Wkurza mnie...

taalvikki

#6136723 Napisano: 24.12.2015 00:56:37
wkurza mnie to, że lud popada w świąteczne opętanie i bierze kredyty na prezenty, jakby to było najbardziej istotne w tym wszystkim. wrrr! a potem mamy narzekanie, że nagrody nie dotarły, a miały być pod choinką, że kasy mało itd. jakby nie można było dawać prezentów bliskim normalnie, a nie tylko i wyłącznie 24 grudnia. o losie!

wkurza mnie też, że ludzie dodają konkursy do bazy nie patrząc, kiedy się rzeczywiście kończą. nie chcesz - nie czytaj regulaminu i nie dodawaj, miast wprowadzać innych w błąd. wolę mieć jeden dodany konkurs, ale dodany poprawnie niż tysiąc dodanych na odwal się. emotka
0 0

malenka

#6136767 Napisano: 24.12.2015 09:56:40
taalvikki napisał(a):

wkurza mnie to, że lud popada w świąteczne opętanie i bierze kredyty na prezenty, jakby to było najbardziej istotne w tym wszystkim. wrrr! a potem mamy narzekanie, że nagrody nie dotarły, a miały być pod choinką, że kasy mało itd. jakby nie można było dawać prezentów bliskim normalnie, a nie tylko i wyłącznie 24 grudnia. o losie!

wkurza mnie też, że ludzie dodają konkursy do bazy nie patrząc, kiedy się rzeczywiście kończą. nie chcesz - nie czytaj regulaminu i nie dodawaj, miast wprowadzać innych w błąd. wolę mieć jeden dodany konkurs, ale dodany poprawnie niż tysiąc dodanych na odwal się. emotka

W moim regionie nie ma tradycji dawania prezentów z okazji Bożego Narodzenia. Jako dziecko zazdrościłam tego znajomym z innych części Polski, ale gdy teraz patrzę na ten przedświąteczny szał, to cieszę się, że nas to omija. Mikołaj przychodzi 6 grudnia, a w Święta skupiamy się na świętowaniu.
0 0

asper01

#6136777 Napisano: 24.12.2015 10:17:52
mkmadzia7 napisał(a):

asper01 napisał(a):

Dlaczego, po raz kolejny, nie wszystkie dodane przeze mnie konkursy, zostały dodane do bazy? Co robię nie tak? Toć nie ma ich w bazie?;/

O które konkursy chodzi ???
Jest jeszcze kilka do dodania, postaram się za chwilę je ogarnąć emotka

No teraz już git;-) Jednak co Madzia to Madzia emotka  
0 0

pionas

#6136802 Napisano: 24.12.2015 11:25:50
Wkurza mnie, że przeziębiłem się na same święta emotka
Nawet fervex nie pomaga emotka
0 0

ziolko

#6136809 Napisano: 24.12.2015 11:43:07
pionas napisał(a):

też mnie coś bierze.. zaś mój mąż od kilku dni ma problemy z katarem i chrypką.

Polecam smarowanie pleców i klatki piersiowej nalewką bursztynową lub amolem, chociażby spirytusem salicylowym 
0 0

freyja88

#6136814 Napisano: 24.12.2015 11:56:26
ziolko napisał(a):

pionas napisał(a):

też mnie coś bierze.. zaś mój mąż od kilku dni ma problemy z katarem i chrypką.

Polecam smarowanie pleców i klatki piersiowej nalewką bursztynową lub amolem, chociażby spirytusem salicylowym 

I Ja podpinam się pod choróbsko...a w kuchni jeszcze robotaju i robotaju... Mam nadzieję, że nie zasnę przy wieczerzy Wigilijnej... emotka
0 0

ziolko

#6136817 Napisano: 24.12.2015 11:58:16
stamp2 - noo nie wiem, czy akurat TA nalewka nadaje się do picia emotka  chyba, że lubisz smak żywicy w gardle 
0 0

Gość: 1Hiacynta1

#6136820 Napisano: 24.12.2015 12:07:50
malenka napisał(a):

W moim regionie nie ma tradycji dawania prezentów z okazji Bożego Narodzenia. Jako dziecko zazdrościłam tego znajomym z innych części Polski, ale gdy teraz patrzę na ten przedświąteczny szał, to cieszę się, że nas to omija. Mikołaj przychodzi 6 grudnia, a w Święta skupiamy się na świętowaniu.

malenka a co to za region? Mam rodzinę, znajomych, przyjaciół w calusieńkiej Polsce i nigdy się nie spotkałam z brakiem tradycji dawania choćby maleńkich prezentów.

A denerwuje mnie wiosna za oknem w grudniu
0 0

elotta

#6136822 Napisano: 24.12.2015 12:09:06
obudziłam się z gorączką, na same święta emotka
0 0

asper01

#6136823 Napisano: 24.12.2015 12:10:13
ziolko napisał(a):

stamp2 - noo nie wiem, czy akurat TA nalewka nadaje się do picia emotka  chyba, że lubisz smak żywicy w gardle 

A ja tam stampa rozumiem;;)
0 0

aurorcia

#6136827 Napisano: 24.12.2015 12:17:40
malenka napisał(a):

taalvikki napisał(a):

