Wkurza mnie...

Gość: boom30

#6009989 Napisano: 27.04.2015 17:03:35
constanza napisał(a):

wkurza mnie głupie ludzkie przekonanie, że jeśli ktoś walczy o sprawiedliwość, tępi plagiatorów czy walczy z łamaniem regulaminu to z marszu przypina mu się łatkę zazdrośnika. Ja czasem reaguję w konkursach, w których nie brałam udział bo wkurza mnie polskie cwaniactwo, niesprawiedliwość, itp. Czego niby mam zazdrościć?Ja wygrywam w jednym konkursie, ktoś w drugim - samo życie. Ale szanujmy się i grajmy uczciwie.

To może wyprowadź się za "GRAMANICĘ" wtedy np. Ruskie cwaniactwo nie będzie Ci przeszkadzało. Ludzie w głowach wam się poprzewracało i tyle. Nawet nie chce mi się tego komentować bo to żenada, szkoda mi laureatki - człowiek wygra cieszy się, a potem banda konkursowiczów doszukuje się teorii spiskowej. Wyjdź na ulicę i reaguj jak nie małolaty piją piwo przed blokiem, albo piesek sąsiada narobi na wycieraczkę, zwróć uwagę że nikt w kolejce do lekarza nie chce przepuścić kobiety w ciąży. A nie czepiacie się pierdół.

Ilonar - mam identyczne zdanie na ten temat, już Cię lubię emotka
0 0

Gość: makufi

#6010103 Napisano: 27.04.2015 20:24:13
Wkurza mnie to,że jestem sama w domu,mąż w delegacji a w domu chyba straszy.Spadły dzisiaj trzy obrazy z ściany.Boję się emotka
0 0

netka2000

#6010104 Napisano: 27.04.2015 20:25:57
makufi napisał(a):

Wkurza mnie to,że jestem sama w domu,mąż w delegacji a w domu chyba straszy.Spadły dzisiaj trzy obrazy z ściany.Boję się emotka

Te spadające obrazy to efekt trzęsienia ziemi w Nepalu
0 0

Gość: chochliczka

#6010106 Napisano: 27.04.2015 20:26:47
iskierka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie dziś wszystko emotka

Od paru tygodni non stop bolala mnie glowa nad okiem ,czoło- wszystko z prawej strony.Dostalam zastrzyki plus leki przeciwbólowe. Nagle przeszlo, za to z lewej strony zaczal bolec mnie policzek jakby mi ktos przywalil, lewa strona nosa i gorne zeby ;/ Myslalam, ze mam chorego zeba wiec poszlam do dentysty, okazalo sie ze zeby zdrowe, dentystyka zasugerowala, ze to zatoki. Zrobilam zdjecie zatok - niby plynu nie ma, a boli jak cholera emotka  ech 

Troszkę faktycznie wygląda na zatoki .Mi często nawalają zwłaszcza w wietrzne dni .Jakiś czas temu za każdym razem myslałam ze sobie głowę z bólu oderwę ,zaczynały zatoki przechodziło na ucho i wchodziło na dolne zęby do połowy szczęki ....po wyrwaniu zęba na szczękę już ból nie wchodzi ( może ząb od korzenia się zaczyna psuć?)  ps podobno zwykły rtg nie pokazuje dokładnie stanu zatok .Ostatnio kręciło mi się w głowie i zaczynałam mieć kłopoty z pamięcią i koncentracją okazało się że zatrzymała się wydzielina w zatokach. Lekarka kazała mi brać Cirrus bez recepty i przeszło ... Ja ogólnie jak mi zatoki zaczynają dokuczać to biorę ibuprom zatoki +maść rozgrzewająca na bolące miejsca ..Moja ciotka chwali sobie ziołowy sinulan na oczyszczenie zatok ,ale w aptekach są też tańsze kapsułki

Zwykle rtg nie pokazuje stanu zatok?
Ja juz nie wiem co robić ;( Na własną ręke biorę antybiotyk + modafen 3 x dziennie i dalej boli. Lewa strona dziąsła bola i jakby zęby i caly policzek az do nosa ;( juz nie wiem co mam robic ;( Rodzinny wypisał mi jakies cenzuray... Echh . Raczej to nie ból zęba bo by bolalo przy jedzeniu czy cos. Boli mnie za to jak pije cos cieplego i  zimnego. Nie wiem juz co robic.
0 0

maria1980

#6010108 Napisano: 27.04.2015 20:32:51
anialistopad napisał(a):

no kur.......lodowka mi padla. Musiała dzis nie mogla poczekać do jutra? Wszystko mi sie rozmrozi emotka

