Wkurza mnie...

goldbutterfly

#6137836 Napisano: 28.12.2015 18:53:28
Faktycznie. Bardzo zabawne. Leżę po silnych blokerach na serce, mam mętlik w głowie, bo w święta zostałam okradziona przez kogoś z rodziny. Ubaw po pachy.
0 0

zaczytana-pola

#6137839 Napisano: 28.12.2015 18:58:30
goldbutterfly napisał(a):

Faktycznie. Bardzo zabawne. Leżę po silnych blokerach na serce, mam mętlik w głowie, bo w święta zostałam okradziona przez kogoś z rodziny. Ubaw po pachy.

Nie martw się. Poczucie humoru niektórych forumowiczów nie zasługuje na żaden komentarz emotka . Bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni.
0 0

barszcz

#6137841 Napisano: 28.12.2015 19:00:41

emotka  Bardzo Ci współczuję.Musisz myśleć o serduchu i spróbować się wyciszyć.Wiem,że to trudne,bo sama od 20 lat biore beta blokery i wiem jak ciężko po stresie wrócic do siebie.Może powinnaś podjechac na pogotowie.Ja rok temu poleżałam dwie godzinki pod tlenem i odpukać,do dziś nie miałam cięzkich ataków.Zdrówka emotka
0 0

karolinamat

#6137853 Napisano: 28.12.2015 19:11:03
wszystko.....
0 0

mama2006

#6137855 Napisano: 28.12.2015 19:22:57
kolejny raz mam problem z bonami do Kaufa. Sąsiad dostał w Wigilię a ja do tej pory nie........
0 0

wanderlust

#6137878 Napisano: 28.12.2015 19:49:58

Pieniądze w mieszkaniu - wiemy kto ukradł, ale nie mieliśmy dowodu. Poza tym straciłam przytomność, bo choruję na serce, nie powinnam się denerwować. Także dodatkowo szkło w ręce, bo pierdzielnęłam o chodnik, potłuczone ciało, liczne zadrapania i przerażony mąż i dzieci.

I moją babcię okradziono 2 lata temu w wigilię, kiedy to pojechała na święta do swojej córki. Szczęście w nieszczęściu, zginęły tylko pieniądze, które ktoś wiedział dokładnie gdzie są, a nie wywrócono domu do góry nogami. Co prawda sprawa ucichła, nie znaleziono dowodów, ale również zamieszana była w to na 90% bliska rodzina. Do dziś nie potrafi spojrzeć prosto w oczy..
0 0

lusienka

#6138061 Napisano: 29.12.2015 09:02:48
lusienka napisał(a):

Wkurza mnie kurier emotka  dzwonił do mnie o 9.30 że ma dla mnie 3 przesyłki  emotka  a ja głupia nie zapytałam z czegoemotka . Powiedział,że do pół godziny będzie...minęły prawie 4 godziny a jego nadal nie ma-dzwonię-nie odbiera-szlag mnie trafi i ciekawość,bo myślałam że może to Jacobs,ale raczej 4,5i 6 etap razem nie wożą emotka

I do dziś zero kontaktu ze strony kuriera,dzwoniłam,pisałam do niego smsy i nic! A najgorsze,że nie nie wiem jaka to firma kurierska(mam tylko podejrzenie że to IN Post,bo od reszty kurierów mam nr tel,ale w przerwie przedświątecznej jest też dużo zastępstw)
że też sie nie spytałam co wiezie i i z jakiej firmyemotka ...juz mam obawy że tych przesyłek nie zobaczę.Nie przeboleję tego emotka Co moge zrobić???
0 0

kalka

#6138097 Napisano: 29.12.2015 10:02:29
Wkurza mnie, że coraz częściej  wygrywają moje najsłabsze zgłoszeniaemotka  Ostatnio niechcący wysłałam niedokończone zgłoszenie,w połowie tekstu poszło, no i proszę, wygrało   emotka  A naprawdę fajne (moim zdaniem) i znacznie bardziej ambitne teksty nie są nawet wyróżnione nagrodą 3 stopnia. Ech, co za czasy nastały....  
0 0

joan

#6138102 Napisano: 29.12.2015 10:10:58
kalka napisał(a):

Wkurza mnie, że coraz częściej  wygrywają moje najsłabsze zgłoszeniaemotka  Ostatnio niechcący wysłałam niedokończone zgłoszenie,w połowie tekstu poszło, no i proszę, wygrało   emotka  A naprawdę fajne (moim zdaniem) i znacznie nie są nawet wyróżnione nagrodą 3 stopnia. Ech, co za czasy nastały....  

