Wkurza mnie...

vanillasky-2017

#6591402 Napisano: 18.04.2019 17:47:23
Allegro...żądają danych z dowodu osobistego przy wypłatach z konta. Dzisiaj sprzedałam jedną rzecz ale chyba nie wypłacę kasy bo nie podam danych z dowodu.
Dawno już nie sprzedawałam na Alle, ale o ile dobrze pamiętam to wcześniej takich cudów nie było emotka .
0 0

la-princessa

#6591404 Napisano: 18.04.2019 17:50:33
anialistopad napisał(a):

Powtórka z rozrywki z moim bankiem. Wczoraj na moim koncie wcięło kasę i odrzucone transakcje .a dzis to samo u męża.Odrzucalo płatności karta ,a kasę pobiera z konta. Mieli wczoraj mi zwrócić i cisza . Mam czekać 10 dni roboczych na zwrot mojek kasy. Co za dziadowski bank ,pora zmienić na inny. Tylko na jaki?

Ja mam BOŚ bank i bardzo sobie chwalę  emotka  Poza tym jeden z niewielu banków, w którym przeważa polski kapitał... jakoś tak bezpieczniej się przez to czuję. Ale ogólnie nigdy nie było tam problemów technicznych, ofertę mają ciekawą, dużo darmowych kont, fajne możliwości. Przeniosłam się tam kilka lat temu i nie żałuję emotka  Ja mam wszystko za darmo - przelewy, wypłaty z bankomatów, itp... obsługa też pomocna. 
0 0

ziolko

#6591414 Napisano: 18.04.2019 18:29:38
helcia85 napisał(a):

Jak mnie wkurzają konkursy, na które trzeba zostawiać opakowania. Cała szuflada zawalona hochlandami i innymi kapslami emotka

Z serów można zostawiać np. samą górę kółka z trójkącików serowych i folię z serów żółtych. Pytałam o to i dostałam taką odpowiedź
"Dzień dobry,
Zgodnie z punktem 13c Regulaminu Loterii Promocyjnej należy zachować fragment opakowania Produktu Promocyjnego wraz z Kodem, przy czym treść kodu powinna być widoczna oraz tożsama z Kodem, który Uczestnik zgłosił do loterii

Pozdrawiam serdecznie,

Loteria Hochland "To jest pyszne od 25 lat"
e-mail: [email protected]"
0 0

ziolko

#6591422 Napisano: 18.04.2019 18:44:19
Wkurzają mnie spamerzy emotka  np. taka, co ją przed chwilą zablokowałam 
Miała "szczęście", że akurat byłam na forum emotka emotka

pikawka

#6591430 Napisano: 18.04.2019 19:56:12
Wkurzaja mnie ludzie i moja naiwność. Byłam dziś na zakupach w galerii. Kupiłam parę rzeczy. I łakomstwo skierowali mnie na rollo. Płacąc oparłam siaty o podłogę. Odebrałam zamówienie złapałam siaty i do windy. Po chwili patrzę, że brakuje jednej reklamówki. Wracam po minucie..nie ma! Nikt nic nie widział. W sklepie też nikt nie odniósł. Paragony w środku. 

Byłam zła na siebie i na ludzi. Kurde jestem naiwna, że liczyłam na zwrot. Uczciwość to nie jest w modzie jednak...mysle sobie no jak tak mozna przecież ja bym oddała..No jednak można. Oby mu ręka uschla 
No nic poszłam kupić te dwie bluzki jeszcze raz. 
1 brucee 0

ziolko

#6591431 Napisano: 18.04.2019 20:01:58
pikawka napisał(a):

Wkurzaja mnie ludzie i moja naiwność. Byłam dziś na zakupach w galerii. Kupiłam parę rzeczy. I łakomstwo skierowali mnie na rollo. Płacąc oparłam siaty o podłogę. Odebrałam zamówienie złapałam siaty i do windy. Po chwili patrzę, że brakuje jednej reklamówki. Wracam po minucie..nie ma! Nikt nic nie widział. W sklepie też nikt nie odniósł. Paragony w środku. 

