SZUKAM....

@gnieszk@

#6358780 Napisano: 22.05.2017 16:59:20
constanza napisał(a):

jest jakis kontakt do Pociagu do nagrod?bo cos wygralam, nie pamietam jakiego maila podalam ale sprawdzilam wszystkie i nie mam nigdzie nic emotka  czy oni jakies potwierdzenia wziecia udzialu wysylali?jak sie z nimi skontaktowac w ogole?

Były potwierdzenia zgłoszenia z maila  no-reply@bluemedia.pl w temacie maila "Zgłoszenie konkursowe pociagdonagrod.pl"
0 0

carissma

#6358793 Napisano: 22.05.2017 17:48:38
sylzab2294 napisał(a):

carissma napisał(a):

Dostał ktoś foremki z DC, nie podając numeru PESEL w smsie zwrotnym? Bo nie wiem czy w ogóle czekać

chyba wcale jeszcze nie słali.

Ktoś się juz dzisiaj chwalił, że dostał PP.
0 0

petunija1

#6358794 Napisano: 22.05.2017 17:56:12
Help!
Loteria Tiger-co znaczy w formularzu laureata"dotyczy paragonu,który jest twoim kodem"...
Myślałam,że kod to znaczy,że mam wpisać swój kod pocztowy,ale wychodzi,że chyba nie...
Ratunku,kto wie o co chodzi?emotka
0 0

anialistopad

#6358796 Napisano: 22.05.2017 17:56:56
petunija1 napisał(a):

Help!
Loteria Tiger-co znaczy w formularzu laureata"dotyczy paragonu,który jest twoim kodem"...
Myślałam,że kod to znaczy,że mam wpisać swój kod pocztowy,ale wychodzi,że chyba nie...
Ratunku,kto wie o co chodzi? emotka

Numer paragonu,który zgłosiłaś do loterii
1 petunija1 0

constanza

#6358800 Napisano: 22.05.2017 17:58:46
andii napisał(a):

constanza napisał(a):

jest jakis kontakt do Pociagu do nagrod?bo cos wygralam, nie pamietam jakiego maila podalam ale sprawdzilam wszystkie i nie mam nigdzie nic emotka  czy oni jakies potwierdzenia wziecia udzialu wysylali?jak sie z nimi skontaktowac w ogole?

konkurs@bm.pl tu odpisują szybko emotka

dzieki emotka  napisalam i zobaczymy emotka
1 andii 0

asiatko

#6358803 Napisano: 22.05.2017 18:05:55
asiatko napisał(a):

paula9891 napisał(a):

Prawo do zwrotu mają tylko w przypadku, kiedy kupują sprzęt od firmy, a nie osoby fizycznej... Poczytaj artykuły w internecie Dziwne, że kupował go jako firma, skoro nie posiadając faktury i tak nie może "wrzucić go w koszty", ale dodatkowo jest tak, że kupując jako firma, nie ma praw konsumenta, czyli też z tego względu nie przysługuje ten zwrot (chyba, że kupił jako osoba fizyczna, ale to niczego nie zmienia, bo jak pisałam wyżej, kupił do od osoby fizycznej).
Rozumiem, dziękuję bardzo serdecznie! Szykałam w necie, doszukałam się, ale wolałam się upewnić czy aby dobrze rozumię emotka

Ciąg dalszy historii z odkurzaczem i prośba o pomoc:
16.05 w odpowiedzi na meila z informacją że zwraca zakupiony 07.05. towar i żąda pieniędzy napisałam mu że nie ma takiego prawa bo ja nie prowadzę żadnej działalności. Dziś przyjechał kurier z odkurzaczem - odmówiłam przyjęcia. Koleś dostał meila i mi napisał: "dostałem dziś że odmówiła pani przyjęcia odkurzacza który odesłałem odkurzacz nie był nawet rozpakowany czyli jest oryginalnie zapakowany kupują na odległość zawsze mam prawo do zwrotu powodu nie muszę podawać po prostu nie spodobał mi się jego kolor kurier dostarczy go ponownie w dniu jutrzejszym czekam na zwrot pieniędzy".
Co byście zrobili na moim miejscu? Gdyby odkurzacz faktycznie nie byl używany to ewentualnie w trosce o swoje 100% pozytywów na allegro przyjełabym go. Ale raczej nie ma możliwości sprawdzenia zawartości przesyłki i odmowy przyjęcia jeśli nie była wykupiona taka opcja. Co byście zrobili na moim miejscu? Napisać kolesiowi że ma mi podać podstawę prawną? Ryzykowac negatywa? Szkoda tych 150 zł bo już tak naprawdę je wydałam.
0 0

