Wkurza mnie...

Gość: katrin22

#5958182 Napisano: 19.12.2014 13:20:19
monikar napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ależ mnie wkurzają przepisy na ciasta bez mąki, mleka, jaj i cukru. A sernik to najlepiej z tofu.

....bo mąka to GMO, mleko dla cielaków tylko, jajko- potencjalne kurczę, a cukier to samo zło, teraz w modzie cukier z brzozy.

Choinka najlepiej sztuczna, bo jak to zabijać drzewo emotka

A o karpiu już nie wspomnę..........

A co ja mam powiedzieć jak muszę stosować dietę z niskim IG bo mi cukier spada jak szalony i właśnie ani zwykłej mąki mi nie wolno, ani cukru-jedynie ten z brzozy a po mleku mam niestrawność... emotka Co ja bym dała żeby zjeść "normalnie"...

Ciebie rozumiem i współczuję, sama po glutenie się źle czuję , ale mam na myśli zatwardziałych ekologów i moralistów:
- jajko nie, bo z niego są kurczaki
- mleko nie, bo co będzie pić ciele
- cukier- miliard kalorii i próchnica
- karp nie, bo go zabijają
- choinka nie, bo cierpi jak ją ścinają

Ludziom w dupkach się poprzewracało

bethan Sinupret jest drogi, ok 30 zł, ale jest mega wydajny i skuteczny. Wyleczył mi synka, bratanicę i brata i jeszcze w butelce zostało. Nie znam Sinulanu więc się nie wypowiem.
0 0

androm

#5958227 Napisano: 19.12.2014 14:45:34
Dlaczego poprzewracało w cenzurach? To po prostu wegańska dieta jest.
0 0

joan

#5958241 Napisano: 19.12.2014 14:57:36
androm napisał(a):

Dlaczego poprzewracało w cenzurach? To po prostu wegańska dieta jest.

Nawet nie wegańska, po prostu - rozsądna i logiczna emotka

Co do "mleka" - akurat ten biały płyn, który serwują w sklepach, to nawet koło prawdziwego mleka nie stał, tak go przerobiono w produkcji. Jak się do tego doda cierpienie zwierząt (kto nie wie, skąd się bierze mleko, niech poogląda filmy) oraz ich nafaszerowanie lekami (które przenikają w mleko), to człowiek na mleko na serio patrzeć nie może.

Każdy robi, jak mu się podoba. Moi rodzice przynieśli mi dziś 33-letnią sokowirówkę i na obiad będę robiła placki. Z jajkiem emotka
0 0

asiatko

#5958342 Napisano: 19.12.2014 17:05:44
Eden - kolejny konk w plecy
0 0

Gość: katrin22

#5958345 Napisano: 19.12.2014 17:11:38
Czy rozsądna? wątpię. Wszędzie powinien być umiar, a nie nagle odrzucenie wszystkiego. Wiadomo, że każdy robi sobie jak chce i je co chce..Nie mówię o alergikach.

Ja tak samo wracam do korzeni, czyli na święta mięsko od wiejskiego gospodarza, jajka także wiejskie i cenię sobie takie jedzenie, ale święta lubię tradycyjne a nie piernik bez jaj, mleka, cukru...i to mnie wkurza, że wokoło BUM na takie przepisy i wielka moda.
0 0

kalisto1986

#5958376 Napisano: 19.12.2014 17:56:36
katrin22 tylko, że te przepisy nie są właśnie tylko z powodu mody, a dlatego, że ludzie często muszą być na takiej diecie i dla nich takich przepisów jest wbrew pozorom bardzo mało.

A co do cukru - przecież to wiadomo od dawna, że nie jest zdrowy i też staram się ile mogę zastępować go czy to cukre brązowy, brzozowym czy syropem z agawy - i sama zauważyłam jak korzystnie to wpływa nie tylko na sylwetkę, ale przede wszystkim na zdrowie
0 0

edzia21

#5958378 Napisano: 19.12.2014 17:59:43
kalisto1986 napisał(a):

katrin22 tylko, że te przepisy nie są właśnie tylko z powodu mody, a dlatego, że ludzie często muszą być na takiej diecie i dla nich takich przepisów jest wbrew pozorom bardzo mało.

