Wkurza mnie...

anialistopad

#5883070 Napisano: 02.07.2014 14:50:27
e tam dziewczyny przesadzacie.mezowie nigdy w domu nic nie robia. Oni sa zmeczeni wiecznie,ale ja mam sposob na to. Telefon do przyjaciela,on mi wszystko naprawia,a mezus dostaje szalu,ze mam tak wspanialego i pomocnego kolege.
0 0

basiag

#5883075 Napisano: 02.07.2014 14:56:14
frodo napisał(a):

joan napisał(a):

frodo napisał(a):

Wkurzają mnie faceci-lenie emotka

A są inni? emotka Dobra dobra, wiem, że podpadam emotka

Mnie z kolei wkurza, że obecnie facet nie może mieć pożytecznego hobby, tylko k* same egoistyczne, sobkowskie i solowe. Dawniej było inaczej, nie było miejsca dla dwuleworęcznych egocentryków. A teraz? emotka

(pisała ta, co od lat wielu ma w mieszkaniu wyrwany sedes, urwany karnisz, wypadający kurek... lista awarii na pięć stron A4!)

Sęk w tym, że chyba innych nie ma... No nic, poczekam może jakiś "nieleń" się gdzieś zawieruszył emotka
Jednego już lenia pogoniłam, wydawało mi się, że tym razem mam "nielenia" ale jak na mój tekst, że muszę odmalować przedpokój usłyszałam, że po co przecież za chwilę i tak się pobrudzi, wymiękłam... emotka
P.S. Po co jeść skoro się zaraz wy....!

no to jeszcze w temacie emotka
rozmowa 2 kumpli: kuźwa zepsuła mi całą majówkę, tylko skrzeczała: wyrzuć tą choinkę, wyrzuć tą choinkę.....
więc radzę nie mieć złudzeń, zakasać rękawy lub zapłacić fachowcowi emotka
0 0

Gość: hittmanka

#5883077 Napisano: 02.07.2014 14:58:33
czepiacie się..... Jak facet mówi, że coś zrobi to to zrobi... i nie trzeba mu o tym przypominać co pół roku emotka
0 0

joan

#5883079 Napisano: 02.07.2014 15:00:37
Zaraz wyjdziemy na feministki, bo nie chcemy mieć grzyba w łazience i brać prysznica w zimnej wodzie emotka
0 0

barszcz

#5883083 Napisano: 02.07.2014 15:17:23
hittmanka napisał(a):

czepiacie się..... Jak facet mówi, że coś zrobi to to zrobi... i nie trzeba mu o tym przypominać co pół roku emotka

Raczej jak facet mowi,że coś zrobi....,to mówi!! emotka
I,żeby nie było,to mój nalezy do Tych wyjatkowych -i mówi i robi emotka
0 0

taalvikki

#5883085 Napisano: 02.07.2014 15:22:13
wszystkie panie narzekają, ale... przecież jeżeli tak bym pragnęła odmalowania mieszkania, to mogłabym sama tego dokonać albo zamówić odpowiednią ekipę. to nie jest tak, że facet MUSI się interesować i pasjonować naprawianiem kranów - tak samo, jak pani nie musi uwielbiać cerować skarpet.

mężczyźni to niekoniecznie "lenie". to po prostu inny podrodzaj człowieka i jeżeli coś się chce od nich uzyskać, to trzeba ich podejść umiejętnie. emotka

frodo napisał(a):

joan masz racje, chyba mi się w (....) poprzewracało emotka
P.S. Chciałam być delikatna, dlatego wspomniałam tylko o odmalowaniu ale najwyraźniej i to go przerosło emotka

nie ma co delikatnie wspominać. facet chce konkretów, a nie gadania. więc albo polecenie (najlepiej poprzedzone pochwałą za coś tam innego), albo samemuzrobienie.

inna sprawa, że odnowione mieszkanie rzeczywiście kiedyś się zabrudzi na powrót. no i.. każdy ma swoje priorytety - dla jednego ważny jest wystrój domu, dla drugiego jest on tylko tłem do innych działań. emotka

-----------------------------

wkurzają mnie drugie miejsca..
0 0

Gość: katrin22

#5883087 Napisano: 02.07.2014 15:22:50
hittmanka napisał(a):

emotka
0 0

joan

#5883089 Napisano: 02.07.2014 15:25:40
taalvikki - ja tam nie zamierzam niczego samodzielnie dokonać, ani fachowców opłacać. Wystarczy mi, że nas utrzymuję.

