Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Karolaaajn

#7298676 Napisano: 19.09.2025 18:32:12
kwadracik napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

kwadracik napisał(a):

Czy w Netto zrealizowali Wam bony z konkursu "Wszystkie smaki Azji"? Mi dziś odmówili. Oni takich nie realizują. I trzeba było zapłacić 200 zl gotówką... niech ich szlag.

Ja normalnie zrobiłam zakupy.Bony są takie jak zawsze .Co im nie pasuje ?

Oni pierwszy raz takie na oczy widzą i realizują tylko Sodexo i jakieś inne do Netto. emotka

Raz miałam z tym problem.Kasjerka powiedziała ,że to nie ich bon i nie zrealizuje .Kazałam wołać kierowniczkę .Przyszła ,przeprosiła ,bon normalnie wbiła i tyle .To wina braku wiedzy pracowników ,nie bonu.

Miałam też te bony i żadnego problemu nie było, zresztą w Netto zawsze luz z wygranymi bonami.
za to miałam sytuacje w delikatesach centrum, że wygrałam bon, którego w żadnym sklepie nie chciano zrealizować (próbowałam w trzech) mówiąc że nie wiedzą co to jest, po zeskanowaniu na kasie nic się nie odejmowało, nawet mi wmawiała kierowniczka jednego że to na bank oszustwo jakieś i scam emotka  po kilku mailach do agencji i próbach załatwienia tego w końcu wysłali mi przelew o wartości wygranego bonu. Fajnie, że sprawę załatwili, ale jednak robić konkursy, wydawać bony i nie informować o nich pracowników…
podobnie kiedyś miałam w Da Grasso, w tamtym roku. Też mi wmawiali że żadnego konkursu nie było, pomimo że pokazałam im palcem że za ich głowami wisi plakat z info o konkursie emotka  pomimo to przyjęli dopiero po interwencji u najwyższego menago…
tak że zdarzają się takie kwiatki, nie wina pracowników, tylko… nie wiem czyja, może centrali że nie informuje firm o przeprowadzanych akcjach promocyjnych?
0 0

sergrazyna

#7298680 Napisano: 19.09.2025 18:35:42
rufus napisał(a):

Ale sie droczą. emotka
Wg regulaminu miało być lista na fb chyba…

0 0

zaczytana-pola

#7298681 Napisano: 19.09.2025 18:37:13
Karolaaajn napisał(a):

kwadracik napisał(a):

kwadracik napisał(a):

Czy w Netto zrealizowali Wam bony z konkursu "Wszystkie smaki Azji"? Mi dziś odmówili. Oni takich nie realizują. I trzeba było zapłacić 200 zl gotówką... niech ich szlag.

Ja normalnie zrobiłam zakupy.Bony są takie jak zawsze .Co im nie pasuje ?

Oni pierwszy raz takie na oczy widzą i realizują tylko Sodexo i jakieś inne do Netto. emotka

Raz miałam z tym problem.Kasjerka powiedziała ,że to nie ich bon i nie zrealizuje .Kazałam wołać kierowniczkę .Przyszła ,przeprosiła ,bon normalnie wbiła i tyle .To wina braku wiedzy pracowników ,nie bonu.

Miałam też te bony i żadnego problemu nie było, zresztą w Netto zawsze luz z wygranymi bonami.
za to miałam sytuacje w delikatesach centrum, że wygrałam bon, którego w żadnym sklepie nie chciano zrealizować (próbowałam w trzech) mówiąc że nie wiedzą co to jest, po zeskanowaniu na kasie nic się nie odejmowało, nawet mi wmawiała kierowniczka jednego że to na bank oszustwo jakieś i scam emotka  po kilku mailach do agencji i próbach załatwienia tego w końcu wysłali mi przelew o wartości wygranego bonu. Fajnie, że sprawę załatwili, ale jednak robić konkursy, wydawać bony i nie informować o nich pracowników…
podobnie kiedyś miałam w Da Grasso, w tamtym roku. Też mi wmawiali że żadnego konkursu nie było, pomimo że pokazałam im palcem że za ich głowami wisi plakat z info o konkursie emotka  pomimo to przyjęli dopiero po interwencji u najwyższego menago…
tak że zdarzają się takie kwiatki, nie wina pracowników, tylko… nie wiem czyja, może centrali że nie informuje firm o przeprowadzanych akcjach promocyjnych?

