Wkurza mnie...

radosna

#5922891 Napisano: 26.09.2014 14:26:24
barszcz napisał(a):

Włączyli kaloryfery-dotarło do mnie,że to już koniec ciepłej pory,trzeba wyciągać swetry i płaszcze emotka

http://demotywato...-ze-jesien-powrocila
0 0

slonecznik1309

#5922978 Napisano: 26.09.2014 17:59:16
wkurza mnie, że za złamną stopę w dwóch miejscach dostałam z ubezpieczenia Pzu grupowego (opłacanego w pracy) 1 % czyli tylko 440 zł emotka więcej wydałam na lekarstwa i zastrzyki!!! nie dostałam zadnej decyzji tylko przelali mi pieniadze na konto...czy mogę się odwoływac? czy warto? stopę nie złamałam w pracy, więc nic z Zusu nie dostanę... jakie macie doswiadczenia?
0 0

toka

#5922992 Napisano: 26.09.2014 18:33:56
asiabuczkowska napisał(a):

wkurza mnie, że za złamną stopę w dwóch miejscach dostałam z ubezpieczenia Pzu grupowego (opłacanego w pracy) 1 % czyli tylko 440 zł emotka więcej wydałam na lekarstwa i zastrzyki!!! nie dostałam zadnej decyzji tylko przelali mi pieniadze na konto...czy mogę się odwoływac? czy warto? stopę nie złamałam w pracy, więc nic z Zusu nie dostanę... jakie macie doswiadczenia?

rana stopy=4szwy-3tygodnie zwolnienia=340zl odszkodowania
0 0

Gość: Estera2045

#5923038 Napisano: 26.09.2014 20:39:28
cc_investigator napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Wkurza mnie, że nie ma w co grać, nie ma ciekawych nagród, nie ma motywacji żeby przeglądać konkursy, bo każda kolejna przeprawa przez regulaminy kończy się rozczarowaniem.
Poza tym wkurza mnie przedszkole, które wymaga, żeby dziecko z najmłodszej grupy, w której jest mój syn, potrafiło nie tylko jeść, sikać, ubierać się, ale też LICZYĆ, ROZPOZNAWAĆ LITERY, NAZYWAĆ KOLORY. I pretensjonalne podejście opiekunek, że z dziećmi ciężko pracować, bo nie umieją liczyć. No kurde, chyba cała ta instytucja nauczania, jak sama nazwa wskazuje jest po to żeby nauczać. Gdybym uznała, że sama świetnie zajmę się wyszkoleniem dziecka to nie zostawiałabym w przedszkolu i jego i kasy. emotka Strach rodzić dzieci, które nie potrafią od pierwszych dni życia się podpisać. Zastanawiam się teraz, czy to ja jestem tak nieudolną matką, że przez 3 lata życia nie nauczyłam dziecka liczyć, czy to moje dziecko jakoś szczególnie odstaje od standardów XXI wieku... emotka

Absolutnie nie odstaje. Choć ja kiedyś usłyszałam (od psychologa), że w wieku niecałych 2 lat dziecko powinno segregować kolory.

Tu masz podstawę programową: http://dokumenty....l/D2014000080301.pdf

Tam jest zapis co powinno umieć dziecko KOŃCZĄCE PRZEDSZKOLE. Przy następnej rozmowie użyj magicznego zwrotu, że "znasz podstawę programową" i panie powinny trochę przysiąść.

A mnie czeka w marcu rekrutacja mojej 2letniej córci aż strach się bać .
0 0

kalisto1986

#5923042 Napisano: 26.09.2014 20:59:20
asiabuczkowska napisał(a):

zawsze możesz się odwołać i ja bym to zrobiła. PZU z zasady zaniża wypłacane kwoty. Ja miałam z nimi walkę nie o ubezpieczenie, a o znane kiedyś polisy posagowe i przy odwołaniu podwoili swoje wyliczenia, gdy sprawa trafiła do sądu proponowali ugodę około 4-5razy wyższą kwotę niż pierwotną, a na koniec i tak przegrali sprawę. Może to nie ubezpieczenie, ale idealnie mi pokazało,że nie warto od razu zgadzać się na ich wyliczenia zwłaszcza,ze odwołanie nic nie kosztuje
0 0

slonecznik1309

#5923049 Napisano: 26.09.2014 21:25:58
dziękuję emotka
0 0

staszek

#5923057 Napisano: 26.09.2014 21:45:07
Byki językowe w reklamach. Reklama samochodu: coś tam, coś tam "dnia dzisiejszego"
odplamiacz: "na dworzu"
i znalazłoby się jeszcze kilka...
0 0

zabcia0410

#5923058 Napisano: 26.09.2014 21:49:58
staszek napisał(a):

