Wkurza mnie...

maria1980

#5884164 Napisano: 04.07.2014 17:52:43
Mój ojciec - 5 miesiąc pije.Dziewczynki się go wstydzą jak widzą na mieście.Wygląda paskudnie , statystycznie dwa razy w miesiącu ląduje na komendzie w celu wytrzeźwienia.Za co pobierana jest opłata w kwocie 300 zł. Jak trzeźwieje (2 dni w miesiącu) to mówi,że będzie się leczył ,a potem gdy już pije mówi ,że nie ma potrzeby się leczyć ,bo przecież on nie jest alkoholikiem...
emotka
70 lat na karku , wstyd i hańba ,facet po studiach chemicznych,dyrektor,kierownik,mistrz- teraz emerytowany miejscowy żul emotka
0 0

dolly

#5884254 Napisano: 04.07.2014 21:56:25
maria1980 napisał(a):

Mój ojciec - 5 miesiąc pije.Dziewczynki się go wstydzą jak widzą na mieście.Wygląda paskudnie , statystycznie dwa razy w miesiącu ląduje na komendzie w celu wytrzeźwienia.Za co pobierana jest opłata w kwocie 300 zł. Jak trzeźwieje (2 dni w miesiącu) to mówi,że będzie się leczył ,a potem gdy już pije mówi ,że nie ma potrzeby się leczyć ,bo przecież on nie jest alkoholikiem...
emotka
70 lat na karku , wstyd i hańba ,facet po studiach chemicznych,dyrektor,kierownik,mistrz- teraz emerytowany miejscowy żul emotka

ja bym sie wstydzila o tym pisac emotka
0 0

maria1980

#5884283 Napisano: 04.07.2014 22:52:13
dolly napisał(a):

maria1980 napisał(a):

emotka

Być może ,a ja muszę się wyżalić i tyle ,bo czasem bazradnośç rozrywa mnie od środka ...
0 0

anialistopad

#5884286 Napisano: 04.07.2014 22:56:25
kur.,.,wyszlam ze znajomymi na pare godzin,wracam w domu chlew zrobiony. Inaczej sie nie da tego nazwac,lazienka zalana,reczniki na podlodze,w kuchni zlew pelen brudnych garow ,w pokoju sajgon jak po przejsciu tornado. Masakra co potrafi zrobic 2 facetow zostawionych bez opieki,wkurzyli mnie niesamowicie,nie posprzatam tego emotka
0 0

Gość: bc14

#5884287 Napisano: 04.07.2014 22:56:46
mario to masz okropne zmartwienie,
ostanio widziałam na ulicy bardzo naprutą kobitkę i w sumie pierwsze co pomyślałam jakie może mieć problemy aby doprowadzać się do takiego stanu emotka
0 0

maria1980

#5884289 Napisano: 04.07.2014 22:57:48
anialistopad napisał(a):

kur.,.,wyszlam ze znajomymi na pare godzin,wracam w domu chlew zrobiony. Inaczej sie nie da tego nazwac,lazienka zalana,reczniki na podlodze,w kuchni zlew pelen brudnych garow ,w pokoju sajgon jak po przejsciu tornado. Masakra co potrafi zrobic 2 facetow zostawionych bez opieki,wkurzyli mnie niesamowicie,nie posprzatam tego emotka

Nie sprzątaj ,jutro sami posprzątają emotka
Ale jaką musieli mieć zabawę emotka
0 0

kajus18

#5884290 Napisano: 04.07.2014 22:58:01
dolly napisał(a):

maria1980 napisał(a):

emotka

A czego się wstydzić? Samo życie niestety....maria1980 emotka emotka
0 0

picola

#5884291 Napisano: 04.07.2014 22:58:09
przecież maria1980 nie ma wpływu na to co robi jej tata, więc dlaczego ma się wstydzić.
Marysiu, współczuję Ci bardzo, nie wiem co można napisać na pocieszenie, moja koleżanka ma taki sam problem i bardzo pomogła jej terapia dla dorosłych dzieci alkoholików. Trzymaj się kochana emotka
0 0

anialistopad

#5884293 Napisano: 04.07.2014 23:00:46
tak zabawe mieli zaje...ale moj storczyk ucierpial i nie posprzataja emotka
0 0

norweska20

#5884295 Napisano: 04.07.2014 23:04:12
maria1980 napisał(a):

emotka

widocznie życie go przerosło..zawsze szkoda człowieka że się tak upodlił...
0 0

Gość: tulipanka

#5884296 Napisano: 04.07.2014 23:04:14
maria1980 napisał(a):

dolly napisał(a):

maria1980 napisał(a):

emotka

Być może ,a ja muszę się wyżalić i tyle ,bo czasem bazradnośç rozrywa mnie od środka ...

A ja uważam, że warto rozmawiać, dzielić się problemami. Może to forum nie jest jakąś oazą empatii, ale i tu można znaleźć wsparcie emotka
0 0

joan

#5884302 Napisano: 04.07.2014 23:18:43
Jedynym, kto powinien się wstydzić, jest ów Pan. Na pewno nie jego rodzina emotka

Jak sięgnę pamięcią, to na forum największą pomoc otrzymałam właśnie w sprawach pozakonkursowych, więc tulipanka ma rację, warto czasem skrobnąć kilka słów prywaty.

