Wkurza mnie...

joan

#6348425 Napisano: 20.04.2017 18:27:40
nanajka81 - Nadgodziny musi Ci wypłacić, jeśli np. potrafisz w jakiś sposób udowodnić, że byłaś w pracy i pracowałaś, min. poprzez: wysłany mejl do klienta (istotna godzina), wystawienie dokumentu w programie firmowym (istotna godzina), wyciąg z telefonu służbowego potwierdzający rozmowę z klientem (istotna godzina), wydruk z kasy z Twoimi danymi (istotna godzina).

Ale za 1,5 miesiąca wpisz coś w "Dziś cieszę się z..." emotka
0 0

Claudia77

#6348441 Napisano: 20.04.2017 19:14:35
nanajka81 napisał(a):

jokan napisał(a):

dzisiejszy dzien, mam juz dosyć emotka emotka

jokan, ja dziś usłyszałam od szefowej że ją "szantażuje o pieniądze" (a to ona mi wisi za 8 nadgodzin - jak się okazuje nie zamierza mi zapłacić - to tak w ramach kary że nie wpisywałam na listę obecności od której do której jestem) a ja ogólnie jestem na wypowiedzeniu niestety 3 miesięcznym (bo za porozumieniem stron nie szło)  i jeszcze półtora miesiąca muszę się męczyć i słuchać jakim to jestem niedobrym pracownikiem który na siebie nie zarabia (po 10 latach w tej firmie zarabiam 768 zł na pół etatu) Tak więc... dzień koszmarny a kolejne półtora miesiąca zapowiada się dokładnie tak samo emotka

idź na zwolnienie co się przejmujesz... emotka
0 0

Gość: barcza

#6348449 Napisano: 20.04.2017 19:31:31
Claudia77 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

jokan napisał(a):

jokan, ja dziś usłyszałam od szefowej że ją "szantażuje o pieniądze" (a to ona mi wisi za 8 nadgodzin - jak się okazuje nie zamierza mi zapłacić - to tak w ramach kary że nie wpisywałam na listę obecności od której do której jestem) a ja ogólnie jestem na wypowiedzeniu niestety 3 miesięcznym (bo za porozumieniem stron nie szło)  i jeszcze półtora miesiąca muszę się męczyć i słuchać jakim to jestem niedobrym pracownikiem który na siebie nie zarabia (po 10 latach w tej firmie zarabiam 768 zł na pół etatu) Tak więc... dzień koszmarny a kolejne półtora miesiąca zapowiada się dokładnie tak samo emotka

idź na zwolnienie co się przejmujesz... emotka

właśnie co ty tam jeszcze robisz idz na zwolnienie
0 0

nanajka81

#6348458 Napisano: 20.04.2017 19:56:02
joan napisał(a):

nanajka81 - Nadgodziny musi Ci wypłacić, jeśli np. potrafisz w jakiś sposób udowodnić, że byłaś w pracy i pracowałaś, min. poprzez: wysłany mejl do klienta (istotna godzina), wystawienie dokumentu w programie firmowym (istotna godzina), wyciąg z telefonu służbowego potwierdzający rozmowę z klientem (istotna godzina), wydruk z kasy z Twoimi danymi (istotna godzina).

Ale za 1,5 miesiąca wpisz coś w "Dziś cieszę się z..." emotka

niestety pracuje na produkcji więc kontaktu z klientami nie mam nie mniej wchodzę na kartę ale szefowa tego nie przyjmuje do wiadomosci, dla niej wazne jest jak sie okazalo - ręczne wpisanie na liste obecnosci godzin przyjscia i wyjscia. Wiesz, bylam wspanialym pracownikiem dopoki nie dopominalam sie o kase, zaczelo sie dopominanie to jestem najgorsza na swiecie, beznadziejna, nic nie umiem i nie zasluguje na nic wiecej niz to co dostaje... Psychiczne co?
0 0

joan

#6348460 Napisano: 20.04.2017 20:03:13
nanajka81 napisał(a):

niestety pracuje na produkcji więc kontaktu z klientami nie mam nie mniej wchodzę na kartę ale szefowa tego nie przyjmuje do wiadomosci, dla niej wazne jest jak sie okazalo - ręczne wpisanie na liste obecnosci godzin przyjscia i wyjscia. Wiesz, bylam wspanialym pracownikiem dopoki nie dopominalam sie o kase, zaczelo sie dopominanie to jestem najgorsza na swiecie, beznadziejna, nic nie umiem i nie zasluguje na nic wiecej niz to co dostaje... Psychiczne co?

