Wkurza mnie...

barszcz

#6086246 Napisano: 03.10.2015 10:54:36
Moja Teściowa była super przez ponad 20 lat i buumm,teraz nadrabia za tamte lata.Rozgrzeszam ją ,że może to z racji wieku emotka
0 0

ziolko

#6086250 Napisano: 03.10.2015 11:04:07
babariba napisał(a):

to mój chyba pierwszy wpis w tym dziale, bo mało co mnie wkurza - ale od dwóch dni - wrrr - o2 - serce internetu

nie możesz zalogować się na pocztę, czy coś innego? jeśli chodzi o pocztę to polecam www.prokonto.pl - możesz logować się tam bez konieczności wchodzenia na o2 emotka  ja tak robię, bo wkurzało mnie, jak wychodziłam z poczty i przenosiło mnie na stronę główną emotka
0 0

mkrzysiek

#6086254 Napisano: 03.10.2015 11:31:52
Wkurza mnie allegrowicz przez niego straciłem 215zł zrobił wpłatę przysłał potwierdzenie po otrzymaniu informacji ze wysłałem towar Anulował wpłatęemotka
0 0

androm

#6086260 Napisano: 03.10.2015 12:20:45
jak można anulować wpłatę? jakiś kosmos
0 0

barszcz

#6086261 Napisano: 03.10.2015 12:21:59
Moim zdaniem,to nie kosmos,a przestępstwo:-(
0 0

Gość: alusia29

#6086283 Napisano: 03.10.2015 13:17:12
A towar wysyłamy jedynie po otrzymaniu od allegro komunikatu o treści "nowa wpłata od kupującego ..." - nigdy wcześniej!
0 0

androm

#6086305 Napisano: 03.10.2015 14:12:30
fino napisał(a):

androm napisał(a):

Jak się płaci przez PayU, to można anulować, ale zanim pieniądze zostaną zaksięgowane. Jeśli Sprzedający otrzyma od Allegro oficjalne potwierdzenie wpłaty, to Kupujący może już tylko ewentualnie dopłacić. emotka

a to to wiem, ale to jest tylko rozpoczecie wpłaty, do ktorej moze nie dojsc
potiwerdzeniem wplaty jest zawsze info od allegro o dokonaniu wplaty
0 0

dolly

#6086324 Napisano: 03.10.2015 15:28:36
staszek napisał(a):

dolly napisał(a):

staszek napisał(a):

To ja Was wkurzę emotka moja teściowa jak chce przyjść to dzwoni z wyprzedzeniem i pyta czy może. Ona wchodzi, ja mam wychodne. Jak wracam, to ona za chwilę już wychodzi, żeby mi nie przeszkadzać. W życiu nigdzie nie grzebała i nie daje małemu niczego o czym nie powiedziałam przed wyjściem, że ma dać emotka
Fajna, co? emotka

E tam, moja jeszcze cos posprzata do tego emotka

może zaczniemy je wynajmować na godziny emotka

A cos Ty, jeszcze sie rozbestwi emotka  no i mniej czasu bedzie miala dla nas emotka
0 0

dolly

#6086326 Napisano: 03.10.2015 15:41:44
androm napisał(a):

fino napisał(a):

androm napisał(a):

Jak się płaci przez PayU, to można anulować, ale zanim pieniądze zostaną zaksięgowane. Jeśli Sprzedający otrzyma od Allegro oficjalne potwierdzenie wpłaty, to Kupujący może już tylko ewentualnie dopłacić. emotka

Noooo chyba ze wplata byla na konto a nie przez payu
0 0

Gość: alusia29

#6086331 Napisano: 03.10.2015 16:02:51
dolly napisał(a):

androm napisał(a):

fino napisał(a):

androm napisał(a):

Noooo chyba ze wplata byla na konto a nie przez payu

To wtedy z wysyłką czekamy, aż zobaczymy kasę u siebie na koncie emotka
0 0

myszania

#6086332 Napisano: 03.10.2015 16:09:12
Nie niestety, przez własną głupotę straciłam tak 150 zł.
Byłam z córką w szpitalu, zobaczyłam "rozpoczecie wpłaty" i kazałam mężowi wysłac przesyłkę.
No a potem dostałam anulacje, kasy brak, a paczka w wysyladrodze.
Straszyłam, pisałam, poszłam na policję.
Gość z policji powiedział, ze to przestępstwo i mialam coś donieść, jakiegos maila jeszcze, ale po drodze stanęły mi ważniejsze sprawy..no i tak o to nigdy wiecej nie wysyłam paczki dopoki nie bedzie potwierdzenia z PayU o dokonaniu wpłaty.
0 0

