Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

bianka33

#7305414 Napisano: 13.10.2025 14:54:27
taak napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

bianka33 napisał(a):

Benecol chce Pesel i NIP na kijki, chyba ich pogrzało.

Właśnie co robicie w takiej sytuacji? Wygrałam coś o wartości ok 300 zł i wołają o PESEL . Czy naprawdę potrzebują tego do rozliczenia czy jak ? Ja nie podaje nr PESEL ale jestem ciekawa czy to zasadne ,że chcą od nas takie dane ?

A macie podany rodzaj nagrody?

Nie mam rodzaju nagrody w e-mailu, ale po liście tylko kijki pasują.
0 0

wojteke-konkursy

#7305415 Napisano: 13.10.2025 14:57:20
bianka33 napisał(a):

taak napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

bianka33 napisał(a):

Właśnie co robicie w takiej sytuacji? Wygrałam coś o wartości ok 300 zł i wołają o PESEL . Czy naprawdę potrzebują tego do rozliczenia czy jak ? Ja nie podaje nr PESEL ale jestem ciekawa czy to zasadne ,że chcą od nas takie dane ?

Moim zdaniem pesel to są zwykle dane jak rozmiar buta - wystarczy iść do apteki na 5 minut i można usłyszeć 50 peseli emotka
2 asper01, darog 0

meliska

#7305418 Napisano: 13.10.2025 15:01:01
Myślę, że kluczowe w mailach z Benecol są określenia: zwycięzca/laureat/osoba wyróżniona
0 0

taak

#7305419 Napisano: 13.10.2025 15:03:24
meliska napisał(a):

Myślę, że kluczowe w mailach z Benecol są określenia: zwycięzca/laureat/osoba wyróżniona

A te osoby, które są pewne kijków mają w mailu „osoba wyróżniona”?
0 0

Jestemnowa

#7305420 Napisano: 13.10.2025 15:06:12
wojteke-konkursy napisał(a):

bianka33 napisał(a):

taak napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

bianka33 napisał(a):

Moim zdaniem pesel to są zwykle dane jak rozmiar buta - wystarczy iść do apteki na 5 minut i można usłyszeć 50 peseli emotka

Na niby tak ale w aptece nikt ich nie połączy z twoim imieniem , nazwiskiem , adresem , nr telefonu 
i pewnie jakiś zaznaczonych zgodach w formularzu 🤔
1 andii 0

InkaR

#7305422 Napisano: 13.10.2025 15:11:41
taak napisał(a):

meliska napisał(a):

A te osoby, które są pewne kijków mają w mailu „osoba wyróżniona”?

no chyba nie, bo moje dane pasują do kijków, a w mailu mam laureat..
0 0

delfinka101

#7305433 Napisano: 13.10.2025 15:37:16
W aplikacji coca cola pojawiła się ponownie ceramika
1 aja 0

Marietka

#7305436 Napisano: 13.10.2025 15:49:47
delfinka101 napisał(a):

W aplikacji coca cola pojawiła się ponownie ceramika

0 0

Marietka

#7305437 Napisano: 13.10.2025 15:53:59
Moja odpowiedź do delfinki101, nie wiem czemu po zacytowaniu, nie wyświetla się moja odpowiedź?

Dziękuję  emotka
Kochana jesteśemotka
Dzięki Tobie udało mi się złapać chociaż kubek, bo już myślałam, że nigdy nic mi się nie uda wygrać czy wylosować.
Pozdrawiam  emotka

aja

#7305447 Napisano: 13.10.2025 16:37:24
Marietka napisał(a):

Moja odpowiedź do delfinki101, nie wiem czemu po zacytowaniu, nie wyświetla się moja odpowiedź?

Dziękuję  emotka
Kochana jesteśemotka
Dzięki Tobie udało mi się złapać chociaż kubek, bo już myślałam, że nigdy nic mi się nie uda wygrać czy wylosować.
Pozdrawiam  emotka

I ja też złapałam kubek, bo przeczytałam - super  !

Izzaja44

#7305452 Napisano: 13.10.2025 17:26:16
Cześć. Chciałem podpytać o moją sytuację, wygrałem walizkę Kinder. Nie miałem info o wysyłce. W piątek zadzwonił kurier, nie odebrałem bo byłem w pracy. Oddzwoniłem po 15 poinformował o paczce i że przywiezie w poniedziałek. Dzisiaj czekałem w domu ale nikogo nie było, napisałem do organizatora i dostałem maila, że paczka zwrócona, bo kurier był podobno w czwartek i piątek. W śledzeniu faktycznie pokazuje zwrot. Czy da się coś zrobić? Gdybym miał maila z wysyłką to bym kogoś zorganizował do odbioru a tak to kurier olał mnie, odklikał i mi nagroda przepadła. Proszę o pomoc 🙁
0 0

anaesth

#7305453 Napisano: 13.10.2025 17:32:09
Izzaja44 napisał(a):