Wyżej wspomniane kasetony + kratkę musiałam zamontować własnym sumptem, żeby kot nie zwiał - a kicia zamieszkała z nami z mojej inicjatywy emotka
0 0

frodo

#5883103 Napisano: 02.07.2014 15:49:27
taalvikki napisał(a):

inna sprawa, że odnowione mieszkanie rzeczywiście kiedyś się zabrudzi na powrót. no i.. każdy ma swoje priorytety - dla jednego ważny jest wystrój domu, dla drugiego jest on tylko tłem do innych działań. emotka

Pewnie, że się zabrudzi, tylko idąc tym tropem myślenia po co w ogóle sprzątać, przecież i tak się zabrudzi, po co rano wstawać jak wieczorem trzeba się będzie położyć, po co gotować jak się i tak wszystko zje? emotka
Gorzej jak wystrój domu jest tylko i wyłącznie tłem do leżenia i oglądania telewizji emotka
0 0

frodo

#5883109 Napisano: 02.07.2014 16:05:40
taalvikkioczywiście, że facet NIE MUSI się interesować i pasjonować naprawianiem kranów, tak samo jak baba nie musi uwielbiać np. gotować. Ale jeśli baba co to nie lubi gotować, codziennie obiadki panu swemu pod nos podaje, żeby pan był zadowolony, to chyba wypadałoby ten kran naprawić albo choć wezwać fachowców. Ale może się mylę emotka
0 0

staszek

#5883146 Napisano: 02.07.2014 17:33:09
Często jest tak, że to wina kobiet, że facet nic nie robi w domu. Bo jak się tylko poznają, to ona skacze wokół niego, obiadki, piździatki i nie pozwala mu ruszyć ręką ani nogą. A po kilku latach zdziwiona, bo on nic nie robi. Ano nie robi, bo po pierwsze tak go przyzwyczaiła, a po drugie nawet jak już coś zrobi to zawsze źle, zawsze nie tak. Więc facet znowu nic nie robi, bo i po co, jak wszystko i tak źle zrobi.
Mam taką przyjaciółkę, która ma faceta do bani na całej linii. I dziwi się, że mój wszystko w domu robi. Ano robi, bo od początku robił. A jej nawet jak pozmywa od czasu do czasu, to ona go opieprzy, że źle i myje jeszcze raz... No to ja mu się nie dziwię, że nie chce nic robić emotka

0 0

Gość: boom30

#5883152 Napisano: 02.07.2014 17:43:17
staszek napisał(a):

Często jest tak, że to wina kobiet, że facet nic nie robi w domu. Bo jak się tylko poznają, to ona skacze wokół niego, obiadki, piździatki i nie pozwala mu ruszyć ręką ani nogą. A po kilku latach zdziwiona, bo on nic nie robi. Ano nie robi, bo po pierwsze tak go przyzwyczaiła, a po drugie nawet jak już coś zrobi to zawsze źle, zawsze nie tak. Więc facet znowu nic nie robi, bo i po co, jak wszystko i tak źle zrobi.
Mam taką przyjaciółkę, która ma faceta do bani na całej linii. I dziwi się, że mój wszystko w domu robi. Ano robi, bo od początku robił. A jej nawet jak pozmywa od czasu do czasu, to ona go opieprzy, że źle i myje jeszcze raz... No to ja mu się nie dziwię, że nie chce nic robić emotka

emotka Dokładnie, bo a jedna pochwała zrobi więcej niż sto rozkazów.
0 0

monikar

#5883245 Napisano: 02.07.2014 21:27:24
Wkurza mnie, że nie doczytawszy regulaminu zamiast Vanisha Oxi Action kupiłam Vanish do prania firanek emotka

0 0

assal

#5883292 Napisano: 02.07.2014 23:12:01
Ja kupiłam dobry w Realu, a i tak nie pisze, że to Oxi Action emotka
0 0

joan

#5883294 Napisano: 02.07.2014 23:19:09
staszek napisał(a):

(...) A jej nawet jak pozmywa od czasu do czasu, to ona go opieprzy, że źle i myje jeszcze raz... No to ja mu się nie dziwię, że nie chce nic robić emotka

A ja się nie dziwię, że ona go opieprza, bo do zmywania nie potrzeba dyplomu magistra emotka

Tymczasem wkurza mnie, że u mnie w okolicy ścigało się dziś dwóch głupków na motorach; jechali szybko pomimo ograniczenia do 40 km/h na dwóch sąsiadujących pasach (jeden jechał pod prąd) emotka
0 0

bezaczek7

#5883306 Napisano: 02.07.2014 23:50:26
wreszcie mam pretekst, by być w kaufie, a tu żadnego konkursu emotka
0 0

Gość: wall.e

#5883310 Napisano: 02.07.2014 23:59:52
bezaczek7 napisał(a):

wreszcie mam pretekst, by być w kaufie, a tu żadnego konkursu emotka

Wypłata na dłużej starczy emotka
0 0

dolly

#5883316 Napisano: 03.07.2014 00:25:03
joan napisał(a):

staszek napisał(a):

(...) A jej nawet jak pozmywa od czasu do czasu, to ona go opieprzy, że źle i myje jeszcze raz... No to ja mu się nie dziwię, że nie chce nic robić emotka

A ja się nie dziwię, że ona go opieprza, bo do zmywania nie potrzeba dyplomu magistra emotka

dokladnie, ja tez bym opieprzala, bo nie mam ochoty jesc na brudnym talerzu. A to byc moze i taki typ cwaniaka, ktory specjalnie robi zle, bo "skoro pozniej poprawi, to wreszcie powie, bym to zostawil".
0 0

frodo

#5883329 Napisano: 03.07.2014 07:33:52
dolly wyjęłaś mi to z ust emotka U mnie w pracy panowie sami się chwalą, że tak właśnie robią emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#5883331 Napisano: 03.07.2014 07:47:34
że facebook ma jaką zawiechę emotka
0 0