Wkurza mnie...

tosca

#6285459 Napisano: 16.11.2016 20:26:20
nanajka81 napisał(a):

a mnie wkurza ze jestem naiwna i ufam ludziom emotka
Sprzedałam przez olx 2 rzeczy, laska miała zapłacić zaraz po wysyłce ale jakoś nie zapłaciła mimo iż towar odebrała.
Najgorsze że nie czyta moich wiadomości jednocześnie sprzedaje jakieś różne rzeczy i jak do niej z innego konta napisałam niby chcą coś od niej kupić to jak najbardziej uczciwa, odpisuje i takie tam. Czy z taką osobą można coś zrobić? Bo 25 zł które mi wisi to głupio na policje zgłaszać.
Ech głupia ja emotka

Ale zawsze możesz jej odpisać,że to zrobisz,jeśli w wyznaczonym terminie nie otrzymasz pieniędzy za wysłany towar.
A tak na marginesie,to bardzo smuci mnie fakt,że żyjemy w czasach,w którym nieuczciwość ludzka zdarza się na porządku dziennym.

0 0

monia24

#6285460 Napisano: 16.11.2016 20:28:05
nanajka81 napisał(a):

Sprzedałam przez olx 2 rzeczy, laska miała zapłacić zaraz po wysyłce ale jakoś nie zapłaciła mimo iż towar odebrała.
Najgorsze że nie czyta moich wiadomości jednocześnie sprzedaje jakieś różne rzeczy i jak do niej z innego konta napisałam niby chcą coś od niej kupić to jak najbardziej uczciwa, odpisuje i takie tam. Czy z taką osobą można coś zrobić? Bo 25 zł które mi wisi to głupio na policje zgłaszać.
Ech głupia ja emotka

To może chociaż postrasz policją, daj jakiś termin na wpłatę, a jak nie wpłaci to powiedz że zgłosisz. Może coś ruszy.
1 ziolko 0

banka-manka

#6285462 Napisano: 16.11.2016 20:30:13
nanajka81 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Ech głupia ja emotka

A dlaczego nie wysłałaś za pobraniem? emotka

no bo laska tak przekonujaco pisala ze juz wplaca, wszelkie dane podala, telefon, a ze spieszylam sie to wyslalam jak glupia normalnie. Pierwszy raz mi się taka oszustka trafiła.

Przykre to.
Nauczka na przyszłość. A próbowałaś dzwonić do niej? 
0 0

escada

#6285463 Napisano: 16.11.2016 20:31:14
no własnie kiedyś mi się trafił kupujący oszust, chyba dla złośliwej zabawy to zrobił, bo podał fikcyjny adres i paczka wróciła do mnie - podwójny koszt, prawie 100zł w plecy. Tak,że chyba jedynie osobisty odbiór albo jakaś przedpłata w wysokości podwójnych kosztów wysyłki i reszta za pobraniem

nanajka81 napisał(a):

no bo laska tak przekonujaco pisala ze juz wplaca, wszelkie dane podala, telefon, a ze spieszylam sie to wyslalam jak glupia normalnie. Pierwszy raz mi się taka oszustka trafiła.

Niestety, masz nauczkę i drugi raz tak nie zrobisz. Jeśli umawiasz się na transakcję, kiedy Ty coś sprzedajesz, to albo z odbiorem osobistym albo wysyłasz po zaksięgowaniu wpłaty, ewentualnie wysyłasz za pobraniem( chociaż i tu możesz ponieść koszty, gdy kupujący paczki nie odbierze). Nigdy nie wysyłaj w ten sposób, że kupujący dokona wpłaty na konto po odebraniu przesyłki.

0 0

Gość: cleopatra

#6285464 Napisano: 16.11.2016 20:33:28
Nivea mnie nie lubi, wizaz nienawidzi....emotka
0 0

andziulka21

#6285466 Napisano: 16.11.2016 20:35:15
cleopatra napisał(a):

Nivea mnie nie lubi, wizaz nienawidzi.... emotka

O, a już myślałam,że tylko mnieemotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6285476 Napisano: 16.11.2016 20:56:56
escada napisał(a):

no własnie kiedyś mi się trafił kupujący oszust, chyba dla złośliwej zabawy to zrobił, bo podał fikcyjny adres i paczka wróciła do mnie - podwójny koszt, prawie 100zł w plecy. Tak,że chyba jedynie osobisty odbiór albo jakaś przedpłata w wysokości podwójnych kosztów wysyłki i reszta za pobraniem

nanajka81 napisał(a):

Niestety, masz nauczkę i drugi raz tak nie zrobisz. Jeśli umawiasz się na transakcję, kiedy Ty coś sprzedajesz, to albo z odbiorem osobistym albo wysyłasz po zaksięgowaniu wpłaty, ewentualnie wysyłasz za pobraniem( chociaż i tu możesz ponieść koszty, gdy kupujący paczki nie odbierze). Nigdy nie wysyłaj w ten sposób, że kupujący dokona wpłaty na konto po odebraniu przesyłki.

