Wkurza mnie...

Gość: anavaX

#5761153 Napisano: 24.10.2013 22:05:55
asante napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

cały ten spam z Kropki TV

oj jak mnie wkurza

Oj i mnie.. Dzisiaj po 17.00 słysze w torebce pik pik, pik pikw, myślę sobie - 2 eski z Hochlanda, hurrra! A tu spam od Kropki. Raz się zagrało w ich konkursie i koniec...

z doświadczenie spamowego odradzam: Voyage i wszelkie 7265 (Tele Tydzień itd.)

razem z dzisiejszą Kropką nie dawały mi spokoju cały dzień
0 0

kikol

#5761155 Napisano: 24.10.2013 22:08:26
paragony były kupione na orlenie w wieszowie i było wszystko ok może zgłoszenie nie było z tego dnia i teraz się szuka winnego.
0 0

Gość: koza.k90

#5761158 Napisano: 24.10.2013 22:10:19
bridget napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

bridget napisał(a):

emotka wymieniłam 2 pargaony z pepsi na paragon z almy "powrót do szkoły" w zwiazku z koszami i konkursem Pepsi na orlenie, kosze nie doszły, poniewaz nie spełniało zgloszenie warunkow regulaminu, nie zostały zakupione na stacji ani bliska , ani orlen tylko jakas elbach? jak ktos moze oferowac taki paragon??? a obecnie milczy??? moze kosze nie majatek , ale chciałam komus przyjemnosc zrobic i je oferować. emotka , poza tym wymianie podlegal inny paragon z wysyłka.

Podejrzewam po prostu, że ten ktoś kupił produkty na " małym" orlenie, który nie brał udziału w promocji. Tak to jest, jak się nie doczyta Regulaminu.

Sama kupowałam produkty na małych stacjach Orlen i Bliska, totalnych "pipidówkach", wszystkie brały udział w konku, w niektórych znalazłam nawet ulotki konkowe. Sieć stacji Elbah to chyba jednak coś zupełnie innego...

Nie wiem, nigdy nie spotkałam się z Elbahem emotka Ale np. moja Bliska i mój Orlen nie brały udziału w konkursie, w regulaminie był wykaz stacji i brały udział te nieco większe, na pewno nie wszystkie. Jeśli jednak ktoś faktycznie kupił Pepsi w zupełnie innej sieci, to coś tu jest nie tak...

to sie nadal powkurzam osoba o niku "Kikol" raczyła sie odezwac na pw, wyjasniłam jej sytuacje ze nie mam nagrod, ze organizator powiedział telefonicznie, ze były ze złej stacji stad niezgodnosc z regulaminem , ona uwaza ze na regulaminowej stacji je kupiła, to ja grzecznie poprosiłam o kopie , czy scany aby to sprawdzić i aby wyjasniła te 2 zgłoszenia, w koncu to jej były paragony, wszytskie dane ma. To stwierdziła ze nie mam prawa tego od niej wymagac i ze mam ja za idiotke, bo ona od tematu umywa raczki.

szkoda, że nie poprosiłaś o skan jak się z tą osoba dogadywałaś

wtedy wiesz co kupujesz
a tak masz kota w worku

top NIE POLECAM polecam
0 0

bridget

#5761160 Napisano: 24.10.2013 22:11:40
kikol napisał(a):

paragony były kupione na orlenie w wieszowie i było wszystko ok może zgłoszenie nie było z tego dnia i teraz się szuka winnego.

w telefonie w smsach wysłanych i harmonogramie w exelu mam daty wysłanych zgłoszeń , poza tym organizator telefoniczne sprawdził zgłoszenia mowiac co było nie tak, wiec nie rozumiem dlaczego nie chcesz tego wyjasnic, jezeli uwazasz ze było oki?, jakby było wszystko prawidłowo kosze doszłyby do własciwych osób
0 0

bridget

#5761161 Napisano: 24.10.2013 22:14:39
koza moze i tak, ale tu wychodzi zaufanie do ludzi, poza tym byłam jeszcze w szpitalu tuz po urodzeniu dziecka i głowy do tych spraw nie miałam
0 0

