Wkurza mnie...

Gość: netka

#5889853 Napisano: 16.07.2014 12:01:55
grzegorz543 napisał(a):

po dlugim czasie w koncu mysle tu zawitac do was i musze sie podzielic pierwsze co mnie wkurza najbardziej pseudo fundacje ktore zbieraja pieniadze na chore dzieci a taka prawda ze do dziecka dociera tylko 5-60% max a najlepsze ze oni dzialaja legalnie czy do was zawitali kiedys jacys ludzie ktorzy niby sprzedaja termonetry inne artykuly cegielki fundacje czy te ktore stoja pod biedronkami marketami nawet te ktore stoja w sklepach jesli was tez to wkurza zapraszam na priw moge dac wiecej informacij na ten temat bo przez ostatni rok od kat tu nie wchodzilem troche wiedzy rozpoznania zdazylem sie zorientowac i w sumie mam prosbe jesli ktos do was przyjdzie z kartka ze niby na dziecko ze cos tam nie dawajcie nawet nie wplacajcie na konto bankowe poniewaz i tak tylko zmikomy % trafia chyba ze macie sprawdzone fundacje ale te tez zeruja na ludziach emotka wystarczy wejsc na strone ich internetowa i sprawdzic sprawozdanie zbiorki a tam wszystko jest opisane ile trafilo na pomoc a ile kosztow najlepsze ze okradaja nas zwyklych ludzi ktorzy chca pomagac ale oni to tylko wykorzystuja

Grzegorz, też mnie to wkurza....a kiedy odmówisz i nic nie włożysz do tej niby skarbonki, to jeszcze na ciebie krzywo popatrzą i "nafuczą". Ja też, wiem, że to minimalny procent idzie np. na chore dzieci...albo też wcale. Omijam szerokim łukiem ...wolę przekazać 1% podatku na znajome, potrzebujące dziecko.
Joan- dzięki za podpowiedź:) dam znać jak coś wygram emotka
0 0

delfinka101

#5889857 Napisano: 16.07.2014 12:05:38
grzegorz543 napisał(a):

po dlugim czasie w koncu mysle tu zawitac do was i musze sie podzielic pierwsze co mnie wkurza najbardziej pseudo fundacje ktore zbieraja pieniadze na chore dzieci a taka prawda ze do dziecka dociera tylko 5-60% max a najlepsze ze oni dzialaja legalnie czy do was zawitali kiedys jacys ludzie ktorzy niby sprzedaja termonetry inne artykuly cegielki fundacje czy te ktore stoja pod biedronkami marketami nawet te ktore stoja w sklepach jesli was tez to wkurza zapraszam na priw moge dac wiecej informacij na ten temat bo przez ostatni rok od kat tu nie wchodzilem troche wiedzy rozpoznania zdazylem sie zorientowac i w sumie mam prosbe jesli ktos do was przyjdzie z kartka ze niby na dziecko ze cos tam nie dawajcie nawet nie wplacajcie na konto bankowe poniewaz i tak tylko zmikomy % trafia chyba ze macie sprawdzone fundacje ale te tez zeruja na ludziach emotka wystarczy wejsc na strone ich internetowa i sprawdzic sprawozdanie zbiorki a tam wszystko jest opisane ile trafilo na pomoc a ile kosztow najlepsze ze okradaja nas zwyklych ludzi ktorzy chca pomagac ale oni to tylko wykorzystuja

Wczoraj mało nie skłóciłam się z jedną mamą,bo wezwałam policje na ludzi z którymi ona podpisała umowę.Kłamali że sa z fundacji i SPRZEDAJĄ obrazki z papieżem a dochód na rehabilitację dziecka idzie. Okazało się,że to jakaś firma nie fundacja która ma z rodzicem prywatną umowę podpisaną i z 10 zł 1 zł może trafia do dziecka,matka mnie wyzwała,ze to jej sprawa i mam się nie wtrącać jak ona zbiera na rehabilitację.Uważa ze to i nikt nikogo nie zmusza a ze jej dziecko wykorzystują nie ważne.. Jestem w szoku..Policjanci nic nie mogli za bardzo zrobić ale na naszym osiedlu są spaleni i tak:)Powołują się na fundację księdza jakiegoś a są z firmy zwyczajnie która naciąga to jak z tymi długopisami,co sprzedawali po zakładach.Wkurza mnie ,ze ktoś np nakrętek nie chce zbierać...bo nie bedzie sobie cenzura zawracał i czasu tracił ale współpraca z oszustami jest ok ich zdaniem. Syn ma konto w Zdążyć z Pomocą i nie pobierają prowizji a do tego oferują szkolenia,jakieś imprezy, a w sierpniu jedziemy do fundacji na darmowy turnus,który bardzo Natanowi się przyda.Jedynie wyżywienie we własnym zakresie a rehabilitacja i nocleg od fundacji:)
0 0