Mojej mamie też tak kozaczyło kilku pracodawców, jeszcze lata wstecz. Np. jeden koleś wmawiał jej, że nie dostanie tego czy tamtego, bo "firma jest na minusie". Innej pracownicy natomiast powiedział, że "firma jest na zero". Po zaproszeniu w odwiedziny kontroli z PIP, która przemieliła go na miazgę... okazało się, że firma pięknie przędzie i na wszystko znalazły się pieniądze.

O ile nie ma specjalnego, indywidualnego regulaminu pracy w Twoim przedsiębiorstwie ani też nie zawarto tego w Twojej umowie o pracę, powinnaś jedynie w sposób jednoznaczny rejestrować swoje wejście/wyjście. Zatem nie ma potrzeby wpisywania danych do zeszytu, skoro widać je w systemie wg danych z karty. Ale zawsze możesz zapytać PIP, co sądzą w tej kwestii - skoro i tak nie masz dobrych stosunków z szefową emotka
1 mysia 0

jokan

#6348466 Napisano: 20.04.2017 20:25:47
cb656 napisał(a):

ameryka napisał(a):

pisanie 6 000 tys., a to 6 000 000 lub 6 mln

Ale przecież sześć tysięcy tysiączków to właśnie sześć milionów, o co chodzi? emotka emotka

o to chodzi, ze chodzilo o 6 tys. a nie o 6 mln,  a bylo napisane 6 000 tys.
0 0

Niebieska_Laguna

#6348477 Napisano: 20.04.2017 20:46:37
Wkurza mnie, że moja paczka zalega na lotnisku w Korei już 20 dni emotka Zawsze dochodziły w ok. 2 tygodnie... A sprzedawca mi odpisał, że może iść do 50 dni,  i dopiero po tym okresie może coś działać, gdyby nie doszła emotka
0 0

ziolko

#6348496 Napisano: 20.04.2017 21:46:42
koniczynka123 napisał(a):

ziolko napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

-49% na kosmetyki do makijażu.

albo -55% z aplikacją emotka  

A ja dziś zastanawiałam się dlaczego 1/3 rossmana zajmują młode dziewczyny i to własnie przy kosmetykach do makijażu emotka

nawet mi nie mów... chciałam tusz dla siebie, a że używam brązowego, to nie biorę pierwszego lepszego, tylko muszę szukać. Akurat przy moich tuszach rozstawiły się 4 przyjaciółeczki i pytlowały o wszystkim i o niczym... raz trochę się przesunęły, ale zaraz wróciły w to samo miejsce, jakby nie było więcej miejsca w sklepie, tylko akurat przy tej szafie emotka
Ogólnie średnia wieku, w czasie kiedy tam byłam, to jakieś 17-19 emotka  i ku mojemu zdumieniu kupowały takie kosmetyki, których ja, jako 2 razy od nich starsza nie używam (cena, przeznaczenie - po co takim młodziakom coś liftingującego??? emotka  ) 
1 donia7 0

mczarna

#6348501 Napisano: 20.04.2017 21:57:42
ziolko napisał(a):

ziolko napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

A ja dziś zastanawiałam się dlaczego 1/3 rossmana zajmują młode dziewczyny i to własnie przy kosmetykach do makijażu emotka

nawet mi nie mów... chciałam tusz dla siebie, a że używam brązowego, to nie biorę pierwszego lepszego, tylko muszę szukać. Akurat przy moich tuszach rozstawiły się 4 przyjaciółeczki i pytlowały o wszystkim i o niczym... raz trochę się przesunęły, ale zaraz wróciły w to samo miejsce, jakby nie było więcej miejsca w sklepie, tylko akurat przy tej szafie  emotka
Ogólnie średnia wieku, w czasie kiedy tam byłam, to jakieś 17-19  emotka  i ku mojemu zdumieniu kupowały takie kosmetyki, których ja, jako 2 razy od nich starsza nie używam (cena, przeznaczenie - po co takim młodziakom coś liftingującego??? emotka  ) 