0 0

maria1980

#5884307 Napisano: 04.07.2014 23:29:42
Dziewczyny dzięki za wsparcie emotka wstydziłam się tego ,że pije jak byłam dzieckiem ,teraz wiem ,ze to mu powinno być wstyd .
Czasem tak jak pisałam mam dola i muszę się wypłakać czy wyżalić ...a tu bywam częściej i naprawdę te kilka słów pociechy i zrozumienia z waszej strony działa na mnie niezwykle budujące.
0 0

bridget

#5884309 Napisano: 04.07.2014 23:45:47
powiedzcie co robie nie tak, albo co jest z moim komputerem czy oprogramowaniem, chciałam dodac konkurs promocyjny który startuje 15 lipca i jak kopiuje dane z regulaminu cały tekst mi sie rozstrzela i strasznie zmudne jest go pozniej przenoszenie, nie powiem wkurza mnie to bo siedziałam teraz i mase czasu mi to zajeło? bardzo czesto jak cos z czegos chce skopiowac zapisuje mi to w takiej formie
tak to wyglada w
czasie trwania K
o
nkursu,
w dowolnym sklepie sieci
Carrefour
na terytorium
Rzeczypospolitej Polskiej dokonała jednorazowego zakupu minimum dwóch
dowo
lnych produktów Fa (zwane dalej „Produktami Promocyjnymi”) oraz z
achowa
oryginalny dowód zakupu (zakup musi być
po
świadczony jednym paragonem
fiskalnym).
Za oryginalny paragon uważany jest dokument z kasy fiskalnej
zawierający numer systemowy oraz NIP
0 0

Gość: katrin22

#5884310 Napisano: 04.07.2014 23:55:46
maria1980 napisał(a):

Dziewczyny dzięki za wsparcie emotka wstydziłam się tego ,że pije jak byłam dzieckiem ,teraz wiem ,ze to mu powinno być wstyd .
Czasem tak jak pisałam mam dola i muszę się wypłakać czy wyżalić ...a tu bywam częściej i naprawdę te kilka słów pociechy i zrozumienia z waszej strony działa na mnie niezwykle budujące.

Głowa do góry ! NIe masz wpływu na zachowanie innych. W takich przypadkach nie jesteś na pewno osamotniona. Jeśli ojciec nie chce pomocy, to nic nie zdziałasz i musisz żyć już swoim dorosłym życiem.
0 0

marzenier

#5884312 Napisano: 04.07.2014 23:57:17
bridget napisał(a):

powiedzcie co robie nie tak, albo co jest z moim komputerem czy oprogramowaniem, chciałam dodac konkurs promocyjny który startuje 15 lipca i jak kopiuje dane z regulaminu cały tekst mi sie rozstrzela i strasznie zmudne jest go pozniej przenoszenie, nie powiem wkurza mnie to bo siedziałam teraz i mase czasu mi to zajeło? bardzo czesto jak cos z czegos chce skopiowac zapisuje mi to w takiej formie
tak to wyglada w
czasie trwania K
o
nkursu,
w dowolnym sklepie sieci
Carrefour
na terytorium
dowo
achowa
po
fiskalnym).

To nie tylko u Ciebie
też tak miałam nie raz
i właśnie tak dzióbałam i poprawiałam i traciłam mnóstwo czasu
nie wiem czemu tak się dzieje,może jakiś inny format czy coś
nic nie pomogłam wiem , ale nie jesteś z tym problemem sama i też chętnie się dowiem jak to rozwiązać
0 0

marzenier

#5884313 Napisano: 05.07.2014 00:03:02
maria1980 napisał(a):

jeden z koszmarów mojego dzieciństwa,to nawalony tatuś w bramie i ja wracająca z koleżankami do domu..wstyd ogromny,a dzieciaki bywają okrutne..
potrzebowałam dorosnąć,wyjechać z domu,założyć własną rodzinę,żeby się przestać wstydzić
Przecież mu do dzioba nie wlewasz,starasz się pomagać jak możesz,wiec nie ma się czego wstydzić
smutne,że ludzie wybierają taką drogę..

0 0

Gość: mikki85

#5884318 Napisano: 05.07.2014 00:30:15
bridget napisał(a):

tak to wyglada w
czasie trwania K
o
nkursu,
w dowolnym sklepie sieci
Carrefour
na terytorium
dowo
achowa
po
fiskalnym).

możesz podać link ?
0 0

zezowaty_kot

#5884319 Napisano: 05.07.2014 00:31:15
Wkurza mnie dziś wszystko emotka jutro wyjeżdżamy na wakacje, nie załatwiłam swoich spraw, bo jak zwykle u męża 5 minut oznacza ponad 2 godziny emotka Nie chce mi się teraz nigdzie jechać, urlopować, nie chce mi się nic. A od miesiąca zagrałam może w 4 konkursach i to na hasła, bo nie mam czasu. Co się dzieje, ktoś mi zjada godziny z doby?!
0 0

MEG13

#5884351 Napisano: 05.07.2014 10:48:24
frodo napisał(a):

bridget napisał(a):

czy tez tak macie ze im bardziej sie staracie i chcecie cos wygrać, macie w tym jakis cel to nic z z tego nie wychodzi?:) a im sie nie nastawiamna wygrana to z zaskoczenia niekiedy bierze? emotka

Dokładnie, u mnie z reguły tak jest emotka Dlatego staram się nie starać emotka

ja mam dokładnie tak samo, ale to żadne pocieszenie.
0 0