edzia21

#6358805 Napisano: 22.05.2017 18:08:26
asiatko napisał(a):

asiatko napisał(a):

paula9891 napisał(a):

Prawo do zwrotu mają tylko w przypadku, kiedy kupują sprzęt od firmy, a nie osoby fizycznej... Poczytaj artykuły w internecie Dziwne, że kupował go jako firma, skoro nie posiadając faktury i tak nie może "wrzucić go w koszty", ale dodatkowo jest tak, że kupując jako firma, nie ma praw konsumenta, czyli też z tego względu nie przysługuje ten zwrot (chyba, że kupił jako osoba fizyczna, ale to niczego nie zmienia, bo jak pisałam wyżej, kupił do od osoby fizycznej).
Rozumiem, dziękuję bardzo serdecznie! Szykałam w necie, doszukałam się, ale wolałam się upewnić czy aby dobrze rozumię emotka

Ciąg dalszy historii z odkurzaczem i prośba o pomoc:
16.05 w odpowiedzi na meila z informacją że zwraca zakupiony 07.05. towar i żąda pieniędzy napisałam mu że nie ma takiego prawa bo ja nie prowadzę żadnej działalności. Dziś przyjechał kurier z odkurzaczem - odmówiłam przyjęcia. Koleś dostał meila i mi napisał: "dostałem dziś że odmówiła pani przyjęcia odkurzacza który odesłałem odkurzacz nie był nawet rozpakowany czyli jest oryginalnie zapakowany kupują na odległość zawsze mam prawo do zwrotu powodu nie muszę podawać po prostu nie spodobał mi się jego kolor kurier dostarczy go ponownie w dniu jutrzejszym czekam na zwrot pieniędzy".
Co byście zrobili na moim miejscu? Gdyby odkurzacz faktycznie nie byl używany to ewentualnie w trosce o swoje 100% pozytywów na allegro przyjełabym go. Ale raczej nie ma możliwości sprawdzenia zawartości przesyłki i odmowy przyjęcia jeśli nie była wykupiona taka opcja. Co byście zrobili na moim miejscu? Napisać kolesiowi że ma mi podać podstawę prawną? Ryzykowac negatywa? Szkoda tych 150 zł bo już tak naprawdę je wydałam.

Olalabym kolesia nie zastanawiajac sie nawet nad tym. Nie z takimi pajacami mialam juz do czynienia emotka
3 joan, monnikk, nkba 0

bethan

#6358816 Napisano: 22.05.2017 18:37:28
asiatko napisał(a):

kupują na odległość zawsze mam prawo do zwrotu powodu nie muszę podawać po prostu nie spodobał mi się jego kolor kurier dostarczy go ponownie w dniu jutrzejszym czekam na zwrot pieniędzy".

Otóż nie zawsze, kolo nie ma racji, nie masz obowiązku przyjmować zwrotu.

"Napisać kolesiowi że ma mi podać podstawę prawną?"