Tu nawet nie o "bardziej ambitne teksty" chodzi, ale odnoszę wrażenie, że coraz więcej analfabetów pojawia się na listach laureatów, co widać po wpisach na forum emotka Jeszcze chwila i nie będzie komu gratulować czegokolwiek emotka
0 0

mia

#6138104 Napisano: 29.12.2015 10:15:09
joan napisał(a):

Tu nawet nie o "bardziej ambitne teksty" chodzi, ale odnoszę wrażenie, że coraz więcej analfabetów pojawia się na listach laureatów, co widać po wpisach na forum emotka Jeszcze chwila i nie będzie komu gratulować czegokolwiek emotka

emotka emotka

Joan, dzięki Twojemu wpisowi chwilowo wszystko przestało mnie wkurzać, nawet problemy zdrowotne! emotka
0 0

kalka

#6138119 Napisano: 29.12.2015 10:43:36
joan napisał(a):

kalka napisał(a):

Wkurza mnie, że coraz częściej  wygrywają moje najsłabsze zgłoszeniaemotka  Ostatnio niechcący wysłałam niedokończone zgłoszenie,w połowie tekstu poszło, no i proszę, wygrało   emotka  A naprawdę fajne (moim zdaniem) i znacznie nie są nawet wyróżnione nagrodą 3 stopnia. Ech, co za czasy nastały....  

A to inna sprawa i biorąc pod uwagę to, jak również to czym wygrywam, a czym nie wygrywam, nabieram przekonania, że coraz częściej losują laureatów  emotka   
Będę od teraz gwiazdki w eskach posyłać, po co się w końcu zbytnio wysilać  emotka
0 0

isiulka

#6138129 Napisano: 29.12.2015 10:53:27
kalka napisał(a):

joan napisał(a):

kalka napisał(a):

Biorąc pod uwagę czym wygrywam, a czym nie wygrywam, nabieram przekonania, że coraz częściej losują laureatów  emotka   

Moim zdaniem agencje stają na głowie aby nie dawać nagród konkursowiczom. Kilka razy słyszałam opinie, że przez takich jak my upadają fajne agencje, bo organizatorzy nie chcą im zlecać konkursów jak raz za razem maja na liście laureatów te same nazwiska. Zresztą można posłuchać o "nas" ciekawych historii gdy odbiera się nagrodę osobiście u organizatora. emotka
0 0

kalka

#6138139 Napisano: 29.12.2015 11:02:57

isiulka napisał(a):
Moim zdaniem agencje stają na głowie aby nie dawać nagród konkursowiczom. Kilka razy słyszałam opinie, że przez takich jak my upadają fajne agencje, bo organizatorzy nie chcą im zlecać konkursów jak raz za razem maja na liście laureatów te same nazwiska. Zresztą można posłuchać o "nas" ciekawych historii gdy odbiera się nagrodę osobiście u organizatora. 

Hm, a mi się wydawało, że dzięki takim jak my agencje i organizowane przez nie konkursy mają rację bytu emotka
0 0

bethan

#6138150 Napisano: 29.12.2015 11:08:53
joan napisał(a):

coraz więcej analfabetów pojawia się na listach laureatów, co widać po wpisach na forum

emotka  Nigdy nie miałam odwagi tego napisać. Przerażające, ale prawdziwe!
0 0

isiulka

#6138158 Napisano: 29.12.2015 11:17:04
kalka napisał(a):

isiulka napisał(a):
Moim zdaniem agencje stają na głowie aby nie dawać nagród konkursowiczom. Kilka razy słyszałam opinie, że przez takich jak my upadają fajne agencje, bo organizatorzy nie chcą im zlecać konkursów jak raz za razem maja na liście laureatów te same nazwiska. Zresztą można posłuchać o "nas" ciekawych historii gdy odbiera się nagrodę osobiście u organizatora. 