Tylko, że to nie są bony dedykowane jakiejś jednej akcji, tylko ich standardowe Bony Towarowe. Poczułam się trochę jak złodziej. E-maila do BOK-u już naskrobałam. Czekam na odpowiedź.
1 kwadracik 0

visserarthur

#7298690 Napisano: 19.09.2025 19:33:48
as32572 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ania1111 napisał(a):

Agnes napisał(a):

o kurcze ja swojego jeszcze nie realizowałam ale chyba jak kiedyś wygrałam do netto to wygladał tak samo i przeszedł bez problemu

Jak wrócę do domu to od razu nasmaruję do centrali. Gdyby nie te bony to zrobiłabym zakupy w innym sklepie 😑

Netto należy do grupy Muszkieterów. Tak samo w Intermarche robią problemy z ich bonami. Bo to potem trzeba to rozliczać.  Ja ostatnio zgłosiłam i do agencji od konkursu i do centrali. Zrobiłam tak dużą aferę, że nawet mi dali dodatkowe bony na przeproszenie. Walcz i się nie poddawaj emotka

Od kiedy Netto ma coś wspólnego z Intermarche?
W życiu bym się nie dał spławić. Bon pochodzi z legalnego źródła, mają mi go przyjąć. Jak mają problem, niech wyjaśniają z kierownikiem regionalnym, lub z kimś jeszcze wyżej.

Najlepiej było im te zakupy zostawić na kasie i wyjść, może by jednak znaleźli rozwiązanie jakby musieli cofać całą transakcje.
U mnie stały problem w Lidlu jest z akceptacją ich kart i też raz babka coś namieszała, że w końcu wyszło że paragon jej się wydrukował jako zapłacony gotówką i ona chce gotówkę w związku z tym. Kierownik musiał to odkręcać,ale to już ich problem jak są wiecznie nie przeszkoleni.

O, i tu mi przypominasz sytuację z Żabki sprzed dwóch miesięcy, o której opowiadał mi brat. Wchodzi do sklepu, za kasą widzi stoi jakiś zblazowany koleś, ubrany jakoś tak jak nie do pracy w sklepie, od razu przyszło mu do głowy, że pewnie ajent, który stoi tam za karę, bo pracownik mu powiedział, że nie przyjdzie, albo rzucił robotę, a Żabkę trzeba otworzyć, bo będzie kara... Wziął zakupy, chciał zapłacić kodami QR z Żywca, a on wzruszał tylko ramionami i mówił, że nie wchodzi, mówi, że trzeba nacisnąć przed każdym skanowanym bonem przycisk bon (czy jakoś tak), a ten dalej swoje, no więc brat, że w takim razie nie bierze zakupów i zaczął wychodzić, a ten facet do niego: a kto ma to odnieść, a brat na to: no pan nie potrafi przyjąć płatności, więc pan. Facet na to: pan jest bezczelny. Brat mu na to: Byłoby tak, gdybym ze swojej winy nie mógł zapłacić, np. nie miałbym pieniędzy, ale w takiej sytuacji sam odniósłbym produkty, a że to pan nie potrafi przyjąć płatności, to pan odnosi. Facet się zagotował- obraza majestatu, pan "właściciel" nie będzie po nikim odnosił towaru. Poszliśmy na drugą stronę ulicy, kupiliśmy te same rzeczy, płatność tymi bonami- wszystko było ok. Można.

visserarthur

#7298693 Napisano: 19.09.2025 19:39:36
ania1111 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ania1111 napisał(a):

Agnes napisał(a):

o kurcze ja swojego jeszcze nie realizowałam ale chyba jak kiedyś wygrałam do netto to wygladał tak samo i przeszedł bez problemu

Netto i Intermarche mają wspólnego właściciela

To chyba jakieś przekłamanie AI... Wiem, że razem się połączyć chcieli w celach zakupowych, ale właścicielsko nie...
0 0

vifordist

#7298695 Napisano: 19.09.2025 19:53:24
Lipton Lidl były smsy? Czy tylko maile?
0 0

sergrazyna

#7298699 Napisano: 19.09.2025 20:08:19
Coś ten clipper nas trzyma do ostatnich godzin w niepewności emotka
0 0

bianka33

#7298701 Napisano: 19.09.2025 20:16:16
ania1111 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ania1111 napisał(a):

Agnes napisał(a):

Jak wrócę do domu to od razu nasmaruję do centrali. Gdyby nie te bony to zrobiłabym zakupy w innym sklepie 😑

Netto należy do grupy Muszkieterów. Tak samo w Intermarche robią problemy z ich bonami. Bo to potem trzeba to rozliczać.  Ja ostatnio zgłosiłam i do agencji od konkursu i do centrali. Zrobiłam tak dużą aferę, że nawet mi dali dodatkowe bony na przeproszenie. Walcz i się nie poddawaj emotka

Od kiedy Netto ma coś wspólnego z Intermarche?
W życiu bym się nie dał spławić. Bon pochodzi z legalnego źródła, mają mi go przyjąć. Jak mają problem, niech wyjaśniają z kierownikiem regionalnym, lub z kimś jeszcze wyżej.