Koniecznie zagraj w Kasztelanie emotka
0 0

mia

#6010114 Napisano: 27.04.2015 20:52:20
chochliczka napisał(a):

Ja juz nie wiem co robić ;( Na własną ręke biorę antybiotyk + modafen 3 x dziennie i dalej boli. Lewa strona dziąsła bola i jakby zęby i caly policzek az do nosa ;( juz nie wiem co mam robic ;( Rodzinny wypisał mi jakies cenzuray... Echh . Raczej to nie ból zęba bo by bolalo przy jedzeniu czy cos. Boli mnie za to jak pije cos cieplego i  zimnego. Nie wiem juz co robic.

Iść do laryngologa i to szybko.emotka Najlepiej dobrego laryngologa, nawet prywatnie.
Ostre zapalenie zatok nieleczone lubi sobie przejść w przewlekłe, a wtedy to jest dopiero przerąbane. Wiem coś na ten temat. emotka
0 0

Gość: mikki85

#6010115 Napisano: 27.04.2015 20:53:22
chochliczka napisał(a):

iskierka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Od paru tygodni non stop bolala mnie glowa nad okiem ,czoło- wszystko z prawej strony.Dostalam zastrzyki plus leki przeciwbólowe. Nagle przeszlo, za to z lewej strony zaczal bolec mnie policzek jakby mi ktos przywalil, lewa strona nosa i gorne zeby ;/ Myslalam, ze mam chorego zeba wiec poszlam do dentysty, okazalo sie ze zeby zdrowe, dentystyka zasugerowala, ze to zatoki. Zrobilam zdjecie zatok - niby plynu nie ma, a boli jak cholera emotka  ech 

Troszkę faktycznie wygląda na zatoki .Mi często nawalają zwłaszcza w wietrzne dni .Jakiś czas temu za każdym razem myslałam ze sobie głowę z bólu oderwę ,zaczynały zatoki przechodziło na ucho i wchodziło na dolne zęby do połowy szczęki ....po wyrwaniu zęba na szczękę już ból nie wchodzi ( może ząb od korzenia się zaczyna psuć?)  ps podobno zwykły rtg nie pokazuje dokładnie stanu zatok .Ostatnio kręciło mi się w głowie i zaczynałam mieć kłopoty z pamięcią i koncentracją okazało się że zatrzymała się wydzielina w zatokach. Lekarka kazała mi brać Cirrus bez recepty i przeszło ... Ja ogólnie jak mi zatoki zaczynają dokuczać to biorę ibuprom zatoki +maść rozgrzewająca na bolące miejsca ..Moja ciotka chwali sobie ziołowy sinulan na oczyszczenie zatok ,ale w aptekach są też tańsze kapsułki

polecam herbatę z czystka

ma bardzo silne działanie wiruso-, bakterio- i grzybobójcze
0 0

#6010133 Napisano: 27.04.2015 21:34:54
Dzieki za rady, jutro bede uderzac w szukanie laryngologa ,echh cale zycie czlowiek dba o zdrowie a i tak ma przerabane.
0 0

constanza

#6010180 Napisano: 27.04.2015 23:17:22
boom30 napisał(a):

constanza napisał(a):

wkurza mnie głupie ludzkie przekonanie, że jeśli ktoś walczy o sprawiedliwość, tępi plagiatorów czy walczy z łamaniem regulaminu to z marszu przypina mu się łatkę zazdrośnika. Ja czasem reaguję w konkursach, w których nie brałam udział bo wkurza mnie polskie cwaniactwo, niesprawiedliwość, itp. Czego niby mam zazdrościć?Ja wygrywam w jednym konkursie, ktoś w drugim - samo życie. Ale szanujmy się i grajmy uczciwie.

