Wkurza mnie...

cudaczek121

#6276952 Napisano: 28.10.2016 20:51:51
pakowa napisał(a):

kumulacja napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

Wysłałem wczoraj dwa fajne zgłoszenia na Auchan, ale chyba tylko ja w całym kraju źle rozwiązałem rebus, i zamiast kawaleria napisałem kawaler  emotka

Ja też pisałam kawaler, bo nie ma słowa kawalerja!

wczorajsza odpowiedź na pytanie konKursowe Auchana według mnie bardzo kreatywna, składniowo poprawna i wszelkie  ah eh oh i co źle rebus rozwiązany ...ja głupia myślałam że to kawaler a nie nieistniejąca KAWALERJA! 

Wyszłam z tego samego założenia,że nie ma słowa KAWALERJA, więc dałam kawaler.
Wkurza mnie,że dziś mi się rozmagnesowała karta do bankomatu albo coś takiego, w każdym razie jest uszkodzona i już nie mogę nią wcale płacić. Poszłam więc do banku,aby wypłacić kasę na dowód osobisty,ale niestety w tym oddziale ING, gdzie poszłam w ogóle nie mają opcji wypłacania kasy. Pytam więc panią, która mnie obsługiwała, czy mogłaby mi wskazać placówkę Banku, gdzie mogłabym dokonać wypłaty za okazaniem dokumentu stwierdzającego tożsamość,to nie ma takiej możliwości, bo ona nie wie.No to emotka pięknie, na długi weekend zostałam bez pieniędzy, a na nową kartę muszę czekać 8 dni roboczychemotka Dobrze,że mam od kogo pożyczyć pieniądze, ale to dla mnie taki dyskomfort,że muszę pożyczać, skoro mam własne środki na koncie,wrr.
0 0

malutka456

#6276977 Napisano: 28.10.2016 21:48:57
buncia88 napisał(a):

kemli napisał(a):

buncia88 napisał(a):

Wkurza mnie moje lekceważenie tylko swoich problemów... Olałam oparzenie elekryczne III stopnia i już 2 m-ce "babram" się z raną emotka Chirurg już 3 raz zrywa strup na żywca...i tylko słyszę to cholerne słowo "martwica". Żyć się odechciewa...
Gdybym od razu zareagowała nie było by tego zakażenia....ale nie...Ja jeszcze na Giewont z tym wleźć musiałam.
Oj głupia jam głupia... emotka

a korzystałaś może z fizykoterapii? mam tutaj na myśli naświetlenie rany lampą bioptron. lampa generalnie fajnie działa na wszelkie trudno gojące się rany. może warto spróbować?

Chodzę do chirurga, który wg.mnie jest ostro po 70-tce. Ma swoje "niezawodne" sposoby na gojenie ran. Są to tortury emotka Ale ma dobrą reputację, wiec...sama nie wiem... Zapytam go o tą lampę. I poczytam coś o niej. dzięki. Ogólnie nie mam problemu z gojeniem sie ran. Zawsze z wszystkiego potrafię się "wylizać". Wyniki krwi mam podręcznikowe. Przyzwyczajona do tego ranę odkaziłam i poszłam dalej. no i mam za swoje...

Próbowałaś  Balsamu Szostakowskiego? Na trudno gojące się rany kiedyś stosowałam w szpitalu przymoczki z 10% NaCl, ale opinie są podzielone. Dobre sa wszelkie opatrunki hydrokoloidowe emotka
0 0

kadett33

#6277003 Napisano: 28.10.2016 22:43:56
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że dziś mi się rozmagnesowała karta do bankomatu albo coś takiego, w każdym razie jest uszkodzona i już nie mogę nią wcale płacić. Poszłam więc do banku,aby wypłacić kasę na dowód osobisty,ale niestety w tym oddziale ING, gdzie poszłam w ogóle nie mają opcji wypłacania kasy. Pytam więc panią, która mnie obsługiwała, czy mogłaby mi wskazać placówkę Banku, gdzie mogłabym dokonać wypłaty za okazaniem dokumentu stwierdzającego tożsamość,to nie ma takiej możliwości, bo ona nie wie.No to emotka pięknie, na długi weekend zostałam bez pieniędzy, a na nową kartę muszę czekać 8 dni roboczych emotka Dobrze,że mam od kogo pożyczyć pieniądze, ale to dla mnie taki dyskomfort,że muszę pożyczać, skoro mam własne środki na koncie,wrr.