Netto i Intermarche mają wspólnego właściciela

To tylko zbieżność nazw, Muszkieterowie mają we Francji sieć Netto, która nie ma nic wspólnego z duńskimi sklepami Netto, które są w Polsce.

atlantydek

#7298702 Napisano: 19.09.2025 20:23:07
sergrazyna napisał(a):

Z dzisiejszej listy chyba się już wycofali. Mocno wyluzowana ekipa
0 0

rufus

#7298703 Napisano: 19.09.2025 20:26:38
atlantydek napisał(a):

sergrazyna napisał(a):

Nie wycofowali. Ktos tam czuwa
0 0

atlantydek

#7298704 Napisano: 19.09.2025 20:29:41
rufus napisał(a):

atlantydek napisał(a):

sergrazyna napisał(a):

Nie wycofowali. Ktos tam czuwa

Teraz była mowa o mailach, no ale może to nadinterpretuję
0 0

12klauduuus

#7298774 Napisano: 20.09.2025 16:00:32
Długo sie czeka na weryfikację walizki kinder ?
0 0

elemelex

#7298776 Napisano: 20.09.2025 16:05:46
Macie pomysł dlaczego tak mało wygranych w Kinder Bueno? Jak były do wygrania empiki za te lodówkowe kindery to jakoś było tego więcej. Ktoś się bardzo uparł na tę loterię i wykupił trzy magazyny?
0 0

rufus

#7298778 Napisano: 20.09.2025 16:14:19
elemelex napisał(a):

Macie pomysł dlaczego tak mało wygranych w Kinder Bueno? Jak były do wygrania empiki za te lodówkowe kindery to jakoś było tego więcej. Ktoś się bardzo uparł na tę loterię i wykupił trzy magazyny?

Moze dlatego ze info o loterii jest na batonie? emotka
1 elemelex 0

elemelex

#7298782 Napisano: 20.09.2025 16:29:56
rufus napisał(a):

elemelex napisał(a):

Moze dlatego ze info o loterii jest na batonie? emotka

Ale z drugiej strony nie widzę po półkach by były wykupywane.
0 0

atyde25

#7298787 Napisano: 20.09.2025 17:20:50
Ja tylko w Biedrze wykupuję KB ale maja spore zapasy opakowań loteryjnych bo na bieżąco dokładają nowe kartony z KB.
Ile teraz twa akceptacja Lipton bo chciałam jeszcze na koniec jakiegoś fanta trafić. A czasu mało do końca.
0 0

atyde25

#7298788 Napisano: 20.09.2025 17:22:09
W społem cena KB ponad 4 zeta wiec aż taka szalona nie jestem by przepłacać bo i tak gram tylko dla porządku bo nie mam w tym farta.
1 elemelex 0

atlantydek

#7298792 Napisano: 20.09.2025 17:29:49
atyde25 napisał(a):

Ja tylko w Biedrze wykupuję KB ale maja spore zapasy opakowań loteryjnych bo na bieżąco dokładają nowe kartony z KB.
Ile teraz twa akceptacja Lipton bo chciałam jeszcze na koniec jakiegoś fanta trafić. A czasu mało do końca.

Różnie. W czwartek trwało to 2h.  a z piątku z rana nie ma do teraz. Powinni wszystko nadrobić w poniedziałek.
1 atyde25 0

atyde25

#7298799 Napisano: 20.09.2025 18:48:14
Dzięki to może coś jeszcze będzie w nagrodach na sam koniec. A i tak jeszcze nie napisałam nic na to 40 tysi.
0 0

yougerd

#7298800 Napisano: 20.09.2025 18:59:07
Czy w loterii vileda bez problemu dodaje się Wam paragon? U mnie nie pojawia się nic pod polem dodaj dowód zakupu. I nieważne , czy robię to na telefonie czy kompie. Ktoś tak miał?
0 0