Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

zof83

#7348128 Napisano: 14.04.2026 16:29:56
zaczytana-pola napisał(a):

oklahoma23 napisał(a):

Czy wykorzystywał już ktoś e-kod w Lidlu od Albedo z "mega fun z płatkami nestle"? Mi ostatnio nie przeszło z tym kodem i kasjerki też nie wiedziały o co kaman...

Może znów butelki z kaucją?

Nie wiem, czy do końca mam rację, ale karty podarunkowe Lidla mają dwa numery : chyba nr karty i nr seryjny, a z Nestlé wysłali nr zaczynający się od cyfry 2 i chyba to nie jest ten prawidłowy, bo żeby spr saldo na stronie Lidla wpisujemy właśnie ten drugi…, którego na tym voucherze nie ma
0 0

Majkii

#7348163 Napisano: 14.04.2026 18:18:30
zof83 napisał(a):

oklahoma23 napisał(a):

Czy wykorzystywał już ktoś e-kod w Lidlu od Albedo z "mega fun z płatkami nestle"? Mi ostatnio nie przeszło z tym kodem i kasjerki też nie wiedziały o co kaman...

Nie wiem, czy do końca mam rację, ale karty podarunkowe Lidla mają dwa numery : chyba nr karty i nr seryjny, a z Nestlé wysłali nr zaczynający się od cyfry 2 i chyba to nie jest ten prawidłowy, bo żeby spr saldo na stronie Lidla wpisujemy właśnie ten drugi…, którego na tym voucherze nie ma

Ja miałem rok temu kartę podarunkową Lidla i był taki dość długi numer z 25 znaków i to się wpisywało na stronie Lidla do sprawdzania salda i 4-cyfrowy PIN, który też był na karcie.

A w ogóle co się pojawia na stronie ze sprawdzeniem salda karty??
0 0

oklahoma23

#7348185 Napisano: 14.04.2026 19:48:35
Majkii napisał(a):

zof83 napisał(a):

oklahoma23 napisał(a):

Ja miałem rok temu kartę podarunkową Lidla i był taki dość długi numer z 25 znaków i to się wpisywało na stronie Lidla do sprawdzania salda i 4-cyfrowy PIN, który też był na karcie.

A w ogóle co się pojawia na stronie ze sprawdzeniem salda karty??

No właśnie ja mam tylko ciąg 18 cyfr, bez pinu bez niczego nazwane jako e-kod… ani tego użyć, ani to sprawdzić. No nic, napiszę do albedo
0 0

samdej

#7348192 Napisano: 14.04.2026 20:11:09

oklahoma23 napisał(a):
No właśnie ja mam tylko ciąg 18 cyfr, bez pinu bez niczego nazwane jako e-kod… ani tego użyć, ani to sprawdzić. No nic, napiszę do albedo

To może być jako karta prezentowa. Mam taki e-kod (z innego konkursu)  z ciągiem 18 cyfr właśnie. Na samoobsługowej nie przechodzi, tylko na zwykłej, gdzie kasjerka kartę prezentową wybiera bodajże i wtedy kod kreskowy sczytuje.
0 0

mampytanie

#7348200 Napisano: 14.04.2026 20:35:23
Czy z Jacobsa itp, po wysłaniu maila z danymi do nagrody, odpisują? W sensie jakieś potwierdzenie otrzymania danych?:)
0 0

baxter

#7348210 Napisano: 14.04.2026 20:44:30
Mam pytanie odnosnie Blikomanii, może ktos wie czy ta sama osoba może się zarejestrować z dwóch róznych banków?
0 0

gabsterski

#7348220 Napisano: 14.04.2026 21:08:10
mampytanie napisał(a):

Czy z Jacobsa itp, po wysłaniu maila z danymi do nagrody, odpisują? W sensie jakieś potwierdzenie otrzymania danych?:)

Ja w konkursie Jacobs nic zwrotnie nie dostałam (odesłałam dane tego samego dnia).
1 emi 0

mampytanie

#7348237 Napisano: 14.04.2026 21:43:58
gabsterski napisał(a):

mampytanie napisał(a):

Ja w konkursie Jacobs nic zwrotnie nie dostałam (odesłałam dane tego samego dnia).

No właśnie ja też tego samego dnia, wolałam się upewnić, czy może tylko mi nic nie przyszło z potwierdzeniem emotka
1 emi 0

joan

#7348251 Napisano: 14.04.2026 22:33:56
baxter napisał(a):

Mam pytanie odnosnie Blikomanii, może ktos wie czy ta sama osoba może się zarejestrować z dwóch róznych banków?

Tak, ja się zarejestrowałam nawet z trzech, żeby „dać sobie szansę” 😉 Rejestrując się wybierasz każdorazowo inny bank i robisz przelew charytatywny na złotówkę 🙂
1 baxter 0

zof83

#7348254 Napisano: 14.04.2026 22:47:31
samdej napisał(a):

oklahoma23 napisał(a):

To może być jako karta prezentowa. Mam taki e-kod (z innego konkursu)  z ciągiem 18 cyfr właśnie. Na samoobsługowej nie przechodzi, tylko na zwykłej, gdzie kasjerka kartę prezentową wybiera bodajże i wtedy kod kreskowy sczytuje.