karkocka

#5761162 Napisano: 24.10.2013 22:15:20
bruce napisał(a):

jola29k napisał(a):

mam chłopca i mam nawet albę dostałam od szwagierki no ale powstał nowy kościół na osiedlu na którym mieszkam i się zaczeło jedne dzieci z syna klasy idą do dużego kościoła a te co z osiedla do nowego i chcą nowe alby jakieś chlebki medaliki i inne cuda , córka miała komunie rok temu i nie było zadnych wymysłów wszystkie dzieci w albach mało składek i wymysłów

emotka To faktycznie Ci zazdroszczę. emotka U mnie matki, po prawie rocznych awanturach, wymyśliły na koniec ... haftowaną suknię z kołem! Toż ja takiej nie miałam do ślubu! emotka No i posłały swoje dziewczynki raz na próbę generalną, a drugi - do Komunii. A moja Córa - ambitnie: cały "biały tydzień" w tej sukience, całą Oktawę i samo Boże Ciało, a codziennie lało, jak z cebra, no i ja codziennie: prałam i suszyłam, prałam i suszyłam... Wszystkie hafty mi się sprały i odpadły (bo były klejone), musiałam je szyć ręcznie. Do tego to koło - masakra! - wyjmować przed praniem, zakładać po wysuszeniu. emotka A to-to wyginało się na wszystkie strony, sprężynowało, wypadało. Teraz piszę o tym z przymrużeniem oka, ale wtedy mi nie było do śmiechu. Sporo matek myślało tak, jak i ja, tylko do tego jeszcze zaczęły wrzeszczeć na każdym zebraniu. A ksiądz tylko siedział, słuchał tych wyzwisk na plebanii i spuszczał głowę, załamany. Tak że - pocieszę Cię - nie masz najgorzej. emotka emotka

to my mieliśmy idealnego księdza, powiedział, że albę każdy może mieć jaką chce, a on od siebie dał namiary na krawca i sam wybrał wzór, żeby nie było zamieszania emotka
0 0

kikol

#5761164 Napisano: 24.10.2013 22:17:16
chciałam paragon posłac do ciebie ty nalegałaś ze od razu do organizatora.
0 0

bridget

#5761167 Napisano: 24.10.2013 22:20:59
kikol napisał(a):

chciałam paragon posłac do ciebie ty nalegałaś ze od razu do organizatora.

odsyłałas paragony 19 wrzesnia nie było czasu na to by doszły do mnie i zebym zdazyła je odesłac do organizatora . ( poza tym odesłanie ich do organizatora nie jest tu dla nikogo problemem). Uwazam ze jezeli nei masz sobie nic do zarzucenia w Twojej gestii lezy wyjasnienie tematu z organizatorem. Temat zakonczyłam.

0 0

dejzi

#5761169 Napisano: 24.10.2013 22:21:40
Z tego co ja pamiętam to keiti78zg, ze mną też chciała się wymieć paragon z Orlen na inny paragon a potem mi napisała "mnajgorsze ze nie wiem z jakimi datami potrzebuje paragon i z kt telefonow bo już 2,5 tyg jestem w szpitalu" i też czekałam by wysłać i w końcu się nie odezwała. Wiec chyba nie masz tak jak mówisz.
0 0

Gość: koza.k90

#5761170 Napisano: 24.10.2013 22:26:38
dejzi, nie bronię nikogo, ale może tamta oferta była lepsza, bo paragony z początku promocji

wtedy byłby z datami luzik
0 0

bridget

#5761172 Napisano: 24.10.2013 22:31:19
dejzi napisał(a):

Z tego co ja pamiętam to keiti78zg, ze mną też chciała się wymieć paragon z Orlen na inny paragon a potem mi napisała "mnajgorsze ze nie wiem z jakimi datami potrzebuje paragon i z kt telefonow bo już 2,5 tyg jestem w szpitalu" i też czekałam by wysłać i w końcu się nie odezwała. Wiec chyba nie masz tak jak mówisz.

