Wkurza mnie...

marzenier

#6136360 Napisano: 23.12.2015 10:26:10
zdolnabestia napisał(a):

Ja w święta też nie zamierzam szaleć ze sprzątaniem, ani z ilością jedzenia. 
Dzisiaj sprzątanie to nic, a pamiętacie czasy dzieciństwa, kiedy trzeba było myć kryształy? Albo te wszystkie ozdobne zastawy stołowe zza szklanych meblościanek? To dopiero było wkurzające!

I zapach Fornitu do polerowania mebli i Vanisha do prania dywanów i moje zdarte kolana od szorowania tych wszystkich chodników...Eee nawet za tym tęsknię emotka
0 0

asantesana

#6136369 Napisano: 23.12.2015 10:43:34
zdolnabestia napisał(a):

Ja w święta też nie zamierzam szaleć ze sprzątaniem, ani z ilością jedzenia. 
Dzisiaj sprzątanie to nic, a pamiętacie czasy dzieciństwa, kiedy trzeba było myć kryształy? Albo te wszystkie ozdobne zastawy stołowe zza szklanych meblościanek? To dopiero było wkurzające!

Ja jeszcze pamiętam pastowanie podłóg i potem jeżdżenie na ścierkach, żeby je wypolerować. Istne szaleństwo. Ja już dawno wyrosłam z tego wariactwa, ale mojej mamie nie da się wybić z głowy, że w Święta lepiej posiedzieć przy stole z rodziną niż padać ze zmęczenia, albo choroby, bo okna w mróz trzeba było umyć.
0 0

isiulka

#6136384 Napisano: 23.12.2015 11:12:41
U mnie to wszystko nadal jest. pieczenie pierników,lepienie pierogów, mycie żyrandoli, kryształów, okien.
Większość ludzi teraz kupuje wszystko gotowe, bo po co tracić czas i jeszcze bałagan robić, ale dla mnie to tradycja. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby się wyrzucało nadmiar jedzenia, bo spędzam święta z rodziną i jak czegoś ktoś nie zje, to dostanie na wynos emotka
Jedynie co mnie drażni to prezenty, bo faktycznie kiedyś wystarczyła drobnostka, symboliczny prezent,za to teraz jak nie kupisz dzieciakowi (którego w zasadzie widujesz tylko w święta) lego za 200 zł/tableta/telefonu/smartwatcha to jesteś kiepską ciocią/wójkiem.
0 0

joan

#6136393 Napisano: 23.12.2015 11:19:38
U mnie w tym roku Boże Narodzenie w klimacie chrzcin chłopczyka + szóstych urodzin dziewczynki, więc na szczęście uwaga skupia się głównie na dzieciach. W domu nie robię nic poza standardowym programem czystościowym, bo każdy dzień świąteczny spędzamy u naszych rodzin. Oczywiście ze względu na to, że mieszkam blisko i mam najwięcej czasu, staram się jak najwięcej roboty przejąć. Bo wiem, że jestem z tych ludzi, co sobie wszystko uporządkują i wykonają plan bez spiny. A inni w rodzinie wolą robić wszystko jednocześnie, umęczyć się, zajechać zdrowotnie i potem cierpieć emotka

isiulka - my na droższe prezenty dla dzieciaków zawsze robimy rodzinną zrzutkę emotka
0 0

isiulka

#6136397 Napisano: 23.12.2015 11:30:20
joan napisał(a):

U mnie w tym roku Boże Narodzenie w klimacie chrzcin chłopczyka + szóstych urodzin dziewczynki, więc na szczęście uwaga skupia się głównie na dzieciach. W domu nie robię nic poza standardowym programem czystościowym, bo każdy dzień świąteczny spędzamy u naszych rodzin. Oczywiście ze względu na to, że mieszkam blisko i mam najwięcej czasu, staram się jak najwięcej roboty przejąć. Bo wiem, że jestem z tych ludzi, co sobie wszystko uporządkują i wykonają plan bez spiny. A inni w rodzinie wolą robić wszystko jednocześnie, umęczyć się, zajechać zdrowotnie i potem cierpieć emotka

isiulka - my na droższe prezenty dla dzieciaków zawsze robimy rodzinną zrzutkę emotka