ale po co się bawić w jakieś przedpłaty nawet, takich oszustów jest coraz więcej..., albo odbiór osobisty albo przelew i ok emotka  a wszelkie oszustwa jak najbardziej trzeba zgłaszać na policję emotka  Tobie nie zapłaciła 100, a komuś mogła 1000... ustalenie IP to kilka minut, dłużej się czeka na dane adresu zamieszkania  
0 0

jokan

#6285485 Napisano: 16.11.2016 21:09:40
andziulka21 napisał(a):

cleopatra napisał(a):

O, a już myślałam,że tylko mnie emotka

nie rowniez nie, juz nawet przestalam tam cokolwiek pisac....
0 0

mczarna

#6285488 Napisano: 16.11.2016 21:13:16
jokan napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

cleopatra napisał(a):

O, a już myślałam,że tylko mnie emotka

nie rowniez nie, juz nawet przestalam tam cokolwiek pisac....

Mam to samo,oni non stop  nagradzają tam pewną osobę o tych samych inicjałach co ja ale  z innego miasta. Dla mnie to już przeginka, jakaś ściema.
1 jokan 0

lager

#6285498 Napisano: 16.11.2016 21:28:04
yreks napisał(a):

kammaro napisał(a):

yreks napisał(a):

pioge7 napisał(a):

mówiłem 30 razy w domu... nie wyrzucać opakowań po wypasionym.... i co ... wyrzucone 3 emotka kody już zgłoszone.... emotka emotka emotka emotka czyli nie mam już tych które są zgłoszone....

ale jeżeli kody zgloszne ale nic nie wygraly to mozna wyrzucac ?

Nie. Trzeba bedzie odeslac wszystkie zgloszone kody i paragony

Doczytałem regulamin: "Organizator może zażądać wszystkich zgłoszonych kodów" Normalny tok weryfikacji to wysłanie tylko zwycięskiego kodu. Poza tym nagroda głowna jest losowana z wszystkich kodów wiec warto trzymać 

Świetny pomysł z tym trzymaniem pustych, śmierdzących opakowań po zakisłym mleku w kartonie. Zapach po kilku tygodniach - bezcenny.
0 0

koper

#6285512 Napisano: 16.11.2016 21:43:22
lager napisał(a):

Świetny pomysł z tym trzymaniem pustych, śmierdzących opakowań po zakisłym mleku w kartonie. Zapach po kilku tygodniach - bezcenny.

Jak dobrze, że mam w domu bieżącą wodę i mogę wypłukać moje kartony z resztek mleka. 

jokan

#6285523 Napisano: 16.11.2016 21:51:32
lager napisał(a):

yreks napisał(a):

kammaro napisał(a):

yreks napisał(a):

pioge7 napisał(a):

mówiłem 30 razy w domu... nie wyrzucać opakowań po wypasionym.... i co ... wyrzucone 3 emotka kody już zgłoszone.... emotka emotka emotka emotka czyli nie mam już tych które są zgłoszone....

ale jeżeli kody zgloszne ale nic nie wygraly to mozna wyrzucac ?

Nie. Trzeba bedzie odeslac wszystkie zgloszone kody i paragony

Doczytałem regulamin: "Organizator może zażądać wszystkich zgłoszonych kodów" Normalny tok weryfikacji to wysłanie tylko zwycięskiego kodu. Poza tym nagroda głowna jest losowana z wszystkich kodów wiec warto trzymać 

oj mnie to tez wkurza, odcinam wieczka , przeplukuje woda i moga lezec....aby sie tylko przydaly....
pamietam promocje z Laciatego, tez trzeba bylo zostawiac opakowania...co do czego wygralam tylko kubek, ale nie odsylalam danych nawet....
0 0

jokan

#6285531 Napisano: 16.11.2016 21:55:48
banka-manka napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurza mnie, ze nie ogarniam Instagrama i ich konkursow emotka , poza tym dzisiaj przegladalam jakies powiadomoenia (w opcjach) i cos wyskoczylo, ze ktos mnie oznaczyl na zdjeciu oraz wyslal mi wiadomosc, a ja nawet nie wiem gdzie to znalezc, przeszperalam juz wszystkie opcje....i nic nie widze

W aplikacji, górny prawy róg jest tzw. 'szufladka' (na głównej stronie IG) - tam wpadają prywatne wiadomości, które tylko Ty widzisz. Jakby wiadomości prywatne na FB.
A żeby zobaczyć na jakim zdjęciu zostałaś oznaczona to jak wejdziesz na swój profil, nad zdjęciami masz 4 ikonki - pierwsza z prawej (ludzik w kwadracie) pokazuje zdjęcia, na których jesteś oznaczona.