A co do cukru - przecież to wiadomo od dawna, że nie jest zdrowy i też staram się ile mogę zastępować go czy to cukre brązowy, brzozowym czy syropem z agawy - i sama zauważyłam jak korzystnie to wpływa nie tylko na sylwetkę, ale przede wszystkim na zdrowie

Dokładnie emotka ja jestem alergiczką, uczuloną i na jaja, mleko i mąkę emotka i cieszę się, że takie przepisy powstają. I nie wierzę katrin22, że nie znajdziesz żadnych przepisów z jajami, mlekiem i mąką... czasami trzeba pomyśleć też o innych, którzy chcą się zdrowo odżywiać, czy też MUSZĄ emotka
0 0

zaczytana-pola

#5958534 Napisano: 19.12.2014 22:54:53
Wkurza mnie to, że sporo konkursów, które kończą się dzisiaj tak naprawdę skończyło się wczoraj emotka
0 0

Gość: rachel

#5958610 Napisano: 20.12.2014 10:17:39
choinka z orlenu nie dość że zniszczona to jeszcze doszła bez dekoracji
0 0

ziolko

#5958612 Napisano: 20.12.2014 10:24:08
rachel napisał(a):

u moich rodziców jakieś biedne drzewko, około METRA wysokości, igły częściowo poopadały, w dodatku lekko wysuszona. Tata mówi, że jemu to wygląda na świerk a nie jodłę emotka
bo podobno ma krótkie, kłujące igły

rachel a pudełko nie było uszkodzone? bo może dekoracje zostały wyjęte?
0 0

anialistopad

#5958616 Napisano: 20.12.2014 11:11:33
Wkur....mnie kurier dpd 17 zamawialam kuriera,miał być 18 między godz.11.a 16. Siedzę cały dzien w domu czekam na jaśnie pana,a jego nie ma. Dzwonie na infolinie od godziny 17 ,ma być. Godzina 19 dalej go nie ma.dzwonie znowu i co ma w du...nie przyjedzie,przekladaja na dzis. Dzis dzwonie od rana i du.....w sobotę nie odbiera paczek,a obiecał,ze dzis będzie. Kur.....ci za tępy debil emotka
0 0

Gość: gosia16

#5958632 Napisano: 20.12.2014 12:18:18
Mnie oczywiście też kurier wkur..zył,wczoraj o 9 sms ze przesyłka jedzie - myśle choinka emotka emotka emotka ale do 20 trzeba oczekiwać Jaśnie Pana.Koło 21 już zwątpiłam.Dzisiaj rano zmuszona wyszłam do sklepu.Widzę jedzie znajome logo,myślę zadzwoni jakby co.Ale cisza.Sprawdzam status przesyłki - wróciła o 2.00 w nocy do magazynu emotka Dzwonię na infolinie -no tak wróciła i dojedzie w poniedziałek,powiedziałam że ja nie będe cały dzień wyczekiwać ,bo święta idą ,niech dzwonią by mnie zlokalizować.Ciekawe jaki badyl dojedzie do mnie po przebytych kilometrach i powrotach do magazynu emotka
0 0

Gość: rachel

#5958744 Napisano: 20.12.2014 22:08:10
ziolko napisał(a):

rachel napisał(a):

u moich rodziców jakieś biedne drzewko, około METRA wysokości, igły częściowo poopadały, w dodatku lekko wysuszona. Tata mówi, że jemu to wygląda na świerk a nie jodłę emotka
bo podobno ma krótkie, kłujące igły

rachel a pudełko nie było uszkodzone? bo może dekoracje zostały wyjęte?