No własnie nie mogę przeforsować tego pomysłu u mnie emotka  Poza tym konkursowa ciocia ma przecież pełną szafę takich gadżetów...  w tym roku , w ramach protestu , kupię wszystkim po czekoladowym mikołaju emotka
A za rok pewnie w ramach odwetu dostanę jedną wielką, symboliczną "skarpetę"emotka
0 0

joan

#6136403 Napisano: 23.12.2015 11:35:39
isiulka napisał(a):

No własnie nie mogę przeforsować tego pomysłu u mnie emotka  Poza tym konkursowa ciocia ma przecież pełną szafę takich gadżetów...  w tym roku , w ramach protestu , kupię wszystkim po czekoladowym mikołaju emotka
A za rok pewnie w ramach odwetu dostanę jedną wielką, symboliczną "skarpetę" emotka

Hmm, moim zdaniem lepiej, jak dziecko dostanie coś za 600 zł, na co rodzice na pewno nie mogą sobie ot tak pozwolić, niż 6 maskotek / lalek za 100 zł emotka

Cóż, żeby wygrać coś dla dziecka, zwykle trzeba przesłać zdjęcie dziecka, to przecież nie narysuję go w pejncie emotka Po całym roku grania mój dziecięcy kosz nagród = dwie kolorowanki emotka Ostatnio widziałam jakiś konek na FB z maskotką, ale trzeba było napisać w komentarzu coś a'la dla mojej córeczki lub dla mojego synka no i nie mogłam się przemóc, żeby zagrać emotka
0 0

vickichelm

#6136412 Napisano: 23.12.2015 11:41:09
emotka Wkurza mnie prezes mojej spółdzielni!!! Aż mnie telepie ze złości.Nastawiłam sobie pranie , w zlewie naczynia po śniadaniu do zmycia,synka butelki... Umyłam włosy i nałożyłam maskę. Poszłam do kuchni wstawić rosół i barszczyk wigilijny. Obrałam warzywa chcę je opłukać a tu k...wa nie ma wody !!!! Idę do sąsiadki a ona mówi, że jest wściekła bo wzieła sobie przed świetami wolny dzień a prezes rury obcina!No szlag jasny mnie trafi!!! Ten dewiant non stop robi sobie takie samowolki. To mała spółdzielnia cos jak wspólnota i on dzień przed Wigilią pomysłał zeby rury  ciąć! Nie dość że odłącza wodę średnio 3 razy w tygodniu. Później leci woda smierdząca i ruda- nie raz leci taka przez cały dzień. Mam małe dziecko i musze póżniej gotować wodę z butelki aby mieć go jak wykąpać. I NIGDY nie informuje o tym , że nie będzie wody!!! Nie są to przerwy np. 1 godzinne tylko kilka godzin !!! Dobrze ze zauważyłam i wyłączyłam pralkę bo jeszcze by mi się popsuła. Robota mi stoi bo barszcz i rosoł się nie gotują. A ja włosy umyję chyba w wodzie w klozecie emotka Dawno mnie tak nikt nie wyprowadził z równowagi. Niech ja dorwę do niego numer.
0 0

asantesana

#6136413 Napisano: 23.12.2015 11:42:22
isiulka napisał(a):

joan napisał(a):

A za rok pewnie w ramach odwetu dostanę jedną wielką, symboliczną "skarpetę"emotka

U mnie od wielu lat jest wprowadzony system losowania osoby, której daje się prezent i ustalamy kwotę (dość niską) za jaką ten prezent ma być kupiony. W ten sposób każdy kupuje jeden prezent, każdy dostaje jeden i to o podobnej wartości. I nikogo nie obciąża to finansowo. Dodatkowo wszyscy dorośli zrzucają się na prezenty dla dzieci, kupujemy wspólnie i tez każde dziecko dostaje po jednym (niedrogim) prezencie. Bez spiny emotka  
0 0