Byłam zła na siebie i na ludzi. Kurde jestem naiwna, że liczyłam na zwrot. Uczciwość to nie jest w modzie jednak...mysle sobie no jak tak mozna przecież ja bym oddała..No jednak można. Oby mu ręka uschla 

Wiesz... "okazja czyni złodzieja"...
Kiedyś byłam w Lidlu... jak wychodziłam, to zauważyłam, że ktoś zostawił torbę zakupów w wózku. 
Popatrzyłam, czy nikt nie idzie po nią (właściciel) i zaniosłam ją do sklepu z informacją, że ktoś zostawił i może się zgłosi.
I do dziś nie wiem, czy dobrze zrobiłam... 
Bo ktoś mógł wrócić i zobaczyć, że torby nie ma, pomyślał/a, że ktoś zabrał i nawet nie pytał w sklepie.
Lub druga opcja - ktoś ze sklepu wziął i tyle.
To było w sobotę. Niedziela zamknięte.
W poniedziałek byłam i pytałam, czy ktoś się zgłosił po torbę, to żadna z kasjerek nic nie wiedziała. Mam wrażenie, że pytałam tej, co jej zostawiłam, ale kto to wie...
I teraz mam mieszane uczucia.

Jak w galerii to monitoring powinien być. Mogłaś zgłosić się do ochrony.
1 brucee 0

pikawka

#6591433 Napisano: 18.04.2019 20:07:09
ziolko napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wiesz... "okazja czyni złodzieja"...
Kiedyś byłam w Lidlu... jak wychodziłam, to zauważyłam, że ktoś zostawił torbę zakupów w wózku. 
Popatrzyłam, czy nikt nie idzie po nią (właściciel) i zaniosłam ją do sklepu z informacją, że ktoś zostawił i może się zgłosi.
I do dziś nie wiem, czy dobrze zrobiłam... 
Bo ktoś mógł wrócić i zobaczyć, że torby nie ma, pomyślał/a, że ktoś zabrał i nawet nie pytał w sklepie.
Lub druga opcja - ktoś ze sklepu wziął i tyle.
To było w sobotę. Niedziela zamknięte.
W poniedziałek byłam i pytałam, czy ktoś się zgłosił po torbę, to żadna z kasjerek nic nie wiedziała. Mam wrażenie, że pytałam tej, co jej zostawiłam, ale kto to wie...
I teraz mam mieszane uczucia.

Jak w galerii to monitoring powinien być. Mogłaś zgłosić się do ochrony.

Byłam w sklepie I tam gdzie rollo kupiłam. Ochrony n8gdzie nie było. A ja nie
Nie mogłam.dlygo tam być bo musiałam lecieć po dzieci do żłobka. 
Kurde mialam.nie raz podobne historie. Ostatnio kartę bankomatów znalazłam A wcześniej komórkę w sklepie I zawsze oddawałam no ale ludzie są różni niestety. 

Zadzwoniłam.do męża to powiedział. Idę kup te dwie bluzki teraz już czasu nie stracisz bo wiesz co chcesz więc szybko ci pójdzie emotka emotka
1 brucee 0

ziolko

#6591470 Napisano: 18.04.2019 22:23:39
pikawka - zdarza się... możesz życzyć złodziejowi, żeby ktoś mu odpłacił czymś podobnym emotka
Na serio... pociesz się, że to "tylko" 2 bluzki, a nie np. dokumenty czy karty do bankomatu, bo ile czasu być straciła na zastrzeganie dowodu, prawa jazdy, karty itp.
A ktoś mógłby w tym czasie wziąć kredyt czy coś innego. 
Więc wkurzające jest to wszystko, ale można powiedzieć, że mniejsze zło.
0 0

pikawka

#6591477 Napisano: 18.04.2019 22:35:36
ziolko napisał(a):

pikawka - zdarza się... możesz życzyć złodziejowi, żeby ktoś mu odpłacił czymś podobnym emotka
Na serio... pociesz się, że to "tylko" 2 bluzki, a nie np. dokumenty czy karty do bankomatu, bo ile czasu być straciła na zastrzeganie dowodu, prawa jazdy, karty itp.
A ktoś mógłby w tym czasie wziąć kredyt czy coś innego. 
Więc wkurzające jest to wszystko, ale można powiedzieć, że mniejsze zło.