Na samoobsługowej też właśnie wybiera się kartę prezentową, a może... to działa jak te wydruki/vouchery za zwrot butelek - skanuje się je jako produkt i odlicza od wartości paragonu?emotka
0 0

Majkii

#7348255 Napisano: 14.04.2026 22:57:48
zof83 napisał(a):

samdej napisał(a):

oklahoma23 napisał(a):

Na samoobsługowej też właśnie wybiera się kartę prezentową, a może... to działa jak te wydruki/vouchery za zwrot butelek - skanuje się je jako produkt i odlicza od wartości paragonu?emotka

nie, to na pewno nie, wybiera się płatność, już nie pamiętam czy karta prezentowa czy jakoś inaczej, ja bym mimo wszystko skontaktował się z organizatorem. 
a masz może na tej karcie czarny pasek? może teraz są jak do Carrefoura i je przeciąga się przez kasę jako płatność kartą zwykłą, Biedronka też ma takie plastikowe do przeciągania przez terminal.
0 0

29renata

#7348257 Napisano: 14.04.2026 23:05:23
Te dzisiejsze wygrane herbaty Dilmah z jakiego są konkursu?
0 0

29renata

#7348259 Napisano: 14.04.2026 23:21:32
29renata napisał(a):

Te dzisiejsze wygrane herbaty Dilmah z jakiego są konkursu?

Już wiem - z tego co wg opisu na forum miał być do dzisiaj.
0 0

atlantydek

#7348262 Napisano: 15.04.2026 00:07:03
Jeśli ktoś ma wątpliwości co do wyników i pełnej wbrew regulaminowi dubli listy laureatów konkursu Bushmills, polecam podzielić się tym z polskim dystrybutorem tego trunku United Beverages,   adres mailowy poniżej. Fb obsługuje zapewne Staff4You, wiec tam żywot wpisów będzie krótki...

office@unitedbeverages.pl

endrjuen

#7348267 Napisano: 15.04.2026 01:19:35
samdej napisał(a):

oklahoma23 napisał(a):

Ja już kiedyś używałem takiego kodu z Albedo, sam ciąg cyfr bez kodu kreskowego czy PIN-u. W jednym Lidlu w ogóle nie wiedzieli co z tym robić - sprawa rozbiła się o kierowniczkę, która ostatecznie dzwoniła do swojego kierownika i próbowali rozkminić temat bez skutku. Poszedłem do drugiego Lidla i tam na kasie normalnej kasjerka od razu wbiła i wiedziała, co z tym zrobić. Także co Lidl to obyczaj
0 0

agaga

#7348272 Napisano: 15.04.2026 08:11:53
samdej napisał(a):

oklahoma23 napisał(a):

Ale tu konkretnie z tej karty nestle wchodzi? Jako karta prezentową tak? Ty sprawdzałeś? Dopytuje bo też chcę skorzystać i nie myśleć już o tym emotka
0 0

samdej

#7348278 Napisano: 15.04.2026 08:30:22
agaga napisał(a):

samdej napisał(a):

oklahoma23 napisał(a):

Ale tu konkretnie z tej karty nestle wchodzi? Jako karta prezentową tak? Ty sprawdzałeś? Dopytuje bo też chcę skorzystać i nie myśleć już o tym emotka

Nie, nie mam jej z Nestle. To tylko sugestia, bo z moją też z reguły mają kasjerki zagwozdkę jak ją nabić (na samoobsługowej nie idzie w ogóle). Nie dam sobie ręki uciąć, ale bodajże jako prezentowa ostatnio przeszła. Jak coś pomoże to na paragonie mam: voucher karta Lidl.
0 0

samdej

#7348283 Napisano: 15.04.2026 08:45:15
atlantydek napisał(a):

Jeśli ktoś ma wątpliwości co do wyników i pełnej wbrew regulaminowi dubli listy laureatów konkursu Bushmills, polecam podzielić się tym z polskim dystrybutorem tego trunku United Beverages,   adres mailowy poniżej. Fb obsługuje zapewne Staff4You, wiec tam żywot wpisów będzie krótki...

office@unitedbeverages.pl

I chyba jest to jedyna słuszna droga, ja z niej skorzystałem. Od bicia piany na forum, placka nie będzie. emotka
1 agunia666 0

atyde25

#7348287 Napisano: 15.04.2026 09:11:13
Nie ma tu chyba milionerów co specjalnie będą robić zakupy Blikiem by więcej losów było. Płatności blikiem są mega wygodne i proste. Gdyby nie Nivea Men nigdy bym tego nie uruchomiła więc teraz jadę Blikiem za zakupy. Ale na nic nie liczę .
Kurde trzeba reklamację napisać  nie liczyłam na złotą monetę ale nawet 50 zeta do Biedry nie trafić emotka
0 0

Chao_Phraya

#7348291 Napisano: 15.04.2026 09:21:56
baxter napisał(a):

Tak, jest taki zapis w regulaminie: punkt 2.5
Sama również zarejestrowałam się z dwóch banków.
1 baxter 0