Wkurza mnie...

ziolko

#5923289 Napisano: 27.09.2014 20:39:03
katrin22 napisał(a):

staszek napisał(a):

Byki językowe w reklamach. Reklama samochodu: coś tam, coś tam "dnia dzisiejszego"
odplamiacz: "na dworzu"
i znalazłoby się jeszcze kilka...

ooo tak ! słowo "na dworzu" też mnie drażni emotka

a mnie też wkurza to na dworzu emotka i ogólnie reklamy jako takie, za dużo ich i są za głośne!! powiedzmy, że oglądam tv na 12 w skali głośności, to mogę być pewna, że reklamy będą na 15-16
0 0

ziolko

#5923292 Napisano: 27.09.2014 20:44:26
maria1980 - żadne prosić!!! mają oddać kasę za zniszczone rzeczy!! i to za wszystkie, a nie tylko kurtki.
Poza tym jakim prawem te smarki chodzą do piwnicy w cudzym bloku???
najlepiej skontaktuj się z jakimś prawnikiem (może są jakieś bezpłatne dyżury u Ciebie w miejscowości? u mnie są np. w gazecie lokalnej) i niech on Ci powie, co masz robić w tej sytuacji
Bo nie wiem, czy rzecznik praw konsumenta coś poradzi
0 0

maria1980

#5923300 Napisano: 27.09.2014 21:02:23
ziolko napisał(a):

maria1980 - żadne prosić!!! mają oddać kasę za zniszczone rzeczy!! i to za wszystkie, a nie tylko kurtki.
Poza tym jakim prawem te smarki chodzą do piwnicy w cudzym bloku???
najlepiej skontaktuj się z jakimś prawnikiem (może są jakieś bezpłatne dyżury u Ciebie w miejscowości? u mnie są np. w gazecie lokalnej) i niech on Ci powie, co masz robić w tej sytuacji
Bo nie wiem, czy rzecznik praw konsumenta coś poradzi

dzięki wielkie , pójdę w poniedziałek po poradę...Technik policyjny powiedział,że będą mieli sprawę karną za zniszczenie mienia ,ale ,że oni to "niechcący" podpalili to raczej prokurator umorzy emotka i pozostanie nam proces cywilny ,który oczywiście jest do wygrania.Dziś przyszedł ojciec jednego i powiedział,że ich było tam czterech i w poniedziałek będzie z nimi rozmawiał,żeby to jakoś załagodzić.. emotka
To jest niby wspólna piwnica ,bo z dwóch klatek(tylko,że oni palą w naszej czesci ,bo jest nardziej ukryta)dziś okazało się,że sąsidowi z piwniczki obok , opony zimowe z gorąca się powyginały ,Bogu dzięki,że to się nie zajarało -bo cały blok by spłonął emotka
a ja po porzadkach w piwnicy stwierdziłam,że moje córki nie mają na zimę żadnych kurtek emotka nawet te które wisiały daleko pod wpływem temperatury się tak pomarszczyły... emotka
0 0

Gość: kamilara84

#5923309 Napisano: 27.09.2014 21:12:12
mnie też wkurza Stokrotka ale tu węszę bezczelne oszustwa, ale najbardziej na świecie wkurzyło mnie dziś Ryłko!!!
nie wygrałam bonu, a tam w sumie nie było tak trudno - no cóż - moja twórczość się nie spodobała emotka emotka emotka
0 0

Gość: Anonima

#5923316 Napisano: 27.09.2014 21:24:56
Dziekuje za tyle dobrych slow, nie spodziewalam sie ze ktokolwiek do mnie napisze, to ze moglam sie wygadac duzo mi dalo. Choc najchetniej wyplakalabym sie w rekaw. Gdyby ktos znal sposoby na nerwice albo mogl doradzic bardzo by mi pomogl. Bo teraz juz sama nie wiem co robic. Gdyby byl z łodzi i chcial sie wygadac tez chetnie poslucham, bo juz nie wiem jak sie odbic od dna.
0 0

ziolko

#5923325 Napisano: 27.09.2014 21:44:57
Maria powinnaś dostać odszkodowanie za zniszczenie mienia! za wszystko.
Skoro było ich czterech i nie wiadomo, czyj to był pet, to powinni po równo odpowiadać. Podlicz, ile co kosztowało, jakich marek było, ile sztuk itp i skasuj ich.

