Wkurza mnie...

abodak

#6009256 Napisano: 25.04.2015 01:35:58
wkurza mnie wielka buła u mojego synka,pewnie swinka,od 4 godzin siedza w kolejce do lekarza,malo ze byl szczepiony to pewnie i młodszy zlapieemotka
0 0

zaczytana-pola

#6009343 Napisano: 25.04.2015 11:51:47
Wkurzają mnie dyskusje na temat Visy... Dlaczego takich dyskusji nie ma, gdy w grę wchodzi nagroda w postaci kosmetyków, czy książek itp.,
gdy w filmikach też dodawane są cudze utwory dźwiękowe jako podkład muzyczny albo jakieś zdjęcia gdzieś w tle. Jak widać ranga nagrody robi
swoje, a pewnie jeszcze większą satysfakcję mieliby co niektórzy, gdyby tej pani auto odebrali, bo to przecież bardziej boli, niż odebrać nagrodę w postaci zestawu jakiś kosmetyków.
Albo fakt, że ktoś z forum wygrał 3, czy 5 samochodów. Bo jak jej nie wstyd? Dlaczego gra, skoro już ma? Niech innym zostawi. Ba, ta to ma szczęście, na pewno ma układy z organizatorem. I wszędzie spiski, spiski, spiski. Ech, gdzie to forum sprzed lat emotka
0 0

joan

#6009347 Napisano: 25.04.2015 12:01:35
zaczytana-pola - rób to, co ja, czyli szerokim łukiem omijaj wątek VIsy emotka W ogóle tam nie wchodzę i widze, że chyba mądrze czynie emotka

A co do samochodów, to nie wiem, o co konkretnie chodzi, ale zazdrość & negatywne nastawienie wynikają chyba z braku świadomości, co takie wygranie samochodu za sobą pociąga. Zazdrościć to można komuś wygranego miliona w lotto, a nie samochodu (czy też pięciu albo i pięćdziesięciu) emotka Chociaż mój facet pojechał dziś Polskim Busem na maraton do Wawy, mówiąc mi uprzednio "Spakowałem prawo jazdy, bez auta nie wracam!" - więc jakieś parcie na bryki w ludziach drzemie emotka
0 0

zaczytana-pola

#6009348 Napisano: 25.04.2015 12:04:57
joan, żeby Ci szczęka nie opadła. Jak nie wygra to dla świętego spokoju kupi jakiegoś malucha, najlepiej czerwonego, żeby się w oczy rzucał. Wtedy zobaczysz co to parcie na bryki emotka
0 0

joan

#6009351 Napisano: 25.04.2015 12:09:18
zaczytana-pola napisał(a):

joan, żeby Ci szczęka nie opadła. Jak nie wygra to dla świętego spokoju kupi jakiegoś malucha, najlepiej czerwonego, żeby się w oczy rzucał. Wtedy zobaczysz co to parcie na bryki emotka

On mi nie podcina skrzydeł, gdy biorę udział w konkursach, więc i ja nie storpedowałam jego postanowienia emotka
Abstrahując od kondycji biegowej, a skupiając się na kondycji finansowej - może mi przywieźć z Wawy jednego, małego, czerwonego... pomidora malinowego emotka
0 0

Gość: emdeka

#6009355 Napisano: 25.04.2015 12:27:05

Wkurzają mnie dyskusje na temat Visy... Dlaczego takich dyskusji nie ma, gdy w grę wchodzi nagroda w postaci kosmetyków, czy książek itp.,
gdy w filmikach też dodawane są cudze utwory dźwiękowe jako podkład muzyczny albo jakieś zdjęcia gdzieś w tle. Jak widać ranga nagrody robi
swoje, a pewnie jeszcze większą satysfakcję mieliby co niektórzy, gdyby tej pani auto odebrali, bo to przecież bardziej boli, niż odebrać nagrodę w postaci zestawu jakiś kosmetyków.
Albo fakt, że ktoś z forum wygrał 3, czy 5 samochodów. Bo jak jej nie wstyd? Dlaczego gra, skoro już ma? Niech innym zostawi. Ba, ta to ma szczęście, na pewno ma układy z organizatorem. I wszędzie spiski, spiski, spiski. Ech, gdzie to forum sprzed lat emotka