A i jeszcze jeśli chcesz zobaczyć aktualne powiadomienia - kto polubił Twoje zdjęcie, dodał komentarz, wspomniał o Tobie, obserwuje Cię itp. To na głównej stronie Ig, na samy dole są ikonki - serce (drugi z prawej) pokaże Ci te wszystkie info.

dzieki, wszystko sie mi zgadza oprocz tej pierwszej rzeczy, napisalam Ci pw z prosba o pomoc emotka

a w temacie: wkurza mnie, ze g.... (choroba) nie chce sie ode mnie odczepic...nie mam sily i pomyslow co zrobic
0 0

asiakali

#6285545 Napisano: 16.11.2016 22:12:46
Wkurzam się sama na siebie...milkę kupiłam w Tesco-kocyk przepadł, a teraz cheetosy kupiłam w Kauflandzie i wysłałam zgłoszenieemotka ,napisałam żeby usunęli moje zgłoszenie emotka głupia ja .
0 0

slonko365

#6285550 Napisano: 16.11.2016 22:21:25
cb656 napisał(a):

lager napisał(a):

Nikt nie obiecywał, że życie konkursowicza to kraina świeżym mlekiem i pachnącym miodem płynąca. Tak, to tylko w bajkach.
W realu są też ścieki, które niestety cuchną emotka
P.S. Nie masz w zwyczaju płukać kartonów przed wyrzuceniem? Tak zalecają wszyscy znawcy tematu - a karton po mleku jest kartonem. No, z domieszką folii, ale to jeden pojemnik na oba. w pojemnikach na plastiki/papier/metale powinny znajdować się TYLKO te składniki. Odpadki organiczne (czytaj: rozkładające się resztki mleka) należy umieszczać w pojemnikach na śmieci MIESZANE. emotka

A ja właśnie słyszałam - od przedstawiciela firmy zajmującej się gospodarowaniem odpadami - że właśnie nie należy płukać czy wręcz myć kartonów czy słoików, bo jest to nieekologiczne marnowanie wody i detergentów. Należy opakowania opróżnić na tyle, na ile się da, np. wybierając resztki łyżeczką i już. Jedyny wyjątek - folii i papierków po tłuszczach - np. maśle nie należy wrzucać do papieru/plastików, tylko do zmieszanych.
PS. Nie segregujesz osobno papieru i plastików/metali? U mnie są na to osobne worki.
A w kwestii promocji mlecznych wycinam tylko fragment z kodem, przepłukuję pod kranem i po sprawie emotka

jokan

#6285569 Napisano: 16.11.2016 23:15:54
wkurza mnie gruba koperta z paragonami, przydaloby sie juz cos wyrzucic (z zakonczonych konkursow), ale moze jeszcze trzymac? emotka
0 0

slonko365

#6285576 Napisano: 16.11.2016 23:56:33
cb656 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

właśnie nie należy płukać czy wręcz myć kartonów czy słoików, bo jest to nieekologiczne marnowanie wody i detergentów. Należy opakowania opróżnić na tyle, na ile się da, np. wybierając resztki łyżeczką i już. Jedyny wyjątek - folii i papierków po tłuszczach - np. maśle nie należy wrzucać do papieru/plastików, tylko do zmieszanych.

emotka
Bardzo słusznie.  Porozmawiaj o tym z ekipami wywożącymi śmieci, które pomstują zazwyczaj w tym tonie: "Fuuuj... znów jakiś kretyn wrzucił mieszane, gnijące śmieci do plastików. Trzeba zgłosić do spółdzielni, by mieszkańcom podnieśli stawki za wywóz śmieci, bo wywiązują się z obowiązku segregacji". Kwadratura koła. emotka

Ja z szacunku dla ekip wywożących śmieci posegregowane emotka  - plastikowe tacki po mięsie całkowicie nieekologicznie wyrzucam do zmieszanych, bo po dwóch tygodniach w worku w garażu miałabym pomór wszystkiego.
No albo smród, albo ekologia do kosza... emotka
0 0

slonko365

#6285577 Napisano: 17.11.2016 00:01:23
jokan napisał(a):

wkurza mnie gruba koperta z paragonami, przydaloby sie juz cos wyrzucic (z zakonczonych konkursow), ale moze jeszcze trzymac? emotka

A po co wyrzucasz? Nigdy nic nie wiadomo... Ja mam osobną kopertę na każdy miesiąc, po roku wywalam zawartość i mam recykling kopert emotka
0 0

trebor1

#6285579 Napisano: 17.11.2016 00:08:15
... że, bramka smsowa konkursu "Żyj w harmonii ze sobą" Intermarche, trzy minuty przed północą, była już zamknięta na trzy spusty!
i szlak trafił z trudem wypracowaną wew. harmonię!
1 brucee 0

onmyown

#6285580 Napisano: 17.11.2016 00:17:36
trebor1 napisał(a):

... że, bramka smsowa konkursu "Żyj w harmonii ze sobą" Intermarche, trzy minuty przed północą, była już zamknięta na trzy spusty!
i szlak trafił z trudem wypracowaną wew. harmonię!

Nawet 7 minut przed... U mnie sms wysłany 23.53 też już nie przeszedł emotka
0 0