz) emotka

ostatnio mam wrażenie że nic nie wychodzi mi tak jak bym sobie tego życzyła- w konkursach tak samo.
0 0

ziolko

#5732056 Napisano: 06.09.2013 13:34:46
efelinkaaa napisał(a):

Dzięki kochani, trochę mi się lepiej zrobiło emotka

Niektórym wydaje się, że własna firma to milionowe zyski... a są takie miesiące, że z męża wypłaty płacę zus emotka Ale będzie dobrze, to dopiero początki emotka

Nie przejmuj się.. u nas tak samo. Mąż ma firmę jednoosobową to też czasami ludzie dzwonią, żeby wspomóc - a to pomoc szkole, przedszkolu, na książki itp.
Ale ostatnio wkurzył się, jak przysłali mu wodę bez uprzedzenia, za którą trzeba było zapłacić ok 500 zł przy odbiorze. Odmówił przyjęcia a jak babka zadzwoniła, to jej powiedział co o tym myśli. Że mieli dzwonić i dowiedzieć się, czy mogą przesłać (ogólnie miała to być pomoc szkole, a woda jako produkt za pomoc) i kiedy. Bo wiadomo, z finansami różnie bywa, a wtedy akurat mieliśmy dołek finansowy.

Innym razem dzwoni jakaś firma, która daje certyfikat uczciwości firmy, mąż od razu sprawdza w necie, kto już taki certyfikat ma, okazuje się, że strona pusta emotka emotka bo "certyfikat jest za darmo, ale płaci się za hologram" - 300 zł

Innym razem dzwonią z ofertą programów, za jedyne 350 zł. A one są ZA DARMO!! np. pakiet OpenOffice (chyba o to chodziło).

Efelinka, bądź twarda i odmawiaj!! w sensie różnym naciągaczom, a jeśli będziesz chciała komuś pomóc, to pomożesz na miarę swoich możliwości osobom, które na pewno tej pomocy potrzebują
0 0

teodozja

#5732061 Napisano: 06.09.2013 13:37:38
ivanotta napisał(a):

wkurza mnie moja dzisiejsza porażka na teście kwalifikacyjnym do pracy w służbie cywilnej.. skupiłam się głównie na pytaniach o służbie cywilnej a zaskoczyły mnie pytania ogólne emotka . W sumie brakowały mi tylko 3 punkty ale i tak pracę dostała policjantka (nikt z zewnątrz) emotka

ostatnio mam wrażenie że nic nie wychodzi mi tak jak bym sobie tego życzyła- w konkursach tak samo.

Nie wiem czy to Cie pocieszy ale pewno ilość punktów na teście nie miały związku z twoim przyjęciem do pracy. Ja swego czasu pracowałam w Wojskowej Komendzie Uzupełnień jako członek korpusu służby cywilnej i miałam za zadanie przyjmować stażystów. Dostawałam od komendanta polecenie kogo mam przyjąć, już nie wspomnę o pracownikach. Mama kierowniczka kanclelarii tajnej, córka po studiach, bez żadnego doświadczenia zostaje specjalistą komendy na etacie. Mamusia odchodzi na emeryturę córka obejmuje jej etat. Nikogo innego niespokrewnionego nie było w tej pracy. Ja przyszłam tylko na zastępstwo z takiego konkursu, moje miejsce zajęła córka znajomego majora z sąsiedniego WKU. Życie poprostu...
0 0

kachakacha

#5732068 Napisano: 06.09.2013 13:52:30
zaczytana-pola napisał(a):

Moja koleżanka w zeszłym roku dostawała stypendium socjalne, bo dochód na osobę w rodzinie wynosił 112zł. Dziwnym trafem stać ją było na wynajmowanie kawalerki za 1500zł i jazdę BMW z 1 serii. Po prostu są ludzie, którzy potrafią sobie radzić lepiej niż inni...(albo ciągle im mało)...
0 0

notta

#5732072 Napisano: 06.09.2013 13:55:37
teodozja napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Nie wiem czy to Cie pocieszy ale pewno ilość punktów na teście nie miały związku z twoim przyjęciem do pracy. Ja swego czasu pracowałam w Wojskowej Komendzie Uzupełnień jako członek korpusu służby cywilnej i miałam za zadanie przyjmować stażystów. Dostawałam od komendanta polecenie kogo mam przyjąć, już nie wspomnę o pracownikach. Mama kierowniczka kanclelarii tajnej, córka po studiach, bez żadnego doświadczenia zostaje specjalistą komendy na etacie. Mamusia odchodzi na emeryturę córka obejmuje jej etat. Nikogo innego niespokrewnionego nie było w tej pracy. Ja przyszłam tylko na zastępstwo z takiego konkursu, moje miejsce zajęła córka znajomego majora z sąsiedniego WKU. Życie poprostu...

