Wkurza mnie...

Gość: chochliczka

#6171403 Napisano: 10.03.2016 22:29:59
O rany  ludzie wiecie, ze istnieje cos takiego jak tolerancja, wolny wybór? Kasiu trzymaj sie emotka  Każdy z nas jest inny, jedni chcą mieć 5 dzieci, inni 0, różne charaktery, różne spojrzenia na świat.  
0 0

zaczytana-pola

#6171408 Napisano: 10.03.2016 22:39:16
cudaczek121 napisał(a):

Widzę,że jak zwykle wywołałam swoim wpisem- tym razem o dzieciach, burzę w tym wątku,za co przepraszam.Ostatnio na pw na e-konkursach przeczytałam,że widocznie jest ze mną coś nie tak, skoro w wieku niespełna 32 lat nie mam męża ani dzieci.Być może to prawda, ale ja już chyba stałam się zbyt wygodna i leniwa i nie wyobrażam sobie wychodzenia do pracy około ósmej rano, powrotów o 18.30 i jeszcze znalezienia czasu dla takiego małego, absorbującego człowieczka, który będzie mnie ponoć kochał najbardziej na świecie.Tak,tak, wiem,że wielu ludzi tak właśnie żyje.A propos słowa "kocham", spytałam kilka dni temu swojego pięcioletniego siostrzeńca, czy w ogóle wie, co to znaczy kogoś kochać.Oświadczył,że właściwie to on nie wie,ale skoro jego tato często mu tak powtarza, to on myśli,że to chyba coś fajnego.Tak sobie myślę,że wielu dorosłych także nadużywa tego sformułowania, nie do końca chyba zdając sobie sprawę z konsekwencji, jakie ono za sobą niesie i w ogóle zachowują się jakby w rzeczywistości nie kochali.Nie neguję jednak innego stylu życia- jeśli ktoś się spełnia jako matka i żona, to ja to szanuję i podziwiam.

Miłość bywa trudna, cudaczku emotka I patrząc z boku możemy mieć wątpliwości co do istnienia miłości między dwojgiem ludzi. Miłość to nie tylko szeptanie, mówienie i krzyczenie słowa: KOCHAM CIĘ! Miłość to też kłótnie, porażki, bezsilność, gniew i wiele innych spraw.
Jeśli zaś chodzi o posiadanie męża i dzieci- rozumiem Cię. Myślę, że posiadanie dzieci na siłę mija się z celem. Bez sensu jest unieszczęśliwiać siebie i tą małą, plączącą się pod nogami istotkę emotka . Jeśli nie masz instynktu macierzyńskiego i potrzeby posiadania dzieci, to po co masz je mieć? Żeby uszczęśliwić rodziców, dziadków, sąsiadów? A może dlatego, że już najwyższy czas i tak wypada? emotka Kolejna sprawa- do posiadania dzieci przydałby się jeszcze odpowiedni materiał na ojca. Może takiego nie znalazłaś. I może kiedyś zmienisz zdanie co do posiadania potomstwa emotka . Ja bez swojego syna nie wyobrażam sobie życia, chociaż nigdy nie piałam z zachwytu nad cudzymi dziećmi. Obce nie są tak fajne jak swoje emotka .
0 0

ziolko

#6171430 Napisano: 10.03.2016 23:53:48
batistutek123 - Twoja bajka jest w WC - tamten temat służy do róznych rozmów, a ten do pisania o tym, co akurat wkurza emotka
Bo mnie wkurza takie pisanie nie temat tam, gdzie się podoba 
0 0

dolly

#6171433 Napisano: 10.03.2016 23:57:36
Chmury, chcę słońca, słońca, a tu pokazują,  że kolejne dni nadal bez niego emotka
0 0

dolly

#6171436 Napisano: 11.03.2016 00:10:38
Co z tego że przelecę, jak go nie poczuje emotka  cokolwiek przez to rozumiesz  emotka
0 0

dolly

#6171447 Napisano: 11.03.2016 00:39:33
Basti a Ciebie wkurza? 
Nie wiem o czy myslisz, ale ja o słońcu.  Brakuje mi jego ciepła,  jasności jaką daje,  chcę to ciepło czuć,  co w tym zlego i wkurzajacego?
Akurat Ty powinieneś to rozumieć.   emotka
0 0

pioge7

#6171482 Napisano: 11.03.2016 09:37:30
Bryza przelała kasę za proszek.... emotka  Nie dość źe mniej bo w euro wyszło o 1 zł mniej to jeszcze bank 5 zł prowizji pobrał..... emotka  Miała byc cała kwota emotka  
0 0

toka

#6171486 Napisano: 11.03.2016 09:45:35
pioge7 napisał(a):

Bryza przelała kasę za proszek.... emotka  Nie dość źe mniej bo w euro wyszło o 1 zł mniej to jeszcze bank 5 zł prowizji pobrał..... emotka  Miała byc cała kwota emotka  

dziwne-ja kupowałam proszek za 26,99 a oddali 26,02
0 0

lager

#6171493 Napisano: 11.03.2016 09:59:08
Wkurza mnie, że za tort weselny musimy dać ok 1000zł i nie ma konkursu, żebym mogła go wygrać emotka
0 0

Gość: zwierzyniec

#6171496 Napisano: 11.03.2016 10:01:12
toka napisał(a):

pioge7 napisał(a):

dziwne-ja kupowałam proszek za 26,99 a oddali 26,02

toka - Twój i mój bank po prostu nie pobrały prowizji. Różnica wynika z kursu dnia euro, ja też dostałam mniej emotka
0 0

defed

#6171503 Napisano: 11.03.2016 10:04:03
pioge7 napisał(a):