Byki językowe w reklamach. Reklama samochodu: coś tam, coś tam "dnia dzisiejszego"

nie wspomnę o akcencie i to nie tylko w reklamach emotka
0 0

jokan

#5923061 Napisano: 26.09.2014 21:55:32
madzia34 napisał(a):

ze nie mam szczescia w losowaniach i nie uda mi sie dla dziecka wygrac ferii(a ci co niepotrzebuja to wygrywaja emotka )

ja tez nie wygralam, eee naeet sligzgacza, ciekawe czy sa jakies rezerwy?

a mnie wkurza, ze jeszcze nie palą u nas i zminica w mieszkaniu
0 0

mirai

#5923079 Napisano: 26.09.2014 22:53:17
...że na 15 wysłanych paragonów ze Stokrotki ani razu nic nie wygrałem (nie mówiąc o rezerwie). Chyba zostanę "mugolem" - wtedy coś wygram emotka
0 0

maria1980

#5923091 Napisano: 27.09.2014 00:10:57
Lebki podpalili mi petem piwnice ...łebki z sąsiedniej klatki pala fajki u nas w piwnicy (piwnice mamy wspólna) juz kilka razy ich upominałam,ale co przecież to dzieci tutejszych "oligarchów" ....
No i dzis podpalili piwnice rzucając peta, straż ,policja ,oddymianie - i co sie okazuje ? Pet wyładował akurat w mojej piwnicy , kurtki zimowe dziewczyn ,moje ,buty ,Fotelik samochodowy ,książki ,farby wszystko sfajczone .
Łebki przyłapani , zostawili kurtki z dokumentami - jeden nawet cos chciał gasić bo nadpłacił sobie kurtkę ...
I policjant tłumaczy ojcu chłopaka ,zeby sie z nami dogadał ,zeby pokryć szkody abyśmy wycofali sprawę o zniszczenie mienia ,koleś ,ze tak - wpada matka chłopca i krzyczy " ale to najpierw trzeba wyjaśnić ,czy to on ," ...No dobra bez komentarza...bogacze!!!!
Jestem załamana ...bo to przecież zima za pasem . Niewiem jak ich poprosić ,zeby nam zwrócili choć za te płaszcze i kurtki ,moze ktos cos poradzi ?
Ale jest tez motyw śmieszny emotka
W piwnicy trzymałam wszystkie podpaski ,ktore kupuje na potrzeby Kauflandu ,a kupuje tylko podpaski i one tak tam lezą w tych zgliszczach pomoczone przez straż , nadpalone ....technik robi zdjecia i pyta ...ile sztuk tych podpasek , a ja do niego mowię a ja wiem z 30-40 paczek emotka
Policjantka patrzy ,a ja do niej No co do menopauzy miałam wyliczone emotka

0 0

Gość: mikki85

#5923102 Napisano: 27.09.2014 02:23:39
maria1980 napisał(a):

Lebki podpalili mi petem piwnice ...łebki z sąsiedniej klatki pala fajki u nas w piwnicy (piwnice mamy wspólna) juz kilka razy ich upominałam,ale co przecież to dzieci tutejszych "oligarchów" ....
No i dzis podpalili piwnice rzucając peta, straż ,policja ,oddymianie - i co sie okazuje ? Pet wyładował akurat w mojej piwnicy , kurtki zimowe dziewczyn ,moje ,buty ,Fotelik samochodowy ,książki ,farby wszystko sfajczone .
Łebki przyłapani , zostawili kurtki z dokumentami - jeden nawet cos chciał gasić bo nadpłacił sobie kurtkę ...
I policjant tłumaczy ojcu chłopaka ,zeby sie z nami dogadał ,zeby pokryć szkody abyśmy wycofali sprawę o zniszczenie mienia ,koleś ,ze tak - wpada matka chłopca i krzyczy " ale to najpierw trzeba wyjaśnić ,czy to on ," ...No dobra bez komentarza...bogacze!!!!
Jestem załamana ...bo to przecież zima za pasem . Niewiem jak ich poprosić ,zeby nam zwrócili choć za te płaszcze i kurtki ,moze ktos cos poradzi ?
W piwnicy trzymałam wszystkie podpaski ,ktore kupuje na potrzeby Kauflandu ,a kupuje tylko podpaski i one tak tam lezą w tych zgliszczach pomoczone przez straż , nadpalone ....technik robi zdjecia i pyta ...ile sztuk tych podpasek , a ja do niego mowię a ja wiem z 30-40 paczek emotka

nie wyobrażam sobie jak można tutaj namawiać do wycofania sprawy emotka emotka emotka

przecież mogli puścić z dymem cały dom /blok

takie osoby stwarzają konkretne zagrożenie nie tylko dla mienia
0 0

agusia147

#5923117 Napisano: 27.09.2014 09:52:37
zabcia0410 napisał(a):

staszek napisał(a):

nie wspomnę o akcencie i to nie tylko w reklamach emotka

W temacie, w kinie widziałam plakat filmowy o paddingtonie i tu tekst "Misiu Paddingtonowi użycza głosu Artur Żmijewski" - wtf MISIU????
0 0

agusia147

#5923119 Napisano: 27.09.2014 09:55:47
maria1980 napisał(a):

