Wkurza mnie...

ondine

#6010629 Napisano: 28.04.2015 22:13:37
wredzia napisał(a):

chochliczka napisał(a):

mam skierowanie do laryngologa,wizyta jutro.poszlam tez do dentysty znow i...okazal sie ze w gornej 4gdzies tam z ttlucos sie dzieje.zatrula mi go-bol tragiczny,mialam juz raz zeba zatruwanego i nie bolal tak jak dzis.teraz rozrywa mi szczeke i policzek,niby za 3h ma byc lepiej.za 2tyg kanaly.a teraz najadlam sie lekow i lese z komorka i zdycham.

Pewnie państwowo byłaś emotka

Współczuję bólu. Teraz to się zęby od razu leczy, a nie zatruwa na 2 tyg, takie metody mają tylko starzy dawno nie edukujący się stomatolodzy. Zmień dentystę.

Niestety, muszę się zgodzić co do zmiany dentysty. Dziwne, że od razu nie zauważyła tylko dopiero za drugim razem, skoro ząb kwalifikuje się do leczenia kanałowego to ciężko go przeoczyć emotka Poza tym po dobrym znieczuleniu nie powinnaś czuć bólu przy zabiegu...
Daj znać jak się sprawa skończy i czy to jednak wina zęba, choć obstawiam, że to bardzo prawdopodobne emotka
0 0

slonko365

#6010652 Napisano: 28.04.2015 22:46:42
Pierwszy raz się wkurzyłam, że zapłaciłam za coś w markecie niższą cenę niż na półce. Kupiłam Nescafe w Intermarche, pod którą była cena ponad 20 zł. Dziś chcę wysyłać zgłoszenie, a tu 18,99 na paragonie.  emotka  
Spieszyłam się i nawet na paragon nie popatrzyłam, ech... emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6010655 Napisano: 28.04.2015 22:55:16
Dziewczyny bolalo bo bez znieczulenia robila. Ja wszystko robie bez znieczulenia bo po ich zastrzykach pozniej bardzo boli mnie jak odchodza;/  Hm nie wiem moze to metoda w moim miescie lekarzy, ale bylam juz wczesniej raz u innej lekarski na kanalowce i tez mi zatrula i dopiero po 2 tyg kazala wrocic. Powiem Wam, ze po tak 4 h od zatrucia nic nie czułam juz,, policzek,zatoki, nic nie boli emotka  jak reka odjal emotka
0 0

koper

#6010693 Napisano: 29.04.2015 08:16:19
Dopilnuj tylko, żeby po oczyszczeniu kanałów zrobić zdjęcie RTG, jak nie ma dentysta aparatu w gabinecie, a nie wyśle Cię gdzie indziej, to domagaj się tego. Nie da się bez zdjęcia tak na 100% być pewnym, że kanały są doczyszczone do samego końca, bo bardzo łatwo przeoczyć jakiś "zakręt", nawet jak się jest świetny stomatologiem. 
A taki niedoczyszczony kanał na bank odezwie się po latach...
Nie dość, że boli jak cholera, to uratowanie takiego zęba jest potem trudne i kosztowne i nie zawsze się udaje...
0 0

ziolko

#6010705 Napisano: 29.04.2015 08:56:28
niektórzy dentyści mają specjalne aparatury pozwalające sprawdzać podczas leczenia kanałowego, jak daleko jest kanał i czy jest doczyszczony. Na zasadzie, żeby nie był czyszczony za płytko albo za głęboko (żeby nie przebić kanału)
0 0

koper

#6010714 Napisano: 29.04.2015 09:08:56
ziolko napisał(a):

niektórzy dentyści mają specjalne aparatury pozwalające sprawdzać podczas leczenia kanałowego, jak daleko jest kanał i czy jest doczyszczony. Na zasadzie, żeby nie był czyszczony za płytko albo za głęboko (żeby nie przebić kanału)

To prawda, ale taki dentysta raczej nie zatruwa zęba i nie każe wracać za 2 tygodnie, tyko leczy bardziej nowoczesnymi metodami emotka
0 0

ziolko

#6010734 Napisano: 29.04.2015 09:28:10
koper napisał(a):

ziolko napisał(a):

To prawda, ale taki dentysta raczej nie zatruwa zęba i nie każe wracać za 2 tygodnie, tyko leczy bardziej nowoczesnymi metodami emotka

zatruwa... chodzę prywatnie i każdy ząb leczony kanałowo jest zatruwany, obojętnie, czy na NFZ czy prywatnie.
W końcu zatrucie ma spowodować, że ten ząb będzie martwy. Jakby nie było trucia, to byłoby zwykłe leczenie - plombowanie.
http://www.leczen...nfo/zatrucie-zeba/ 
0 0

koper

#6010747 Napisano: 29.04.2015 09:46:13
Nawet w linku, który podałaś jest napisane, że "zatrucie" zęba jest  już rzadko stosowane przy leczeniu kanałowym.