Tusz je liftinguje? emotka
0 0

malutka456

#6348510 Napisano: 20.04.2017 22:38:06
właśnie lis wszedł do kurnika...bilans: 6 kur i kogut poniosły śmierć, 1 kura w szoku, podduszona, ale odratowana, 6 dostało drugą szansę.....Mama mówiła, zamykaj kurnik na noc  emotka emotka
0 0

zezowaty_kot

#6348511 Napisano: 20.04.2017 22:39:28
ziolko mogły kupować dla kogoś, albo robić zapasy na prezenty emotka Ja tak robię jak promocja w rossmanie, kupuję kosmetyki, które mogę przeznaczyć na prezent emotka A może sprzedają o 5 zł drożej na allegro... Powodów może być wiele.
0 0

cudaczek121

#6348513 Napisano: 20.04.2017 23:01:07
nanajka81 napisał(a):

jokan napisał(a):

Pewnie zaraz powiecie,że jestem rozwydrzona bestia,ale dla 768 zł to by mi się nawet nie opłacało wyjść z własnego wyrka emotka No, ale ja nie mam dzieci na utrzymaniu, to sobie mogę pogadać.Kiedy zaczynałam pracę u swojego ojca zarabiałam 700 zł na rękę, przy czym chodziłam do pracy na pełen etat. Po kilku miesiącach to nawet księgowy taty stwierdził,że to za mało i trzeba mi zwiększyć pensjęemotka Nie jestem w ciemię bita i tak całkowicie odrealniona od reszty świata i wiem,że są i tacy, co sami proszą,żeby ich przyjąć na darmowe praktyki.Tato kilka lat temu przyjął taką jedną dziewczynę, która przyszła do nas "z ulicy" i ona przez 3 miesiące pracowała za 400 zł w pełnym wymiarze godzin, na co się sama zgodziła, no,ale po tym czasie zarabiała już godziwe wynagrodzenie.Z tym,że ona miała dobrze sytuowanych rodziców,to sobie mogła na to pozwolić.Niestety, nie każdy ma tak dobrze.Obym nigdy nie musiała wracać w swoim życiu do zarobków rzędu siedmiuset złotych,ale czas może zweryfikuje moje poglądy.
0 0

cudaczek121

#6348516 Napisano: 20.04.2017 23:05:28
ziolko napisał(a):

ziolko napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

nawet mi nie mów... chciałam tusz dla siebie, a że używam brązowego, to nie biorę pierwszego lepszego, tylko muszę szukać. Akurat przy moich tuszach rozstawiły się 4 przyjaciółeczki i pytlowały o wszystkim i o niczym... raz trochę się przesunęły, ale zaraz wróciły w to samo miejsce, jakby nie było więcej miejsca w sklepie, tylko akurat przy tej szafie  emotka
Ogólnie średnia wieku, w czasie kiedy tam byłam, to jakieś 17-19  emotka  i ku mojemu zdumieniu kupowały takie kosmetyki, których ja, jako 2 razy od nich starsza nie używam (cena, przeznaczenie - po co takim młodziakom coś liftingującego??? emotka  ) 

Byłam dziś o 17.20 w jednym z wrocławskich Rossmannów i spędziłam tam niecałe 10 minut włącznie z wyborem produktów i zapłatą przy kasie,więc jakoś specjalnie nawet kolejek wielkich nie zauważyłam emotka
0 0

asantesana

#6348521 Napisano: 20.04.2017 23:41:28
cudaczek121 napisał(a):

Nie jestem w ciemię bita i tak całkowicie odrealniona od reszty świata i wiem,że są i tacy, co sami proszą,żeby ich przyjąć na darmowe praktyki.Tato kilka lat temu przyjął taką jedną dziewczynę, która przyszła do nas "z ulicy" i ona przez 3 miesiące pracowała za 400 zł w pełnym wymiarze godzin.