a przez aplikacje ING po przez Blika nie możesz wypłacić w bankomacie?
0 0

Niebieska_Laguna

#6277154 Napisano: 29.10.2016 15:38:28
myszorka92 napisał(a):

wkurza mnie liczba osób grająca w konkursach na 1500 ludzi ( rozumiem niech na męża, żonę, mamę czy tatę zagrają! ale nie na całe wielkie rodziny i wszystkich sąsiadów!) ! Jakie my małe robaczki konkursowe mamy szanse na wygraną gdy wysyłam aż 1 głoszenie na siebie i aż 1 na męża, gdy inni wysyłają po kilkadziesiąt zgłoszeń? w wielu konkursach nie da się nawet wygrać najniższej nagrody bo pan X czy pani Y wygrali na ww ludzi po 5 najniższych nagród, 2 drugiego stopnia, i jeszcze jakieś główne.. ehh chyba czas przejść na konkursową emeryturę (choć i tak w porównaniu do 90% osób tu będących biorę udział w konkursach stosunkowo krótko) emotka

Ja bardzo często wygrywam w konkursach na jedno jedyne zgłoszenie i nigdy nie zastanawiam się, kto ile ich wysyła. Nawet jak kto wyśle na całą rodzinę, to przecież kropla w morzu z tysięcy zgłoszeń z całej Polski. Ostatnio wysłałam jednego sms-a na konkurs Pelafenu i w ogóle zapomniałam o tym konkursie, aż przyszła informacja o wygranej. Całkiem niedawno wygrałam też na jedno zgłoszenie główną z konkursu Zott i jeszcze kilka innych fajnych nagród. Kiedy konkurs promocyjny jest na rzeczy mi niepotrzebne, to nie kupuje ich dużo i zazwyczaj wysyłam jedno zgłoszenie, bo nie chce zostać z kupą niepotrzebnych produktów. Kto ma wygrać, ten i tak wygra emotka

cudaczek121

#6277162 Napisano: 29.10.2016 16:07:39
kadett33 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że dziś mi się rozmagnesowała karta do bankomatu albo coś takiego, w każdym razie jest uszkodzona i już nie mogę nią wcale płacić. Poszłam więc do banku,aby wypłacić kasę na dowód osobisty,ale niestety w tym oddziale ING, gdzie poszłam w ogóle nie mają opcji wypłacania kasy. Pytam więc panią, która mnie obsługiwała, czy mogłaby mi wskazać placówkę Banku, gdzie mogłabym dokonać wypłaty za okazaniem dokumentu stwierdzającego tożsamość,to nie ma takiej możliwości, bo ona nie wie.No to emotka pięknie, na długi weekend zostałam bez pieniędzy, a na nową kartę muszę czekać 8 dni roboczych emotka Dobrze,że mam od kogo pożyczyć pieniądze, ale to dla mnie taki dyskomfort,że muszę pożyczać, skoro mam własne środki na koncie,wrr.

Wstyd się przyznać,ale nawet nie wiem, co to jest ten blikemotka Teraz to już i tak chyba musztarda po obiedzie, bo Pani w banku mi zlikwidowała starą kartę i złożylam wniosek o wydanie nowej.
0 0

mixik

#6277166 Napisano: 29.10.2016 16:20:10
buncia88 napisał(a):

kemli napisał(a):

buncia88 napisał(a):

Wkurza mnie moje lekceważenie tylko swoich problemów... Olałam oparzenie elekryczne III stopnia i już 2 m-ce "babram" się z raną emotka Chirurg już 3 raz zrywa strup na żywca...i tylko słyszę to cholerne słowo "martwica". Żyć się odechciewa...
Gdybym od razu zareagowała nie było by tego zakażenia....ale nie...Ja jeszcze na Giewont z tym wleźć musiałam.
Oj głupia jam głupia... emotka

a korzystałaś może z fizykoterapii? mam tutaj na myśli naświetlenie rany lampą bioptron. lampa generalnie fajnie działa na wszelkie trudno gojące się rany. może warto spróbować?

