Wkurza mnie...

Gość: amif

#5959718 Napisano: 23.12.2014 20:10:08
jedna z choinek nie dotarła (wogóle prawdopodobnie nie została wysłana),
tyle nagród dziennych z Polomarketu, a tu ledwo 3 nagrody i to same kubki emotka
0 0

is77

#5959719 Napisano: 23.12.2014 20:11:46
czasami się zastanawiam czy to ja jestem chytra. w takich momentach naprawdę robię sobie rachunek sumienia i ... nie mogę się dopatrzyć chytrości. Mam tyle ile mam, co uważam za stosowne to daję i nie wypominam. Nie oglądam się na dary od innych...
Nie lubię tylko tego "dysponowania" moimi rzeczami, bo i tak mam "dużo" emotka
0 0

androm

#5959737 Napisano: 23.12.2014 21:11:41
sanitas napisał(a):

is77 napisał(a):

Strasznie mnie wkurza, że moja rodzinka sobie myśli, ze skoro wygrywam różne tam fanty to wszystko mi z nieba spada, śpię na kasie i w ogóle co to dla mnie obdzielić pół miasta tym co wygrywam emotka

Mam to samo. A prócz tego dodają, że jestem żałosna, bo nie mogę znaleźć sobie męża i dobrze płatnej pracy (oczywiście jak najbliżej, żeby mogli mnie odwiedzać...w celach wiadomych - odbiór prezentów). emotka

To bardzo przykre, tym bardziej, że osoby ci bliskie powinny Cię wspierać. Może Ci zazdroszczą nagród i chcą na siłę znaleźć coś "na minus". A może Ci zazdroszczą, że męża nie masz i związanych z tym problemów emotka
Głowa do góry! Na forum Cię zawsze wesprzemy emotka emotka
0 0

koper

#5959738 Napisano: 23.12.2014 21:12:18
Nawet nie tyle, co wkurza, ile po prostu brakuje mi słów, żeby opisać, jak bardzo jest mi smutno z tego powodu, że dziś rozchorowała się moja córeczka i nie pojedziemy jutro do mojej rodziny na Święta. Wigilię spędzimy w 3 osoby, zamiast w 15 osobowym gronie najbliższych. Nie wspominając nawet o tym, że podzieliliśmy się pracą, i wychodzi na to, że my będziemy mieć uszka, pierogi, kulebiaki na 15 osób i na dobrą sprawę nic więcej, emotka a oni same ryby.
I pierwszy raz w życiu spędzę Święta bez taty, brata, siostry i nawet znicza nie zapalę na grobie mamy emotka Szykuje mi się łzawa gwiazdka. emotka
0 0

taalvikki

#5959743 Napisano: 23.12.2014 21:21:33
koper, rozumiem smutek, ale te dwie osoby też są istotne.. myślę, że smutno by im było, gdybyś oficjalnie płakała, że z nimi tylko spędzisz Święta.. pomyśl, że może to będzie okazja do bliższego "wsłuchania się" w siebie, tzn w to mniejsze grono. bez skupiania się na jedzeniu, przygotowaniach, za to ze skupieniem z najbardziej najbliższymi.

a spotkać z rodziną. czy odwiedzić grób można w każdym momencie, gdy córka wyzdrowieje (czego jak najszybciej życzę) emotka
0 0

androm

#5959746 Napisano: 23.12.2014 21:28:11
taalvikki napisał(a):

koper, rozumiem smutek, ale te dwie osoby też są istotne.. myślę, że smutno by im było, gdybyś oficjalnie płakała, że z nimi tylko spędzisz Święta.. pomyśl, że może to będzie okazja do bliższego "wsłuchania się" w siebie, tzn w to mniejsze grono. bez skupiania się na jedzeniu, przygotowaniach, za to ze skupieniem z najbardziej najbliższymi.

a spotkać z rodziną. czy odwiedzić grób można w każdym momencie, gdy córka wyzdrowieje (czego jak najszybciej życzę) emotka

popieram emotka
0 0

koper

#5959752 Napisano: 23.12.2014 21:46:02
Od wielu lat z mężem spędzamy Święta z rodziną z mojej strony. To jest taki czas w roku, gdzie wszyscy się spotykamy, najpierw na Wigilii, a potem w I Dzień Świąt jest taki "spęd" rodzinny na 30-40 osób i żal nam tego. Dla nas cały ten Duch Świąt to właśnie te wspólne spotkania, kolędy przy fortepianie i takie tam.
Całe przygotowania to pikuś, właśnie śmiejemy się z tego z mężem, to nie o to chodzi emotka
Oczywiście, że pojedziemy tam jak córeczka wyzdrowieje (oby jak najszybciej emotka ), ale wtedy już większość zdąży się rozjechać do swoich domów. Niby wszystkich i tak będę spotykać w ciągu roku przy innych okazjach, ale już nie wszystkich jednocześnie, tak jest tylko na Gwiazdkę i tego będzie nam brakować.

