Wkurza mnie...

asantesana

#6142059 Napisano: 08.01.2016 11:21:18
trebor1 napisał(a):

szkoda, że nie można do nich zadzwonić z innych okularów, żeby się odezwały:)
ja czasami się lapie na takiej pierwszej myśli (gdy zginie mi coś innego niż telefon) żeby zadzwonić, to się samo zlokalizuje

Jak to się czasy zmieniły, dawniej modlono się do św. Antoniego prosząc o pomoc w znalezieniu zguby, a teraz chce się dzwonić do okularów... emotka
0 0

trebor1

#6142067 Napisano: 08.01.2016 11:27:26
ale Antoni tez się przydaje, bo jak mi synek schował konkursowy telefon i mu bateria w miedzyczasie padla, to mi Antoni go za pól roku wyszukał, trochę to trwało, ale on działa analogowo i musial się mocno natrudzić, żeby sprawić abym właśnie niby przypadkiem tam zajrzał emotka
0 0

defed

#6142072 Napisano: 08.01.2016 11:33:25
myszania napisał(a):

Wkurza mnie, ze mój syn spi po 30 min, a ja w tym czasie nie mogę znaleźć zadnego ciekawego konkursuemotka

Klon mojego syna, czy jak?  emotka  Znam to... emotka
0 0

jokan

#6142085 Napisano: 08.01.2016 11:50:18
myszania napisał(a):

Wkurza mnie, ze mój syn spi po 30 min, a ja w tym czasie nie mogę znaleźć zadnego ciekawego konkursuemotka

a są jakieś ciekawe? emotka jakaś taka pustka w Nowym Roku
wkurza mnie auto ktore odmowilo posluszenstwa emotka , trzeba je prądem potraktować emotka albo na lawetę
0 0

Gość: polec

#6142086 Napisano: 08.01.2016 11:51:48
Wkurzyłam się. Czy te agencje już kompletnie na głowę poupadały. Podawaliście do Afektu (na czapki, szaliki itp) wszystkie dane ( w tym PESEL i nr Dowodu) ?. Ja odmówiłam. Chyba trochę pojechali po bandzie z tymi danymi. Ostatnio zrobiłam się strasznie wyczulona na tym punkcie.
Człowiek był młody, głupi i początkujący to pamiętam, że wysyłałam do TQG skan dowodu i w wielu agencjach podawałam PESEL. Teraz strasznie mnie to wkurza, tym bardziej, że nie są to nagrody powyżej 760 zł. Wystarczy jeden oszust w agencji i jesteśmy w nosie, bo Bóg raczy
wiedzieć, co on zrobi z tymi danymi. Czy agencje w ogóle o tym nie myślą ?? i później weź człowieku dojdź z której agencji wyciekły Twoje wrażliwe dane, pomijam fakt, że są notorycznie sprzedawane (pytanie czy dane wrażliwe też ?). Wrr!!!. emotka
0 0

Gość: katrin22

#6142097 Napisano: 08.01.2016 12:01:56
defed napisał(a):

trebor1 napisał(a):

szkoda, że nie można do nich zadzwonić z innych okularów, żeby się odezwały:)
ja czasami się lapie na takiej pierwszej myśli (gdy zginie mi coś innego niż telefon) żeby zadzwonić, to się samo zlokalizuje

Sa do kupienia takie lokalizatory, które mozna przyczepić do kluczy, torebki i okularów pewnie 

Już 2 razy miałam w planach kupić ten lokalizator, bo notorycznie gubię kluczyki. Raz mi wpadły do skrzynki na wodę i pojechały z mężem do sklepu na wymianę. Na szczęście tylko my tam kupujemy tę wodę i sprzedawczyni po jakichś 2 tygodniach znalazła i oddała. A jaka radość była! conajmniej jakbym auto wygrała emotka
0 0

malutka456

#6142104 Napisano: 08.01.2016 12:07:07
defed napisał(a):

myszania napisał(a):