Chodzę do chirurga, który wg.mnie jest ostro po 70-tce. Ma swoje "niezawodne" sposoby na gojenie ran. Są to tortury emotka Ale ma dobrą reputację, wiec...sama nie wiem... Zapytam go o tą lampę. I poczytam coś o niej. dzięki. Ogólnie nie mam problemu z gojeniem sie ran. Zawsze z wszystkiego potrafię się "wylizać". Wyniki krwi mam podręcznikowe. Przyzwyczajona do tego ranę odkaziłam i poszłam dalej. no i mam za swoje...

kiedyś dobre opinie słyszałem o opatrunkach lnianych opatentowanych przez naszych rodaków. Może warto spróbować - http://naturlen.eu/
https://wieczniemloda.com/plastry-lniane-opatrunki-lniane-10184
a przynajmniej poczytać można
0 0

cudaczek121

#6277180 Napisano: 29.10.2016 17:17:52
cudaczek121 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wstyd się przyznać,ale nawet nie wiem, co to jest ten blik emotka Teraz to już i tak chyba musztarda po obiedzie, bo Pani w banku mi zlikwidowała starą kartę i złożylam wniosek o wydanie nowej.

Dobra, doedukowałam się w necie, co to ten blik, nawet zainstalowałam na na swoim fonie aplikację konta z Lwem. Kliknęłam na ikonkę lwa, to mi kazali wklepać wcześniej ustalony pin,co też uczyniłam,ale co dalej, to nie wiememotka
0 0

kadett33

#6277193 Napisano: 29.10.2016 18:24:21
cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wstyd się przyznać,ale nawet nie wiem, co to jest ten blik emotka Teraz to już i tak chyba musztarda po obiedzie, bo Pani w banku mi zlikwidowała starą kartę i złożylam wniosek o wydanie nowej.

Dobra, doedukowałam się w necie, co to ten blik, nawet zainstalowałam na na swoim fonie aplikację konta z Lwem. Kliknęłam na ikonkę lwa, to mi kazali wklepać wcześniej ustalony pin,co też uczyniłam,ale co dalej, to nie wiem emotka

Karta do tej usługi nie jest potrzebna, teraz należy podejść do bankomatu z telefonem i wypłacić.
Dokładną instrukcje masz na stronie http://www.blikmobile.pl/#ING_Bank trzeba poszukać jak wypłacić ( http://www.blikmobile.pl/#t-1753 )
0 0

freyja88

#6277202 Napisano: 29.10.2016 18:59:06
Dzięki Ludzie emotka Antybiotyki doustnie mam i do rany. Już stosowałam Argosulfan ze srebrem, Taconal i Octenisept na litry. Non stop jałowe opatrunki a jak się lało tak się nadal leje... Nie jest coraz to gorzej, ale i poprawa słaba. Pozbieram wasze informacje i będę pytać na kolejnej wizycie. Mam nadzieję, że mnie nie ochrzani jak ostatnio, że "kolejna osoba próbuje uczyć go medycyny". Wiwat NFZ emotka  
Najgorsze w tym wszystkim jest to całe zniechęcenie. Jak tu pisać coś na konkurs, kiedy nie mogę nawet odrobiny optymizmu z siebie wykrzesać. Mam ochotę pisać tylko coś typu: trudno Lay'som się kibicuje, kiedy na trybunach apatia panuje..emotka
0 0

Gość: poprostuanette

#6277203 Napisano: 29.10.2016 19:00:59
kadett33 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Dobra, doedukowałam się w necie, co to ten blik, nawet zainstalowałam na na swoim fonie aplikację konta z Lwem. Kliknęłam na ikonkę lwa, to mi kazali wklepać wcześniej ustalony pin,co też uczyniłam,ale co dalej, to nie wiem emotka

Karta do tej usługi nie jest potrzebna, teraz należy podejść do bankomatu z telefonem i wypłacić.
Dokładną instrukcje masz na stronie http://www.blikmobile.pl/#ING_Bank trzeba poszukać jak wypłacić ( http://www.blikmobile.pl/#t-1753 )

Miałam podobną sytuację. Długi weekend a ja kartę zgubiłam.

idziesz do bankomatu no euronet wybierasz wyplacam be zkarty... blik i wklepujesz kod (pin który załaczyłaś w aplikacji). Aplikację włącz przed samym podejściem do bankomatu emotka
0 0

gosposia07

#6277211 Napisano: 29.10.2016 19:21:27
Wypaliłam się konkursowo. Nic mnie nie pociąga, nie kręci.
0 0

trebor1

#6277219 Napisano: 29.10.2016 20:00:45
gosposia07 napisał(a):

z diagramu wynika, że weszłaś na wyższy konkursowy poziom... szczęściara:)

asantesana

#6277220 Napisano: 29.10.2016 20:13:19
trebor1 napisał(a):

gosposia07 napisał(a):