A dwie osoby z którymi jutro będę dzielić się opłatkiem, to od jakiegoś czasu najbliższe mi osoby na świecie i na prawdę doceniam to, że będziemy razem emotka I mąż i córeczka też doskonale o tym wiedzą emotka

Co nie zmienia faktu, że jest mi szalenie smutno z powodu tej choroby, która w ostatniej chwili kazała nam zmienić plany.
0 0

selenes

#5960316 Napisano: 25.12.2014 12:23:13
sylzab2294 napisał(a):

is77 napisał(a):

Strasznie mnie wkurza, że moja rodzinka sobie myśli, ze skoro wygrywam różne tam fanty to wszystko mi z nieba spada, śpię na kasie i w ogóle co to dla mnie obdzielić pół miasta tym co wygrywam emotka

ech mnie też to wkurza...wszyscy wszystko chcieli by za darmo...bo przecież śpię na kasie i na wygranych emotka (

To ja chyba jestem szczęściarą, bo u mnie każdy wie, że nic bez sensu (bez okazji) nie oddam. A na "okazje" i tak zazwyczaj kupuję bardzo dopasowane prezenty.
Wkurza mnie za to matka mojej córki chrzestnej, która uważa, że na komunie powinno się wydawać ~2 tys na prezent i trąbi o tym już mniej więcej od września tego roku emotka
Paranoja emotka Ja nie zamierzam się stosować rzecz jasna do jej porąbanych życzeń, bez względu na ilość $ jaką mam w domu emotka

Aha, i moja chrześniaczka ma lat 4, więc finansowy terror będzie na mnie czekał mniej więcej za 4-5 lat emotka
0 0

jola29k

#5960357 Napisano: 25.12.2014 22:42:51
wkurz
amif napisał(a):

jedna z choinek nie dotarła (wogóle prawdopodobnie nie została wysłana),
tyle nagród dziennych z Polomarketu, a tu ledwo 3 nagrody i to same kubki emotka

a ja nawet kubka nie mam
0 0

jola29k

#5960360 Napisano: 25.12.2014 23:02:31
Wkurza mnie moja siostra i to bardzo , nie dość że ją przywoże co roku na świąta to zawsze ma jakieś ale , siostra jest osobą na wóżku i jest sama , i zamiast usłyszeć dziękuje to zawsze jest coś nie tak . jakbym była świnią to bym ją zostawiłam samą i zobaczyłaby jak to fajnie . Nie ma chętnych żeby zaprosić ją na świeta .
0 0

joan

#5960386 Napisano: 26.12.2014 12:16:53
Alma - przed chwilą zobaczyłam wyniki zmywarkowe emotka
0 0

Gość: moniq

#5960396 Napisano: 26.12.2014 14:42:26
androm napisał(a):

sanitas napisał(a):

is77 napisał(a):

Mam to samo. A prócz tego dodają, że jestem żałosna, bo nie mogę znaleźć sobie męża i dobrze płatnej pracy (oczywiście jak najbliżej, żeby mogli mnie odwiedzać...w celach wiadomych - odbiór prezentów). emotka

To bardzo przykre, tym bardziej, że osoby ci bliskie powinny Cię wspierać. Może Ci zazdroszczą nagród i chcą na siłę znaleźć coś "na minus". A może Ci zazdroszczą, że męża nie masz i związanych z tym problemów emotka

Mam podobnie, tyle, że moi lubią składać zamówienia. Gram rzadko i wygrywam głównie drobiazgi, choć i coś większego się czasem trafi. Uwielbiam jak ktoś prosi o wygranie drogiego telefonu emotka
0 0

Gość: katrin22

#5960427 Napisano: 26.12.2014 22:46:49
Wkurza mnie, że jak co roku obeżrę się jak.... emotka
0 0

maa

#5960431 Napisano: 26.12.2014 23:38:45
katrin22 napisał(a):

Wkurza mnie, że jak co roku obeżrę się jak.... emotka

wkurza mnie, że już to zrobiłam:)
0 0

taalvikki

#5960435 Napisano: 27.12.2014 00:28:47
is77 napisał(a):

o! a u mnie odwrotnie. konkursy to dla otoczenia raczej ostatnia deska ratunku, upadek i "brak etatu", czyli brak tzw normalnego żywota, a nawet... zaczątki nałogu emotka co oczywiście nie zamienia faktu, że każdy sam wygrać też chce.