U nas też nigdy nie było prezentów pod choinkę, Mikołaj przychodził 6 grudnia i dawał wszystko co miał dać emotka  i jakoś nigdy nie zazdrościłam innym, bo aniołki, gwiazdorzy i inni jakoś do mnie nie przemawiali, jest mikołaj i tyleemotka  Moje dzieci tez znają tylko Mikołaja i to, że prezenty są 6 grudnia, ale w zeszłym roku spędziliśmy Wigilię poza domem, u rodzinki i oni maja prezenty pod choinką! I co? I to, że w tym roku musiałam zrobić prezenty pod choinkę, bo młody od kilku tygodni opowiadał o prezentach pod choinką emotka  tyle, że te prezenty które miały być na Mikołaja zostały "podzielone" i część będzie właśnie pod choinkę emotka
0 0

malenka

#6136828 Napisano: 24.12.2015 12:17:52
1Hiacynta1 napisał(a):

malenka napisał(a):

malenka a co to za region? Mam rodzinę, znajomych, przyjaciół w calusieńkiej Polsce i nigdy się nie spotkałam z brakiem tradycji dawania choćby maleńkich prezentów.

To głębokie Podkarpacie emotka  Ani wśród rodziny, ani wśród znajomych nie ma tradycji prezentowych. Chociaż z roku na rok coraz więcej rodzin idzie za ogólnym trendem i wprowadzają zwyczaj obdarowywania się w Święta.

aurorcia właśnie o to chodzi, że dorosłym na prezentach tak nie zależy, ale jak dzieci widzą, że w inni dostają i się nimi chwalą, to też chciałby dostać extra prezent pod choinkę. A przynajmniej ja chciałam będąc dzieckiem emotka
0 0

cudaczek121

#6136877 Napisano: 24.12.2015 17:41:56
pionas napisał(a):

No to witaj w klubie.Czuję się jak przetrąconaemotka
0 0

beniaminowa

#6136883 Napisano: 24.12.2015 18:54:06
malenka napisał(a):

1Hiacynta1 napisał(a):

malenka napisał(a):

To głębokie Podkarpacie emotka  Ani wśród rodziny, ani wśród znajomych nie ma tradycji prezentowych. Chociaż z roku na rok coraz więcej rodzin idzie za ogólnym trendem i wprowadzają zwyczaj obdarowywania się w Święta.

aurorcia właśnie o to chodzi, że dorosłym na prezentach tak nie zależy, ale jak dzieci widzą, że w inni dostają i się nimi chwalą, to też chciałby dostać extra prezent pod choinkę. A przynajmniej ja chciałam będąc dzieckiem emotka

Też mieszkam na podkarpaciu i tradycja dawania prezentów pod choinkę jest mi obca. Znaczy była. W tym roku musiałam kupić coś drobnego - był płacz że koledzy dostają to dlaczego nie ja?!
0 0

Gość: alusia29

#6136931 Napisano: 25.12.2015 00:04:31
malenka napisał(a):

1Hiacynta1 napisał(a):

malenka napisał(a):

Ja też z głębokiego Podkarpacia, ale pierwsze słyszę.
Na Mikołaja 6 grudnia daje się u nas jakieś drobiazgi, słodycze itp. Dopiero w Boże Narodzenie pod choinką jest full wypas emotka I tak jest od kiedy pamiętam.
0 0

Gość: barcza

#6136940 Napisano: 25.12.2015 09:07:50
Dziwna tez z Podkarpacia ale na 6 grudnia małe prezenty i słodycze a dopiero pod choinkę to dostaje się duże prezenty i tak jest od zawsze aż jestem ciekawa z którego rejonu Podkarpacia jesteś emotka  
0 0

pionas

#6136941 Napisano: 25.12.2015 09:12:23
cudaczek121 napisał(a):

pionas napisał(a):

masakra jakaś, taka ładna pogoda za oknem a człowiek boi się wyjść emotka
nic nie pomaga, ani leki, ani % emotka
0 0

asiam

#6136943 Napisano: 25.12.2015 09:23:38
A cóż Wy się tak dziwicie ? Każdy region ma swoje tradycje, a tak zawężając każda rodzina. U mnie tylko prezenty na 6 .XII  dla dzieci a potem można odpocząć od tego szaleństwa zakupowego co mi akurat bardzo  odpowiada. Uderzcie się w piersi ile razy kupowaliście coś tylko dla zachowania tradycji. Prezenty niejednokrotnie są nie trafione i kupowane bo coś kupić trzeba. Każdy z nas zabiegany, zapracowany o wielu drobiazgach trzeba pamiętać a jak do tego dojdzie jeszcze zdenerwowanie prezentowane dojdzie to ....Wesołych Świąt .
Jestem za prezentami ale jeżeli są kupowane odpowiednio wcześniej, w miarę przemyślane i w momencie kiedy je trzeba wkładać pod choinkę już przygotowane w " schowku"
0 0

asiam

#6136944 Napisano: 25.12.2015 09:25:14
pionas napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

pionas napisał(a):

pionas- no jak Ty namieszałeś te dwa specyfiki to oprócz przeziębienia to Ty jeszcze z WC nie wyjdziesz jak organizm źle zareaguje. emotka
0 0

pionas

#6136945 Napisano: 25.12.2015 09:32:58
asiam napisał(a):

pionas napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

pionas napisał(a):

pionas- no jak Ty namieszałeś te dwa specyfiki to oprócz przeziębienia to Ty jeszcze z WC nie wyjdziesz jak organizm źle zareaguje. emotka

nie mieszałem, naprzemiennie stosuję emotka
0 0