Pudełko to i tak swoje przeszło bo koleś przerzucił je przez płot i zostawił na deszczu bo powiedział że nie będzie sąsiadom zostawiał (dom na przeciw i byli w domu) emotka

Wkurzam się jeszcze bo dawaliśmy dzisiaj prezent męża chrześniaczce mapę Dumel i okazało się że nie działała ,kupiliśmy przez neta popsutą.Musielismy kupic nową w smyku prawie połowę droższą a tą bedzie trzeba reklamowac i coś czuję że to nie będzie łatwa sprawa:/// tym bardziej już że to my musimy zapłacićze tą przesyłkędo nich a to juz 15 zeta:/.
0 0

zaczytana-pola

#5958759 Napisano: 20.12.2014 22:46:29
Wkurza mnie, ze właśnie znalazłam zdjęcie mojej zupy na różnych stronach internetowych bez podania źródła emotka emotka
0 0

leoniu

#5958779 Napisano: 21.12.2014 00:12:26
bethan napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Polecam także Sinupret emotka

Sinupret jest kretyńsko drogi. Sinulan tańszy i świetny.

U nas sinulan działa o tyle, że po układzie tydzień w przedszkolu - tydzień choroby - tydzień w przedszkolu... mamy 4 tygodnie w przedszkolu. Prócz sinulanu mała dostaje też tran.
0 0

Gość: iskierka

#5958839 Napisano: 21.12.2014 16:50:33
Ja w tym roku byłam zmuszona prezenty przez internet kupić. Mój -praca, praca a teraz ja choruje nawet zakupy świąteczne robimy w pobliskim sklepie- drożej no trudno.
zamówiłam chrześnicy maskotkę i komplet pościeli z ulubionymi wróżkami . Maskotkę kilka razy zgniotłam a tu już głowa odlatuje,a pościel 70 zł a jak zobaczyłam tą ścierkę to aż ręce opadły .Obrazek ładny ale jakość pościeli masakra przypuszczam że jednego prania nie wytrzyma emotka aż wstyd to dać
0 0

serberta

#5958843 Napisano: 21.12.2014 17:23:50
Konkursowa beznadzieja. Wątek Zapowiedzi pokryty grubą warstwą kurzu. Kilka konkursów "na odczep się", z nagrodami "pożal się Boże". Choinki dziadowskie rzucają nam przez płot. Na rossnecie cienizna, konkursowicze z nudy uprawiają walki w kisielu o gluten w diecie i jaki lek na zatoki jest lepszy. Zmowa jakaś antykonkursowa ?
0 0

koper

#5958848 Napisano: 21.12.2014 18:01:20
*serberta nie dość, że masz rację, to jeszcze celebryci robią nam konkurencje w konkursach.
Wielki artykuł na plotku o tym, jak Mucha kilka dni temu w rossnannie kupupiła płatki Cleanic,na bank za więcej niż 10 zł.

http://www.plotek...3,Anna_Mucha,,6.html

Ciekawe czy wydali jej paragon z kodem konkursowym, czy zaraz na forum będzie pytać skąd ma wziąć kod, bo na niefiskalnym ma za krótkie ciągi cyfr emotka

Już 19. stycznia o godzinie 17 sprawdzimy czy jest lepsza od nas..
http://www.rossne...a-b337-83ef4f23e984#

0 0

anialistopad

#5958852 Napisano: 21.12.2014 18:37:53
Widziałam w lidlu delme konkursowa od29 stycznia konkurs. W sumie loteria i nie kupilam jej emotka Zakrecilam się za czymś innym i zapomniałam o niej. To trzeba byc geniuszem miec ja w ręku i nie wrzucić do koszyka emotka
0 0

mkrzysiek

#5958883 Napisano: 21.12.2014 22:01:00
Wkurza mnie Poczta Polska czekam na list polecony priorytiet już 10 dni jutro minie 11 emotka list wart 300zł emotka
0 0