Gość: grzegorz543

#5889879 Napisano: 16.07.2014 12:21:08
delfinka101 napisał(a):

grzegorz543 napisał(a):

Wczoraj mało nie skłóciłam się z jedną mamą,bo wezwałam policje na ludzi z którymi ona podpisała umowę.Kłamali że sa z fundacji i SPRZEDAJĄ obrazki z papieżem a dochód na rehabilitację dziecka idzie. Okazało się,że to jakaś firma nie fundacja która ma z rodzicem prywatną umowę podpisaną i z 10 zł 1 zł może trafia do dziecka,matka mnie wyzwała,ze to jej sprawa i mam się nie wtrącać jak ona zbiera na rehabilitację.Uważa ze to i nikt nikogo nie zmusza a ze jej dziecko wykorzystują nie ważne.. Jestem w szoku..Policjanci nic nie mogli za bardzo zrobić ale na naszym osiedlu są spaleni i tak:)Powołują się na fundację księdza jakiegoś a są z firmy zwyczajnie która naciąga to jak z tymi długopisami,co sprzedawali po zakładach.Wkurza mnie ,ze ktoś np nakrętek nie chce zbierać...bo nie bedzie sobie cenzura zawracał i czasu tracił ale współpraca z oszustami jest ok ich zdaniem. Syn ma konto w Zdążyć z Pomocą i nie pobierają prowizji a do tego oferują szkolenia,jakieś imprezy, a w sierpniu jedziemy do fundacji na darmowy turnus,który bardzo Natanowi się przyda.Jedynie wyżywienie we własnym zakresie a rehabilitacja i nocleg od fundacji:)

ja w sumie tez pracowalem w branzy cegielek z obrazkami branzy fundacij w sumie caly proceder znam na pamiec ale nic nie moge wymyslec na firmy ciezko jest z prawem i z racj ze lubie pomagac wymyslilem zebysmy sie tak zjednoczyli i zaczeli edukowac ludzi jak maja postepowac zeby zaczeli dawac tylko tym ktorzy pomocy potrzebuja owszem sa tez fundacje ktore robia cos dla ludzi np owsiak ma 5-10% kosztow reszta idzie dla malych dzieci z racij ze przestalo mi sie to wszystko podobac branze mysle w przyszlosci miec wlasna fundacje emotka jesli ktos ma jakies fajne pomysly z fundacjami albo ma znajomosci w tym kierunku zapraszam na pw
0 0

delfinka101

#5889889 Napisano: 16.07.2014 12:28:09
Edukować? Niektóre osoby zrobiły sobie z chorego dziecka sposób na utrzymanie.Szczerze to powiem Ci..ta matka mnie naprawdę wkurzyła.Guzik ma mnie obchodzić,ze oni kłamią ech..
0 0

Gość: grzegorz543

#5889892 Napisano: 16.07.2014 12:33:48
delfinka101 napisał(a):

Edukować? Niektóre osoby zrobiły sobie z chorego dziecka sposób na utrzymanie.Szczerze to powiem Ci..ta matka mnie naprawdę wkurzyła.Guzik ma mnie obchodzić,ze oni kłamią ech..

no coz sa i tez takie w sumie chodzac z cegielkami nie jedna osobe spotkalem co na serio potrzebuje pomocy a sa tez takie ktore dorabiaja sie majatkow np sam robilem w fundacij ktora zbierala jak liczylem uzbierala kilka mln zl od listopada a najlepsze to ze dzialaja legalnie ale chyba poznalem sposob jak mozna wsadzic wlasciciela takiej fundacij ale zastanawiam sie czy jest sens to ciagnac czy olac ale jakos nie umiem bo w sumie nawet polska policja jest taka madra ze nic nie umie zrobic a przeciez to prosty proceder
0 0

ziolko

#5889936 Napisano: 16.07.2014 13:22:10
grzegorz543 przeczytałam Twoją wypowiedź z zapartym tchem. A dlaczego? bo nie ma żadnych przecinków ani kropek.. i to mnie wkurza, że oprócz jednej emotki nie ma ŻADNEJ kropki ani przecinka

wiem wiem... czepiam się emotka
0 0

Gość: eveliina

#5889944 Napisano: 16.07.2014 13:30:05
pogoda, pogoda, pogoda - znów deszcz emotka gdzie jest lato?!! emotka
0 0

marzanna

#5889947 Napisano: 16.07.2014 13:33:34
eveliina napisał(a):