Wrzuć w google "darmowe porady prawne" plus Twoja miejscowość lub miasto powiatowe i powinno coś znaleźć
0 0

agamaty

#5923326 Napisano: 27.09.2014 21:52:25
katrin22 napisał(a):

staszek napisał(a):

Byki językowe w reklamach. Reklama samochodu: coś tam, coś tam "dnia dzisiejszego"

Na dworzu to regionalizmu kujawski- pomorski i proszę sie go nie czepiać emotka
0 0

Gość: katrin22

#5923327 Napisano: 27.09.2014 22:02:56
agamaty napisał(a):

katrin22 napisał(a):

staszek napisał(a):

Nie moje regiony emotka
0 0

staszek

#5923331 Napisano: 27.09.2014 22:42:58
agamaty napisał(a):

katrin22 napisał(a):

staszek napisał(a):

na Mazowszu też często używany i w innych regionach też się zdarza. Niemniej uszy mnie od niego bolą emotka ale taki urok naszego języka. Zdecydowanie wolę krakowskie i podkarpackie "na polu"
0 0

memos

#5923332 Napisano: 27.09.2014 22:44:36
Anonima napisał(a):

Wszystko mi sie zawalilo i nie mam z kim porozmawiac o tym. Przynajmniej jedna osoba mniej w konkurencji konkursowej, juz nawet nie mam ochoty na konkursy, oddalabym wszystko i wszystkie wygrane zeby sie poprawilo.

A ja szczerze wierzę, ze i Tobie zaświeci słońce, choć póki co czarne chmury nad Tobą. Wiem z własnego doświadczenia, ze jak jest już tak źle, że gorzej być nie może, to tylko po to, aby móc odbić się od dna.
0 0

#5923340 Napisano: 27.09.2014 23:26:43
memos napisał(a):

Anonima napisał(a):

Wszystko mi sie zawalilo i nie mam z kim porozmawiac o tym. Przynajmniej jedna osoba mniej w konkurencji konkursowej, juz nawet nie mam ochoty na konkursy, oddalabym wszystko i wszystkie wygrane zeby sie poprawilo.

A ja szczerze wierzę, ze i Tobie zaświeci słońce, choć póki co czarne chmury nad Tobą. Wiem z własnego doświadczenia, ze jak jest już tak źle, że gorzej być nie może, to tylko po to, aby móc odbić się od dna.

Ja tylko boje sie ze moze byc jeszcze gorzej. Ale nie chce zasmiecac forum moimi problemami, kazdy i tak ma swoje.
0 0

asiam

#5923342 Napisano: 27.09.2014 23:32:05
Anonima napisał(a):

memos napisał(a):

Anonima napisał(a):

Ja tylko boje sie ze moze byc jeszcze gorzej. Ale nie chce zasmiecac forum moimi problemami, kazdy i tak ma swoje.

Czas jest jedynym lekarstwem.A na razie to się wypłacz.To pomaga emotka
0 0

#5923356 Napisano: 28.09.2014 10:15:21
Tak mnie to boli, ciagle tylko mysle ze znalazl lepsza, nie moge sie juz na niczym skupic.
0 0

androm

#5923357 Napisano: 28.09.2014 10:30:38
maria1980 napisał(a):

Lebki podpalili mi petem piwnice ...łebki z sąsiedniej klatki pala fajki u nas w piwnicy (piwnice mamy wspólna) juz kilka razy ich upominałam,ale co przecież to dzieci tutejszych "oligarchów" ....
No i dzis podpalili piwnice rzucając peta, straż ,policja ,oddymianie - i co sie okazuje ? Pet wyładował akurat w mojej piwnicy , kurtki zimowe dziewczyn ,moje ,buty ,Fotelik samochodowy ,książki ,farby wszystko sfajczone .
Łebki przyłapani , zostawili kurtki z dokumentami - jeden nawet cos chciał gasić bo nadpłacił sobie kurtkę ...
I policjant tłumaczy ojcu chłopaka ,zeby sie z nami dogadał ,zeby pokryć szkody abyśmy wycofali sprawę o zniszczenie mienia ,koleś ,ze tak - wpada matka chłopca i krzyczy " ale to najpierw trzeba wyjaśnić ,czy to on ," ...No dobra bez komentarza...bogacze!!!!
Jestem załamana ...bo to przecież zima za pasem . Niewiem jak ich poprosić ,zeby nam zwrócili choć za te płaszcze i kurtki ,moze ktos cos poradzi ?
Ale jest tez motyw śmieszny emotka
W piwnicy trzymałam wszystkie podpaski ,ktore kupuje na potrzeby Kauflandu ,a kupuje tylko podpaski i one tak tam lezą w tych zgliszczach pomoczone przez straż , nadpalone ....technik robi zdjecia i pyta ...ile sztuk tych podpasek , a ja do niego mowię a ja wiem z 30-40 paczek emotka
Policjantka patrzy ,a ja do niej No co do menopauzy miałam wyliczone emotka