delvitto

#6086404 Napisano: 03.10.2015 21:39:14
ziolko napisał(a):

babariba napisał(a):

to mój chyba pierwszy wpis w tym dziale, bo mało co mnie wkurza - ale od dwóch dni - wrrr - o2 - serce internetu

nie możesz zalogować się na pocztę, czy coś innego? jeśli chodzi o pocztę to polecam www.prokonto.pl - możesz logować się tam bez konieczności wchodzenia na o2 emotka  ja tak robię, bo wkurzało mnie, jak wychodziłam z poczty i przenosiło mnie na stronę główną emotka

masakra z nowym o2 (pocztą). Najpierw miałam kłopot z wejściem na konto, a gdy już jakoś to opanowałam, za jakiś czas córka skorzystała ze swej  poczty na moim laptopie, zapisały się jej dane, których nijak nie mogę wykasować:( wygląda to tak, że jest wciąż jej login, ale hasło mogę wybrać z innych kont, co jest niedorzeczne, bo przecież do jej loginu tylko jedno hasło pasuje;( ostatecznie, żeby wejść na swoją pocztę, loguję się na jej, po czym muszę się wylogować, i mam starą planszę zaloguj ponownie, z której dopiero bez problemu wchodzę do siebie;(
0 0

snowflake

#6086409 Napisano: 03.10.2015 21:56:51
delvitto napisał(a):

masakra z nowym o2 (pocztą). Najpierw miałam kłopot z wejściem na konto, a gdy już jakoś to opanowałam, za jakiś czas córka skorzystała ze swej  poczty na moim laptopie, zapisały się jej dane, których nijak nie mogę wykasować:( wygląda to tak, że jest wciąż jej login, ale hasło mogę wybrać z innych kont, co jest niedorzeczne, bo przecież do jej loginu tylko jedno hasło pasuje;( ostatecznie, żeby wejść na swoją pocztę, loguję się na jej, po czym muszę się wylogować, i mam starą planszę zaloguj ponownie, z której dopiero bez problemu wchodzę do siebie;(

Pod okienkiem do wpisania hasła jest "wyloguj" emotka  klikasz i wpisujesz swój login i hasło do poczty emotka
0 0

ziolko

#6086437 Napisano: 03.10.2015 23:40:58
delvitto napisał(a):

Jeśli masz przeglądarkę Chrome to zrób takie coś:
1 - w prawym górnym okienku masz 3 poziome kreseczki... wchodzisz w to i klikasz "ustawienia"
2 - schodzisz na dół listy i masz "pokaż ustawienia zaaawansowane", lista się rozwija i masz "hasła i formularze"
3 - jeśli masz zaznaczone okienko "proponuj zapamiętywanie haseł internertowych". Zarządzaj hasłami. Klikasz na to zarządzanie.
4 - masz listę zapisanych loginów oraz haseł. Szukasz loginu córki, zaznaczasz go i usuwasz. I już nie będzie pokazywał się jej login w polu logowania.
W ten sposób możesz pousuwać zdublowane hasła albo takie, których już dawno nie używasz, a są nadal zapisane w przeglądarce.

Myślę, że w innych przeglądarkach będzie podobnie... musisz po prostu poszukać w ustawieniach i zarządzaniu hasłami
0 0

taalvikki

#6086440 Napisano: 03.10.2015 23:59:23
myszania napisał(a):

Nie niestety, przez własną głupotę straciłam tak 150 zł.
Byłam z córką w szpitalu, zobaczyłam "rozpoczecie wpłaty" i kazałam mężowi wysłac przesyłkę.
No a potem dostałam anulacje, kasy brak, a paczka w wysyladrodze.
Straszyłam, pisałam, poszłam na policję.
Gość z policji powiedział, ze to przestępstwo i mialam coś donieść, jakiegos maila jeszcze, ale po drodze stanęły mi ważniejsze sprawy..no i tak o to nigdy wiecej nie wysyłam paczki dopoki nie bedzie potwierdzenia z PayU o dokonaniu wpłaty.

według mnie trzeba czekać z wysyłką aż do potwierdzenia.

