Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Panda020

#7107996 Napisano: 12.07.2023 18:03:36
zielonaszpilka napisał(a):

Panda020 napisał(a):

Czy dostał ktoś mail o wygranej w II etapie Somersby chociaż nie ma go na liście?

A brałaś udział w pierwszym etapie.i tam wygrałaś? Mieli chyba trochę bałaganu, bo mąż dostał dwa maile o wygranej, a na liście jest raz i ten jeden mail chyba tyczył się poprzedniego etapu emotka

Właśnie dopiero w II etapie brałam udział emotka  Może jakiś błąd systemu
0 0

maryjane

#7107997 Napisano: 12.07.2023 18:03:39
A ten Capri Sun to faktycznie IV etap ?  emotka
1 TurboMike 0

Emememe

#7107998 Napisano: 12.07.2023 18:04:46
pumba napisał(a):

Orbit jeszcze ślą czy już nie ma co się łudzić? 🙂

Podbijam emotka
1 pumba 0

samuraj

#7108007 Napisano: 12.07.2023 18:17:49
Emememe napisał(a):

pumba napisał(a):

Orbit jeszcze ślą czy już nie ma co się łudzić? 🙂

Podbijam emotka

Ślą dalej, dostałem minutkę temu emotka

zielonaszpilka

#7108008 Napisano: 12.07.2023 18:18:41
Panda020 napisał(a):

Panda020 napisał(a):

Czy dostał ktoś mail o wygranej w II etapie Somersby chociaż nie ma go na liście?

A brałaś udział w pierwszym etapie.i tam wygrałaś? Mieli chyba trochę bałaganu, bo mąż dostał dwa maile o wygranej, a na liście jest raz i ten jeden mail chyba tyczył się poprzedniego etapu emotka

To jeszcze pytanie czy pobralas dobra listę o czy na pewno pamiętasz dobrze swój nick emotka  aha i lista ma trzy strony emotka
0 0

TurboMike

#7108009 Napisano: 12.07.2023 18:31:24
Ostin789 napisał(a):

na raffaello jest tylko 55 prac 😮 co się wydarzyło?

Pozostaje mi się domyślać że chodzi o "donosy życzliwych sąsiadów" z info że prace usunięte były ... mocno inspirowane dobrostanem internetu. Drugi pomysł, że ktoś zastosował zbyt agresywny spam... w celu pozyskania głosów emotka  

Ale najlepiej będzie jak ktoś się "pochwali" by przestrzec na przyszłość czego nie robić emotka
0 0

Panda020

#7108010 Napisano: 12.07.2023 18:34:37

Panda020 napisał(a):

Panda020 napisał(a):

To jeszcze pytanie czy pobralas dobra listę o czy na pewno pamiętasz dobrze swój nick emotka  aha i lista ma trzy strony emotka

Przejrzałam całą listę kilka razy, a nick miałam charakterystyczny. Napisałam @ zobaczymy co odpiszą emotka  może jednak będą leżaki 😁

Finezyjna

#7108018 Napisano: 12.07.2023 19:01:32
ewikewikk napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Finezyjna napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Czy z Monstera z Hamiltonem ktoś dostał, jak ja, zamiast czapki - napoje???

Hej, ja dostałam puszki bez czapek..czy ktoś już to wyjaśniał ?

To nie były zestawy, wygrywało się albo czapkę albo napoje...

Ja wygrała i czapkę i puszki.
A otrzymałam tylko puszki.

Ok. Na jeden paragon czapka albo puszki. Miałaś kilka wygranych? Każda nagroda przychodzi osobno. I chodzi o promkę z Hamiltonem, nie inną?

Mialam dwie wygrane, tak Hamilton.
A czy czapki już poszły ?
0 0

zielonaszpilka

#7108019 Napisano: 12.07.2023 19:04:58
TurboMike napisał(a):

Ostin789 napisał(a):

na raffaello jest tylko 55 prac 😮 co się wydarzyło?

Pozostaje mi się domyślać że chodzi o "donosy życzliwych sąsiadów" z info że prace usunięte były ... mocno inspirowane dobrostanem internetu. Drugi pomysł, że ktoś zastosował zbyt agresywny spam... w celu pozyskania głosów emotka  

Ale najlepiej będzie jak ktoś się "pochwali" by przestrzec na przyszłość czego nie robić emotka

A to ciekawostka, faktycznie usunęli kilka prac. Usunęli te sławne lody, pracę która tutaj na forum była pokazywana jako plagiat, jedną z tancerek w czerwonej sukience, dziewczynkę która siedziała w oknie i patrzyła na księżyc i jedne z balonów. Hmmm... wychodzi na to, że raczej usunęli plagiaty (chociaż mi się nie udało znaleźć wzorów w necie) albo prace, które nie było do końca autorskie, bo jakby mieli usuwać za zbyt agresywne albo nie do końca uczciwe zbieranie głosów to cała czołówka rankingu by poleciała emotka

TurboMike

#7108023 Napisano: 12.07.2023 19:11:00
Mój kolega dostał prośbę od osoby na FB o wsparcie jej pracy... a w ogóle jej nie zna emotka  zielonaszpilka, Ty masz taką pamięć??? Wiesz jakie prace były a ich nie ma? Szok emotka
Zaraz Cię zacznę podejrzewać że ten "życzliwy sąsiad" to Ty emotka  Joke oczywiście
0 0

Ostin789

#7108025 Napisano: 12.07.2023 19:13:26
A jeszcze była ta para linią malowana co ktoś z forum stwierdził plagiat? Dziewczynka w oknie najbardziej mi się podobała więc troszke w szoku jestem 😅

