Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
cudaczek121
Postów 6797
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
aniagie
Postów 9
Data rejestracji 15.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
magalan83
Postów 2032
Data rejestracji 05.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Uczyńmy każdego dnia,
choć odrobinę dobra,
a świat o tyle stanie się lepszy...
onagra
Postów 82
Data rejestracji 19.05.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
anialistopad
Postów 14189
Data rejestracji 06.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
www.zabawkikrasnala.pl
defed
Postów 4825
Data rejestracji 14.01.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mąż wraca późnym wieczorem, czasami zdążę jeszcze wyskoczyć na samodzielny spacer do Biedry, co uwielbiam: spokój i cisza podczas podejmowania decyzji zakupowych
A w dzień każde wyjście do sklepu z dzieckiem, po chleb czy gazetę, to wyprawa jak w kosmos, zwłaszcza zimą, gdy trzeba się i dziecko ubierać w kilka warstw...
bethan
Postów 4513
Data rejestracji 19.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aurorcia
Postów 4461
Data rejestracji 10.04.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie klikam i nie biorę udziału w klikanych!!!!
asantesana
Postów 6359
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
defed
Postów 4825
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ilonaxx5
Postów 2904
Data rejestracji 22.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nataszka
Postów 2786
Data rejestracji 25.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
\"Kto podróżuje ten dwa razy żyje \"
slonko365
Postów 1169
Data rejestracji 28.10.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A macierzyństwo to cały wachlarz emocji - od wkurzenia, zniechęcenia, zmęczenia i opadające ręce, poprzez radość i niesamowitą dumę, po taki strach o kogoś, jakiego nigdy wcześniej nie czułam...
Dlatego rozumiem osoby, które nie chcą mieć dzieci albo cieszą się, że ich nie mają - to jest jednak kilka kłopotów mniej, więcej czasu dla siebie, mniej koniczności stawania wobec różnych ekstremalnych sytuacji typu choroba swoja i dwóch dzieci na raz, czy rozwiązywanie problemów z dokuczającym kolegą.
A z drugiej strony osoby, które nie mają dzieci, trochę nie wiedzą co tracą. Jest taki wiersz Szymborskiej "Nie ma miłości prawdziwej" - cały utwór to udowadnianie, że nie ma miłości prawdziwej. A na koniec pada stwierdzenie, że niech tak właśnie lepiej myślą osoby, które tej miłości nie znają, bo gdyby wiedziały, co tracą, to byłoby to dla nich nie do zniesienia.
W każdym razie każdy ma prawo do swojego wyboru - ważne tylko, żeby dzieci miały osoby, które tego chcą - problem jest dopiero wtedy, gdy ktoś nie podejmuje takich decyzji świadomie albo robi coś wbrew sobie.
myszania -
Nieszczęścia chodzą parami. Ale za to szczęścia całymi stadami...
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
truskaweczka123
Postów 453
Data rejestracji 12.05.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziekuje dziewczyny za odp
zezowaty_kot
Postów 2820
Data rejestracji 28.11.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
2. myszania - okej, ciężko się wyrwać, ale może jak jest już wieczór, Młody pójdzie spać to olej wszystko, nie sprzątaj, nie gotuj, nie prasuj, wejdź do wanny i miej ten czas TYLKO dla siebie. Ja też ponad 3 lata byłam z moim synem 24 na dobę, wszędzie ze mną, jak szłam do łazienki to stał pod drzwiami i w nie walił. Absolutnie Cię rozumiem, jest to bardzo frustrujące. Jedyne co możesz teraz wywalczyć to właśnie te kilka chwil ciszy dla siebie.
Abrakadabra MIAU 🐈⬛
defed
Postów 4825
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cudaczek121 zawsze wypowiadała się miło, wzbudzając sympatię, a ten wpis był taki bezpośredni, suchy, jakby pisany przez zniczokradów czy innych, cudaczku - obudziły się w nas lwice
onagra
Postów 82
Data rejestracji 19.05.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja mam syna i po porodzie przeżyłam wersję hardkor łącznie z ratowaniem życia itd... I bardzo dobrze rozumiem, że ktoś dzieci chce, jak i nie chce. Najgorzej, gdy dzieci mają osoby, które gdzieś kiedyś znalazły się pod presją społeczną, która im ładnie zasugerowała, że "już czas", a one tego nie poczuły i nie poczują. Bo gdzieś w końcu powinniśmy zrozumieć, że nie muszą. Byle były tego świadome przed ewentualną ciążą.
Strasznie mnie wkurza lukrowanie macierzyństwa.
Stereotyp Matki Polki, niezłomnej, uśmiechniętej i wdzięcznej za każdą (nie)przespaną godzinę.
zezowaty_kot
Postów 2820
Data rejestracji 28.11.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o to to to.
asantesana
Postów 6359
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Ps. Moje serce jest bardzo pojemne i kocham wszystkie dzieci w swoim najbliższym otoczeniu, chwile z nimi są bezcenne i nie wiem czy swoje kochałabym bardziej, bo niby dlaczego?