wszędzie się to słyszy a co najgorsze nie zapowiada się by miało się coś na lepsze zmienić..
0 0

arabela79

#5732088 Napisano: 06.09.2013 14:08:58
Wkurza mnie, ze byłam juz w kilku sklepach Abc i żadne nie ma pojęcia o konku Loteria po sąsiedzku. Sama im urny powstawiam emotka
0 0

kalisto1986

#5732190 Napisano: 06.09.2013 16:01:50
Ja się zastrzele nie dość,że mam skopany net od dłuugiego czasu, to jeszcze zwiesił mi się komputer, musiałam go zresetować, a po tym utraciłam wszystkie pliki z hasłami które wysyłałam przez ostatnie 3 dni emotka Nie ma haseł, nr paragonów jakie podawała, na jakie nr grałam i nie chce się odzyskać, mimo,że próbowałam kilka sposobów emotka ] emotka
0 0

karkocka

#5732321 Napisano: 06.09.2013 20:17:32
Wkurza mnie , że mój komputer dopadł wirus POLICJA emotka masakra była go odblokować
0 0

Gość: aka

#5732329 Napisano: 06.09.2013 20:29:37
Lista wydatków po zebraniu w przedszkolu emotka
0 0

barszcz

#5732334 Napisano: 06.09.2013 20:45:00
aka napisał(a):

Lista wydatków po zebraniu w przedszkolu emotka

Poczekaj jak pójdzie do szkoły emotka ceny podręczników zwalają z nóg emotka
0 0

Gość: size

#5732337 Napisano: 06.09.2013 21:00:14
barszcz napisał(a):

Poczekaj jak pójdzie do szkoły emotka ceny podręczników zwalają z nóg emotka

Stąd oferty na kredyty na wyprawkę... Straszne.

W sensie wkurzania:
- doświadczyłam dzisiaj, że mój dystans do wyników niektórych konkursów niepokojąco zmalał emotka
- jak dysponujecie koszulką z napisem "LEWA" (nie "lewego" za free to poproszę... Ubiorę jako worek pokutny, będę chodzić w niej, aż wytrę emotka i dojdzie do mnie, że czas na wczasy...
0 0

dzasmina

#5732340 Napisano: 06.09.2013 21:04:00
karkocka napisał(a):

Wkurza mnie , że mój komputer dopadł wirus POLICJA emotka masakra była go odblokować

wiem co czujesz. mojego lapka tez szlag trafil, a bardzo się przywiązalam i mialam tam wszystko co mi bylo potrzebne.

a moze ktos mial cos podobnego i powie czy jest dla niego nadzieja emotka zaraz po starcie się wiesza i nic nie dziala, na czystym rozruchu też, jedynie tryb awaryjny go rusza. naprawią mi to?
0 0

Gość: czarnygreg

#5732342 Napisano: 06.09.2013 21:09:23
kotkę ze zranioną łapą wczoraj zawiozłam na zastrzyk, dziś zniknęła pół godziny przed tym jak powinniśmy wyjść z domu i pojawiła się jak wet juz zamknął gabinet, teraz wlazła na kanapę, prezentuje skaleczoną łapę i domaga sie przysmaków,
ciekawe czy jutro też się ulotni....
dobrze, że łapa lepiej wygląda
0 0

Gość: goralecka

#5732351 Napisano: 06.09.2013 21:29:33
bruce napisał(a):

W miejscu emotek są bardzo niecenzuralne słowa emotka emotka emotka emotka itd... Oj, jak mnie wkurza łamanie regulaminów przez organizatorów konkursów! Żeby trzeba było czekać i tracić forsę na telefony ponad miesiąc po terminie na nagrodę, to już jest gruba przesada!

Ja czekalam 4 miesiace na voucher, dostalam w sierpniu po czym w miejscu realizacji vouchera uslyszalam, ze byl wazny do konca czerwca. Musialabym wkleic emotki na cala strone by opisac poziom mojego wkurzenia emotka ale wezme sie za to od poniedzialku i zrobie porzadek emotka
0 0

bronxu

#5732354 Napisano: 06.09.2013 21:34:30
wkurza mnie, że wartościowe nagrody zwyczajnie mnie nie lubią. Książki, DVD, gry, kosmetyki lecą strumieniem, a ja bym chciała Tv lub PS3... emotka
0 0

ilonaxx5

#5732377 Napisano: 06.09.2013 22:14:57
karkocka napisał(a):

też to miałam ale mi strach napędzili emotka
0 0

Gość: goralecka

#5732382 Napisano: 06.09.2013 22:22:46
Wkurza mnie, ze zostalo 15 minut meczu...pewnie znowu bedzie jak zawsze emotka emotka
0 0