Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

iwona0103

#7319112 Napisano: dzisiaj o 21:36:04
Kotanyi:
"Doceniamy, że część z Was wysłała do nas mailowo swoje zgłoszenia, dlatego w ramach docenienia zaangażowania weźmiemy pod uwagę przy rozstrzyganiu konkursu, wszystkie mailowe zgłoszenia, które napłynęły do nas do 1 grudnia do godz. 17:00." emotka
0 0

zezowaty_kot

#7319114 Napisano: dzisiaj o 21:41:13
visserarthur napisał(a):

pikawka napisał(a):

mrmax napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Czy ja dobrze rozumuję, że Karlsbad oszukuje i z konkursów robi sobie loterie? Tzn. informuje wszystkich, że wygrali nagrodę niższego rzędu, a jak otrzyma dane, to nagle niektóre osoby dostają nagrodę wyższego rzędu… Trzeba chyba im „delikatnie” napisać o tych „losowaniach danych osobowych”… O „legalności” tego procederu.

Wydaje mi się że tak właśnie u nich jest, i to nie pierwszy przypadek, że nagle jest wyższy etap nagrody, jak już zbiorą komplet papierów i danych i zweryfikują historię graczy, po to by główne poszly w ręce tych którzy nie są stałymi graczami

Raczej ktoś przeszedł negatywną weryfikację i wzięli kogoś z niższego rzędu…..  wydaje się to dość logiczne.

Może jest to logiczne, ale sprzeczne z tym, co w regulaminie...

Idiotyzmy wymyślacie. Laureat nagrody głównej nie przeszedł pozytywnie weryfikacji. Lauraet niższego stopnia wskoczył na jego miejsce, a na nagrodę niższego stopnia wskoczył laureat rezerwowy. Cała filozofia, a wy dopisujecie teorie spiskowe, bo nie złapaliście się na nagrodę. A i oczywiście losowanie, skoro nagrody nie trafiły się Wam. Jak się trafią Wam to będzie uczciwy wybór.

pikawka

#7319117 Napisano: dzisiaj o 22:04:46
visserarthur napisał(a):

pikawka napisał(a):

mrmax napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Czy ja dobrze rozumuję, że Karlsbad oszukuje i z konkursów robi sobie loterie? Tzn. informuje wszystkich, że wygrali nagrodę niższego rzędu, a jak otrzyma dane, to nagle niektóre osoby dostają nagrodę wyższego rzędu… Trzeba chyba im „delikatnie” napisać o tych „losowaniach danych osobowych”… O „legalności” tego procederu.

Wydaje mi się że tak właśnie u nich jest, i to nie pierwszy przypadek, że nagle jest wyższy etap nagrody, jak już zbiorą komplet papierów i danych i zweryfikują historię graczy, po to by główne poszly w ręce tych którzy nie są stałymi graczami

Raczej ktoś przeszedł negatywną weryfikację i wzięli kogoś z niższego rzędu…..  wydaje się to dość logiczne.

Wiesz co, miałam ostatnio główną z rezerwy… i co najlepsze wcześniej nie dostałam nawet nagrody 2 stopnia…. Także, fajnie fajnie ale chyba „uczciwiej” jest jak ktoś awansuje na główną ze stopnia niższego, takie moje zdanie.
0 0

visserarthur

#7319118 Napisano: dzisiaj o 22:12:20
zezowaty_kot napisał(a):

visserarthur napisał(a):

pikawka napisał(a):

mrmax napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Idiotyzmy wymyślacie. Laureat nagrody głównej nie przeszedł pozytywnie weryfikacji. Lauraet niższego stopnia wskoczył na jego miejsce, a na nagrodę niższego stopnia wskoczył laureat rezerwowy. Cała filozofia, a wy dopisujecie teorie spiskowe, bo nie złapaliście się na nagrodę. A i oczywiście losowanie, skoro nagrody nie trafiły się Wam. Jak się trafią Wam to będzie uczciwy wybór.

Tłumaczcie to sobie, jak tam chcecie, ale to nie jest opisane w Regulaminie. To po co w Regulaminie jest lista rezerwowa do nagród Pierwszego i Drugiego stopnia... Mogli po prostu dopisać listę osób rezerwowych, a według tego, co jest teraz zapisane, na Pierwszego stopnia nie może wskoczyć nikt z nagrody Drugiego stopnia.
0 0

visserarthur

#7319120 Napisano: dzisiaj o 22:18:25

Wiesz co, miałam ostatnio główną z rezerwy… i co najlepsze wcześniej nie dostałam nawet nagrody 2 stopnia…. Także, fajnie fajnie ale chyba „uczciwiej” jest jak ktoś awansuje na główną ze stopnia niższego, takie moje zdanie.

Ja nie debatuję nad uczciwością "przesuwania listy", ale to trzeba to tak napisać, że nagród jest 150, wybieramy 300 i lista przesuwa się, jeśli ktoś nie spełni warunków, a tak mamy w Regulaminie jakieś rezerwy do Nagród I i II stopnia, a ktoś zamiast nagrody II stopnia, staje się laureatem nagrody I stopnia i to mi tu jedynie nie gra, bo nie wiemy czy laureaci nagród I stopnia rzeczywiście są informowani w każdym konkursie, czy wybierani dopiero "po danych osobowych", a wtedy to nie konkurs, tylko loteria...
0 0