Dokladnie. No trudno mam nauczkę. Żarcie mnie zgubiłoemotka emotka   mam nadzieje, ze wygram jakis konkursik niebawem na osłodę emotka
1 ziolko 0

delvitto

#6591479 Napisano: 18.04.2019 23:01:33
właśnie się zorientowałam, że wawel lidl jest bez nr paragonu emotka
0 0

joan

#6591518 Napisano: 19.04.2019 09:51:08
bruce napisał(a):

(...) Inna sprawa, że to przedpotopowy model. Pewnie do Archiwum Telefonii by oddali, gdybym się nie zgłosiła.  emotka emotka

Raz w hotelu zostawiłam telefon przy komputerze na korytarzu - ów przedpotopowy model z kolekcji "konkursowe vintage" ktoś później oddał do recepcji. Żodyn nie wiedział, jak (bez)cenny to egzemplarz Nokii, żodyn! emotka
(mam go do dzisiaj)

atyde25

#6591559 Napisano: 19.04.2019 12:08:16
Też mam do dziś 2 stare Nokię jakby mi zginęły to bym ryczała z tydzień:(Najlepsze fony co były tylko fonami a nie wszystkim i niczym jednocześnie.Niestety jeden już powoli umiera bo będzie miała dobrze ponad 15 lat jak nie lepiej.A co mnie dziś wkurza czy nic to odpowiedź wyczerpująca.21 stopni,słońce,tłumy w sklepach np jest pięknie:P
3 brucee, joan, mia 0

mugolinka

#6591639 Napisano: 19.04.2019 17:04:55
INPOST Paczkomaty- skutecznie rozwalili mi całe święta. Czy ktoś ma tak wybitnego pecha jak ja ,że Paczkomat mu się zaciął kiedykolwiek???emotka emotka emotka emotka emotka
1 brucee 0

mugolinka

#6591663 Napisano: 19.04.2019 18:40:06
bruce napisał(a):

mugolinka napisał(a):

INPOST Paczkomaty- skutecznie rozwalili mi całe święta. Czy ktoś ma tak wybitnego pecha jak ja ,że Paczkomat mu się zaciął kiedykolwiek??? emotka emotka emotka emotka emotka

Zadzwoń do nich! 
Pojęcia nie miałam, że te paczkomaty nawet zaciąć się mogą, bo już rozmaite cyrki mi wyprawiały...  emotka emotka

ależ dzwoniłam...we wtorek... i w środę ... i w czwartek też...i pisałam maile... i na komunikatorze... Zapewniano mnie ,że ,,niebawem" zjawi się kurier i przełoży paczkę do innej skrytki. Tymczasem dziś przyszły do tego samego paczkomatu dwie kolejne, a paczka wtorkowa dalej tam leżała.A wisienką na torcie okazał się wieczorny mail... że paczka została wyciągnięta przez kuriera godzinę temu ... i zabrana z powrotem do Olsztyna do którego mam 70 km emotka Ale  i tak mogę ją odebrać w najbliższy dzień roboczy ... czyli wypada we wtorek. Mam przecudne jaja na święta emotka
1 brucee 0

androm

#6591664 Napisano: 19.04.2019 18:54:48
mugolinka napisał(a):

bruce napisał(a):

mugolinka napisał(a):

INPOST Paczkomaty- skutecznie rozwalili mi całe święta. Czy ktoś ma tak wybitnego pecha jak ja ,że Paczkomat mu się zaciął kiedykolwiek??? emotka emotka emotka emotka emotka

Zadzwoń do nich! 
Pojęcia nie miałam, że te paczkomaty nawet zaciąć się mogą, bo już rozmaite cyrki mi wyprawiały...  emotka emotka

ależ dzwoniłam...we wtorek... i w środę ... i w czwartek też...i pisałam maile... i na komunikatorze... Zapewniano mnie ,że ,,niebawem" zjawi się kurier i przełoży paczkę do innej skrytki. Tymczasem dziś przyszły do tego samego paczkomatu dwie kolejne, a paczka wtorkowa dalej tam leżała.A wisienką na torcie okazał się wieczorny mail... że paczka została wyciągnięta przez kuriera godzinę temu ... i zabrana z powrotem do Olsztyna do którego mam 70 km  emotka Ale  i tak mogę ją odebrać w najbliższy dzień roboczy ... czyli wypada we wtorek. Mam przecudne jaja na święta  emotka

ale to jaja zamówiłaś do paczkomatu?:)
0 0

mugolinka

#6591666 Napisano: 19.04.2019 19:10:09
androm napisał(a):

mugolinka napisał(a):

bruce napisał(a):

mugolinka napisał(a):