No i wyjaśniła się tajemnica Twojego awatarowego uśmiechu  emotka

trebor1

#6277226 Napisano: 29.10.2016 20:24:03
asantesana napisał(a):

trebor1 napisał(a):

gosposia07 napisał(a):

No i wyjaśniła się tajemnica Twojego awatarowego uśmiechu  emotka

sprawa się rypła, już nie bendem Mona Lizem emotka
1 kalka 0

mczarna

#6277237 Napisano: 29.10.2016 21:13:55
A mnie wkurza,że ktoś zobaczy jeden negatywny komentarz w necie i już nie chce kupić danego produktu...Gdzie pozytywnych z 10. Wiem,że teraz pełno konkursów na opinie ,więc plusy lecą ale minusy też się pewnie łapią na to. Jednak sam fakt mnie wkurza.
0 0

cudaczek121

#6277251 Napisano: 29.10.2016 22:13:04
poprostuanette napisał(a):

kadett33 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

kadett33 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Miałam podobną sytuację. Długi weekend a ja kartę zgubiłam.

idziesz do bankomatu no euronet wybierasz wyplacam be zkarty... blik i wklepujesz kod (pin który załaczyłaś w aplikacji). Aplikację włącz przed samym podejściem do bankomatu emotka

Dziękuję Wam- trochę techniki i już człowiek się gubi.Jejku, jak ja nie lubię jak mi się nagle zmienia coś, do czego przywykłam i muszę robić coś w inny sposób,ech.
0 0

cudaczek121

#6277257 Napisano: 29.10.2016 22:41:33
mia napisał(a):

Właśnie zobaczyłam, że w loterii Biedronka Winiary nie ma rezerwy do nagród II i III stopnia, i szlag mnie na miejscu trafił. emotka
Nie ma to, jak łatwy zarobek dla organizatora. emotka

Ten zapis w regulaminie jest absolutnie bez sensu- w każdym konkursie powinna być rezerwa.
1 kalka 0

joan

#6277267 Napisano: 29.10.2016 23:05:42
cudaczek121 napisał(a):

Ita1987, ja nie wiem, czy masz się tu czym chwalić na forum publicznym. Że niby wykorzystałaś lukę w regulaminie akcji zwrotu kasy emotka Jak mi coś nie podpasuje smakowo, to po prostu tego nie jem.Nigdy by mi nie przyszło do głowy oddawać zupełnie pustych opakowań produktów spożywczych, twierdząc, że mi nie smakowały emotka emotka

A mnie by przyszło emotka Bo na pewno nie zorganizowałabym jednego dnia Wielkiego Testowania i żarła wszystko, jak leci. Tylko codziennie ze 2 produkty bym otwierała. Wiadomo, że ze względów higieniczno-zapachowym nie trzymałabym napoczętego sera + mleka + kiełbachy + soku tylko po to, żeby to oddać kasjerkom. Oddałabym puste i wymyte opakowania.

A w ogóle to zejdźcie z dziewczyny. Jedynymi osobami, które powinny się wstydzić... są kasjerki, bo ich obowiązkiem jest znać promocje/akcje. Zamiast głupich komentarzy mogły powiedzieć "Miłego dnia". I tyle.
2 defed, andii 0

ziolko

#6277268 Napisano: 29.10.2016 23:19:55
cudaczek121 napisał(a):

mia napisał(a):

Właśnie zobaczyłam, że w loterii Biedronka Winiary nie ma rezerwy do nagród II i III stopnia, i szlag mnie na miejscu trafił. emotka
Nie ma to, jak łatwy zarobek dla organizatora. emotka

Ten zapis w regulaminie jest absolutnie bez sensu- w każdym konkursie powinna być rezerwa.

bez sensu? a może bezprawnie? w końcu dali bardzo krótki czas na odesłanie paragonu, a jeśli nie dotrze to "sorry Winetou", nagroda przepada i jest nasza emotka emotka
0 0

joan

#6277290 Napisano: 30.10.2016 00:44:29
cb656 - a cóż to jest za "przekonanie"? Normalna higiena i tyle. Nie posiadam w domu sterty śmierdzących kubeczków po Almette, a jedynie UMYTE wieczka. I nie uważam, żeby dziewczyna oddająca opakowania bez cuchnących resztek w środku musiała wysłuchiwać durnych uwag kasjerek emotka
0 0