Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: rachel
Benasia piękne te kiecki ale ja 86 potrzbuje ....:((
emotka
Postów 214
Data rejestracji 14.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki za wsparcie. Wiem, że tragedii w 33tc już nie ma, ale lekarz mówi, że do 36 tygodnia jeszcze się wykształcają płucka. Na szczęście okazało się, że skracanie szyjki nie postępuje. Więc może wytrwamy:-)
emotka
Postów 214
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tego stresu chyba źle usłyszałam tydzień temu. Nie 2,21 a 2,71. Od początku ciąży była 3 cm. Tydzień temu okazało się, że skróciła się do 2,71 i tak jest nadal. Więc leki działają. Nadal mam je brać i leżeć. Dobrze, że już po wizycie i wiem, że nie jest gorzej. Nigdy nie siedziałam w tej poczekalni taka zestresowana, a jak na złość dziś była 40min. obsuwa:-(
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie. Możesz mieć krótszą i niekoniecznie musi to iść dalej. U mnie tak stanęło w końcu na 1cm i aż do porodu. Więc spokojnie, nie spinaj się.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
emotka
Postów 214
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja w pierwszym trymestrze, mimo, że na palcach rąk mogę policzyć ile razy zwróciłam, to straciłam 4 kg.W drugim trymestrze już nie chudłam, ale też nie tyłam, jak się zaczął trzeci to odzyskiwałam powoli te 4 kg. Wszyscy, łącznie z lekarzem mówią, że jak na 8 m-c to mam mały brzuch. Sama to widzę jak się porównuję do innych ciężarnych na tym etapie. Ale lekarz mówi, że skoro ja po urodzeniu miałam 2600 gram, a mąż 2500, to mamy się nie spodziewać dużego dzidziusia. Problemem może jest to, że ja jem normalne posiłki, ale prawie nic nie podjadam, bo od początku ciąży nic mi nie smakuje, wszystko jest mdłe, na nic nie mam ochoty, rzeczy, które mi wcześniej smakowały teraz mi nie smakują a nie mam ABSOLUTNIE żadnych zachcianek...
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emotka
Postów 214
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do ubrań, to ja też chodzę dalej w swoich. XS nie ruszam, ale w S się mieszczę. Kupiłam dosłownie 2 tuniki i 2 sweterki. No i musiałam wymienić staniki na większe. I kupiłam getry do chodzenia po domu, bo miałam same dresy XS z szerokimi gumkami w spodniach, które zaczęły uciskać brzuch. A, jeszcze musiałam kupić płaskie buty, bo miałam same niebotyczne obcasy. Obawiałam się, że przy swoim zamiłowaniu do taliowanych XS, w ciąży będę musiała wymienić całą szafę, a wyszło na to, że zaoszczędziliśmy na mojej garderobie jak nigdy:-) Za to mała ma wypaśną szafę - połowy rzeczy pewnie nawet nie zdąży włożyć...
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też przesadziłam tradycyjnie z ilością ciuszków, ale ja nawet starszemu wiecznie coś dokupuje, mimo,że ma ciuchów całą mase ( ciągle powtarzam,że czegos ma mało).
Ehh dziewczyny ja chyba jutro spytam się teściowej czy da radę załatwić mi usg u siebie w pracy ( chociaż jest na chorobowym, więc nie wiem czy da radę). Na serio boję się,że zacznę rodzić, a tu nie wiadomo jak jest młody ułożony
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emotka
Postów 214
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aż dziw, że nasz piesek ma tylko 2 kurteczki na zimę:-)
Moja kuzynka była ułożona przy porodzie w poprzek, ale lekarze jakoś zdołali ją odwrócić uciskając brzuch. Za to ja się ułożyłam mamie pośladkowo i na to już nie było rady. Mój Damian się śmieje, że wszystko w życiu robię od d... strony, bo tak przyszłam na świat:-)
Kalisto mam nadzieję, że Twój maluszek ułoży się właściwie i że wszystko pójdzie jak po maśle. Wszystkiego dobrego!
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emotka mnie już nie kusi ... bo mam taką ilość,że wiem, że połowy nie założę, albo może z raz. A co do ułożenia, przy pośladkowym nie ma takiego zagrożenia
Gość: katrin22
Kurka mój gin powiedział mi, że nawet jakbym chciała rodzić sn Kubusia( ułożonego pośladkowo), to On by się nie zgodził, bo to duże ryzyko dla dziecka. Ja sobie nie wyobrażam tak rodzić i podziwiam kobiety, które z własnej woli decydują się na taki poród.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: katrin22
Masz jeszcze szanse na sn, nie duże, bo nie duże, ale są
Gość: quaqua
Kali załatw lepiej to USG, nawet prywatnie, bo sama pewnie wiesz, że pewne rzeczy najchętniej dzieją się w weekend, kiedy nie ma dostępu do lekarza itp. Tu nie ma żartów, a nie wiesz na kogo trafisz na porodówce... Kto Ci uwierzy, że rodzisz w czasie jak pstryknięcie palca?
Gość: prodiament
Znacie jakieś sprawdzone sposoby na to, żeby uniknąć nacinania krocza podczas porodu?