Wkurza mnie...

bethan

#6080265 Napisano: 24.09.2015 12:12:26
Stamp, weź Ty się przymknij, bo pitolisz bez sensu.
0 0

staszek

#6080266 Napisano: 24.09.2015 12:12:37
stamp napisał(a):

masza napisał(a):

polarniczka napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

stamp napisał(a):

trzeba bardziej zastanowic sie nad zyciem ludzkim,a nie nad kotkami czy pieskami i nie mówić ze kot umarł,tak mogą mówić tylko dzieci.Zwierzeta zdychają tak dla przypomnienia

Ohhh naprawdę? To sobie mów jak chcesz, ale wybacz nie oczekuj tego od innych. Może to wynika z empatii, niedawno pożegnałam się ze swoim psem, który przez 11 lat był moim kochanym przyjacielem i nigdy by mi przez gardło nie przeszło, że "zdechł mi przyjaciel" emotka

zwierzę to istota żyjąca, jak człowiek więc też umiera....cokolwiek żyje zasługuje na szacunek i opiekę i nigdy nie zgodzę się z traktowaniem zwierząt jako czegoś niższej kategorii....pies nawet jak go uderzysz to będzie Cię kochał jak nikt inny na świecie, nie zna takich uczuć jak zazdrość, czy nienawiść....a bywa, że najbliższa rodzina jak się tylko odwrócisz wbije nóż w plecy....śmierć dotyka wszystkich nieważne czy mają dwie czy cztery nogi....

emotka

nawet 5-letnie dzieci wiedzą że umrzeć może tylko ta istota która ma dusze.Czy według Ciebie pieski mają dusze i idą do nieba czy piekła?emotka

A skąd wiadomo kto ma duszę, a kto nie? Czy została zbadana? Ktoś ją widział, jak wątrobę albo nerkę? Może jej nie ma, a może jeden ma, inny nie. Może muchy mają, a słonie już nie. Tego nikt nie wie emotka
0 0

Gość: stamp

#6080272 Napisano: 24.09.2015 12:14:33
staszek napisał(a):

stamp napisał(a):

masza napisał(a):

polarniczka napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

stamp napisał(a):

trzeba bardziej zastanowic sie nad zyciem ludzkim,a nie nad kotkami czy pieskami i nie mówić ze kot umarł,tak mogą mówić tylko dzieci.Zwierzeta zdychają tak dla przypomnienia

Ohhh naprawdę? To sobie mów jak chcesz, ale wybacz nie oczekuj tego od innych. Może to wynika z empatii, niedawno pożegnałam się ze swoim psem, który przez 11 lat był moim kochanym przyjacielem i nigdy by mi przez gardło nie przeszło, że "zdechł mi przyjaciel" emotka

zwierzę to istota żyjąca, jak człowiek więc też umiera....cokolwiek żyje zasługuje na szacunek i opiekę i nigdy nie zgodzę się z traktowaniem zwierząt jako czegoś niższej kategorii....pies nawet jak go uderzysz to będzie Cię kochał jak nikt inny na świecie, nie zna takich uczuć jak zazdrość, czy nienawiść....a bywa, że najbliższa rodzina jak się tylko odwrócisz wbije nóż w plecy....śmierć dotyka wszystkich nieważne czy mają dwie czy cztery nogi....

emotka

nawet 5-letnie dzieci wiedzą że umrzeć może tylko ta istota która ma dusze.Czy według Ciebie pieski mają dusze i idą do nieba czy piekła?emotka

A skąd wiadomo kto ma duszę, a kto nie? Czy została zbadana? Ktoś ją widział, jak wątrobę albo nerkę? Może jej nie ma, a może jeden ma, inny nie. Może muchy mają, a słonie już nie. Tego nikt nie wie emotka

kosmity tez nie widziałas ale latwiej ci w to uwierzyc niz w to że masz dusze?
0 0

Vivacia

#6080278 Napisano: 24.09.2015 12:18:29
stamp napisał(a):

staszek napisał(a):

stamp napisał(a):

masza napisał(a):

polarniczka napisał(a):

noisy0000 napisał(a):

stamp napisał(a):

emotka

kosmity tez nie widziałas ale latwiej ci w to uwierzyc niz w to że masz dusze?

No mi łatwiej uwierzyć w kosmitę niż piekło i niebo.
A umrzeć to znaczy: "zakończyć życie, przestać żyć, skonać". Słownik języka polskiego ani słowa o duszy nie mówi.
0 0

staszek

#6080280 Napisano: 24.09.2015 12:18:51
Nie spotkaliśmy się jeszcze, więc jak na razie nie widziałam emotka
0 0

buka

#6080284 Napisano: 24.09.2015 12:21:48
Vivacia napisał(a):

A umrzeć to znaczy: "zakończyć życie, przestać żyć, skonać". Słownik języka polskiego ani słowa o duszy nie mówi.

http://sjp.pwn.pl/sjp/dusza;2454639.html
0 0

benasia

#6080289 Napisano: 24.09.2015 12:25:55
Wkurza mnie jeszcze, że jesli chce się być dokładnie obsłużonym (zbadanym ) u lekarza to trzeba dużo zapłacić bo za darmo to tylko na szybcika zobaczy co i jak i poleci badanie/wizytę płatną   emotka
0 0

Vivacia

#6080291 Napisano: 24.09.2015 12:27:28
buka napisał(a):

Vivacia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

Przepraszam, źle się wyraziłam emotka Miałam na myśli, że Słownik języka polskiego nie mówi ani słowa o duszy przy haśle "umrzeć".
0 0

#6080301 Napisano: 24.09.2015 12:34:43
buka napisał(a):