Ja miałam tylko jeden ząb leczony kanałowo wiele lat temu (ponad 10)  u prywatnego dentysty, ale bez zrobienia zdjęcia i bez mierzenia kanału. 
W zeszłym roku zaczął mnie boleć. Oczywiście okazało się, że jeden z kanałów nie został do końca oczyszczony z miazgi, zrobił mi się duży ropień w szczęce, różowo nie było. Ząb ratował mi oczywiście inny dentysta, z mikroskopem itp. Kosztowało mnie to bardzo dużo (ponownie udrażnianie kanałów, usuwanie tego ropnia, który sam - po lekach - znikać nie chciał, rekonstrukcja zęba).

I teraz wiem, że jeżeli jeszcze kiedykolwiek jakiś mój ząb będzie wymagał leczenia kanałowego, to pójdę do dobrego dentysty z mikroskopem i wydam na leczenie właściwie niewiele więcej niż u zwykłego stomatologa i nie będę ryzykować straty zęba i cierpienia i sporych kosztów po latach. 
0 0

ziolko

#6010749 Napisano: 29.04.2015 09:56:37
koper - nie wiem, jak teraz się leczy, bo może leczenie bez trucia to jakaś nowość, w kazdym razie w ub. roku miałam leczony kanałowo ząb, też z ropniem i antybiotykiem, z aparaturą, zatruwaniem itp. Moja dentystka nie jest droga, a robi dobrze. Nawet niektórzy się dziwili, że za kanałówkę płaciłam ok 300 zł a nie więcej
0 0

anialistopad

#6010753 Napisano: 29.04.2015 10:04:24
a napiszcie mi czy,ktos juz byl u dentysty ,który ma te najnowsze aparatury do znieczulenia zęba,? Ja mam na 14 maja wizytę i ma najnowsza aparaturę i niby nic nie boli i nie czuje sie jak wbija sie igla. Prawda to?
0 0

ondine

#6010805 Napisano: 29.04.2015 11:00:13
chochliczka napisał(a):

Dziewczyny bolalo bo bez znieczulenia robila. Ja wszystko robie bez znieczulenia bo po ich zastrzykach pozniej bardzo boli mnie jak odchodza;/  Hm nie wiem moze to metoda w moim miescie lekarzy, ale bylam juz wczesniej raz u innej lekarski na kanalowce i tez mi zatrula i dopiero po 2 tyg kazala wrocic. Powiem Wam, ze po tak 4 h od zatrucia nic nie czułam juz,, policzek,zatoki, nic nie boli emotka  jak reka odjal emotka

To super! Obyś znalazła rozwiązanie problemu
0 0

Gość: chochliczka

#6010826 Napisano: 29.04.2015 11:22:58
koper napisał(a):

ziolko napisał(a):

za pierwszym razem jak bylam prywatnie dentystka miala ten aparat nowoczesny i sprawdzala mi jak daleko kanal siega itd i mimo to zeba zatrula.
0 0

laurette

#6010861 Napisano: 29.04.2015 11:57:19
wkurza mnie portal polki.pl i konkurs: wystaw opinie swojemu lekarzowi, nie ma wyników, jak monitowałam, to przedłużyli czas do 27.04 a tu nadal brak wyników, niektórzy ponoć wiedzą, że wygrali z @emotka emotka
0 0

renatak0

#6010908 Napisano: 29.04.2015 12:42:37
wkurza mnie hochland ,pełno tego badziejstwa w domu a dalej nie mogę ich rozgryźć
0 0

sylzab2294

#6010913 Napisano: 29.04.2015 12:47:39
renatak0 napisał(a):

wkurza mnie hochland ,pełno tego badziejstwa w domu a dalej nie mogę ich rozgryźć

mnie też emotka
0 0

dolly

#6010922 Napisano: 29.04.2015 12:52:49
anialistopad napisał(a):

a napiszcie mi czy,ktos juz byl u dentysty ,który ma te najnowsze aparatury do znieczulenia zęba,? Ja mam na 14 maja wizytę i ma najnowsza aparaturę i niby nic nie boli i nie czuje sie jak wbija sie igla. Prawda to?

Jezeli to znieczulenie komputerowe- tak sie to u nas nazywa- to tak, prawda,  czujesz tylko ze plyn sie rozplywa w dziasle-  nie jest to nieprzyjemne emotka
0 0

asantesana

#6010984 Napisano: 29.04.2015 14:25:29
Okrutnie wkurza mnie Mobiltek, przysyła z numeru chyba 7168 codziennie spam na wszystkie telefony - albo czy chcę dowcip, albo czy chcę miłość itd. mam ochotę rzucać telefonami i powystrzelać agencję, która im przekazała wszystkie numery telefonów. Co mogę z tym zrobić? Gdzie pisać tak, żeby mi nie zablokowali numerów konkursowych?emotka  

Ps. Znalazłam na ich stronie jak wypisać się z wysyłek reklamowych - czy nie zablokuję sobie smsów konkursowych w ten sposób?
0 0

maribog

#6010993 Napisano: 29.04.2015 14:30:39
anialistopad napisał(a):

Będzie boleć- idź lepiej do Guzankaemotka
0 0

kadett33

#6011042 Napisano: 29.04.2015 15:40:07
brak głośników w promocji pepsi. A właśnie dzisiaj uzbierałem na nie emotka
0 0

anialistopad

#6011044 Napisano: 29.04.2015 15:41:19
maribog napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Będzie boleć- idź lepiej do Guzanka

A co to za lolek?> ja do Zdrodowskiej chodzę 
0 0