Ilonko, gdy swego czasu napisałem o łamaniu praw przez pewną panią z e-konków, to mój post został usunięty. Ponieważ śmiałem obrazić zasłużoną uczestniczkę tego forum! A przecież nie kala się własnego gniazda i w ogóle jak śmiałem uderzyć w kółko wzajemnej adoracji. Więc dałem sobie spokój. W VISA jednak brałem udział robiąc wszystko samodzielnie i reaguję tylko na pozbawianie mnie szansy uczciwej rywalizacji.
To nie nagroda robi swoje. Uwierz mi proszę, że nie chodzi tu o nagrodę. Chodzi o zasady. Jeżeli wszystko będzie ok i pani laureatka to udowodni, VISA stanie po jej stronie. Nikt jej nie chce zabrać samochodu, jeżeli wszystko jest w porządku. To naprawdę miło przegrać z kimś lepszym w uczciwy sposób, ponieważ podnosi też Twoją wartość. Jeśli jednak zachodzi podejrzenie łamania regulaminu, to dlaczego mam się z tym pogodzić? Moja praca także kosztowała mnie wiele trudu i wysiłku.
Jeżeli grasz o kosmetyki lub książki i również zachodzi podejrzenie łamania zasad, reaguj.
Ja po prostu nie biorę udziału w takich konkursach. Książki kupuję, kosmetyków nie używam. Raz grałem o panele podłogowe, pani zrobiła plagiat, narobiliśmy jej wstydu. Nagroda trafiła do laureata II miejsca. To nie byłem ja. Ale cieszę się, że praca kolejnej osoby była własną twórczością osobistą, bo to nie wstyd być ciut gorszym od kogoś, kto jest uczicwy.
0 0

zaczytana-pola

#6009368 Napisano: 25.04.2015 12:51:12
emdekaVisa jest jednym z wielu przykładów tego, co dzieje się na forum. Nie uważam, że wszyscy użytkownicy czuliby niepohamowaną radość z ewentualnego odebrania auta( nie czuj się więc urażony), ale uwierz, zdecydowana większość skakałaby do góry. Myślę, że niejeden sufit mógłby być zagrożony.
Czy walka o Visę jest słuszna, czy nie- nie wiem. Filmik wg mnie jest świetny i zazdroszczę tej pani umiejętności i pomysłów.
Na forum jest jednak tak, że jak ktoś auto wygra i opublikują zgłoszenie, to na siłę szuka się plagiatów. Podejrzewam, że jak nie publikują, to sporo osób myśli, że pewnie plagiat, bo inaczej wygrać nie można.
Nikt nie musi się ze mną zgadzać. To tylko moje osobiste przemyślenia. I mam nadzieję, że jeszcze doczeka czasów, kiedy nagród będzie się gratulowało, a nie szukało pomysłów jakby tu nagrodę odebrać emotka
0 0

Lunka

#6009379 Napisano: 25.04.2015 13:18:34

emdekaVisa jest jednym z wielu przykładów tego, co dzieje się na forum. Nie uważam, że wszyscy użytkownicy czuliby niepohamowaną radość z ewentualnego odebrania auta( nie czuj się więc urażony), ale uwierz, zdecydowana większość skakałaby do góry. Myślę, że niejeden sufit mógłby być zagrożony.
Czy walka o Visę jest słuszna, czy nie- nie wiem. Filmik wg mnie jest świetny i zazdroszczę tej pani umiejętności i pomysłów.
Na forum jest jednak tak, że jak ktoś auto wygra i opublikują zgłoszenie, to na siłę szuka się plagiatów. Podejrzewam, że jak nie publikują, to sporo osób myśli, że pewnie plagiat, bo inaczej wygrać nie można.
Nikt nie musi się ze mną zgadzać. To tylko moje osobiste przemyślenia. I mam nadzieję, że jeszcze doczeka czasów, kiedy nagród będzie się gratulowało, a nie szukało pomysłów jakby tu nagrodę odebrać

emotka emotka emotka

0 0

Gość: emdeka

#6009399 Napisano: 25.04.2015 16:10:42

sporo osób myśli, że pewnie plagiat, bo inaczej wygrać nie można.