W Warszawie emotka
0 0

zezowaty_kot

#5889949 Napisano: 16.07.2014 13:35:55
eveliina napisał(a):

Chodzi za mną cały czas emotka
0 0

Gość: alusia29

#5889954 Napisano: 16.07.2014 13:49:00
marzanna napisał(a):

eveliina napisał(a):

W Warszawie emotka

W Bieszczadach emotka I wkurzam się, bo zamiast plażing, smażing i łomżing to ja w robocie całymi dniami emotka emotka
0 0

Gość: mightyb

#5889955 Napisano: 16.07.2014 13:49:16
ze kupuję produkty na konkursy Nestle i Nescafe i nie wygrywam , inni graja bez paragonów i wygrywają emotka emotka emotka
0 0

emilka211288

#5889966 Napisano: 16.07.2014 14:03:33
słońce świeci,deszcz nie pada a skwara mi cały nos zjada emotka swędzi niesamowicie a ja jej nawet podrapać nie mogę emotka
0 0

mia

#5889971 Napisano: 16.07.2014 14:13:11
mightyb napisał(a):

ze kupuję produkty na konkursy Nestle i Nescafe i nie wygrywam , inni graja bez paragonów i wygrywają emotka emotka emotka

Toteż będzie piękna, dłuuuga rezerwa. emotka
Cierpliwości! emotka emotka

W temacie: Trzeci dzień duchota (a nie mam czasu żeby nad morze pojechać) i trzeci dzień ból głowy. emotka
Błagam o deszcz! emotka
0 0

anialistopad

#5889975 Napisano: 16.07.2014 14:17:49
a w nescafe jest rezerwa?
0 0

Gość: mightyb

#5889983 Napisano: 16.07.2014 14:28:13
magnus napisał(a):

mightyb napisał(a):

Mało tego na wygraną chcą kupić paragon po cenie produktu emotka
Ktoś kto kupił, grał i nie wygrał powinien dołożyć jeszcze swój czas i kasę na dojazd do sklepu emotka
Wkurza to emotka

Ja pokonuje ponad 30 km aby zrobić zakupy konkursowe , na moim zadupiu sklepy sa ale osiedlowe , inwestuje kasę , czas i paliwo marnuje i jak mam sie nie wkurzać? No jak ?
0 0

Gość: poprostuanette

#5889985 Napisano: 16.07.2014 14:30:25
wkurza mnie granie w konkursach promocyjnych bez paragonu... zabierają innym nagrodę sami nie kupując nic a jak wygrają to jeszcze chcą kupić bo cenie paragonu... i to ciągle powtarzające się osoby a nie okazjonalnie bo paragon się uprał emotka ja nie sprzedaje paragonów nigdy bo potem się rezerwa odezwie i co ja zrobie?:P
0 0

koper

#5889986 Napisano: 16.07.2014 14:30:26
Ja kompletnie nie mogę zrozumieć, dlaczego ktoś jeszcze sprzedaje paragony takim kombinatorom emotka

Staram się nie grać w konkursach w których nie podaje się numeru paragonu, a jak już gram i nie wygram, to z moim paragonem spokojnie czekam na rezerwę, a jak się nie uda, to z paragonów robię wycinanki kurpiowskie emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#5889988 Napisano: 16.07.2014 14:32:38
koper napisał(a):

Ja kompletnie nie mogę zrozumieć, dlaczego ktoś jeszcze sprzedaje paragony takim kombinatorom emotka

Staram się nie grać w konkursach w których nie podaje się numeru paragonu, a jak już gram i nie wygram, to z moim paragonem spokojnie czekam na rezerwę, a jak się nie uda, to z paragonów robię wycinanki kurpiowskie emotka

i bardzo dobrze, każdy powinien tak robic:D
0 0

joan

#5889991 Napisano: 16.07.2014 14:33:31
Jak już jesteśmy w temacie, to pragnę dorzucić kilka słów: uprzejmie proszę o zaprzestanie spamowania w każdym wątku informacją, że Wam brakuje paragonu, bo uj mnie to obchodzi. Od tego jest stosowny wątek. Każdy wpis poza nim i tak zgłaszam adminom do usunięcia. Chociaż chyba najwyższy czas zacząć wnioskować o karniaki... emotka
0 0

zezowaty_kot

#5889992 Napisano: 16.07.2014 14:34:11
koper napisał(a):

Ja też kociej łapy nie przyłożę do wzbogacenia się kombinatorom. Często mi z konkursów zostają paragony, ale wolę dziecku samolocik z nich zrobić, niż nawet za duże pieniądze sprzedać komuś, kto gra nie fair.
0 0