Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#5285580 Napisano: 14.07.2012 04:53:52
do mnie też nie przemawia ta kubełkowa spacerowka... wolałabym normalną, ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda emotka

wózek dostaliśmy, kasy na inny nie ma, więc korzystam z tego co mam

i gondolka i spacerówka są takie se mimo że wózek podobno bardzo popularny na zachodzie i kosztuje jedyne 1000...euro...

mężu dzisiaj wróci z pracy to chyba złożymy spacerówkę i będziemy przymierzać młodego - najwyżej zdjęcia porobię i mi doradzicie czy tak powinien leżeć czy nie bardzo emotka
0 0

#5285581 Napisano: 14.07.2012 04:59:49
a spacerówka oczywiście ma daszek
jeździł w niej ten nasz niepełnosprawny bratanek i dla niego była super bo nie zjeżdżał z wózka mimo iż sam nie potrafił siedzieć

jak to się będzie sprawdzać przy zdrowym dziecku to się okaże
0 0

Gość: katrin22

#5285690 Napisano: 14.07.2012 08:45:15
dianek, ale skoro Benoi jeszcze nie siedzi, to taka spacerówka powinna się sprawdzić.
0 0

Gość: quaqua

#5285772 Napisano: 14.07.2012 09:49:46
Odnośnie Waszej rozmowy nt. raczkowania to my z córą mieliśmy odwrotny problem. Zaczęła raczkować w wieku 6 miesięcy i ani myślała o chodzeniu. Przy okazji szczepień pytaliśmy się pediatry, o co chodzi, a ta nam odpowiadała, że mamy się tylko cieszyć, niczym nie martwić, nie zachęcać do chodzenia, niech raczkuje jak najdłużej - że właśnie bardzo dobrze wpływa to na ogólny rozwój. No i tak czekaliśmy, aż doczekaliśmy się pierwszych kroczków jak miała rok i cztery miesiące.
Powiem Wam, że fajnie, że raczkowała, ale było to kłopotliwe na spacerach. W wózku nie mogła wysiedzieć tylko chciała miasto zwiedzać na kolanach...
0 0

#5286267 Napisano: 14.07.2012 03:07:12
Właśnie w Science przeczytałam sobie artykuł nt. parabenów. Powodzenia w przyszłości ludziom, którzy się tym faszerują.

Przeraża mnie, że tak rakotwórcze związki są powszechnie stosowane w kosmetykach, czy większości chusteczek dla niemowląt...

W przemyśle zabrania się stosowania jakichś bzdurnych substancji, a taki syf się dopuszcza...

I info dla kobiet w ciąży i mam karmiących - parabeny przenikają przez skórę, badania z 2010 dowodzą że przenikają do mleka matki (w badaniach brano pod uwagę kobiety stosujące dezodoranty zawierające parabeny) oraz do płodu (w niewielkich ilościach, ale jednak)

Miałam sobie zostawić kilka wygranych kosmetyków z Eveline... ale jednak je wystawiłam na all emotka
0 0

ziolko

#5286291 Napisano: 14.07.2012 03:39:54
parabeny są prawie wszędzie i też mnie to przeraża

tak samo jak PEGi

w rossmannie znalazłam krem bez parabenów - jest cudownie owocowy i ładnie pachnie, owocowo-landrynkowo

nazywa się NONI CARE i kosztuje ok 18 zł
super łagodzi skórę (ja mam wrażliwą, normalną z tendencją do przesuszania) a ten krem idealnie mi uspokaja skórę i nawilża
i jak nie mogę stosować żadnych mocno pachnących tak ten toleruję

http://nonicare.pl/cosmetics_pl.html
0 0

#5286316 Napisano: 14.07.2012 03:55:18
no właśnie widzę też że chusteczki dla niemowląt z rossmana (te bezzapachowe) są jednymi z nielicznych bez parabenów
podobnie jak krem na rozstępy dla kobiet w ciąży

czyżby Niemcy byli jakoś bardziej rozumni, że nie pakują tego syfu w swoje kosmetyki?

a kremik muszę spróbować w takim razie - ja uwielbiam owocowo pachnące emotka
0 0

ziolko

#5286331 Napisano: 14.07.2012 04:03:37
dianek tylko weź ten z filtrem, bo on jest 30+ - ale myślę, że dla Ciebie też będzie dobry. Jest łagodny
0 0

Gość: grusia

#5286340 Napisano: 14.07.2012 04:06:15
Dianek ale wiesz badania swoje a zycie swoje emotka
A Rossman ma wogole fajny asortymen niczym nie odbiegajacy od firmowych kosmetykow a nawet bywaja lepsze emotka .
0 0

Gość: rachel

#5286341 Napisano: 14.07.2012 04:06:17
dziewczyny mam pytanie odnośnie witaminy K+D. Pani pediatra powiedziała że do końca 3 miesiąca mam podawać małej tą witaminę potem przejść na samą witaminę D. I mam pytanie w związku z tym mała urodziła się 14 kwietnia, dzisiaj ma dokładnie 3 miesiąc. mam jej podawać jeszcze miesiąc czy już dzisiaj przestać, bo jakoś już się w tym pogubiłam. I jeśli przestać dzisiaj to skąd się bierze ten termin 3 miesiące? bo mam jeszcze 10 tabletek i jakbym miała dzisiaj przestać to mogę jej jeszcze podawać?
Pomóżcie bo już 2gą noc nie śpię - raz problemy, raz mała się budziała - i już nawet normalne myślenie mi nie wychodzi.
0 0