Zadzwoń do nich! 

ależ dzwoniłam...we wtorek... i w środę ... i w czwartek też...i pisałam maile... i na komunikatorze... Zapewniano mnie ,że ,,niebawem" zjawi się kurier i przełoży paczkę do innej skrytki. Tymczasem dziś przyszły do tego samego paczkomatu dwie kolejne, a paczka wtorkowa dalej tam leżała.A wisienką na torcie okazał się wieczorny mail... że paczka została wyciągnięta przez kuriera godzinę temu ... i zabrana z powrotem do Olsztyna do którego mam 70 km  emotka Ale  i tak mogę ją odebrać w najbliższy dzień roboczy ... czyli wypada we wtorek. Mam przecudne jaja na święta  emotka

ale to jaja zamówiłaś do paczkomatu?

He he... ta... i chciałam małe pisanki a mam wielkie jajo :-D 
0 0

androm

#6591682 Napisano: 19.04.2019 20:27:20
mugolinka napisał(a):

androm napisał(a):

mugolinka napisał(a):

bruce napisał(a):

mugolinka napisał(a):

Zadzwoń do nich! 

ale to jaja zamówiłaś do paczkomatu?

He he... ta... i chciałam małe pisanki a mam wielkie jajo :-D 

z paczkomatami też mam takie doświadczenia - jak działa to jest super i fajnie, ale ze trzy razy był problem i była masakra - niemożność dodzwonienia się na infolinię, a jak się już uda to skrajna niekompetencja, olewactwo i zero pomocy.
Pamiętam, że kiedyś też było, że klawiatura nie działała. Zgłosiłam to, że paczki nie mogę odebrać, zaraz termin mi się skończy. Czekałam ileś tam, znowu się kontaktowałam. Odpowiedzieli, że był technik na miejscu i stwierdził, że działa. Od razu pobiegłam i w ogóle nie działało. Wkurza mnie robienie ludzi w balona!

mysia

#6591684 Napisano: 19.04.2019 20:32:51
PP  emotka poleconym priorytetem za 8,40 poszedł mój paragon z wygraną, od prawie tygodnia wisi w systemie że jest w transporcie, jak stracę przez nich nagrodę to nie odpuszczęemotka Szkoda, że wraz ze wzrostem cen usług, nie wzrosła ich jakość ...emotka

notta

#6591685 Napisano: 19.04.2019 20:47:53
A ja się wkurzyłam na coca colę dzisiaj.. Chata wysprzątana, normalnie mucha nie siada. Na finiszu moich świątecznych porządków spadła mi na ziemię puszka coca coli, która pod wpływem emocji wybuchła i zaczęła tańczyć sambę na środku kuchni.. przy okazji pryskając pianą na wszystkie strony świata. Na ścianach ciapki dalmatyńczyków, na półkach krople brązowej rosy, a podłoga się klei niczym smoła.. I  znowu trzeba sprzątać emotka

cherry_coke

#6591687 Napisano: 19.04.2019 20:57:14
Mysia napisał(a):

PP  emotka poleconym priorytetem za 8,40 poszedł mój paragon z wygraną, od prawie tygodnia wisi w systemie że jest w transporcie, jak stracę przez nich nagrodę to nie odpuszczę emotka Szkoda, że wraz ze wzrostem cen usług, nie wzrosła ich jakość ... emotka

Niestety regulamin poczty polskiej mówi, że jeżeli nastąpi próba doręczenia w ciągu 14 dni bez wolnych od pracy, świąt itp. to usługę uważa się za nienależycie wykonaną, a nie za niewykonaną. Co w rzeczywistości oznacza, że ciężko będzie wywalczyć od poczty coś więcej niż zwrot 8,40 zł. 
2 mysia, brucee 0