Podstawę Ty mu podaj (za Allegro): "Jeśli dokonałeś zakupu u osoby fizycznej nie prowadzącej działalności gospodarczej, przepisy nie dają Ci prawa do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny. Jeśli jednak sprzedający umieści w opisie oferty informację, że akceptuje zwrot towaru bez podania przyczyny, wówczas zyskujesz takie prawo. Sprzedający powinien jasno określić warunki odstąpienia (termin, sposób odesłania oraz koszty zwrotu)".
0 0

asiatko

#6358821 Napisano: 22.05.2017 18:43:46
bethan napisał(a):

Podstawę Ty mu podaj (za Allegro): "Jeśli dokonałeś zakupu u osoby fizycznej nie prowadzącej działalności gospodarczej, przepisy nie dają Ci prawa do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny. Jeśli jednak sprzedający umieści w opisie oferty informację, że akceptuje zwrot towaru bez podania przyczyny, wówczas zyskujesz takie prawo. Sprzedający powinien jasno określić warunki odstąpienia (termin, sposób odesłania oraz koszty zwrotu)".

bethan, edzia21 - serdecznie dziękuję dziewczyny!!!

mixik

#6358925 Napisano: 22.05.2017 23:49:29
Jakby ktos znal obecnie jakis myk/kod na rok waznosci konta w t-mobile to bede wdzieczny

visserarthur

#6358937 Napisano: 23.05.2017 01:14:26
Z jakiego maila przychodzi info o nagrodzie z Pociągu do nagród? Mam smsa, ale maila nie widzę...
0 0

ika1

#6358938 Napisano: 23.05.2017 05:50:51
Czy były już informacje o rodzaju nagród Drogeria Natura soraya  dostał ktoś maila?
0 0

izkak

#6358953 Napisano: 23.05.2017 08:18:52
ika1 napisał(a):

Czy były już informacje o rodzaju nagród Drogeria Natura soraya  dostał ktoś maila?

Nie, jeszcze nie informowali. W konkursie w Intermarche wiadomości o rodzaju nagrody wysyłali równo dwa tygodnie po mailu z ogólną  informacją o wygranej. Jak ktoś nie wygrał to warto sprawdzać skrzynki, bo prawdopodobnie będzie tam jakaś rezerwa i dlatego tak to długo trwa  emotka  
0 0

mstelmas11

#6358959 Napisano: 23.05.2017 08:36:16
Jak odsyłacie list z oświadczeniami z KOnkursu NEStle porusza Polskę ? poleconym? bo tam jest chyba podana jakas skrzynka pocztowa a w emailu nie piszą aby poleconym wiec nie wiem czy przejdzie polecony?
0 0

estrelitta

#6358963 Napisano: 23.05.2017 08:47:13
mstelmas11 napisał(a):

Jak odsyłacie list z oświadczeniami z KOnkursu NEStle porusza Polskę ? poleconym? bo tam jest chyba podana jakas skrzynka pocztowa a w emailu nie piszą aby poleconym wiec nie wiem czy przejdzie polecony?

przejdzie
0 0

mstelmas11

#6358970 Napisano: 23.05.2017 09:06:37
estrelitta napisał(a):

mstelmas11 napisał(a):

przejdzie

Dzięki emotka
0 0

icotynato

#6358971 Napisano: 23.05.2017 09:09:14
Czy cos na Rocznicę Komunii Chrzesniaka się  daje???
0 0

icotynato

#6358987 Napisano: 23.05.2017 09:38:30
cb656 napisał(a):

icotynato napisał(a):

Tak. Buziaka w czółko chrześniaka emotka

Rozumie. Dzieki emotka
0 0

icotynato

#6358994 Napisano: 23.05.2017 09:41:55
cb656 napisał(a):

icotynato napisał(a):

cb656 napisał(a):

icotynato napisał(a):

Tak. Buziaka w czółko chrześniaka emotka

Rozumie. Dzieki emotka

Nie... no ale wiesz - nie musisz się ograniczać, jak masz chęć emotka Ojcowie Narodu obchodzą miesięcznicę wydarzeń smoleńskich, to warto iść za tym wzorcem i też się wychylić emotka

Nie jestem rozrzutna emotka
1 bethan 0

mstelmas11

#6359010 Napisano: 23.05.2017 10:08:57
Czy idzie Wam zgłoszenie w Danonkach przez formularz, piszę że jest 1000 znaków.Brakuje mi do tysiąca jakieś 300 znaków a nie chce się wysłać.
0 0