Kasiu, problem nie polega na tym, że są ludzie, którzy chcą pracować za grosze, a na tym, że istnieją ludzie, którzy chcą komuś płacić za jego pracę 400 zł. Z całym (nie)szacunkiem dla taty.

ziolko

#6348528 Napisano: 20.04.2017 23:57:52
zezowaty_kot napisał(a):

ziolko mogły kupować dla kogoś, albo robić zapasy na prezenty emotka Ja tak robię jak promocja w rossmanie, kupuję kosmetyki, które mogę przeznaczyć na prezent emotka A może sprzedają o 5 zł drożej na allegro... Powodów może być wiele.

też tak myślałam, ale na sobie by sprawdzały odcienie??  emotka
0 0

zezowaty_kot

#6348534 Napisano: 21.04.2017 00:18:37
ziolko napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Oj wiesz no... za darmo można sobie pomacać emotka

cudaczek121 powiem tak - na chwilę obecną żyje mi się więcej niż bardzo dobrze, ale mimo wszystko dla 768 zł wstałabym z wyrka, ponieważ każdy milion składa z pojedynczych złotóweczek i gdyby nie te małe sumki, nie byłoby tych wielkich emotka
0 0

Gość: rafi323raf

#6348537 Napisano: 21.04.2017 01:18:44
bzowapani napisał(a):

cudaczek121 powiem tak - na chwilę obecną żyje mi się więcej niż bardzo dobrze, ale mimo wszystko dla 768 zł wstałabym z wyrka, ponieważ każdy milion składa z pojedynczych złotóweczek i gdyby nie te małe sumki, nie byłoby tych wielkich emotka

I ile można w wyrku leżeć! Nawet jak już zdobędę jakoś te miliony, to nie wyobrażam sobie nie robić nic, zwariować można emotka
0 0

nanajka81

#6348540 Napisano: 21.04.2017 07:07:09
asantesana napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Nie jestem w ciemię bita i tak całkowicie odrealniona od reszty świata i wiem,że są i tacy, co sami proszą,żeby ich przyjąć na darmowe praktyki.Tato kilka lat temu przyjął taką jedną dziewczynę, która przyszła do nas "z ulicy" i ona przez 3 miesiące pracowała za 400 zł w pełnym wymiarze godzin.

Kasiu, problem nie polega na tym, że są ludzie, którzy chcą pracować za grosze, a na tym, że istnieją ludzie, którzy chcą komuś płacić za jego pracę 400 zł. Z całym (nie)szacunkiem dla taty.

no wlasnie... Ja gdy zaczynalam prace w firmie w ktorej teraz bieduje malo ze niewiele umialam to na dodatek zarabialam wiecej. Teraz umiem o wiele wiele więcej, szefowa tez ode mnie wiecej wymaga a mimo to mam cale g. Na dodatek kazdy "nowy" (ktorzy zdarzaja sie raz na x lat) dostaje dokladnie taka sama stawke - najnizsza krajowa. Najgorsze jest to ze poki sie czlowiek nie upomina i po ciuchutku robi to jest naprawde wspaniale, gorzej gdy sie zacznie upominanie o swoje... No nic, dzien trzeba zaczac, do pracy sie powlec...
0 0

cudaczek121

#6348568 Napisano: 21.04.2017 08:24:27
zezowaty_kot napisał(a):

ziolko napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Oj wiesz no... za darmo można sobie pomacać emotka

Jak to mówi bodajże Marek Kondrat w reklamie jednego z banków, "duże oszczędności biorą się z małych"- ja też w życiu trzymam się tej zasady emotka
0 0

cudaczek121

#6348571 Napisano: 21.04.2017 08:42:08
rafi323raf napisał(a):

I ile można w wyrku leżeć! Nawet jak już zdobędę jakoś te miliony, to nie wyobrażam sobie nie robić nic, zwariować można emotka

To była z mojej strony taka metafora.Ja w weekendy jak mam wolne, to wyleguję się w łóżku do południa,ale nie to,że śpię jak zabita do tej godziny, tylko mam tym czasie różne swoje przemyślenia, wymyślam hasła na konkursy (ostatnio z mizernym skutkiem), uczę się z pozycji leżącej hiszpańskiego i czytam książki i gazety.Tak, wiem,że na dłuższą metę życie bezrobotnego nawet bogacza może się kiedyś w końcu znudzić,ale każdy człowiek z pewnością lepiej się czuje zarabiając godziwe pieniądze.Moja mama po ponad trzydziestu latach pracy w przedszkolu ma 2200 zł na rękę, a po odjęciu 300 zł, które musi wydać na codzienne dojazdy do pracy, to ona się zastanawia, po co do pracy chodzi,ale jednak stwierdza,że jakąś tam emeryturę wypadałoby sobie wypracować, poza tym bez pracy zawodowej z pewnością by sfiksowała, a my razem z nią emotka
0 0