Tak zawsze było, jest i będzie. Zawsze znajdzie się osoba, która na przykład nienawidzi laurek  emotka   Zdarzyło mi się kiedyś, że wygrałem duży ogólnopolski konkurs i do organizatora przyjechał rozżalony, wściekły facet - 300 kilometrów, żeby osobiście udowodnić jurorom, że "moje zdjęcie było lepsze!". Historia z życia. Oboje wiemy przecież, że można wygrać inaczej - uczciwie. I to nie raz, prawda? Psy szczekają więc, a karawana swoje.

doczeka czasów, kiedy nagród będzie się gratulowało, a nie szukało pomysłów jakby tu nagrodę odebrać

Pamiętam też wielokrotnie chwile, gdy po prostu gratulowało się auta. Tak, na tym forum. Działo się to w chwilach, gdy sprawa była jasna i czytelna. Pisałem w innym wątku na ten temat: nikt nigdy nie chciał mi odebrać żadnej z wygranych; z prostej przyczyny: nie było się do czego przyczepić.
0 0

joan

#6009517 Napisano: 26.04.2015 09:44:46
Kup auto i wygraj weekend w Budapeszcie - oj hojne to Renault, mogli przecież ufundować koszyk drzewek zapachowych emotka

http://clio.renault.pl/doc/regulamin.pdf
0 0

Gość: kosztelka

#6009518 Napisano: 26.04.2015 10:07:55
joan napisał(a):

Kup auto i wygraj weekend w Budapeszcie - oj hojne to Renault, mogli przecież ufundować koszyk drzewek zapachowych emotka

http://clio.renault.pl/doc/regulamin.pdf

Jestem tego samego zdania. Ale z drugiej strony rozumiem ich - ogłoszą konkurs, w którym jest do wygrania 20 voucherów po 5.000 zł (był taki w 2002 roku), przyjdą ludziska, naśmiecą emotka pozapełniają urny, które potem trzeba gdzieś zawieźć. komisja konkursowa straci czas na czytaniu tysięcy kuponów, a samochodu nikt przy okazji konkursu nie kupuje emotka
Niestety, Joan, dobre czasy minęły. Nie ma konkursów (myślę o tych "porządnych" konkursach) w bankach, w centrach handlowych, w czasopismach (VIVA, PANI. Claudia, Twój Styl), w aptekach. Kryzys dotknął niestety i konkursy. Firmy oszczędzają i najłatwiej zaoszczędzić na wydatkach związanych z konkursem. Chyba, że się zorganizuje konkurs, do którego trzeba kupić produkty za 20 zł, a wygraną jest bon 50 zł. Albo organizuje taki konkurs, w którym do wygrania są pucharki do lodów emotka Te pucharki do lodów są tematem rozmów z moją konkursową przyjaciółką. Tak, marzymy o tych pucharkach jak Eskimos o lodzie.
0 0

joan

#6009521 Napisano: 26.04.2015 10:25:49
kosztelka - ostatnio mój kolega spontanicznie nabył samochód   emotka  W wyniku owej spontaniczności zaoszczędził + dostał akcesoriów o wartości mniej więcej 20 tysięcy zł. A tu proponują weekend w Budapeszcie - no jego mać, kilka razy czytałam regulamin, bo nie wierzyłam własnym oczom, taka "promocja"   emotka  

Nie zgodzę się, że fajnych konkursów nie ma, mnie się nawet wydaje, że przesyt wszędzie i konkursowicz ledwo daje radę to wszystko obrobić  emotka  

Zgadzam się natomiast z opinią, że w gazetach teraz w 99% nie ma czego szukać  :/  Ze 3 lata temu wygrałam voucher do świetnego salonu fryzjerskiego. W poczekalni miałam tam do dyspozycji babskiej prasówki od zarąbania i już wtedy zdziwiło mnie, że w każdej gazecie ino loterie. A tam, gdzie loterii nie ma, przeważnie nagrody są debilne w stylu apaszka albo tandetna bransoletka. A żeby w ogóle zagrać, potrzebne są: sms zgłoszeniowy (np. BRANSOLETKA), sms sondażowy (np. TAK), sms z odpowiedzią na pytanie finałowe; każdy po 3,69 zł, więc jak doliczyć koszt gazety, wychodzi min. 15 zł / zgłoszenie, a spamu w uj do końca życia startera. Czasopisma zmieniły się bardzo na niekorzyść.
0 0

slonecznik1309

#6009522 Napisano: 26.04.2015 10:30:28
joan napisał(a):

zaczytana-pola - rób to, co ja, czyli szerokim łukiem omijaj wątek VIsy emotka W ogóle tam nie wchodzę i widze, że chyba mądrze czynie emotka

