Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

masza

#7345599 Napisano: 31.03.2026 15:25:52
edzia21 napisał(a):

Zwróciłam się do SMOLARA z prośbą o dokładną interpretację tego punktu z ich regulaminów (wszak nie dawał mi spokoju): "Uczestnik musi dokonać Zakupu promocyjnego na własną rzecz i na własny rachunek oraz musi faktycznie zapłacić za Zakup promocyjny" Na tej podstawie otrzymałam info, że nie uznają płatności bonami/voucherami. 

O żadnej aferze nigdy nie czytałam, coby Smolar zabrał komuś nagrodę za płatność bonami...ale dmucham na zimne. Za produkty konkursowe w akcjach innych agencji ZAWSZE płacę bonami/voucherami (jeśli tak owe akurat posiadam). emotka

ktoś tu kiedyś na forum pisał , że Smolar wstrzymał nagrodę za platność voucherem.
1 edzia21 0

masza

#7345600 Napisano: 31.03.2026 15:27:59
joan napisał(a):

Po pierwsze: nie mają prawa nie uznawać. Ale pracownik agencji zawsze twierdzić będzie, że robi wszystko, byle konkursowicze nie wygrywali, bo się należy Jacusiowi spod budki z piwem ta nagroda i koniec.

Po drugie: niby jak mieliby to zweryfikować na etapie nagradzania zgłoszeń? U Smolara się paragonów nie wgrywa (Mutti jest tu chyba wyjątkiem). A nie kojarzę, żeby ktoś pisał o utraconej nagrodzie, do mnie każda dotarła.

na etapie weryfikacji to było - ktoś pisał
0 0

visserarthur

#7345606 Napisano: 31.03.2026 15:37:25
Może voucher obniżył kwotę wymaganego zakupu (teraz np. Biedronka inaczej rozlicza vouchery). Ktoś sobie napisał, nikt nie widział.

tosia777

#7345609 Napisano: 31.03.2026 15:50:52
Czy duck jeszcze śle?

lasiglasty

#7345611 Napisano: 31.03.2026 16:02:22
Ja wygrałam I stopień w Intermarche w 2025 paragonem, który był opłacony bonem i nikt mi niczego nie cofnął u Smolara... bo niby dlaczego, to taki sam środek płatniczy jak każdy inny. 5 lutego pozytywna weryfikacja nagrody za paragon opłacony bonem w Biedronce w innej loterii. Idąc tym tokiem myślenia, trzeba by mieć zaświadczenie, że jak płatność gotówką, to nie była gotówka wygrana w konkursie i wyciągnięta z bankomatu...

bonawentura23

#7345612 Napisano: 31.03.2026 16:02:43
Mieliście kiedyś taka sytuacje, że otrzymaliście nagrodę innego stopnia (nizszego) niż wygraliście? Wtedy odsyłam ta nagrodę niewłaściwą, i dopiero przysyłają ta właściwą?
0 0

pieg

#7345616 Napisano: 31.03.2026 16:07:20
Działa komuś dodanie zgłoszenia w loterii Coli w Dino? 

0 0

as32572

#7345617 Napisano: 31.03.2026 16:10:17
lasiglasty napisał(a):

Ja wygrałam I stopień w Intermarche w 2025 paragonem, który był opłacony bonem i nikt mi niczego nie cofnął u Smolara... bo niby dlaczego, to taki sam środek płatniczy jak każdy inny. 5 lutego pozytywna weryfikacja nagrody za paragon opłacony bonem w Biedronce w innej loterii. Idąc tym tokiem myślenia, trzeba by mieć zaświadczenie, że jak płatność gotówką, to nie była gotówka wygrana w konkursie i wyciągnięta z bankomatu...

No dokładnie dla mnie to dyskryminacja osób nie płacących gotówką, też kiedyś przy loterii jakieś wcześniejszej Merci kojarze wpisy, że chcieli potwierdzenia/oświadczenia że płaciłeś swoją kartą.
A gotówkę jak zweryfikują? Bez sensu.
1 androm 0

harnas

#7345618 Napisano: 31.03.2026 16:11:10
masza napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Zwróciłam się do SMOLARA z prośbą o dokładną interpretację tego punktu z ich regulaminów (wszak nie dawał mi spokoju): "Uczestnik musi dokonać Zakupu promocyjnego na własną rzecz i na własny rachunek oraz musi faktycznie zapłacić za Zakup promocyjny" Na tej podstawie otrzymałam info, że nie uznają płatności bonami/voucherami. 

O żadnej aferze nigdy nie czytałam, coby Smolar zabrał komuś nagrodę za płatność bonami...ale dmucham na zimne. Za produkty konkursowe w akcjach innych agencji ZAWSZE płacę bonami/voucherami (jeśli tak owe akurat posiadam). emotka

ktoś tu kiedyś na forum pisał , że Smolar wstrzymał nagrodę za platność voucherem.

tak, ale w przypadku, gdy voucher obniżył wartość produktów i nie przekroczył wymaganej kwoty zakupu, tu zadziałała zasada jak rabat.

visserarthur

#7345620 Napisano: 31.03.2026 16:12:21
pieg napisał(a):

Działa komuś dodanie zgłoszenia w loterii Coli w Dino? 