To może wyprowadź się za "GRAMANICĘ" wtedy np. Ruskie cwaniactwo nie będzie Ci przeszkadzało. Ludzie w głowach wam się poprzewracało i tyle. Nawet nie chce mi się tego komentować bo to żenada, szkoda mi laureatki - człowiek wygra cieszy się, a potem banda konkursowiczów doszukuje się teorii spiskowej. Wyjdź na ulicę i reaguj jak nie małolaty piją piwo przed blokiem, albo piesek sąsiada narobi na wycieraczkę, zwróć uwagę że nikt w kolejce do lekarza nie chce przepuścić kobiety w ciąży. A nie czepiacie się pierdół.

Ilonar - mam identyczne zdanie na ten temat, już Cię lubię emotka

No tak, jedyna rzecz gdy brakuje argumentów to wmieszac do dyskusji politykę i jej pochodne emotka  
czy ja gdzieś napisalam o Visie???czy napisalam gdzieś, że tępię tylko niesprawiedliwość w konkursach i nie reaguję na to co dzieje się na ulicy?
warto czytać ze zrozumieniem emotka
0 0

ondine

#6010184 Napisano: 27.04.2015 23:45:48
chochliczka napisał(a):

iskierka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

A co z ósemkami? Wyszły? Moim zdaniem przyczyna może być w zębach, szczególnie ósemkach, ale nie tylko, wydaje mi się, że dentystka powinna skierować Cię na RTG, szczególnie jeśli w zatokach nic nie znaleźli... emotka Ja miałam podobne objawy i okazało się, że to właśnie od zębów ból promieniował, myślałam, że zwariuję emotka
0 0

dolly

#6010186 Napisano: 28.04.2015 00:16:21
chochliczka napisał(a):

Dzieki za rady, jutro bede uderzac w szukanie laryngologa ,echh cale zycie czlowiek dba o zdrowie a i tak ma przerabane.

Chochliczka, a nie myślałaś by pojechać na ostry dyżur? Nic przyjemnego, ale wtedy szybciej powinni zdiagnozować i rozpoczać właściwe leczenie.
0 0

#6010199 Napisano: 28.04.2015 07:35:02
ondine

Akurat z lewej strony nie mam górnej 8 wyrwali mi jakis czas temu, mam tyllko na dole ale podobno wszystko z nia oki.  

dolly

U mnie na ostry dyżur nie ma co isc, raz poszlam siedzialam 3 h tylko po t oby 70 paro letni doktorek powiedzial mi, żebym leczyla sie lekami bez recepty.Dopiero  po długiej wymianie zdan wypisal mi antybiotyk -bylam wtedy naprawde mocno chora.
Zaraz lece do lekarza, znow pół nocy nie spalam ;(
0 0

Gość: poprostuanette

#6010200 Napisano: 28.04.2015 07:35:26
mia napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Iść do laryngologa i to szybko.emotka Najlepiej dobrego laryngologa, nawet prywatnie.
Ostre zapalenie zatok nieleczone lubi sobie przejść w przewlekłe, a wtedy to jest dopiero przerąbane. Wiem coś na ten temat. emotka

mąż miał zaatakowane zatoki... przerabane. Zwlekał aż musiał mieć zabieg oczyszczania zatok. To dopiero boli jak zaczynają przepychać i przez kilka dni czujesz ich narzędzie w głowie, nosie. Leć do lekarza jak najszybciej i rtg zrób
0 0

Gość: iskierka

#6010262 Napisano: 28.04.2015 11:06:54
poprostuanette napisał(a):

mia napisał(a):

chochliczka napisał(a):

mąż miał zaatakowane zatoki... przerabane. Zwlekał aż musiał mieć zabieg oczyszczania zatok. To dopiero boli jak zaczynają przepychać i przez kilka dni czujesz ich narzędzie w głowie, nosie. Leć do lekarza jak najszybciej i rtg zrób