Cześć. Chciałem podpytać o moją sytuację, wygrałem walizkę Kinder. Nie miałem info o wysyłce. W piątek zadzwonił kurier, nie odebrałem bo byłem w pracy. Oddzwoniłem po 15 poinformował o paczce i że przywiezie w poniedziałek. Dzisiaj czekałem w domu ale nikogo nie było, napisałem do organizatora i dostałem maila, że paczka zwrócona, bo kurier był podobno w czwartek i piątek. W śledzeniu faktycznie pokazuje zwrot. Czy da się coś zrobić? Gdybym miał maila z wysyłką to bym kogoś zorganizował do odbioru a tak to kurier olał mnie, odklikał i mi nagroda przepadła. Proszę o pomoc 🙁

Pozostaje Ci napisać maila/zadzwonić do agencji. 2 razy zdarzyła mi się taka sytuacja i agencje poszły mi na rękę wysyłając nagrodę drugi raz na ich koszt  emotka
0 0

nanajka81

#7305454 Napisano: 13.10.2025 17:32:40
Izzaja44 napisał(a):

U mojej siostry mugola konkursowego to samo. Nie miała żadnej informacji od kuriera, że jest jakakolwiek wysyłka. Kurier nie zadzwonił ani nic. Dopiero gdy napisała do organizatora z pytaniem "kiedy zostanie walizka wysłana bo ona wyjeżdża" została poinformowana, że kurier już był, walizka wróciła do nich i oni już jej nie będą nic wysyłać. Nie odebrała, jej problem, przepadło. Tak więc raczej nic nie zrobisz. Taki organizator emotka
0 0

as32572

#7305468 Napisano: 13.10.2025 18:22:35
andii napisał(a):

as32572 napisał(a):

Jak już mowa o problemach technicznych macie problem w Winiary? Dodaję paragon wszystko kończy się prawidłowo, a losów brak (paragon nie jest tez jako niezweryfikowany, nie ma go wcale).

Dalej masz problemy? Bo ja teraz normalnie dodałam paragon i sprawdziłam od razu...ale Niestety ...Graj dalejemotka

Podobnie, wszystko działa tlyko nagród brak emotka
1 andii 0

8igora9

#7305474 Napisano: 13.10.2025 18:47:47
Jestemnowa napisał(a):

bianka33 napisał(a):

Ostatnio podobna sytuacja była bodajże z Heinz w Dino.  Zamiast peselu wpisałam datę urodzenia, bez zbędnego tłumaczenia i nagroda normalnie dotarła. Teraz chyba też tak zrobię, chociaż tak naprawdę to pesel to nie są dane wrażliwe i przesłanie go mailem nie niesie za sobą żadnego ryzyka. A czemu ktoś chce od nas takie dane? Najpewniej zupełnie przypadkowo. Heinz w innych konkursach nie chciał peselu. Benecol z kolei w treści maila nie wymienia peselu. Ktoś sobie tworzył oświadczenie, robił jakieś kopiuj-wklej i jakoś tak wyszło. 🤪
0 0

ziolko

#7305478 Napisano: 13.10.2025 19:16:57
nanajka81 napisał(a):

Izzaja44 napisał(a):

U mojej siostry mugola konkursowego to samo. Nie miała żadnej informacji od kuriera, że jest jakakolwiek wysyłka. Kurier nie zadzwonił ani nic. Dopiero gdy napisała do organizatora z pytaniem "kiedy zostanie walizka wysłana bo ona wyjeżdża" została poinformowana, że kurier już był, walizka wróciła do nich i oni już jej nie będą nic wysyłać. Nie odebrała, jej problem, przepadło. Tak więc raczej nic nie zrobisz. Taki organizator emotka

To jakieś jaja emotka
I w ten sposób organizator będzie miał dużo nagród dla siebie, bo nie raczyli poinformowac ludzi, że nagrody są wysłane (w sensie, że nie było automatycznej informacji od firmy kurierskiej)

katrin1

#7305480 Napisano: 13.10.2025 19:18:44
Czy wygrał ktoś wyciskarkę w benecol? Mam pytanie.
0 0

as32572

#7305483 Napisano: 13.10.2025 19:28:50
ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Izzaja44 napisał(a):

To jakieś jaja emotka
I w ten sposób organizator będzie miał dużo nagród dla siebie, bo nie raczyli poinformowac ludzi, że nagrody są wysłane (w sensie, że nie było automatycznej informacji od firmy kurierskiej)

Może dodadzą je do dodatkowego losowania? Ale też uważam że to słabe.
0 0

dede

#7305494 Napisano: 13.10.2025 20:10:24
W mailu od Benecol jest mowa o mniejszej ilości danych a w załączniku chcą więcej. Wszyscy dostali takie same załączniki? Wszystko wpisujecie?
0 0

taak

#7305495 Napisano: 13.10.2025 20:14:57
dede napisał(a):

W mailu od Benecol jest mowa o mniejszej ilości danych a w załączniku chcą więcej. Wszyscy dostali takie same załączniki? Wszystko wpisujecie?

W treści maila chcą trzy adresy (rozliczenia podatkowego, zamieszkania, dostarczenia nagrody), a w formularzu jest po prostu jedno miejsce na adres, niezły bałagan 😅
0 0