aczkolwiek ostatnio na allegro niesamowity cenzuranik i wpłaty same się anulują, potem wracają i nie wiadomo, co się dzieje.  tak więc myślę, że to allegro tutaj mąci albo się gubi. u nich bym więc pytała najpierw, co to za "anulacje", bo jest możliwe, że człowiek kupujący nic sam nie anulował. no, chyba, że rozmawiałaś z czlowiekiem i ten powiedział, że wpłaty nie zrobił, ale towar chce. wtedy trzeba już liczyć na ludzką uczciwość i przyzwoitość..
0 0

taalvikki

#6086451 Napisano: 04.10.2015 00:12:59
misiamisiam napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

lusienka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

wqrzyla mnie tesciowa - dziecko ledwo sniadanie zjadlo i umylo ząbki a tu juz tesciowa daje jej miske slonych precelkow. Noz kurde gdzie logika?? Musialam nakrzyczec po corce i tesciowej echh ladny poczatek dnia emotka

to ja z kolei mam tak z moją mamą,tylko ona wpycha w moje dzieci słodyczeemotka
 i nie ważne o której godzinie...a potem to ja mam problem,bo dzieci obiadu jeść nie chcą,na zabawę ochoty nie mają....grrrrrrr
i nieważne ile razy  można jej powtarzać to i tak robi swoje. Takie babcie chyba się już nie zmieniają emotka

U mnie to samo. Gotuję obiad, syn mówi, że głodny. To ja zadowolona, bo zje ze smakiem za 15 minut zupkę. Ale co? Ale nie tym razem, bo już Kapitan Emeryta spieszy podnieść wnuczkowi poziom cukru pączkiem albo ptasim mleczkiem. A za pół godziny przyjdzie mi jęczeć, że dziecko zupy nie je, że jej dzieci to wszystko jadły, że to moja wina, bo rozpieściłam i grymasi. I nie przyjdzie jej do głowy dlaczego grymasi i że zapchany jest pączusiem i ciastkami.

Mój ma 3 latka i dotychczas wychowywała go moja mama - żelki, cukierki i inne były na porządku dziennym. Skutek? - przy ostatnim szczotkowaniu ząbków zauważyłam już małe dziurki. Wkurzyłam się tak, że powiedziałam mamie, że to ona pójdzie z Małym do dentysty emotka

wkurzyłaś się, bo oddałaś dziecko na wychowanie swojej mamie? wybacz, ale to trochę śmieszne oddać dziecko komuś innemu, z całymi trudami, a potem mieć pretensje, że źle wychowane..  mogłaś przecież wychowywać TY SWOJE DZIECKO i uczyć je innych, lepszych zasad. ludzie mnie przerażają niekiedy swoją nieodpowiedzialnością..  :o

a Mama powinna odpowiedzieć, że tak, pójdzie do dentysty, ale na spacer też i w ogóle chętnie przejmie Twoje prawa rodzicielskie. o. 
0 0

majonez

#6086658 Napisano: 04.10.2015 10:29:49
że ludzie zamiast poczekać na e-mail od Wedla to wpisują w "moje dzisiejsze wygrane"

- chyba tylko kupę biletow do kina
- chyba tylko bilety
-  U mnie potencjalnie x-box lub aparat
- Bilety pewnie u mnie tez..
- Auto lub xbox lub bilety + xbox lub bilety. Lub zwykłe nic.
- Prawdopodobnie bilety do kina z Wedla

Moderatorze,  obudź się emotka
0 0

ziolko

#6086670 Napisano: 04.10.2015 10:42:53
majonez - co z tego, że pousuwam, skoro i tak następni się wpiszą??? no i zaraz będą komentarze, że "jak nic nie wygrywam, to chociaż bilety wpiszę" 
0 0

freyja88

#6086679 Napisano: 04.10.2015 10:51:31
majonez napisał(a):

że ludzie zamiast poczekać na e-mail od Wedla to wpisują w "moje dzisiejsze wygrane"

- chyba tylko kupę biletow do kina
- chyba tylko bilety
-  U mnie potencjalnie x-box lub aparat
- Bilety pewnie u mnie tez..
- Auto lub xbox lub bilety + xbox lub bilety. Lub zwykłe nic.
- Prawdopodobnie bilety do kina z Wedla

Moderatorze,  obudź się emotka

Mnie może to jakoś specjalnie nie wkurza, ale...MDW jest chyba do wpisywania przyznanych nagród, ktore już ktoś potwierdził.
ja też mam MOŻE Xboxa, ale @ nie mam, więc siedzę cicho, bo jeszcze nic z tego nie będzie i co? Znowu wpis w MDW z odkręcaniem? emotka
0 0

delvitto

#6086724 Napisano: 04.10.2015 11:50:27
snowflake napisał(a):

delvitto napisał(a):

Pod okienkiem do wpisania hasła jest "wyloguj" emotka  klikasz i wpisujesz swój login i hasło do poczty emotka

dzięki, pomogło, ale też zdziwiło, bo córa się przecież wylogowała wcześniej;(
0 0