akurat te 2 zgłoszenia mam w telefonach które przetrzymuja daty ( a nie nokie do czasówek typu 3410 wiec byłam pewna ), poza tym nei miałam jak sprawdzic w harmonogramie z racji przebywania w szpitalu i braku dostepu . Ponadto dzwoniac do organizatora otrzymałam informacje dlaczego zgłoszenie nie spełniały regulaminu
0 0

zaczytana-pola

#5761173 Napisano: 24.10.2013 22:31:52
keiti78zg tak z ciekawości. Jak wytłumaczyłaś sprawę organizatorowi? Powiedziałaś, że kupiłaś paragon na forum konkursowym?
0 0

bridget

#5761177 Napisano: 24.10.2013 22:36:35

keiti78zg tak z ciekawości. Jak wytłumaczyłaś sprawę organizatorowi? Powiedziałaś, że kupiłaś paragon na forum konkursowym?

:) ee nie poprosiłam o sprawdzenie 2 zgłoszen, ze nagroda nie doszła. Pani powiedziała ze zajmuje sie tym firma zewnetrzna przyjeła informacje nastepnego dnia zadzwoniła i powiedziała ze zostały zakupione na stacji Elba, która nie brała udziału w regulaminie . Podziekowałam za informację i tyle emotka

kosz moze nie jest jakos wartosciowy, ale głupio sie czuje przed osobami do których miały dojsc tymbardziej ze po raz pierwszy mam takie zdarzenie.
0 0

dejzi

#5761193 Napisano: 24.10.2013 22:52:51
bridget napisał(a):

dejzi napisał(a):

akurat te 2 zgłoszenia mam w telefonach które przetrzymuja daty ( a nie nokie do czasówek typu 3410 wiec byłam pewna ), poza tym nei miałam jak sprawdzic w harmonogramie z racji przebywania w szpitalu i braku dostepu . Ponadto dzwoniac do organizatora otrzymałam informacje dlaczego zgłoszenie nie spełniały regulaminu

Ale wtedy nie wiedziałaś, więc może wymieniłaś się na późniejsze daty niż zgłoszenie. W końcu byłaś taka zakręcona, że tu się ze mną wymieniałaś sama czekam na adres, a tu nagle cisza i wymieniasz się z kim innym. I też nie dajesz znać, że rezygnujesz z wymiany.

Jeśli chodzi o Kikol to z nią akurat miałam raz dobrą wymianę wiec Polecam.
Nie wiem jak z Tobą było, ale ja przez to osobiście nie wysyłam do organizatora tylko do osoby, żeby nie było pretensji. W końcu organizator dał CI znać, że paragony doszły, a że nie takie to już czyjeś niedopatrzenie. Liczy się, że paragon został posłany. Mogłaś prosić o skan przed posłaniem i sprawdzić czy taki paragon Ci odpowiada.

0 0

ciasssteczko

#5761196 Napisano: 24.10.2013 22:58:55

panie z tej agencji doskonale wiedzą o handlu paragonami w necie emotka
0 0

bridget

#5761202 Napisano: 24.10.2013 23:10:18
dejzi napisał(a):

bridget napisał(a):

dejzi napisał(a):

Ale wtedy nie wiedziałaś, więc może wymieniłaś się na późniejsze daty niż zgłoszenie. W końcu byłaś taka zakręcona, że tu się ze mną wymieniałaś sama czekam na adres, a tu nagle cisza i wymieniasz się z kim innym. I też nie dajesz znać, że rezygnujesz z wymiany.

Jeśli chodzi o Kikol to z nią akurat miałam raz dobrą wymianę wiec Polecam.
Nie wiem jak z Tobą było, ale ja przez to osobiście nie wysyłam do organizatora tylko do osoby, żeby nie było pretensji. W końcu organizator dał CI znać, że paragony doszły, a że nie takie to już czyjeś niedopatrzenie. Liczy się, że paragon został posłany. Mogłaś prosić o skan przed posłaniem i sprawdzić czy taki paragon Ci odpowiada.

jak z pozniejsza? przeciez nagroda nie doszła z winy na zły paragon ( stacja ELba) i to jest kluczowe. Bedac na miejscu kikol sama spróbowałabym to wyjasnic i moze nie byłoby problemu. Poza tym wysyłanie paragonow do organizatora nie stanowi tu problemu. Ponadto jak napisałam to kwestia zaufania i nie kazdy ma na to czas ( wiecej empatii ja byłam w szpitalu i mam niemowlaka w domu) ponadto sama wielokrotnie odsylałam paragony konkursowiczów do organizatora i nikt z tego tytułu nie miał problemu zebynagroda nie doszła.