Regulamin>>> zgłoszenia do 15:00
1 pieg 0

atena03

#7345624 Napisano: 31.03.2026 16:19:35
Żabka/Heinekin myślicie że wszystko poszło, czy idzie ratami?
0 0

visserarthur

#7345625 Napisano: 31.03.2026 16:22:45
as32572 napisał(a):

lasiglasty napisał(a):

No dokładnie dla mnie to dyskryminacja osób nie płacących gotówką, też kiedyś przy loterii jakieś wcześniejszej Merci kojarze wpisy, że chcieli potwierdzenia/oświadczenia że płaciłeś swoją kartą.
A gotówkę jak zweryfikują? Bez sensu.

Już to chyba pisałem- te zapisy Smolara są jedynie po to by "odstraszyć", bo nie mają wiele wspólnego z prawem, grubymi nićmi szyte. Ludzie kupują mieszkania poprzez pełnomocnictwo, a ktoś komuś wafelka za 2 zł kupić nie może... Niech dochodzą, czy Konsumentem była osoba, która kupiła, jako upoważniona i dostała na to pieniądze, czy jednak ta, która dokonała zakupu bezpośrednio. Mnie się nie czepiali póki co- raz tylko wysłali do jakiegoś zwrotu oświadczenie, ale im dodatkową, sarkastyczną adnotację załączyłem na dole oświadczenia i nie męczyli więcej.
1 as32572 0

-Triss-

#7345633 Napisano: 31.03.2026 16:47:33
tosiaczek777 napisał(a):

Czy duck jeszcze śle?

Tak, idą na raty
1 tosia777 0

sasaaabp

#7345662 Napisano: 31.03.2026 18:45:22
czy Afekt i ASPE to 2 różne, niepowiązane ze sobą agencje? Bo obie z Poznania i obie robią jednocześnie 2 różne konkursy/loterie Żubra
0 0

androm

#7345672 Napisano: 31.03.2026 19:34:41
visserarthur napisał(a):

Już to chyba pisałem- te zapisy Smolara są jedynie po to by "odstraszyć", bo nie mają wiele wspólnego z prawem, grubymi nićmi szyte. Ludzie kupują mieszkania poprzez pełnomocnictwo, a ktoś komuś wafelka za 2 zł kupić nie może... Niech dochodzą, czy Konsumentem była osoba, która kupiła, jako upoważniona i dostała na to pieniądze, czy jednak ta, która dokonała zakupu bezpośrednio. Mnie się nie czepiali póki co- raz tylko wysłali do jakiegoś zwrotu oświadczenie, ale im dodatkową, sarkastyczną adnotację załączyłem na dole oświadczenia i nie męczyli więcej.

A o co dokładnie chodziło z tym oświadczeniem? Nie wypełniłeś im go w końcu, czy jak?
Dla mnie płatność bonem to nadal jest płatność więc dziwne jakby się rzucali.
0 0

visserarthur

#7345677 Napisano: 31.03.2026 19:47:34
androm napisał(a):

visserarthur napisał(a):

A o co dokładnie chodziło z tym oświadczeniem? Nie wypełniłeś im go w końcu, czy jak?
Dla mnie płatność bonem to nadal jest płatność więc dziwne jakby się rzucali.

Z tego, co pamiętam, próbowali przemycić jakiś inny warunek, więc dodałem adnotację, że potwierdzam oświadczenia objęte regulaminem. Pytali zwrotnie, co jest niezgodne według mnie, odpisałem, że ja nie twierdzę, że coś jest niezgodne, tylko potwierdzam to, co zgodne. Nie wiem, czy udawali głupa, że próbowali coś dodatkowego „przemycić”.
1 androm 0

masza

#7345681 Napisano: 31.03.2026 20:13:34
https://www.e-kon...nkurs-baza-chrupki    Ktoś wygrał w tym konkursie?
0 0

androm

#7345683 Napisano: 31.03.2026 20:19:47
donia7 napisał(a):

masza napisał(a):

Dwie osoby się wpisały w MDW...u mnie nic...

u mnie też nic
0 0

iwona0103

#7345684 Napisano: 31.03.2026 20:23:58
koniczynka123 napisał(a):

StaryJunior napisał(a):

Duck na stronie ma, ze 100zl Blikiem
A w mailu chca konto bankowe...mmm

U córy też chcą numer. Myślę, że organizatorzy poszli po rozum do głowy, bo różnie z tymi blikami bywało. A tak to przynajmniej zawiedzeni zwycięzcy(kłopoty z wypłaceniem) nie będą ich "molestować"

Czy czeka ktoś jeszcze na 50 zł z żabki Shottini? Do dziś mieli wysłać kody

tak, brak shottini

Agnes

#7345686 Napisano: 31.03.2026 20:28:56
androm napisał(a):

donia7 napisał(a):

masza napisał(a):

Dwie osoby się wpisały w MDW...u mnie nic...

u mnie też nic

Ku rozpaczy córki i mnie też nic
1 masza 0