Klon mojego syna, czy jak?  emotka  Znam to... emotka

może to marne pocieszenie, ale mój spi po 15 min...czasem jak starsza córka go "uspokoi" to i 10 min  emotka   w konkursy gram po 22:00  emotka   
0 0

trebor1

#6142105 Napisano: 08.01.2016 12:09:00
Jest metoda rachelowa, może przyjmie się i pokrewna katrinowa - zgubić i znaleźć? emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6142111 Napisano: 08.01.2016 12:17:18
polec napisał(a):

Wkurzyłam się. Czy te agencje już kompletnie na głowę poupadały. Podawaliście do Afektu (na czapki, szaliki itp) wszystkie dane ( w tym PESEL i nr Dowodu) ?. Ja odmówiłam. Chyba trochę pojechali po bandzie z tymi danymi. Ostatnio zrobiłam się strasznie wyczulona na tym punkcie.
Człowiek był młody, głupi i początkujący to pamiętam, że wysyłałam do TQG skan dowodu i w wielu agencjach podawałam PESEL. Teraz strasznie mnie to wkurza, tym bardziej, że nie są to nagrody powyżej 760 zł. Wystarczy jeden oszust w agencji i jesteśmy w nosie, bo Bóg raczy
wiedzieć, co on zrobi z tymi danymi. Czy agencje w ogóle o tym nie myślą ?? i później weź człowieku dojdź z której agencji wyciekły Twoje wrażliwe dane, pomijam fakt, że są notorycznie sprzedawane (pytanie czy dane wrażliwe też ?). Wrr!!!. emotka

to nie chodzi o żaden podatek tylko zakup alkoholu, który jest od 18 lat emotka  za sprzedaż alkoholu osobom poniżej ktoś traci koncesję i płaci kary, w każdym sklepie jest info, że alkohol od 18 lat emotka  te dane są w regulaminie i nie są powiązane z czapką tylko właśnie z paragonem emotka
0 0

Gość: polec

#6142112 Napisano: 08.01.2016 12:22:42
giulietta napisał(a):

polec napisał(a):

to nie chodzi o żaden podatek tylko zakup alkoholu, który jest od 18 lat emotka  za sprzedaż alkoholu osobom poniżej ktoś traci koncesję i płaci kary, w każdym sklepie jest info, że alkohol od 18 lat emotka

Pesel jeszcze rozumiem, ale numer dowodu ????
0 0

defed

#6142114 Napisano: 08.01.2016 12:23:51
giulietta napisał(a):

polec napisał(a):

to nie chodzi o żaden podatek tylko zakup alkoholu, który jest od 18 lat emotka  za sprzedaż alkoholu osobom poniżej ktoś traci koncesję i płaci kary, w każdym sklepie jest info, że alkohol od 18 lat emotka

Niektórzy wysuwają argumenty, że wystarczy przecież sam nr PESEL, ale myślę, że to od wszędobylskiego oszustwa i podawania zmyślonych numerów życzą sobie teraz także nr Dow.Os. 
0 0

ilonaxx5

#6142115 Napisano: 08.01.2016 12:24:11
giulietta napisał(a):

polec napisał(a):

to nie chodzi o żaden podatek tylko zakup alkoholu, który jest od 18 lat emotka  za sprzedaż alkoholu osobom poniżej ktoś traci koncesję i płaci kary, w każdym sklepie jest info, że alkohol od 18 lat emotka  te dane są w regulaminie i nie są powiązane z czapką tylko właśnie z paragonem emotka

odmówiłaś i co nie otrzymasz nagrody
0 0

Gość: giuliettaX

#6142117 Napisano: 08.01.2016 12:25:40
polec napisał(a):

giulietta napisał(a):

polec napisał(a):

Pesel jeszcze rozumiem, ale numer dowodu ????

