Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Dziewczyny mam do sprzedania polówkę rozmiar 74 NOW¡ (z metką ) Baby Club (C&A), błękitna, z BIO Bawełny. Cena 25 zł (w tym przesyłka).
Jak któraś zainteresowana to pisać na PW, wystawię na allegro jutro, bo dziś mam lenia.
Gość: rachel
Ja się zastanawiam nad kupnem takiego mopa na parę. Widziałam dzisiaj w jakieś relamie w tv i ostatnio u Pani gadzet. ma któraś z was?? Myśle ze to błby fajen rozwiazanie mycia podłóg jak mała bedzie raczkowac.
U pani gadzet były tez orzechy piorące i o dziwo nadaja sie tez do zmywarki
Gość: dianek
a moja pralka ostatnio się zawiesza jak ją pauzuję, więc chwilowo od orzechów przerwa
no i nie nadają się do białych rzeczy - bo jak to mydliny - biel staje się od nich szara
ale do kolorowych są ekstra
a zamiast kupować proszki to weź sobie kup kule i cię nie będzie kusiło (ja mam takie na 1200 prań za niecałe 170zł - przelicz sobie to na proszki i Ci się odechce kupować nawet takie w promocji
rachel - też używam sporo octu, chociaż częściej sody (kwestia zapachu), natomiast to mega dużych zanieczyszczeń (przypalona płyta ceramiczna w kuchni, kamień i tłuszcz w trudnych miejscach w umywalce czy wannie, plamy na jasnym dywanie, zatkany odpływ zlewu) używam mieszankę sody i octu (uwaga! pieni się i wysusza ręce - polecam rękawiczki do tego) - wszystko schodzi, nawet szorować nie trzeba
jeśli chodzi o orzechy do zmywarek - słyszałam że można zrobić roztwór jak do zmywania (płyn do mycia z orzechów) i stosować do zmywarek - ale jakoś do mnie nie przemawia
aczkolwiek właśnie kupiliśmy zmywarkę i w wolnej chwili sobie przetestuję z czystej ciekawości
swoją drogą za zapas sody, octu i kwasku cytrynowego (też do łączenia z sodą) chyba na 10 lat zapłaciłam niecałe 50zł... a czyszczę tym wszystko, tylko płynu do mycia naczyń używam normalnego (mamy zapas sprzed 2 lat chyba i zużyć nie możemy
D+K podajemy aż dziecko ukończy 3 miesiąc, czyli wy już powinnyście odstawić
natomiast jeśli zostało Ci jeszcze kilka kapsułek to nie wyrzucaj tylko podaj
do ukończenia 3 miesiąca dziecko potrzebuje większej ilości witaminy K, a za mało jej dostaje z mleka matki - dlatego się podaje, później zapotrzebowanie spada i nie trzeba jej już podawać
te 3 miesiące to termin orientacyjny, mówi się że przynajmniej do ukończenia 3 miesiąca - więc jeśli będziesz podawać o kilka dni dłużej to nic się nie stanie
my podawaliśmy o 3 dni dłużej bo tak nam z opakowania wychodziło - lekarka nam mówiła, żeby tych 3 nei wyrzucać, tylko dać normalnie
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do octu to śmierdzi i nie chciałabym tym myć wszystkiego...
A proszku uzywam Dzidziusia, Jelpa i Loveli - głownie wygrane same i jestem bardzo zadowolona
Co po parabenów podobno chusteczki nawilżane Pampersa nie mają i tych używamy
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
samą D, to wiadomo do 1 roku, chyba że dziecko jest na mleku modyfikowanym to nie wolno podawać bo zazwyczaj 100% zalecanej dawki jest w mleku, a konsekwencje przedawkowania są bardzo poważne
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mirai
Postów 790
Data rejestracji 21.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: nniewidzialnaa
mój Mateusz też ma tak zalecone, do 1 roku, jak nie dłużej.
nam lekarka kazała odstawić jak przejdziemy na pepti, bo tam jest odpowiednia dawka D3, a podawanie dodatkowo powoduje między innymi odkładanie się wapnia w naczyniach krwionośnych co w przyszłości może mieć tragiczne skutki (uszkadza też nerki)
więc bardzo dziwne, że przy karmieniu sztucznym macie jeszcze dodatkowo podawać D3... w waszym mleku nie ma tej witaminy? wydawało mi się że w każdym modyfikowanym jest
zarania
Postów 3645
Data rejestracji 20.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki allice. Mój syn waży ok. 2,2 kg i lekarz powiedział, że wygląda na 2 tygodnie starszego. Ale moja córeczka też duża była.
Zrobię zakupy w ABC, Dino, Polomarket, Intermarche, Rossmann. PW
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zarania duży chłopczyk
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A przecież z tego samego dnia chłopaki
Gość: nniewidzialnaa
benasia ciężko mi odpowiedzieć, bo nie mam wagi niemowlęcej, mogę jedynie oszacować na zwykłej wadze, dokładnie to zrobię jak się obudzi, tak mniej więcej myślę, że ok. 9,5kg. Ciuszki 80/86.
Porównałabym na oko z Mikusiem, ale nie widzę na fb aktualnego zdjęcia.. chyba, że to konkursowe..?
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ekokule są super i taniocha nie trzeba latać co chwila po proszek
my właśnie testujemy nowe formowanki bambusowe (Bernard wyrósł z Lolipopek r.1)
a jutro będę sprawdzać jak się mają prefoldy mojej roboty (z ręczników Ikei)
jak się sprawdzą to chyba zacznę tym handlować na all
Gość: grusia25
tak czytam czytam i zgłupiałam moja Miska jest na Bebilon Pepti i lekarka kazała podawać po 2 krople Devikapu cały czas
dotusia
Postów 476
Data rejestracji 06.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jakoś w drugiej połowie września mam termin... ok. 22 września
http://allegro.pl...ng.php?us_id=1524623
my jak przejdziemy na pepti to mamy nie dawać
jak będziemy w takim momencie że będzie zjadał przynajmniej połowę zalecanej dawki pepti i połowę mojego mleka to mam dawać pół kapsułki
Bernard się urodził z ciemiączkiem 1x1 - nie wiem czy to ma jakieś znaczenie...
Gość: dagmara
mój Ignaś jest pierwszym z ósemki moich dzieci - którego -ze względu na stan zdrowia - nie mogę karmić piersią - i ostatnio miał wykonywane w Akademii medycznej usg nerek w którym stwierdzono drobne zwapnienie w jednej nerce. Lekarz który robił usg powiedział,ze to od nadmiaru D3 i,że skoro karmię sztucznie (nan) to nie powinien dostawać tej witaminy - a mięliśmy zalecona 1 kroplę przez pediatrę z akademii. Po konsultacji kazano mi odstawić D3 i powtórzyć usg za trzy miesiące, a dodatkowo dużo go poić żeby wypłukać to świństwo z nerek.