Niech kasę oddają, gnojek naszkodził to niech teraz rodzice płacą za straty! Tak być nie może, a do zimy już blisko. Widać po pogodzie jak się kiepści, właściwie to z rana to ja już czasem w zimowym wychodzę...
0 0

Gość: Anonima

#5923214 Napisano: 27.09.2014 16:55:09
Wszystko mi sie zawalilo i nie mam z kim porozmawiac o tym. Przynajmniej jedna osoba mniej w konkurencji konkursowej, juz nawet nie mam ochoty na konkursy, oddalabym wszystko i wszystkie wygrane zeby sie poprawilo.
0 0

cc_investigator

#5923222 Napisano: 27.09.2014 17:27:36
Anonima napisał(a):

Wszystko mi sie zawalilo i nie mam z kim porozmawiac o tym. Przynajmniej jedna osoba mniej w konkurencji konkursowej, juz nawet nie mam ochoty na konkursy, oddalabym wszystko i wszystkie wygrane zeby sie poprawilo.

Bardzo współczuję, niestety to znam i wiem, że nie ma nic, co można by napisać, a Tobie by pomogło. Trzymam kciuki, żebyś znalazła w sobie siłę i wiarę, że przetrwasz, że w tym przypadku pomaga metoda "kroczek po kroczku". A pisze to osoba, która jedną nogą była po drugiej stronie, a to, że tu jestem jest określane jako "miała szczęście". I ponad wszystko nienawidząca zwrotu "będzie dobrze", bo nie zawsze musi być.
ściskam mocno emotka
0 0

Gość: Anonima

#5923227 Napisano: 27.09.2014 17:37:45
cc_investigator napisał(a):

Anonima napisał(a):

Bardzo współczuję, niestety to znam i wiem, że nie ma nic, co można by napisać, a Tobie by pomogło. Trzymam kciuki, żebyś znalazła w sobie siłę i wiarę, że przetrwasz, że w tym przypadku pomaga metoda "kroczek po kroczku". A pisze to osoba, która jedną nogą była po drugiej stronie, a to, że tu jestem jest określane jako "miała szczęście". I ponad wszystko nienawidząca zwrotu "będzie dobrze", bo nie zawsze musi być.
ściskam mocno emotka

Dziekuje za odpowiedz. Nie moge sobie nigdzie miejsca znalezc, myslalam ze juz sie wszytko uklada,a jedyna osoba ktorej ufalam zostawila mnie. Czuje sie jak smiec. Wybaczcie za te glupoty co pisze, ale emocje sa u mnie silniejsze. Nie widze juz szansy na siebie dla cokolwiek z moimi problemami.
0 0

Gość: fraszm01

#5923230 Napisano: 27.09.2014 17:52:29
maria1980 napisał(a):

Niewiem jak ich poprosić ,zeby nam zwrócili choć za te płaszcze i kurtki ,moze ktos cos poradzi ?

Przepraszam, że pytam, ale Ty chcesz PROSIĆ? Żądać raczej należy, przecież to Wasza piwnica, Wasze ciuchy a ich dzieciaki... nie widzę innej opcji!
Co do podpasek emotka , nooooo, teszszszsz emotka niech płacą, bedzie można nowe w Kauflandzie, czy tam innym kupować - miejsce się zwolniło... emotka emotka emotka
0 0

mia

#5923256 Napisano: 27.09.2014 19:40:41
Anonima napisał(a):

Dziekuje za odpowiedz. Nie moge sobie nigdzie miejsca znalezc, myslalam ze juz sie wszytko uklada,a jedyna osoba ktorej ufalam zostawila mnie. Czuje sie jak smiec. Wybaczcie za te glupoty co pisze, ale emocje sa u mnie silniejsze. Nie widze juz szansy na siebie dla cokolwiek z moimi problemami.

To nie są głupoty, tylko uczucia. A uczucia (szczególnie beznadziejności) gdy nad nami owładną, biorą górę. Doskonale Cię rozumiem. emotka
Jedyne co mogę powiedzieć, to że z każdym dniem będzie lepiej, choć w tej chwili na pewno w to nie wierzysz.
Trzymam kciuki, żeby ten podły stan trwał jak najkrócej...
0 0

Gość: katrin22

#5923279 Napisano: 27.09.2014 20:24:00
staszek napisał(a):

ooo tak ! słowo "na dworzu" też mnie drażni emotka
0 0