--------------------------------

wkurza mnie, mimo jakiegoś tam stażu, poziom nagradzanych prac. banał zżera banał, dzieciątka śmieją się spod choinek, a idealny świat to taki bez chorób i wojen.
ja rozumiem, że konkurs to nie rozprawa filozoficzna, ale, ludu, żeby przynajmniej coś się jakoś wyróżniało.

jak dziś zobaczyłam, że w kategorii "dla dorosłych" w jednym z konkursów, który miałam za poważny, wygrał częstochowski wierszyk, to stwierdziłam, że może rzeczywiście sztuka polega na upadku, tyle, że pod kolejne z kolejnych den.

wkurzają mnie też rozmaite babskie porady.
przed świętami radzą, jak przygotować wyżerkę i prezenty, a po świętach zaczyna się akcja "jak schudnąć" i "jak się pozbyć niechcianych podarunków". błędne koło, w które lud nadal się bawi.. emotka
0 0

ludzka_istota

#5960442 Napisano: 27.12.2014 08:56:40
taalvikki napisał(a):

wkurzają mnie też rozmaite babskie porady.
przed świętami radzą, jak przygotować wyżerkę i prezenty, a po świętach zaczyna się akcja "jak schudnąć" i "jak się pozbyć niechcianych podarunków". błędne koło, w które lud nadal się bawi.. emotka

Kurde, mam to samo! najpierw porady jak przygotować święta, prezenty, tradycje itp... Teraz- diety, oczyszczanie... Poczta konkursowa zapchana spamem jak schudnąć... No kurde, jak będę chciała schudnąć, to znajdę dietetyka, a nie @...
0 0

zarania

#5960443 Napisano: 27.12.2014 09:00:45
moniq napisał(a):

androm napisał(a):

sanitas napisał(a):

is77 napisał(a):

Mam podobnie, tyle, że moi lubią składać zamówienia. Gram rzadko i wygrywam głównie drobiazgi, choć i coś większego się czasem trafi. Uwielbiam jak ktoś prosi o wygranie drogiego telefonu emotka

W mojej rodzinie nie ma takich problemów, bo praktycznie cała rodzina gra (mniej lub więcej). emotka
0 0

anialistopad

#5960449 Napisano: 27.12.2014 10:11:21
Wkurzyłą mnie teściowa w święta emotka Już przesadza takie bajki opowiada,że normalnie coś mnie trafia.W marcu zmarł mój teść(wspaniały człowiek)* ,została sama i wymyśla bzdury.W świeta powiedziała nam,że u niej w pokoju w górnym rogu przy suficie wypłyneła krew i to mąż jej daje jakiś znak.Jak jej nie wierzymy to sąsiadka jest świadkiem ,bo też to widziała .No kur.....brak mi słów,by to skomentować już emotka
0 0

barszcz

#5960482 Napisano: 27.12.2014 13:42:54
Wkurza mnie Poczta"dziadoska",a nie Polska emotka
Przesyłka doszła do mnie w rozsypce i przepakowana przez ekipę z Poczty.Jakim prawem się pytam otwierali emotka Mimo naklejki Ostrożnie,chyba ją rzucali po całym oddziale.Nasmarowałam już reklamacje,ale złożyć mogę dopiero w dzień roboczy-paranoja emotka
0 0

kalisto1986

#5960487 Napisano: 27.12.2014 14:02:04
barszcz napisał(a):

Wkurza mnie Poczta"dziadoska",a nie Polska emotka
Przesyłka doszła do mnie w rozsypce i przepakowana przez ekipę z Poczty.Jakim prawem się pytam otwierali emotka Mimo naklejki Ostrożnie,chyba ją rzucali po całym oddziale.Nasmarowałam już reklamacje,ale złożyć mogę dopiero w dzień roboczy-paranoja emotka

Poczta ma prawo otworzyć paczkę i ją przepakować;)

Wkurza mnie przejedzenie, matko co roku człowiek jest tak głupi, że je do granic możliwości, a później nie ma siły nawet się pokulać emotka
0 0