@gnieszk@

#7108027 Napisano: 12.07.2023 19:15:17
TurboMike napisał(a):

Mój kolega dostał prośbę od osoby na FB o wsparcie jej pracy... a w ogóle jej nie zna emotka  zielonaszpilka, Ty masz taką pamięć??? Wiesz jakie prace były a ich nie ma? Szok emotka
Zaraz Cię zacznę podejrzewać że ten "życzliwy sąsiad" to Ty emotka  Joke oczywiście

Jeśli ktoś bierze udział to zwyczajnie często galerię przegląda choćby, żeby zobaczyć ilość głosów konkurencji. Jeśli do tego dochodzi dobra pamięć wzrokowa to nic trudnego.
1 TurboMike 0

zielonaszpilka

#7108029 Napisano: 12.07.2023 19:15:56
TurboMike napisał(a):

Nie, ani nie mam takiej pamięci ani to nie ja zgłaszałam emotka  Chociaż gdyby do końca konkursu nie usunęli tego plagiatu, który ktoś tu na forum wyczaił a moja siostrzenica byłaby na 31 miejscu, to bym donosik napisała emotka  Ale wiedziałam, że na bank dostali już mnóstwo maili na ten temat emotka  W pewnym momencie zrobiłam screeny prac, żeby zobaczyć ile głosów komu przybywa przez noc i sobie porównałam z dzisiejszą listą emotka  A może i polecieli za spamowanie, jeśli ktoś zgłosił... chociaż akurat to nie wydaje mi się prawdopodobne, bo regulamin chyba nic na ten temat nie mówi, więc generalnie nawet jeśli ktoś nękał obcych ludzi to z tego tytułu chyba nie powinien polecieć.
1 TurboMike 0

zielonaszpilka

#7108032 Napisano: 12.07.2023 19:17:37
@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Jeśli ktoś bierze udział to zwyczajnie często galerię przegląda choćby, żeby zobaczyć ilość głosów konkurencji. Jeśli do tego dochodzi dobra pamięć wzrokowa to nic trudnego.

Jakbym się wysiliła to i bez screenów pewnie bym sobie przypomniała te prace, bo napatrzyłam się już na nie bardzo. A dziewczynka w oknie też podobała się mojej siostrze i jest w równie dużym szoku jak ostin emotka
1 kimberly 0

@gnieszk@

#7108038 Napisano: 12.07.2023 19:21:19

@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Jakbym się wysiliła to i bez screenów pewnie bym sobie przypomniała te prace, bo napatrzyłam się już na nie bardzo. A dziewczynka w oknie też podobała się mojej siostrze i jest w równie dużym szoku jak ostin emotka

Też mi się ta praca podobała. Była taka "bajkowa". Nie wydaje mi się, żeby powodem było nabijanie głosów, bo w galerii nadal są prace z tak dużą ilością polubień, że nie ma szans, żeby nie było to "podrasowane" Obstawiam  jednak plagiaty

TurboMike

#7108040 Napisano: 12.07.2023 19:22:32
Emememe napisał(a):

jakby mieli usuwać za zbyt agresywne albo nie do końca uczciwe zbieranie głosów to cała czołówka rankingu by poleciała 

Na ig widziałam komentarz, ze ktoś też napisał do nich w sprawie nieuczciwego zbierania głosów emotka

Hmm troszkę tam w informatyce siedzę, ale wg mojej wiedzy to cholernie trudno (lub nawet niemożliwym) jest wyeliminowanie tego zjawiska. Jeśli korzystasz z byle aplikacji VPN to sobie możesz głosować do woli. I nawet jeśli IP jest podobne to jednak się różni. Więc po prostu trzeba tańczyć w rytm tej muzyki jeśli ktoś jest na tyle wytrwały emotka
1 Emememe 0

Ostin789

#7108043 Napisano: 12.07.2023 19:24:56
Na szczęście jeszcze kilka dni i koniec ale ja już wiem, że cyrk to dopiero będzie a najwytrwalsi i do 50 k dobiją. 😒 tym bardziej, że koniec głosowania przypada na weekend.

zielonaszpilka

#7108045 Napisano: 12.07.2023 19:25:03
@gnieszk@ napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Też mi się ta praca podobała. Była taka "bajkowa". Nie wydaje mi się, żeby powodem było nabijanie głosów, bo w galerii nadal są prace z tak dużą ilością polubień, że nie ma szans, żeby nie było to "podrasowane" Obstawiam  jednak plagiaty

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajduje
0 0

@gnieszk@

#7108046 Napisano: 12.07.2023 19:28:49

@gnieszk@ napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

TurboMike napisał(a):

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajdujeJ

Ta dziewczyna w czerwonej sukience była chyba forumowiczki? malgosia74? Poprawcie mnie jeśli coś mylę. Mam nadzieję, że przy tym usuwaniu prac nikogo nie skrzywdzili.

zielonaszpilka

#7108047 Napisano: 12.07.2023 19:31:40
@gnieszk@ napisał(a):

Ktoś sobie zadał dużo trudu albo ma jakieś super sposoby, żeby znaleźć te plagiaty, bo zwykła wyszukiwarka google tego nie znajdujeJ

Ta dziewczyna w czerwonej sukience była chyba forumowiczki? malgosia74? Poprawcie mnie jeśli coś mylę. Mam nadzieję, że przy tym usuwaniu prac nikogo nie skrzywdzili.

Tak, masz rację. Dwie prace z forum poleciały. Też mam nadzieję, że mieli podstawy, żeby to zrobić. No trochę jestem w szoku.
1 @gnieszk@ 0