A co do samochodów, to nie wiem, o co konkretnie chodzi, ale zazdrość & negatywne nastawienie wynikają chyba z braku świadomości, co takie wygranie samochodu za sobą pociąga. Zazdrościć to można komuś wygranego miliona w lotto, a nie samochodu (czy też pięciu albo i pięćdziesięciu) emotka Chociaż mój facet pojechał dziś Polskim Busem na maraton do Wawy, mówiąc mi uprzednio "Spakowałem prawo jazdy, bez auta nie wracam!" - więc jakieś parcie na bryki w ludziach drzemie emotka

Mój mąż na też na maratonie emotka Losują autko dla biegaczy emotka
0 0

Gość: kosztelka

#6009525 Napisano: 26.04.2015 10:35:05
joan - w czasopismach były do wygrania samochody (nie mówię o loteriach, bo ten typ konkursów mnie nie interesuje, chyba, że jest 1 mln nagród), wycieczki, drogie przedmioty. Jeszcze nie tak dawno był konkurs, w którym w każdym salonie Citroena był do wygrania voucher wycieczkowy 3000 zł. Firmy były hojniejsze. Zgadzam się, że teraz też są ciekawe konkursy, tylko ilość konkursowiczów przekracza granicę przyzwoitości emotka Czyli jaśniej mówiąc - trudno wygrać. Nie poddaję się, bo marzę o samochodzie dla moich owieczek emotka
0 0

joan

#6009526 Napisano: 26.04.2015 10:36:10
asiabuczkowska napisał(a):

A nie kazał Ci czasem Twój mąż spędzić przedpołudnia na śledzeniu jego biegowych poczynań poprzez jakąś specjalną aplikację na telefon? Bo mi coś luby wspominał w tym temacie, ale na szczęście mój prehistoryczny smartfon ma za mało pamięci emotka Mianiacy.
0 0

slonecznik1309

#6009527 Napisano: 26.04.2015 10:40:43
joan napisał(a):

A nie kazał Ci czasem Twój mąż spędzić przedpołudnia na śledzeniu jego biegowych poczynań poprzez jakąś specjalną aplikację na telefon? Bo mi coś luby wspominał w tym temacie, ale na szczęście mój prehistoryczny smartfon ma za mało pamięci emotka Mianiacy.

nie, ja oglądam na żywo w TVN  Meteo Active - cały czas jest relacja w tv emotka
0 0

joan

#6009532 Napisano: 26.04.2015 10:49:19

nie, ja oglądam na żywo w TVN  Meteo Active - cały czas jest relacja w tv emotka

Widziałam ten kanał telewizyjny u teściowej (niestety, my go nie łapiemy) - bardzo mi się spodobał. Jak ujrzysz na ekranie szczupłego blondyna z włosami do pasa, to Mój właśnie emotka

kosztelka napisał(a):

(...) ilość konkursowiczów przekracza granicę przyzwoitości emotka (...)

Oj tak, ostatnio grałam w konku, gdzie było kilka nagród o wartości może 100 zł, a zgłoszeń dostali ponad 6000 emotka Byłam w szoku i to wielkim, poczułam się hmm nieswojo emotka
0 0

anialistopad

#6009535 Napisano: 26.04.2015 11:24:24
no kur.......lodowka mi padla. Musiała dzis nie mogla poczekać do jutra? Wszystko mi sie rozmrozi emotka
0 0

constanza

#6009770 Napisano: 27.04.2015 10:26:09
wkurza mnie głupie ludzkie przekonanie, że jeśli ktoś walczy o sprawiedliwość, tępi plagiatorów czy walczy z łamaniem regulaminu to z marszu przypina mu się łatkę zazdrośnika. Ja czasem reaguję w konkursach, w których nie brałam udział bo wkurza mnie polskie cwaniactwo, niesprawiedliwość, itp. Czego niby mam zazdrościć?Ja wygrywam w jednym konkursie, ktoś w drugim - samo życie. Ale szanujmy się i grajmy uczciwie.
0 0

snowflake

#6009956 Napisano: 27.04.2015 15:30:09
Wkurza mnie ludzka głupota ( żeby nie napisać bardziej dosadnie...)  emotka

Jak możecie to zgłaszajcie https://www.facebook.com/psypotwory
0 0