pewnie przez generowanie lewych peseli
0 0

escada

#6142118 Napisano: 08.01.2016 12:26:03
w kwestii szukania okularów - mogą leżeć koło pilota i programu TV, w drugiej torebce,tam gdzie je odłożyłaś na chwilę zakładania golfa,  tam , gdzie je zwykle czyścisz, pod papierami koło komputera:-) powodzenia emotka
swoją drogą pytanie do okularników - czy szkła progresywne się sprawdzają w praktyce czy to wyrzucenie kasy?
a w temacie wątku - wkurza mnie moja bezsilność wobec czekolady
0 0

nanajka81

#6142130 Napisano: 08.01.2016 12:35:34
myszania napisał(a):

hehe mój to samo, 2 godziny zabawiania go po czym pół godziny usypiania po to aby po 30 minutach gapił się na mnie i domagał znowu 2 godzin zabawy. Kurcze ma 5 miesięcy i dzień mi układa emotka
0 0

cherry_coke

#6142135 Napisano: 08.01.2016 12:39:54
escada napisał(a):

swoją drogą pytanie do okularników - czy szkła progresywne się sprawdzają w praktyce czy to wyrzucenie kasy?

Chyba zależy od człowieka więc trzeba wypróbować. Wiem że w vision mogą do okularów założyć ci progresy a jak się nie sprawdzą to w ramach jakby reklamacji wymienią na zwykłe. 
Moja mama uważa, że progresywne szkła były najgorszą z okularowych decyzji, bo pogorszył się po nich bardzo wzrok. Nie potrafię zacytować mamy słów, ale sens jest taki, że uważa, że te okulary spowodowały, że oczy nie są tak bardzo pobudzane do pracy (oczy, mózg, sama nie wiem:) ) i niepostępująca wcześniej wada stała się mocno postępująca.
0 0

malgol

#6142141 Napisano: 08.01.2016 12:42:55
cherry_coke napisał(a):

escada napisał(a):

Chyba zależy od człowieka więc trzeba wypróbować. Wiem że w vision mogą do okularów założyć ci progresy a jak się nie sprawdzą to w ramach jakby reklamacji wymienią na zwykłe. 
Moja mama uważa, że progresywne szkła były najgorszą z okularowych decyzji, bo pogorszył się po nich bardzo wzrok. Nie potrafię zacytować mamy słów, ale sens jest taki, że uważa, że te okulary spowodowały, że oczy nie są tak bardzo pobudzane do pracy (oczy, mózg, sama nie wiem:) ) i niepostępująca wcześniej wada stała się mocno postępująca.

A ja bez progresów nie wyobrażam sobie życia, według mnie to jeden z najlepszych wynalazków, wreszcie nie szukam okularów:)
0 0

cherry_coke

#6142142 Napisano: 08.01.2016 12:44:44
malgol napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

escada napisał(a):

A ja bez progresów nie wyobrażam sobie życia, według mnie to jeden z najlepszych wynalazków, wreszcie nie szukam okularów:)

Dlatego nie ma się co sugerować innymi, bo każdy będzie odczuwał to inaczej. Wada wadzie nierówna.  emotka
0 0

lusienka

#6142154 Napisano: 08.01.2016 12:58:29
Wkurza mnie niefart od początku tego roku,w konkursach coraz gorzej mi idzieemotka
...ale najgorsze to,to że moja mama miała wypadek i ma rozbitą głowę...leży w szpitalu  i żaden lekarz nie potrafi podać pełnej diagnozy...każą tylko czekać emotka emotka emotka
0 0

nariam

#6142158 Napisano: 08.01.2016 13:00:12
escada napisał(a):

w kwestii szukania okularów - mogą leżeć koło pilota i programu TV, w drugiej torebce,tam gdzie je odłożyłaś na chwilę zakładania golfa,  tam , gdzie je zwykle czyścisz, pod papierami koło komputera:-) powodzenia emotka
a w temacie wątku - wkurza mnie moja bezsilność wobec czekolady

szkła progresywne są świetne ,tylko trzeba sie przyzwyczaić trwa to około miesiąca ,mam  już 3 lata i jestem mega zadowolona
0 0