Vivacia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

słownik może o tym nie mówi ale mówił o tym Jan Paweł II.Wiem że nie przekonam kogoś kto w ufoludków emotka i dla kogo autorytetem jest Dawid Kwiatkowski albo inny pajac
0 0

Vivacia

#6080311 Napisano: 24.09.2015 12:40:33
stamp napisał(a):

buka napisał(a):

Vivacia napisał(a):

bzowapani napisał(a):

słownik może o tym nie mówi ale mówił o tym Jan Paweł II.Wiem że nie przekonam kogoś kto w ufoludków emotka i dla kogo autorytetem jest Dawid Kwiatkowski albo inny pajac

Słowniki wyjaśniają znaczenie wyrazów. Od tego są emotka
Nie mówię, że wierzę w ufoludki, tylko że są istnienie życia pozaziemskiego jest dla mnie bardziej prawdopodobne niż istnienie piekła i nieba emotka
Czyli jak ktoś jest niewierzący, to znaczy, że nie ma normalnych autorytetów? Cudne przekonanie emotka
0 0

Gość: zwierzyniec

#6080324 Napisano: 24.09.2015 12:50:28
"Dusza" - żywe stworzenie, człowiek lub zwierzę: życie osoby; inne znaczenia
nefesz /hebrajskie/, psyche /greckie/
Jeśli macie dylemat: czy zwierzęta mają duszę - sięgnijcie do źródeł emotka
np. Księga Rodzaju 20.I
"I przemówił Bóg: Niech się zaroją wody rojem dusz żyjących i niech stworzenia latające latają nad ziemią po obliczu przestworza niebios"
Ja takich dylematów nie mam, twierdzenie, że tylko człowiek ma duszę to błędy i wypaczenia emotka
0 0

Gość: becia1973

#6080327 Napisano: 24.09.2015 12:51:43
nawet amino się na mnie wypięło i misi nie dało emotka
0 0

cudaczek121

#6080332 Napisano: 24.09.2015 12:53:34
stamp napisał(a):

Zdechnąć to sobie możesz ty jeśli masz ochotę,moje zwierzaki zmarły.Jesteś wulgarny,cyniczny,wyrachowany,z każdego twojego postu bije nienawiść, chamstwo i pogarda dla ludzkich uczuć i przekonań,więc nie mam dla ciebie za grosz szacunku.Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
0 0

#6080337 Napisano: 24.09.2015 12:56:57
cudaczek121 napisał(a):

stamp napisał(a):

Zdechnąć to sobie możesz ty jeśli masz ochotę,moje zwierzaki zmarły.Jesteś wulgarny,cyniczny,wyrachowany,z każdego twojego postu bije nienawiść, chamstwo i pogarda dla ludzkich uczuć i przekonań,więc nie mam dla ciebie za grosz szacunku.Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.

niunia pytałem cie o coś?Nie-wiec milcz!
0 0

masza

#6080339 Napisano: 24.09.2015 12:57:29
cudaczek121 napisał(a):

stamp napisał(a):

kolejne emotka sama bym tego lepiej nie określiła
0 0

#6080340 Napisano: 24.09.2015 12:58:28
stamp napisał(a):

zwierzyniec napisał(a):

np. Księga Rodzaju 20.I
"I przemówił Bóg: Niech się zaroją wody rojem dusz żyjących i niech stworzenia latające latają nad ziemią po obliczu przestworza niebios"
Ja takich dylematów nie mam, twierdzenie, że tylko człowiek ma duszę to błędy i wypaczenia emotka

no i pewnie w Niebie jest mnóstwo aniołków w postaci pieseczkówemotka

No wiesz...po śmierci du...sza nie rządzi emotka Kiedyś i Ty się przekonasz czy dostąpisz zaszczytu nieśmiertelności w niebie, czy życia wiecznego na ziemi, a może jednorazowa zsyłka do spalarni odpadów - tzn piekła
0 0

noisy0000

#6080342 Napisano: 24.09.2015 12:58:59
stamp napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

stamp napisał(a):

niunia pytałem cie o coś?Nie-wiec milcz!

Haha "niunia" emotka  cudaczek121 już chyba wiadomo z kim masz do czynienia więc nie ma co się zniżać do takiego poziomu emotka  
0 0

kaskaderka1

#6080343 Napisano: 24.09.2015 12:59:20
Ja wierzę w dusze zwierząt .
Zresztą jakby nie patrzyć nikt jeszcze nie udowodnił że my sami mamy dusze emotka
0 0

#6080347 Napisano: 24.09.2015 13:00:54
zwierzyniec napisał(a):

stamp napisał(a):

zwierzyniec napisał(a):

np. Księga Rodzaju 20.I

no i pewnie w Niebie jest mnóstwo aniołków w postaci pieseczkówemotka

No wiesz...po śmierci du...sza nie rządzi emotka Kiedyś i Ty się przekonasz czy dostąpisz zaszczytu nieśmiertelności w niebie, czy życia wiecznego na ziemi, a może jednorazowa zsyłka do spalarni odpadów - tzn piekła

pewnie pójde do piekła bo w w przeciwieństwie do wiekszości wspaniałych,wszytkowiedzących forumowiczów mam mnóstwo wademotka
0 0

#6080355 Napisano: 24.09.2015 13:04:18
bzowapani napisał(a):

pewnie pójde do piekła bo w w przeciwieństwie do wiekszości wspaniałych,wszytkowiedzących forumowiczów mam mnóstwo wademotka

nie obawiaj się, będzie nas tam więcej, ale to nie będzie wieczny pobyt, jednorazowy wsad i po nas  emotka
0 0