Gość: rachel

#5286342 Napisano: 14.07.2012 04:07:36
ja w ogóle jestem fanką rossmana i lidla - niemieckie dobre produkty, aż dziw bierze że tak niewiele kilometrow nas dzieli a my nawet proszku do prania nie mamy dobrego:/
0 0

ziolko

#5286347 Napisano: 14.07.2012 04:13:14
ja tam piorę w płynie do prania BIAŁY JELEÑ emotka
butla litrowa kosztuje ok 6,5 zł w c4, wystarcza na ok 10 prań
0 0

#5286352 Napisano: 14.07.2012 04:19:43
Ziólko uwielniam Bialego Jelenia emotka
Odkad w pewnym konkursie wygralam zestaw kosmetykow i proszkow jestem ich wielka fanka emotka .Wyprobowalam z checia bo mala miala klopoty z wrazliwa skora i sporo rzeczy ja uczulalo . Moj numer jeden to ich płyn do higieny intymnej emotka .A szare mydlo - zawsze mam w domu emotka
0 0

#5286389 Napisano: 14.07.2012 05:07:21
szarym mydłem mężu mój tego rozwalonego na pile tarczowej palca leczył (chirurg mu kazał ranę w tym maczać)
działało rewelacyjnie emotka

swoją drogą do prania czy mycia też dobre...

te produkty białego jelenia to trochę jak soda - do wszystkiego to to się nadaje

aczkolwiek odkąd mam ekokule to proszki odeszły w bok emotka zbieram się też od miesiąca do prania w orzechach ale coś się zebrać nie mogę

grusia - co do tych badań, to ja wiem, że się do tego podchodzi z pewną rezerwą (słynna afera ze szczepionkami, która się okazała wymyślona etc.), ale jeśli coś jest czynnikiem szkodliwym i pojawia się to w kilku różnych badaniach to chyba coś jest na rzeczy i jeśli nie ma z tego żadnych korzyści, prócz tego, że dana rzecz jest konserwantem, to raczej nie należy tego nadużywać (bo parabeny chyba żadnych innych cudownych właściwości nie mają)

0 0

#5286455 Napisano: 14.07.2012 06:05:57
Jajako nastolatka grałam w siatkówkę, palce miałam wybite niezliczona ilość razy i zawsze moczylam w wodzie z szarym mydłem.

Ci do badań to ja tylko tak nawiązałam do poprzedniego tematu:). Eko mama nie jestem, ale jak mogę to biorę pod uwagę skład. Eko kule całkiem dobrze się u nad sprawdzają jednak wolę metody tradycyjne. Kosmetyków używam niewiele bo na sporo jestem uczulona. Mała od pewnego czasu myta jest przy przewijaniu woda z mydłem, kapiel też w mydle i czasem dodatek balneum itp bo mieliśmy problemy skórne i przy tym zostaniemy bo się super sprawdza.Niestety na całkowite życie eko mnie nie stać. Zresztą nie jestem az taką fanka tego.Ale jak mi ktoś mówi ze coś jest niezdrowe to przyjemniej staram się tego unikać.
0 0

Gość: allice

#5286490 Napisano: 14.07.2012 06:27:14
Dziewczyny a tak z innej beczki... macie jakis patent na opuchnięte stopy?
Od jakiegoś czasu zaczęły mi się obrzęki i uczucie ciężkości w nogach, szczególnie jak temperatura jest wysoka.
Mam krem na opuchnięte i zmęczone nogi z Perfecta Mama, ulgę przynosi ale chwilową. Pomaga też zimny prysznic na nogi i jak sobie poleżę z uniesionymi ale przy moim żywiołowym dwulatku to sobie dużo nie poleżę...
Może są jakieś sole do kąpieli stóp albo coś podobnego?
0 0

dolly

#5286592 Napisano: 14.07.2012 07:53:35
Rachel, dzisiaj koniec
Allice, ja nie pomogę, wiem że przysznic i nogi w górze i to wszystko
0 0

dotusia

#5286619 Napisano: 14.07.2012 08:07:05
ja mam nogi jak balony (7 miesiąc)... lekarz kazał mi brać Cyclo3Fort 2 tabletki dziennie - to jest bez recepty... pomaga na ciężkie nogi, ale trzeba brać regularnie i długofalowo... najlepsza metoda to LEŻEÆ Z NOGAMI DO GÓRY!! Sprawdziłam - pomaga... chociaż przy mojej dwulatce to trudne... po godzinie opuchnięcie schodzi i można przez następne pół dnia w miarę normalnie funkcjonowac...
0 0

Gość: allice

#5286639 Napisano: 14.07.2012 08:14:51
dotusia napisał(a):

ja mam nogi jak balony (7 miesiąc)... lekarz kazał mi brać Cyclo3Fort 2 tabletki dziennie - to jest bez recepty... pomaga na ciężkie nogi, ale trzeba brać regularnie i długofalowo... najlepsza metoda to LEŻEÆ Z NOGAMI DO GÓRY!! Sprawdziłam - pomaga... chociaż przy mojej dwulatce to trudne... po godzinie opuchnięcie schodzi i można przez następne pół dnia w miarę normalnie funkcjonowac...

dotusia to masz tak jak ja z małym dzieckiem u boku ciężko leżec, a na kiedy masz termin bo pewnie będziemy jakoś podobnie rodzic?
0 0

#5286952 Napisano: 15.07.2012 07:57:55
grusia - ja to jestem nie tyle ECOlogiczna, co ECOnomiczna emotka
w kulach piorę bo tanio jak barszcz, działa dobrze, a do tego mogę wodą z prania podlewać rośliny w ogrodzie (a to dla mnie ważne, bo krakowska woda droga jak diabli)
wielorazówki - dla mnie dużo wygodniejsze od jednorazówek, a do tego duuuużo tańsze
po mieście też poruszamy się zazwyczaj rowerami - o autem nie tylko śmierdząco, ale przede wszystkim za drogo

etc emotka
0 0