Przejdź się do lekarza .Podobnież teraz robią tomograf zatok na którym lepiej widać .(czasami na zwykłym rtg nic nie ma a na tomografie już pokazuje np stan zapalny) Za długo się już męczysz . Po sobie wiem że jak mnie zaczynają boleć i nic nie wezmę to potrafią się rozhulać na całego ..prawie zawsze mam ze sobą ibuprom zatoki.  Twój modafen,ibuprom ,mam jeszcze metafen zatoki (który źle działa u mnie na żoładek) ,dobry jest rhinafen , miałam akatar zatoki -one maja wszystkie praktycznie takie same składy różnią się ceną i otoczką. Te przynosowe zatoki są bardzo wredne też na nie brałam antybiotyk na własną rękę bodajże biseptol ,innym razem stosowałam duomox ale jakby mniej skuteczny. Kiedyś stosowałam Ferwex..przeciwzapalny i rozgrzewający..zatoki uwielbiają być w cieple nie lubią przeciągów ,zmian temperatury,wietrzenia się przez okno w samochodzie:D .Próbowałam inhalacje z olejkiem zwłaszcza eukaliptusowym ,sosnowy tez jest doby ..nie widziałam u mnie nagłych efektów ale głównie chyba chodzi aby te zatoki rozgrzać dlatego też zaczełam później smarować bolące zatoki maściami rozgrzewającymi i najlepiej nie pokazywać się po tej maści ludziom przez dobrą godzinę emotka   bo powoduje przekrwienia i wygląda jak poparzenie . ... Kiedyś przy braku przeciwbólowych wpadł mi w ręce gripex max i dobrze się sprawdził tylko że drogo wychodzi w porównaniu do ibupromu

a pierwszy zatokowy ból z 7 lat temu- ketonalem(po 3 dniowym weselu brata ,niespodziewanie pierwszy zimny weekend jesieni  a dziewczyny sukienki jak haleczki  gołe plecy ,gołe nogi ,w kościele zimno ,na dworze zimno  a na sali gorąco i się człowiek wietrzył ) emotka podobno jak się raz przeziębi zatoki to to wraca .....i żeby nie było że to kac morderca emotka bo kierowcą byłam emotka
0 0

zezowaty_kot

#6010309 Napisano: 28.04.2015 12:27:01
Zrobiłam sobie herbatę i usiadłam przy komputerze. Była godzina 11:00. Piję herbatę, przewijam fejsbuka, e-konkursy i pocztę, zerkam na zegarek - 12:23. Gdzie moje 1,5h z życia? emotka Zaginam czasoprzestrzeń. I wkurza mnie to, bo nie zrobiłam zupełnie nic, a czas mi uciekł. A jakby było mało, tracę teraz kolejne minuty na żalenie się. Boże Daj Rozum.
0 0

#6010376 Napisano: 28.04.2015 14:16:26
mam skierowanie do laryngologa,wizyta jutro.poszlam tez do dentysty znow i...okazal sie ze w gornej 4gdzies tam z ttlucos sie dzieje.zatrula mi go-bol tragiczny,mialam juz raz zeba zatruwanego i nie bolal tak jak dzis.teraz rozrywa mi szczeke i policzek,niby za 3h ma byc lepiej.za 2tyg kanaly.a teraz najadlam sie lekow i lese z komorka i zdycham.
0 0

Gość: agusia222

#6010387 Napisano: 28.04.2015 14:33:59
wkurza mnie pogorszenie pogody.... wieje, leje i zimnica okropna emotka
0 0

Vivacia

#6010504 Napisano: 28.04.2015 17:50:44
Mnie wkurza, że zamówiłam coś na Allegro z opcją przesyłki: list ekonomiczny. Byłam przekonana, że przyjdzie mi to na pocztę, zaraz obok domu. A przyszło Inpostem i muszę teraz specjalnie po tę przesyłkę zapierniczać 4 kilometry w jedną stronę... emotka
0 0

mama2006

#6010508 Napisano: 28.04.2015 17:59:36
a mnie wkurza, że tak się cieszyłam na kampanię LPM a tu dzisiaj @ brak. Chyba , że nie wysłali wszystkich od razu.
0 0

dolly

#6010520 Napisano: 28.04.2015 18:35:59
chochliczka napisał(a):

mam skierowanie do laryngologa,wizyta jutro.poszlam tez do dentysty znow i...okazal sie ze w gornej 4gdzies tam z ttlucos sie dzieje.zatrula mi go-bol tragiczny,mialam juz raz zeba zatruwanego i nie bolal tak jak dzis.teraz rozrywa mi szczeke i policzek,niby za 3h ma byc lepiej.za 2tyg kanaly.a teraz najadlam sie lekow i lese z komorka i zdycham.

Chochliczka, dobrze, ze poszlas, czyli zab winny, czy nie na 100%.
Bol moze sie utrzymywac niestety dzisiaj, ale jutro juz powinno byc duzo lepiej emotka
0 0