0 0

dejzi

#5761216 Napisano: 24.10.2013 23:28:05
Chodzi mi o to, że ja Cię rozumiałam szpital czekałam w sobotę by Ci to szybko posłać, potem nie dałaś znać tez ok, nie pisałam pretensji nic, bo też małego raz w roku teraz miałam w szpitalu i wiem jak to jest. Nie chcesz paragony to nie.

A jeśli chodzi o Kikol znam ją, wymieniałam się z nią. W końcu paragony posłała za znaczek - znaczki? zapłaciła, więc też nic nie chciała wyłudzić. A czy, że złej stacji nie wiem, może dziewczyna pomyliła. Właśnie wyrozumiałości ludziom brakuje.
0 0

bridget

#5761227 Napisano: 24.10.2013 23:40:59
dejzi napisał(a):

Chodzi mi o to, że ja Cię rozumiałam szpital czekałam w sobotę by Ci to szybko posłać, potem nie dałaś znać tez ok, nie pisałam pretensji nic, bo też małego raz w roku teraz miałam w szpitalu i wiem jak to jest. Nie chcesz paragony to nie.

A jeśli chodzi o Kikol znam ją, wymieniałam się z nią. W końcu paragony posłała za znaczek - znaczki? zapłaciła, więc też nic nie chciała wyłudzić. A czy, że złej stacji nie wiem, może dziewczyna pomyliła. Właśnie wyrozumiałości ludziom brakuje.

dejzi ale czemu ja mam ponosic konsekwencje pomyłki? jezeli ktos oferuje paragon na wymiane za inny paragon to chyba wie co robi? wyobraz sobie ze taka wymiane dokonałas ze mną i np nagroda jest wartosciowa to np bon 500 zł i go nie otrzymujesz? bo sie okazuje ze paragon albo ma zła date, albo moze kwota produktów nie jest własciwa - rozumiem pomyłka, i jest wszytsko oki?. Dziennie kilkadzisiat jest roznego rodzaju wymian ( nagród, paragonow) i raczej wiekszosc miałaby niesmak, po tak niefortunnej wymianie i uwierz, ze wielu z nich obcuje tu na zaufaniu.
Ja na forum jestem długo , kikkol ( maj 2013 - ciesze sie ze dokonałas prawidłowej wymiany) ja równiez mam ich wiele na koncie, i zrozumiałabym zeby jeszcze ta osoba próbowała to polubownie załatwic w stylu słuchaj jestem pewna paragon jest oki, jutro zapytam sie co było nie tak, tymbardziej ze podsunełam nr telefonu do agencji, a to wiele czasu nie zajmuje. Ale osoba umyła raczki, powiedziała ze nie bedzie sie tym zajmowac...etc i ze ja tak naprawde to guzik obchodzi....

nagroda mało wartosciowa, szkoda czasu i nerwów, dlatego nie ma co tego roztrzasac, tylko nauczka na przyszłosc nietylko dla mnie...

0 0

dejzi

#5761235 Napisano: 24.10.2013 23:54:36
Akurat na bon 500 zl z ITM czekam, ale miałam swój paragon emotka
Też bym się wkurzyła, jak by nie przyszedł. Wiadomo czemu mamy płacić za czyjeś pomyłki i nie dopatrzenia.
0 0

zaczytana-pola

#5761239 Napisano: 25.10.2013 00:01:11
A wiecie jaki z tego mamy morał?

Trzeba mieć swoje paragony. Zero pomyłek, zero niedopatrzeń i co najważniejsze- zero problemów. emotka
0 0