haha, super tekst

0 0

staszek

#5923410 Napisano: 28.09.2014 15:45:15
Anonima napisał(a):

Tak mnie to boli, ciagle tylko mysle ze znalazl lepsza, nie moge sie juz na niczym skupic.

Od razu lepszą... w czym lepszą? Nie daj się, pokaż wszystkim, że Ty jesteś najlepsza, a najważniejsze żebyś tak zaczęła myśleć o sobie. Nie daj się wpędzić w poczucie winy, że jesteś gorsza itp. Bo tak nie jest! Może mama w dzieciństwie mówiła Ci, że trzeba się dzielić z biedniejszymi, słabszymi od nas. Pomyśl w ten sposób o tej lasce, a facet nawet niech Twojej jednej myśli nie będzie warty.
0 0

#5923420 Napisano: 28.09.2014 16:28:13
Niestety on ma wszystko, najlepsze zagraniczne studia, dobra prace tam, perspektywy, jeszcze moze kogos na miejscu. A ja bezrobotna z problemami i daleko. Kazda bedzie lepsza.
0 0

staszek

#5923436 Napisano: 28.09.2014 17:00:42
Anonima napisał(a):

Niestety on ma wszystko, najlepsze zagraniczne studia, dobra prace tam, perspektywy, jeszcze moze kogos na miejscu. A ja bezrobotna z problemami i daleko. Kazda bedzie lepsza.

akurat najlepsze studia i najlepsza praca, perspektywy to jeszcze nie wszystko. A i Ty znajdziesz pracę i wszystko się ułoży. Ale musisz sobie dać czas, bo na poskładanie się potrzebny jest czas. Za kilka tygodni spojrzysz na to zupełnie inaczej.
0 0

asiam

#5923484 Napisano: 28.09.2014 20:30:18
Anonima napisał(a):

Nie lepszą tylko inną. Wszystko co nowe to najbardziej pociąga.
Pomyśl, ile jest wart facet, który ot tak zostawia dziewczynę ? Ideałem to on chyba nie jest.Zrób sobie pisemną listę jego zalet i wad.Ale spisz jego cechy i za co go lubiłaś lub nie a nie to,że ma dobrą pracę i studia. emotka
0 0

#5923509 Napisano: 28.09.2014 21:12:38
asiam napisał(a):

Anonima napisał(a):

Nie lepszą tylko inną. Wszystko co nowe to najbardziej pociąga.
Pomyśl, ile jest wart facet, który ot tak zostawia dziewczynę ? Ideałem to on chyba nie jest.Zrób sobie pisemną listę jego zalet i wad.Ale spisz jego cechy i za co go lubiłaś lub nie a nie to,że ma dobrą pracę i studia. emotka

Mialam na mysli ze bardzo mi imponowal i to mi sie podobalo ze byl pracowity. Jesli zasmiecilam watek to szczerze przepraszam i prosze mnie tu naprostowac. Chcialam bardzo podziekowac ze znalazly sie dobre dusze, ktore napisaly do mnie, szczegolnie jednej o duzej cierpliwosci.
0 0

tereniagno

#5923510 Napisano: 28.09.2014 21:14:55
Anonima napisał(a):

Nie wszystko złoto,co się świeci!,widocznie nie był Ciebie wart!!i nie wie co i ile stracił!!Głowa do góry i nie poddawaj się emotka emotka
0 0