niunia-k

#6136447 Napisano: 23.12.2015 12:26:43
Wkurza mnie cała ta polityka ..  Nie można włączyć tv lub radia bo się wymiotować chce emotka
Wkurza mnie że zaległe nagrody nie docierają a liczyłam na to że będzie co włożyć pod choinkę emotka
0 0

mia

#6136456 Napisano: 23.12.2015 12:34:08
Wkurza mnie moja niemoc świąteczna, niemoc psychiczna, niemoc konkursowa, i rosnący w  zatrważającym tempie debet na koncie... emotka
Z takim długiem jeszcze w Nowy Rok nie wkraczałam. emotka
0 0

akaska

#6136526 Napisano: 23.12.2015 14:19:12
A mnie wkurza że tyle konkow jest w ITM i C4, a ja do najbliższego mam przeszło 30 km! Jasny gwint
0 0

slonecznik1309

#6136530 Napisano: 23.12.2015 14:28:43
akaska napisał(a):

A mnie wkurza że tyle konkow jest w ITM i C4, a ja do najbliższego mam przeszło 30 km! Jasny gwint

to nie powód do wkurzania emotka mieszkam na wsi i zawsze w weekendy mam "wycieczki konkursowe po marketach" emotka też pokonuję trzydzieści km w jedną stronę, ale mąż już się przyzwyczaił emotka
0 0

akaska

#6136578 Napisano: 23.12.2015 16:07:39
Niby racja, ale niestety mam obawy pokonywać takie dystanse moim parchatkiem. I to jeszcze w weekend z dziećmi! emotka
0 0

wojowniczka

#6136676 Napisano: 23.12.2015 21:53:05
A mnie wkurza BAN! na e-konkursy!!! O co k**** chodzi? Serio, coś przeskrobalam? Czy to jakiś wirus/żart czy co ino?!
0 0

mamadwojga

#6136683 Napisano: 23.12.2015 22:18:16
Wkurza mnie absolutnie wszystko. Zaraz wybuchnę!     emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6136698 Napisano: 23.12.2015 22:55:39
mia napisał(a):

Wkurza mnie moja niemoc świąteczna, niemoc psychiczna, niemoc konkursowa, i rosnący w  zatrważającym tempie debet na koncie... emotka
Z takim długiem jeszcze w Nowy Rok nie wkraczałam. emotka

Mam  tak samo jak Ty... emotka   Trzymaj się kochana emotka
0 0

delvitto

#6136706 Napisano: 23.12.2015 23:18:50
asiabuczkowska napisał(a):

akaska napisał(a):

to nie powód do wkurzania emotka mieszkam na wsi i zawsze w weekendy mam "wycieczki konkursowe po marketach" emotka też pokonuję trzydzieści km w jedną stronę, ale mąż już się przyzwyczaił emotka

no to mnie wkurza, że ITM nie ma w moim pobliżu w ogóle;) bo do najbliższego Kauflanda mam prawie 50 km, ale opłaca mi się jeździć w "sezonie":) do Itm też bym czasem zrobiła wycieczkę, no ale w tej sytuacji, to tylko palcem na mapie;(
0 0

asper01

#6136712 Napisano: 24.12.2015 00:03:36
Dlaczego, po raz kolejny, nie wszystkie dodane przeze mnie konkursy, zostały dodane do bazy? Co robię nie tak? Toć nie ma ich w bazie?;/
0 0

Gość: mkmadzia7

#6136715 Napisano: 24.12.2015 00:06:33
asper01 napisał(a):

Dlaczego, po raz kolejny, nie wszystkie dodane przeze mnie konkursy, zostały dodane do bazy? Co robię nie tak? Toć nie ma ich w bazie?;/

O które konkursy chodzi ???
Jest jeszcze kilka do dodania, postaram się za chwilę je ogarnąć emotka
0 0

Gość: mkmadzia7

#6136716 Napisano: 24.12.2015 00:09:10
wojowniczka napisał(a):

A mnie wkurza BAN! na e-konkursy!!! O co k**** chodzi? Serio, coś przeskrobalam? Czy to jakiś wirus/żart czy co ino?!

Hmm.... ???

Może wystarczy wyczyścić cookies lub usunąć historię ...
ewentualnie proszę podać Login "zbanowanego" konta
0 0