Nie wkurzaj sie tak mocni, mi bank zabral kilkanascie zlotych prowizji!!! Wiecej niz bryza dala zwrotu za maly plyn do prania. Serio, wyszlam wtedy 50 groszy  w plecy emotka
0 0

icotynato

#6171504 Napisano: 11.03.2016 10:07:01
defed napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Nie wkurzaj sie tak mocni, mi bank zabral kilkanascie zlotych prowizji!!! Wiecej niz bryza dala zwrotu za maly plyn do prania. Serio, wyszlam wtedy 50 groszy  w plecy emotka

no ja zapłacilam za proszek 27 zł a zabrali mi 11 czy 12 zł. tak że średnio na tym wyszłam
0 0

toka

#6171505 Napisano: 11.03.2016 10:11:12
lager napisał(a):

Wkurza mnie, że za tort weselny musimy dać ok 1000zł i nie ma konkursu, żebym mogła go wygrać emotka

a może popytasz wśród znajomych albo poszukasz na lokalnym forum osoby która dobrze piecze i wyjdzie Wam taniej?Sama znam kilka osób które pieką na torty na imprezy-jest dużo smaczniej i taniej niż z cukierniemotka
0 0

pioge7

#6171507 Napisano: 11.03.2016 10:14:52
icotynato napisał(a):

defed napisał(a):

pioge7 napisał(a):

no ja zapłacilam za proszek 27 zł a zabrali mi 11 czy 12 zł. tak że średnio na tym wyszłam

defed no wkurza mnie to.... Miał byc zwrot całości, nic nie pisali że płacą z obcego banku, dałem za proszek 40 ⎌zł którego bym nie kupił a kupiłem bo obiecali zwrot... Dali 39 i jeszcze 5 zł prowizji i wyszło 34... Niby 6 zł dałem za proszek prawie 4 kg... Dobra... Ale miał byc zwrot kasy... Nie mogli tego zrobić z polskiego banku byłoby bez prowizji i w złotych a nie w euro... emotka  Czekam jeszcze na dosie i pewnie takie same jaja będą emotka  
0 0

defed

#6171509 Napisano: 11.03.2016 10:15:17
toka napisał(a):

lager napisał(a):

a może popytasz wśród znajomych albo poszukasz na lokalnym forum osoby która dobrze piecze i wyjdzie Wam taniej?Sama znam kilka osób które pieką na torty na imprezy-jest dużo smaczniej i taniej niż z cukierniemotka

Kurka, az 1000  emotka  Ja za swoj 3pietrowy dalam 200. Taka inflacja przez 10lat? A ile za osobe teraz restauracje sobie licza? /Ja placilam za 2 dni 165/os.
0 0

defed

#6171516 Napisano: 11.03.2016 10:20:37
pioge7 napisał(a):

icotynato napisał(a):

defed napisał(a):

pioge7 napisał(a):

defed no wkurza mnie to.... Miał byc zwrot całości, nic nie pisali że płacą z obcego banku, dałem za proszek 40 ⎌zł którego bym nie kupił a kupiłem bo obiecali zwrot... Dali 39 i jeszcze 5 zł prowizji i wyszło 34... Niby 6 zł dałem za proszek prawie 4 kg... Dobra... Ale miał byc zwrot kasy... Nie mogli tego zrobić z polskiego banku byłoby bez prowizji i w złotych a nie w euro... emotka  Czekam jeszcze na dosie i pewnie takie same jaja będą emotka  

Ale to wina Twojego banku - bryza wywiazala sie z obowiazku, zaplacila calosc, kwestii przewalutowania spodziewalam sie po przeczytaniu regulaminu, ale glupia ja, ze nie zajrzalam do tabel prowizji i oplat konta, ktorego numer im podalam...
0 0

lager

#6171525 Napisano: 11.03.2016 10:31:23
defed napisał(a):

toka napisał(a):

lager napisał(a):

Kurka, az 1000  emotka  Ja za swoj 3pietrowy dalam 200. Taka inflacja przez 10lat? A ile za osobe teraz restauracje sobie licza? /Ja placilam za 2 dni 165/os.

Będzie 4-piętrowy, cukiernia mówi, że w 900zł może się zmieszczą, ale muszę jeszcze za dowóz do sali weselnej zapłacić. Ale tort robi wrażenie... Będziemy jeszcze szukać czegoś tańszego, bo znajomi płacili jakieś 500zł a i tak był spoko. Najgorzej, że człowiek się na niego napalił przed usłyszeniem ceny emotka A za osobę płacimy 220zł, ceny są różne, my jesteśmy z południa Polski.
0 0

pioge7

#6171536 Napisano: 11.03.2016 10:44:49
defed napisał(a):

pioge7 napisał(a):

icotynato napisał(a):

defed napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ale to wina Twojego banku - bryza wywiazala sie z obowiazku, zaplacila calosc, kwestii przewalutowania spodziewalam sie po przeczytaniu regulaminu, ale glupia ja, ze nie zajrzalam do tabel prowizji i oplat konta, ktorego numer im podałam...

No ja też nie patrzyłem... Ale mam prawo sie wkurzać emotka   i sie wkurzam emotka  
0 0

defed

#6171540 Napisano: 11.03.2016 10:48:48
emotka  pioge7 - ja tylko sugerowalam zmienic adresata Twych uczuc z Bryzy na bank emotka  
0 0

icotynato

#6171550 Napisano: 11.03.2016 11:03:18
a z Dosi tez zabierają? Bo nie wiem czy kupować
0 0