Hm, a mi się wydawało, że dzięki takim jak my agencje i organizowane przez nie konkursy mają rację bytu emotka

Niestety to jest błąd po naszej stronie. Większość z nas uważa, że agencje mają kasę z naszych zgłoszeń, a prawda jest taka, że agencje mają kasę od zleceniodawcy (organizatora) i to za ich kasę się utrzymują. Więc robią wszystko aby zleceniodawca był zadowolony. Pewnie zaraz za ten tekst posypią się na mnie gromy ale taka jest prawda, czy się to komuś podoba czy nie. 
Jasne, że są firmy (a raczej działy marketingu), dla których liczą się cyferki i obojętnie jest im jak konkurs będzie zrobiony, ale są firmy które wymagają czegoś więcej.
0 0

goldbutterfly

#6138166 Napisano: 29.12.2015 11:20:58
Hmm... Ja tak zerkam na swoje wczorajsze wpisy i łapię się za głowę - faktycznie odpowiedź analfabety. No,ale proszę o wybaczenie - byłam po hydroksyzynie i beta-blokerach (a że mam hipotonię,to praktycznie wszystkie leki źle na mnie wpływają). Tak więc mam nauczkę - najlepiej po lekach leżeć cicho i się nie żalić.  Co do nagradzania coraz słabszych odpowiedzi, to popieram - niedawno wysłałam 3 dopracowane hasła i nic... A czwarte napisane od niechcenia wygrało nagrodę drugiego stopnia.
0 0

kalka

#6138193 Napisano: 29.12.2015 11:53:47
isiulka napisał(a):

kalka napisał(a):

isiulka napisał(a):

Niestety to jest błąd po naszej stronie. Większość z nas uważa, że agencje mają kasę z naszych zgłoszeń, a prawda jest taka, że agencje mają kasę od zleceniodawcy (organizatora) i to za ich kasę się utrzymują. Więc robią wszystko aby zleceniodawca był zadowolony. Pewnie zaraz za ten tekst posypią się na mnie gromy ale taka jest prawda, czy się to komuś podoba czy nie. 
Jasne, że są firmy (a raczej działy marketingu), dla których liczą się cyferki i obojętnie jest im jak konkurs będzie zrobiony, ale są firmy które wymagają czegoś więcej.

A no właśnie i szkoda, że niektóre agencje w tym pędzie zapominają, że organizują konkurs merytoryczny, a nie loterię i jeszcze mnie zastanawia dlaczego ta sama agencja raz życzy sobie nr paragonu, a raz nie emotka   , oczywiście o wiele większą ilością zgłoszeń pochwali się, gdy nie potrzebny jest nr    
0 0

zaczytana-pola

#6138269 Napisano: 29.12.2015 13:47:33
Nie rozumiem takich działań ze strony agencji, czy zleceniodawcy. W konkursie na hasło ma wygrać najlepsze hasło/ hasła, najciekawsze, najbardziej kreatywne. A wybieranie specjalnie haseł z błędami, czy haseł, które nie są nawet ciekawe to porażka.
0 0

isiulka

#6138278 Napisano: 29.12.2015 13:58:53
zaczytana-pola napisał(a):

Nie rozumiem takich działań ze strony agencji, czy zleceniodawcy. W konkursie na hasło ma wygrać najlepsze hasło/ hasła, najciekawsze, najbardziej kreatywne. A wybieranie specjalnie haseł z błędami, czy haseł, które nie są nawet ciekawe to porażka.

Wiem, że ostatnio było głośno o jakimś haśle, które wygrało z błędami ort.
Akurat nie śledziłam tematu, ktoś mnie oświeci co za agencja  prowadziła wówczas konkurs? Moje odczucia są takie, że ostatnio powstało dużo szemranych agencyjek, które robią konkursy, nagrody idą do rodzinki, a naiwniacy kupują produkty i wysyłają hasła.
Dlatego cenie sobie stare agencje jak Smolar, Graf, V&P, Albedo, Swiift, IQ Marketing czy Kropka Bordo, nie wiem czy losują czy nie ale przynajmniej wygrywają prawdziwy uczestnicy, a nie podstawione słupy.
0 0

isiulka

#6138298 Napisano: 29.12.2015 14:31:12
Tomniewkurza nawet podjęłam próbę , żeby się odnieść do tego co napisałeś, ale po przemyśleniu doszłam do wniosku "po co mam tu kogoś uświadamiać". emotka  
Masz rację emotka
0 0